در حالي كه منابع اماراتي ارزش صادرات به ايران را ۳ ميليارد دلار اعلام مي كنند، گمرك ايران اين ميزان را يك ميليارد دلار اعلام كرده است.
شبكه دويچه وله آلمان به نقل از يك منبع آگاه گمرك امارات اعلام كرد ارز اقتصادي كالاهاي صادر شده از سوي امارات به ايران در يك سال گذشته بيش از سه ميليارد دلار بوده و بازرگانان اماراتي تحت هيچ شرايطي حاضر به از دست دادن بازارهاي ايران نيستند.اين در حالي است كه براساس آمار گمرك ايران ارزش كالاهاي وارد شده به ايران از كشور امارات متحده عربي را تنها يك ميليارد دلار اعلام كرده است. در يك نگاه گذرا و مقايسه اين دو آمار پرسشي كه پيش مي آيد از اين قرار است كه اختلاف دو ميليارد دلاري ميان آمار رسمي امارات متحده عربي و گمرك ايران از كجا نشات مي گيرد؟ كارشناسان پاسخ ساده اي براي اين موضوع دارند. قاچاق كه گريبان گير اقتصاد خرد و كلان ايران است.كارشناسان بر اين باورند كه به عنوان نمونه اختلاف دو ميليارد دلاري موجود در تراز بازرگاني امارات و ايران ناشي از قاچاق آن دسته از كالاهايي است كه ورودشان به ايران از مسيرهاي قانوني يا ممنوع بوده و يا مقرون به صرفه نيست و بازرگانان حمل قاچاق آن كالاها را ترجيح مي دهند. به عنوان مثال قبل از مجاز اعلام كردن واردات سيگار براساس شرايطي بيش از ۸۰ درصد انواع سيگار ها و ۶۰ درصد از انواع منسوجات و پوشاك و ۵۰ درصد از چاي موجود در بازار ايران از طريق غير قانوني و قاچاق وارد شده است.
|
|
انتشار شماره جديد صنعت نساجي
شماره جديد ماهنامه صنعت نساجي منتشر شد.
در سر مقاله اين ماهنامه مشكلات كشت پنبه در كشور و عوارض آن مورد بررسي قرار گرفته است. گزارشي از همايش بررسي اصلاحات ساختاري در صنعت نساجي اصفهان، موانع خصوصي سازي در اقتصاد ايران، گزارشي از نمايشگاه ايتما ۲۰۰۳، آشنايي با شهرك صنعتي چرمشهر، ايران و كاهش قيمت جهاني پنبه، از جمله مطالب اين شماره ماهنامه صنعت نساجي است.
مجموعه اي از خبرهاي كوتاه از كشورهاي خارجي تحت عنوان «در جهان نساجي چه مي گذرد» از ديگر مطالب ماهنامه است.