همان طور كه در قسمت قبل اشاره شد ويروس هاي رايانه اي بسيار عجيب هستند و توجه همگان را به خود جلب مي كنند. هر گاه ويروس جديدي ديده مي شود به سرعت در همه جا پخش مي شود . در واقع نفوذ ويروس به رايانه نشان دهنده ضعف سيستم ما مي باشد. يك ويروس نويس ابتدا ويروس را ايجاد مي كند و سپس راهي پيدا مي كند تا آن را منتقل كند. شايد بتوان گفت هدف آنها به دلايل ذهني و روحي آنان مرتبط باشد.
به همان دليل كه شخصي ديگري را آزار مي دهد و يا شيشه اي را مي شكند. بعضي از افراد خلاقيت و نبوغ خاصي در نوشتن ويروس هاي مخرب دارند و در واقع قدرت خود را در راهي نادرست استفاده مي كنند.
در قسمت قبل Zone Alarme را بررسي نموديم، حال در اين قسمت در مرحله دوم چند روش در مقابله با حمله هاي ويروس هاي اينترنتي را مورد بررسي قرار خواهيم داد.
مرحله دوم
بازبيني ويروس ها
در اين جا همه اقدامات ضروري كه شما نياز داريد تا در ارتباط با استفاده از بسته هاي نرم افزاري ويروس ياب بدانيد بررسي مي كنيم.
گام اول) بسته هاي نرم افزاري مناسبي را انتخاب كنيد:
حجم عظيمي از برنامه هاي ويروس ياب وجود دارد و هريك تلاش دارند كه دريافتن ويروس هاي جديد از ديگري پيشي گيرند. هر توليد كننده سعي مي كند سرعت بيشتري نسبت به ديگران در شناخت ويروس هاي جديد داشته باشد.
بعضي از اين برنامه هاي قابل اطمينان Symantec، Trand,panda و Mcafee هستند.
گام دوم) ويروس ياب را به روز كنيد:
بايد اطمينان حاصل كنيد، ويروس يابي را كه انتخاب كرديد، مي تواند به طور خودكار به روز شود و فهرست اطلاعات خود را درباره آخرين ويروس ها بازبيني نموده تا از سيستم شما به خوبي حفاظت كند. سيستمupdate liveبرنامه Norton براي اين كار مناسب است. به نحوي برنامه ريزي كنيد كه هر هفته حداقل دو تا سه بار بسته نرم افزاري ويروس ياب خود را به روز كنيد.
گام سوم) ديسك هاي خود را مكرر بازبيني كنيد:
چند وقت يكبار، ديسكت سخت خود را اسكن كنيد. زياد وقتتان را نمي گيرد ولي به زحمت اش مي ارزد. زيرا اگر يك ويروس خيلي جديد به داخل سيستم شما نفوذ كرده باشد، پيش از آن كه سيستم تان را به روز كرده باشيد، از خطر جلوگيري مي كند.
گام چهارم) به هشدارهاي ويروس ياب توجه كنيد:
هنگامي كه برنامه ويروس ياب به شما پيغام مي دهد كه چيزي يافته است كه مشخص نيست، بدون توجه روي OK كليك نكنيد. در واقع به شما مي گويد كه فايلي دچار مشكل شده است و درصدد رفع آن برآييد.
اگر متوجه شده ايد كه يك فايل ضميمه در email ارسالي آلوده به ويروس است، بايد با دوستي كه آن را برايتان ارسال نموده تماس بگيريد، چون ممكن است اطلاع نداشته باشد كه رايانه اش ويروسي است.
گام پنجم) از منابع موجود استفاده كنيد:
بيشتر توليدكنندگان ويروس ياب اطلاعات كاملي را درباره ويروس هايي كه ويروس ياب هاي آنها مي توانند آنها را شناسايي كنند در سايت هايشان ارايه كرده اند.
مثلاً اگر شما مورد حمله ويروسي قرار گرفتيد، مي توانند وسعت خطري كه توسط آن شما را تهديد مي كند به اطلاعتان برسانند. اين مثال ها را مي توانيد در «فرهنگ نامه ويروس» Virus Encychlopaedia نرم افزار Symantec ببينيد و براي اين كار به سايت زير برويد.
http:// Securityresponse. Symantec. Com/ avcenter/ vintodb.html
گام ششم) به هيچ كس اطمينان نكنيد:
هرچند برنامه هاي بازبيني ويروس ها به طور معمول به منظور پيشگيري از اقدامات مشكوك بازبيني مي شوند، ولي با اين حال ضرري ندارد اگر به صورت دستي هم ويروس ها را چك كنيد. اين كار خيلي اهميت دارد، به ويژه اگر از فلاپي ديسك واز كارتريج هاي زيپ شده و سي دي هاي قابل ضبط مجدد كه ديگران به شما مي دهند، استفاده مي كنيد.