چهارم ، شماره 1155 دسامبر 1996 ، سال دي 1375 ، 28 شنبه 8
|
|
است سلامتي نخست گام غذا ، سالمسازي
بخش) آماده غذاهاي آلودگي از پيشگيري و غذا استاندارد ضرورت
.است همشهري روزنامه به متعلق و محفوظ حقوق تمام
(پاياني
...ساندويچ يك حتي
به را مردم از زيادي عده رايج غذاي كهامروزه ساندويچ يك اصلي بخش
و آماده غذايي مواد از ميدهد ، تشكيل روز مياني ساعات در ويژه
تركيبات بهدليلنوع غذايي مواد.است شده تشكيل (كنسروي) شده نگهداشته
.شود انجام ويژهاي شرايط در بايد آنها ونگهداري فسادپذيرند آن
عامل ناسالم شرايط در مانده غذايي مواد كه ميدهد نشان پزشكي تحقيقات
تب نظير رودهاي بيماريهاي بهويژه بيماريها از بسياري شيوع و بروز
.هاضمهميباشد دستگاه عفوني بيماريهاي و روده تب بروسولز ، مالت ،
اين شيوع از جلوگيري هدف با غذا استاندارد براي جهاني رويكرد
.ميباشد مصرفكنندگان بهداشت و سلامتي حفظ نهايت در و بيماريها
جدي كار براي آغازي بايد را تهران در استاندارد و غذا كنگره برگزاري
كارگاههاي از بسياري كه نكنيم فراموش.آورد حساب به زمينه اين در
بازرسان و استاندارد ماموران مراقبت از دور به غذايي ، مواد توليد
از بايد غذا ، استاندارد زمينه در اساسي كار هر.دارند فعاليت بهداشت
فاسد تقلبي ، غذايي مواد عرضه و توليد بايد نخست و شود آغاز جا همين
وجود هم غذا استاندارد براي زمينه آنگاه.شود غيرمجازمتوقف و
.داشت خواهد
بهگفته:ميگيريم پي را باكارشناسان گفتوگو گزارش ، اين ادامه در
در تهران صنعتياستان تحقيقات و كلاستاندارد مدير ممدوح رضا محمد
داراي كشورمان كشاورزي و غذايي صنايع بخش توليدات بيشتر حاضر حال
اقتصادي ، سياستهاي به توجه با و هستند شده تدوين ملي استاندارد
نيز كشاورزي و غذايي صنايع توليدات از بخشي كشور فرهنگي اجتماعي ،
.ميباشد استاندارد مشمول
نيز شده كنسرو غذايي مواد و محصولات آيا كه سوال اين پاسخبه در وي
اين در مواد ، اين از بخشي تنها ميگويد ، ميباشند ، استاندارد مشمول
به مردم فزاينده رويكرد به توجه با ممدوحي گفته بهدارند قرار شمول
مواد اجباري استانداردهاي فهرست در نيز محصول اين ماكاروني مصرف
انطباق به نسبت بايد ماكاروني توليدكنندگان و است گرفته قرار غذايي
به مورد همين در.كنند اقدام استاندارد موازين با خود توليدي محصولات
.است شده داده لازم اخطار ماكاروني توليدكنندگان كليه
جهانينشان آمارهاي به نگاهي:غذاييميگويد مواد كارشناسان از يكي
مواد بخش در بهويژه كشور در استانداردهايجديد تدوين كه ميدهد
.دارد ضرورت هنوز غذايي
در استاندارد ، هزار حدود 100 درامريكا حاضر شرايط در:ميافزايد وي
دارد استانداردوجود هزار ژاپن 9 در و استاندارد هزار حدود ، 35 آلمان
.دارند فعاليت جهان در غيرملي موسسهاستاندارد به 170 نزديك و
و غذايي بهويژهمواد زمينهها كليه در رعايتاستاندارد:وي گفته به
.ميشود ضايعات كاهش موجب كشاورزي توليدات
جمعآوري درتهران فقط خشك نان روزانه 500تن اينكه به اشاره با وي
باشد داشته جسمي زيانهاي وميتواند ميرسد دام مصرف به كه ميشود
ونقل ، حمل برداشت ، كشاورزي ، محصولاتگوناگون كاشت نحوه:ميافزايد
درفروشگاه عرضه انبار ، در نگهداري بستهبندي ، تبديلي ، صنايع فراوري ،
استانداردهاي به عمل صورت در.شوند استاندارد داراي بايد مصرف حتي و
شاهد نميشود ، عمل آنها به حاضر حال در كه فرايند اين در شده تدوين
ميزان همين به و ميريزيم دور را نفر ميليون غذاي 15 سالانه كه هستيم
.ميكنيم وارد خارج از غذا
معتقدند ، غذايي مواد فوايداستاندارد درباره كارشناسان از برخي
كارايي افزايش و فراوردهها بهبودكيفيت ضايعات ، تقليل و صرفهجويي
و مصرفكنندگان از حمايت صادرات ، گسترش و بازار دسترسيبه توليد ،
محسوب غذا كردن استاندارد فوايد جمله از كارامد توليدكنندگان تشويق
.ميشوند
درتوليد لازم استانداردهاي بهكارگيري با دسترس در آمارهاي براساس
قابل مقدار به را توزيع و توليد هزينههاي ميتوان غذايي مواد توزيع و
.كرد زيادي صرفهجويي و داد كاهش ملاحظهاي
دستيابيبه در سوم جهان مهم ازمشكلات يكي كارشناسان اين گمان به
قوانيناستاندارد و مقررات بودن ياضعيف و فقدان جهاني بازارهاي
ضعف اين از استفاده با پيشرفته كشورهاي از بسياري.است موادغذايي
ورود از مانع بازدارنده سياستهاي اجراي با سوم جهان كشورهاي
.ميشوند بازارهايشان به توسعهيافته كمتر كشورهاي موادغذايي
حمايت نوعي توزيع توليدو در غذايي مواد استاندارد رعايت ديگر طرف از
بابت كه هزينههايي مقابل در دارند انتظار كه است مصرفكنندگان از
.كنند خريداري مطمئن و مرغوب كالايي ميپردازند ، غذايي مواد خريد
هستند اساس مردم
شرايطي در معتقدند ، اجتماعي علوم انديشمندان و كارشناسان از بسياري
گستردهتر و پيچيده گوناگون ابعاد از روزبهروز انساني جوامع كه
را تاثير بيشترين گوناگون مسائل در مردم كنترلي و نظارتي نقش ميشود ،
ومقررات قوانين كشورمان در گرچه مسئولان از يكي گفته به.داشت خواهد
وجود غيراستاندارد غذايي مواد توزيع و توليد از جلوگيري براي شديدي
مواد بودن غيراستاندارد از ناشي زيان كه موارد از بسياري در و دارد
ولي كردهايم ، استفاده قوانين اين از ما است ، بوده چشمگير غذايي
را توزيعكنندگان و توليدكنندگان ميتوانند كه هستند مردم اين درنهايت
.كنند توزيع و توليد استانداردهاي رعايت به وادار
غذايي مواد خريد در كه كنند بايدعادت كشورمان مردم:است معتقد وي
.كنند عمل سختگيري با مسئله اين در و بگذارند كنار را سادهانگاري
و كيفيت فاقد غذايي مواد نخريدن با اول دروهله بايد آنها
نظر تجديد به مجبور را كالاها نوع اين توليدكنندگان لازم استانداردهاي
.كنند خود توليدات در
ميكنند فعاليت ماكاروني توليدكننده تهران 100 در تنها:ميافزايد وي
نميتوانند 24 كنترلي و نظارتي نهادهاي موجود ، وضعيت به توجه با و
با مطابق آنها توليدات حتما كه باشند آنها مواظب ساعته
داريم ، را تلاش نهايت باره اين در ما چه اگر.باشد ملي استانداردهاي
.هستند وكنترلكننده ناظر بهترين مردم سد مي نظر به اما
احساس بايد باره اين در كهمردم است اين مهم نكته نهايت در و
.باشند جديتداشته كار اين در و كنند مسئوليت