بحث تمام نشدني گوشت در خانواده
چقدر حاضريد گوشت كيلويي ۴هزارتومان بخريد؟
|
|
با توجه به اينكه تعيين ميزان مصرف گوشت قرمز تابع عرضه و تقاضا است، در حال حاضر كمبود گوشت قرمز در كشور بالغ بر ۱۳ هزار تن برآورد شده است.
از آنجا كه گوشت از جمله مهم ترين مواد غذايي در جامعه بشري به شمار مي رود بنابراين تغذيه ناكافي آن، عواقب وخيم سوء تغذيه را در پي خواهد داشت. گرچه ميانگين قيمت گوشت در هر كيلو۴۰۰۰ تومان است و اين قيمت نسبت به درآمد خانواده ها خيلي بالا ست ولي با اين وجود مصرف اين ماده غذايي به حداكثر رسيده است.
كارشناسان مواد غذايي درباره اهميت گوشت معتقدند كه مصرف آن در روز حداقل براي يك بار الزامي است. به همين منظور بايد مسئولين درزمينه كاهش قيمت تدابيري بينديشند كه مردم به تبع نياز بتوانند با قيمت پايين تر گوشت را تهيه كنند. كشور ما با توجه به وضعيت جغرافيايي و طبيعي براي پرورش دام و طيور از موقعيت قابل توجهي برخوردار است.
اما متأسفانه تاكنون به دليل سرمايه گذاري كم در زمينه دامداري و همچنين عدم راهكارهاي اصولي و علمي پرورش دام صنعتي در كشور و به واسطه وجود روش هاي سنتي دامداري در حال حاضر با كمبود گوشت قرمز مواجه هستيم. همچنين وزارت بهداشت نيز بايد بر كيفيت گوشت نظارت صحيح داشته باشد تا گوشت هاي قرمز با بسته بندي صحيح، تاريخ مصرف و انقضاء و مهر بهداشت به بازار ارائه گردند و به اين طريق ضريب اطمينان مردم بالا رود و بيشتر به خريد گوشت قرمز رغبت نشان دهند.
اهميت گوشت براي بدن
خوراكي ها را مي توان در پنج دسته گوناگون به علا وه آشاميدني ها طبقه بندي كرد. ركن اساسي در اين ميان، ايجاد توازن در مصرف هر يك از اين خوردني ها براي سلا متي بيشتر است. يكي ازمواد ضروري براي بدن گوشت ها و پروتئين ها است كه با استفاده از گوشت قرمز نظير گوسفند يا گاو و گوشت سفيد مانند: مرغ، اردك، ماهي و حتي تخم مرغ مي توان نياز به آن را مرتفع ساخت.
گياهاني نظير لوبيا، عدس، نخود و سويا نيز مي توانند جانشين مناسبي براي گوشت باشند. مصرف اين قبيل خوراكي و پروتئين و آهن ورودي بدن را تأمين مي سازد. پروتئين نقشي پررنگ در ساختار سلول ها دارد و در فقدان آن بدن قادر به بازسازي سلول ها ن اندام آسيب ديده نيست.
از طرف ديگر اسيد آمينه هاي مورد نياز كه در داخل بدن ساخته نمي شوند تنها از طريق جذب اين پروتئين ها حاصل مي آيند. به طور متوسط ده تا پانزده درصد از انرژي موجود در رژيم غذايي، بايد متعلق به مواد پروتئيني باشد تا از اين لحاظ دچار كمبود نشويد.
طبق اعلا م دانشمندان بهتر است كمتر از گوشت قرمز(يك وعده در روزكافي مي باشد) استفاده شود و به جاي آن از ديگر خوردني هاي متعلق به اين گروه نظير ماهي استفاده شود. توصيه شده در هر هفته حداقل دو وعده غذايي به ماهي ها اختصاص داده شود كه از مفيدترين خوراكي ها به شمار ميآيند و خطر حمله قلبي يا سكته را كاهش مي دهند.
|