پاسخ وزير آموزش و پرورش به پرسش درباره سيگار كشيدن دانش آموزان
گروه علمي فرهنگي: حميدرضا حاجي بابايي نماينده مردم همدان از توضيحات مرتضي حاجي وزير آموزش و پرورش در پاسخ به سوال خود در مورد اعتياد در مدارس قانع نشد و سوال براي بررسي بيشتر به كميسيون مربوطه ارجاع شد.
به گزارش ايرنا، نماينده همدان در پايان جلسه علني روز چهارشنبه مجلس سوال خود از وزير آموزش و پرورش را مطرح كرد.
حاجي بابايي از وزير پرسيد: با توجه به اين كه مسئول مبارزه با موادمخدر وزارت آموزش و پرورش اعلام كرده ۶۰۰ هزار نفر در مدارس مبتلا به سيگارهستند، چه توجيهي براي آن داريد و چه اقدامي انجام داده و چه برنامه هايي تدارك ديده ايد؟وزير آموزش و پرورش در پاسخ گفت : در جامعه ناهنجاري هايي وجود داردو دانش آموزان نيز آسيب هايي مي بينند اما تبليغاتي شدن آن و نيز طرح آن در روزنامه ها ما را به مسير و راه حل مورد نظرمان نمي رساند.
وي مصرف سيگار را يكي از ناهنجاريها دانست و گفت : بر اساس يك تخمين بطور عمومي افراد سنين ۱۱ تا ۱۸ سال در معرض ابتلا به سيگار هستند.
وزير آموزش و پرورش با اشاره به تحقيق انجام شده از سوي اين وزارتخانه در مورد دانش آموزان سوم راهنمايي و دوره دبيرستان گفت : براساس نتايج اين تحقيق ، ۶/ ۴ درصد از دانش آموزان به مقدار زيادي در معرض ابتلا به مصرف سيگار هستند كه در كل كشور رقمي كمتر از ۶۰۰ هزار نفرخواهد شد.
حاجي اضافه كرد: بر اساس اين تحقيق همچنين ۷/ ۱۸ درصد دانش آموزان به مقدار كمي در معرض ابتلا به مصرف سيگار هستند و براي ۷/ ۷۶ درصد هيچ خطري وجود ندارد.
وي تصريح كرد: بر اساس اين تحقيق ، ۳/ ۵ درصد دانش آموزان سيگاركشيدن را تجربه كرده اند كه در بررسي علل مهمترين عامل در مصرف سيگار، دوستان و همسالان بيان شده است . وزير آموزش و پرورش ضعف انسجام و كنترل خانواده ، فضاي آلوده و ضعف اعتماد به نفس و گوشه گيري را نيز از ديگر علل مصرف سيگار بيان كرد وگفت : متاسفانه ۹ درصد از خانواده هاي دانش آموزان دچار بي ثباتي اند يعني يا يكي از والدين فوت كرده يا طلاق گرفته يا در زندان بسر مي برد و يامعتاد است . وي افزود: به رغم تلاشهاي آموزش و پرورش ، محيط مدرسه بخشي از عوامل يادشده است .
وي تصريح كرد: مدرسه بايد امن ترين مكان براي دانش آموز باشد كه براساس نتايج تحقيقات انجام شده ، چنين نيز هست .
حاجي گفت : بر اساس تحقيقات ، به ۷/ ۲۷ درصد دانش آموزان سيگار تعارف شده ، به ۷/ ۱۲ درصد آنها سعي شده حتما سيگاري فروخته شود و ۷/ ۲۳ درصد درشرايطي قرار گرفته اند كه نزديك بوده سيگار بكشند اما فقط ۳/ ۵ درصد سيگار كشيده اند.
وي ايجاد معاونت سلامت دانش آموزي ، دفتر پيشگيري از ابتلا به موادمخدر و دفتر تغذيه را از جمله اقدامات وزارت آموزش و پرورش برشمرد.
حاجي با بيان اين كه هم اكنون دو هزار مدرسه در كشور بعنوان مروج سلامت هستند، گفت : وزارت آموزش و پرورش با همكاري وزارت بهداشت ، درمان وآموزش پزشكي و نيز سازمان تربيت بدني بطور جدي در تلاش براي تامين سلامت دانش آموزان سراسر كشور است تا نسل جوان و نوجوان در مقابل خطراتي چون مواد مخدر مصون بماند. وي از نمايندگان مجلس خواست در بررسي لايحه بودجه سال ۸۳ نسبت به افزايش سهم آموزش و پرورش اقدام كنند تا اين وزارتخانه علاوه بر پرداخت مطالبات و بدهي هاي فرهنگيان جامعه بتواند مدارس را مناسب سازي كرده تا مدارس داراي نشاط و تحرك باشند. به دنبال توضيحات وزير آموزش و پرورش ، نماينده سوال كننده از توضيحات وي قانع نشد و سوال براي بررسي بيشتر به كميسيون مربوطه ارجاع شد.
|