رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام:
از فعاليت صلح آميز هسته اي دست برنمي داريم
آيت الله اكبر هاشمي رفسنجاني رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت : مصمم هستيم از فوايد صلح آميز انرژي هسته اي استفاده كنيم و به هيچ قيمتي از آن دست برنمي داريم اما در عين حال حاضريم همه چيز را به طور شفاف به دنيا نشان دهيم كه نگران نباشند.
به گزارش ايرنا ، وي عصر ديروز در آستانه ۲۷ اسفند سالروز تجديد فعاليت تازه مجمع تشخيص مصلحت نظام در گفتگو با خبرنگاران خبرگزاري هاي داخلي با اشاره به اينكه اكنون نمي توان درباره تصميم ايران در قبال آژانس نظر داد، افزود: هيچ يك از ما حتي مقام معظم رهبري درباره اين مسايل مهم به تنهايي تصميم گيري نمي كنند بلكه جلسات مشورتي تشكيل شده و درباره نحوه عمل تصميم گيري مي شود.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با تأكيد بر اينكه تصميم آژانس خلاف انتظار مابود، گفت : با همكاري كه در ماههاي گذشته با آژانس بين المللي انرژي اتمي داشتيم، انتظار اين بود كه آنان از ما تشكر كنند، البته اين تشكر انجام شده و در بخشي از قطعنامه آمده است ، اما در نهايت زهر خودشان را ريختند و اين تشكر را تلخ كردند كه اين گونه رفتار كردن داراي تناقض است .
وي خاطرنشان كرد: جمهوري اسلامي ايران اكنون با اعتماد قبلي با آژانس نمي تواند كار كند و بايد اعتماد سازي مجدد داشته باشند.
وي درباره چشم انداز ۲۰ ساله توسعه كشور گفت : چشم انداز هم در سياست هاي كلي و سياست هاي برنامه ها مي گنجد زيرا مجمع بايد سياست هاي برنامه ها را بررسي كرده و به رهبري اعلام كند.
وي تأكيد كرد: ما اكنون الزامات چشم انداز ۲۰ ساله توسعه كشور را تدوين مي كنيم و در چند ماه آينده اين چشم انداز به عنوان مصوبات مفصل بيرون خواهدآمد و همه با الزامات مي فهمند كه چگونه بايد به اين اهداف بلند دست يافت .
هاشمي رفسنجاني در ادامه به تشريح شكل گيري مجمع تشخيص مصلحت نظام و فعاليتهاي اين مجمع پرداخت و گفت : ما سه مسئوليت داريم ، حل اختلاف بين مجلس و شوراي نگهبان ، مشورت در سياست هاي كلي و رسيدگي به برخي معضلات؛ يعني مسايلي پيش مي آيد كه نه مجلس و نه جاي ديگري نمي تواند درباره آنها اقدام كنند مانند قانون تعزيرات و يا مبارزه با مواد مخدر كه قصد داشتند تصميمات فوق العاده اتخاذ كنند.وي افزود: در ۱۶ سال فعاليت مجمع ۸۳ مورد اختلافات به مجمع ارجاع شده كه از اين ميزان ۶۹ مورد اظهارنظر صورت گرفته و به پايان رسيده است ، ۱۴مورد باقي است كه از اين چهارده مورد در ۵ مورد كميسيون ها نظر خود را ارايه كرده اند كه در دستور كار مجمع قرار دارد و ۹ مورد نيز در كميسيون ها بوده و كار كارشناسي بر روي آن انجام مي شود.
هاشمي رفسنجاني با تأكيد بر اينكه اقدام مجمع در تدوين سياست هاي كلي نظام قانونگذاري نيست ، گفت : برخي تصور مي كنند اين تدوين سياست هاي كلي قانونگذاري است ، اما نمي توان به اين موارد قانونگذاري گفت .
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام تأكيد كرد: كار تدوين آئين نامه نظارت بر اجراي سياست هاي كلي نظام آغاز شده و در دو ماه آينده تكميل خواهد شد و براساس آن مجمع در همه مراحل بر سياست هاي كلي نظام نظارت خواهد كرد.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام درباره برخي شايعات مبني بر استعفاي آقاي خاتمي گفت: اين شايعات از طرف كساني ارايه مي شود كه طرفدار خروج از حاكميت هستند، اينها اين مسأله را القاء مي كنند تا به آقاي خاتمي فشار بياورند.
وي افزود: در همه اين موارد كه مطرح شده با آقاي خاتمي صحبت كرده ام و متوجه شده ام در ذهن ايشان چنين چيزهايي وجود ندارد و بنا دارد كارش را تا پايان دوره رياست جمهوري به خوبي انجام دهد.
وي درباره احتمال حضورش در انتخابات رياست جمهوري آينده، گفت: اگر شرايط جامعه همين باشد قطعا نخواهم بود مگر اينكه وضعيتي پيش آيد كه ناچار شوم در شغل هاي ديگر نيز حضور داشته باشم اما اكنون نيازي به آمدنم به عرصه رياست جمهوري نمي بينم و بنا دارم به اين عرصه وارد نشوم.وي درباره اتفاقاتي كه پيش از برگزاري انتخابات رخ داد، گفت: انتظار ما اين بود كه در جمهوري اسلامي اختلافات به اينجا نرسد كه عده اي قهر كرده يا استعفا بدهند، آن هم نيروهايي كه سابقه انقلابي دارند.وي اضافه كرد: اگر مسئولان ذيربط با حوصله بيشتر كار مي كردند اين اتفاقات قابل اجتناب بود.
هاشمي رفسنجاني افزود: انتخابات با حضور بيش از ۵۰ درصد مردم برگزار شد و كساني كه وارد مجلس شده اند منتخبان واقعي مردم هستند و رأي اكثريت را با خود دارند.وي خاطرنشان كرد: هنوز با روحيات منتخبان جديد آشنا نيستم اما اميدوارم مجلس فعال و كاري باشد و بيشتر به نيازهاي كشور و مردم پرداخته و كمتر به كار سياسي بازي بپردازند.وي درباره گزارش ارايه شده توسط گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل درباره وضع حقوق بشر در ايران و متهم كردن مجمع تشخيص مصلحت نظام، گفت: كشوري كه عميق ترين انقلاب مردمي را دارد از ابتدا مورد بغض غرب قرار گرفته است و اينگونه عليه آن تبليغات مي كنند. اين گونه افراد (ليگابو) نيز كه مي آيند عوامل آنها هستند كه مي خواهند مسايل را مستند كرده و به آنها انتقال دهند.
وي اضافه كرد: مجمع تشخيص مصلحت از ۸۳ مورد اختلاف ارجاع شده به آن بيش از ۷۰ مورد به نفع مجلس كه نمايندگان مردم بوده اند رأي داده چگونه مجمع مي تواند وسيله سركوب باشد؟
وي درباره برگزاري همزمان انتخابات مجلس و رياست جمهوري اظهار داشت: اين بحث از ابتداي انقلاب مطرح بود اما اكنون زمان مناسبي براي اجراي اين طرح نيست. آقاي خاتمي بايد كارشان را تا آخرين روز رياست جمهوري ادامه دهند و انتخابات در زمان خودش برگزار شود و همين گونه نيز خواهد بود.
هاشمي رفسنجاني درباره برخورد با كشورهايي كه در مجامع بين المللي مواضع منفي در قبال جمهوري اسلامي ايران اتخاذ مي كنند، گفت: راه درست اين است كه ما درباره كساني كه در مجامع بين المللي عليه مصالح ما خصومت مي كنند پرونده داشته باشيم و در روابط دو جانبه و چند جانبه و در محافل بين المللي اين مسأله را فراموش نكنيم و تا حد امكان مقابله به مثل كنيم. كساني كه بايد كاري در اين زمينه انجام مي دادند اما انجام نداده اند بايد جوابگو باشند.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در خاتمه خاطرنشان كرد: همه امكانات براي يك حركت خوب سازندگي و پيشبرد ايران اسلامي مهياست ، منابع ارزي و ريالي ما خوب بوده است و كمبود نداريم. عليرغم اينكه هميشه محدوديت ارزي داشتيم اما اكنون به اين دليل كه نفت قيمت خوبي دارد به خوبي توانسته ايم ذخيره ارزي داشته باشيم.
|
|
در ديدار رييس شوراي حكومت انتقالي
خاتمي: همبستگي ملي مهمترين ضرورت ملت عراق است
محمد بحرالعلوم رئيس دوره اي شوراي حكومت انتقالي عراق و چندتن از اعضاي اين شورا با سيد محمد خاتمي رئيس جمهوري ديدار كردند.
به گزارش دفتر امور رسانه هاي رياست جمهوري ، خاتمي در اين ديدار با بيان اينكه ملت شايسته عراق بايد به نام ملت عراق بر سرنوشت خود حاكم باشد، تاكيد كرد: تضعيف عراقي بودن عراق ، تضعيف شيعه ، سني ، كرد و هر كسي است كه در عراق زندگي مي كند.
رئيس جمهوري با تاكيد بر اصل هر عراقي يك راي ، تداوم اشغال را سبب تداوم ناامني در عراق قلمداد كرد و گفت : انتقال هرچه زودتر حاكميت مردم به خودشان در پي برگزاري انتخابات گسترده و حكومتي برخاسته از مردم بدون دخالت اختلافات قومي ، مذهبي و طايفه اي خواست همه خيرخواهان عراق است .
خاتمي ، قانون اساسي موقت عراق را تصميمي مرتبط با مردم عراق دانست و افزود: اصل تصويب اين قانون گامي به جلو براي حاكميت عراقي ها بر سرنوشت خود و پايان اشغال است ، اما ملاحظات فراواني هم در اين پيش نويس هست كه طبعا مورد توجه خيرخواهان و آينده نگران عراق قرار خواهد گرفت و آنچه مهم است وحدت عراق ، همبستگي ملي و اهتمام به اسلام و فرهنگ جامعه است .رئيس جمهوري در بخش ديگري از سخنان خود ضمن ابراز تاسف از وقوع جنايات متعدد در عراق ، به خصوص جنايات عاشورا در عتبات مقدس گفت : هركس مسبب اين جنايت بوده است ، غرضش تفرقه در كشوري است كه راه نجات آن ، وحدت است .
وي در ادامه ضمن تقدير از مواضع آيت الله سيستاني از موضع مشترك علماي شيعه و سني در قبال حوادث تاسف بار در عراق ابراز خرسندي كرد.
خاتمي همچنين با تاييد بر ضرورت نظم دادن و سامان بخشي امور و زوار عتبات عاليات آمادگي ايران براي مشاركت در بازسازي عراق را اعلام كرد. بحرالعلوم نيز در اين ديدار چشم اندازي از وضعيت داخلي عراق ارايه كرد.
سپس احمد چلبي گفت: ما با تدوين قانون اساسي موقت عراق تلاش كرديم كه از زيان و ضرري بزرگتر كه همان اشغال عراق است با ضرري كمتر ممانعت كنيم .
طرف عراقي در اين ديدار ضرورت اصلاح و تسهيل روند مسافرت زوار عتبات را يادآور شد.ديروز همچنين سيد محمد بحرالعلوم و احمد چلبي، به همراه يك هيات از مديران ارشد و وزارتخانه هاي مختلف عراق با كمال خرازي وزير امور خارجه پيرامون آخرين تحولات عراق و مسايل دو جانبه منطقه اي بحث و تبادل نظر كردند.
به گزارش ايسنا، بحرالعلوم در اين ديدار اظهار اميدواري كرد: دو كشور بتوانند مكانيزم همكاري هاي تجاري، بهداشتي و تبادل زوار و ساير مسايل مورد علاقه را در چارچوب منافع مشترك تقويت نمايند.
خرازي نيز با ابراز اميدواري از تحقق ساختار دموكراتيك در عراق و خروج هرچه سريعتر اشغالگران و واگذاري قدرت به مردم تصريح كرد: مردم عراق مي توانند ساختار حكومتي و قانون اساسي دايم عراق را مبتني بر آراي تمامي مردم و ارزش هاي فرهنگي مورد احترام عراق تاسيس نمايند و با درايت و همدلي و وحدت ملي و يكپارچگي پاره اي از نگراني علما و مردم عراق در خصوص ابهام هاي بوجود آمده در قانون اداره موقت عراق را مرتفع سازند.
|
|
كروبي در پاسخ به خبرنگار همشهري
شهرداري حق پاسخگويي به مسائل مطرح شده در مجلس را دارد
مهدي كروبي رئيس مجلس در پي اظهارات دو تن از نمايندگان مجلس درباره شهرداري تهران به خبرنگار همشهري گفت: من هميشه از نمايندگان خواسته و به آنان تذكر داده ام كه به كسي اهانت نكنند حال آن شخصيت حقوقي باشد يا حقيقي.
وي در ادامه افزود: حال اگر هم مطالب اهانت آميزي در خلال اظهارات نمايندگان گفته شود اين حق براي شهرداري وجود دارد كه به اين اظهارات پاسخ دهد و از خود دفاع كند و طبق ماده ۷۶ هيأت رئيسه موظف است كه نامه يا جوابيه نهادي را كه مورد اهانت قرار گرفته است قرائت كند. وي در مورد برخي خدمات ارزنده شهرداري تهران به شهروندان ضمن تأييد اين گونه اقدامات تأكيد كرد خدمت به مردم جرم نيست. لازم به ذكر است محسن آرمين و موسوي در جلسه ديروز مجلس با مزورانه دانستن خدمات شهرداري از اقداماتي نظير ارائه بليت رايگان به شهروندان، دادن بن هاي اهدايي به معلمان و هيأت هاي عزاداري انتقاد كردند.
كروبي همچنين درمورد استعفاي آرمين گفت: بارها مخالفت خود را با طرح چنين استعفاهايي اعلام كرده ام. وي افزود: ممكن است كه با بيرون رفتن از مجلس بتوانيم كارهايي انجام دهيم اما به نظر من وقتي از مردم رأي گرفتيم و وارد مجلس شديم بايد تا پايان بمانيم و در حد توان خود كار كنيم لذا ضرر چنين استعفاهايي بيش از نفع آن است.
وي افزود: طرح استعفا حق نمايندگان است اما اميدوارم سريعتر پايان يابد چرا كه اين مسئله وقت مجلس را تلف مي كند.وي در مورد انتخابات مجلس هفتم و اينكه برخي نمايندگان آن را فرمايشي مي خوانند گفت: من نتيجه انتخابات را پذيرفته ام و آن را قبول كرده ام ولي همچنان معتقدم كه حق برخي پايمال شده است اما مردم آمدند و رأي دادند و ما هم بايد بپذيريم.
|
|
توضيح درباره يك خبر
وحيده علائي طالقاني نماينده مردم تهران در مجلس با ارسال نمابري به همشهري اعلام كرد جمله اي كه از وي در جلسه مورخ ۷ اسفند مجلس شوراي اسلامي نقل شده كلام ايشان نبوده است.
|
|
در راهروهاي مجلس
*مهدي كروبي رييس مجلس ضمن ابراز مخالفت خود با استعفاي نمايندگان گفت اميدوارم استعفاي آرمين آخرين استعفا باشد و پرونده استعفا بسته شود.
* هنگامي كه آرمين قصد ترك كردن مجلس را داشت به سمت هيات رئيسه رفت تا از كروبي خداحافظي كند ولي كروبي برخورد گرمي را با وي انجام نداد. هنگامي كه آرمين دلايل خود را براي استعفا مطرح مي كرد محمدي نماينده سلسله و دلفان چند بار شديداً به او انتقاد كرد كه با وساطت ساير اعضاي فراكسيون اقليت وي آرام شد. راكعي چند بار بلند به آرمين گفت افتخار بر آرمين ولي عباسپور نماينده ماكو به آرمين گفت خوش آمدي.كروبي نيز هنگام راي گيري به نمايندگان گفت به استعفاي آرمين راي ندهيد تا او در مجلس باقي بماند.
* يكانلي نماينده اروميه كه چندي پيش از سمت نمايندگي خود استعفا داده بود ديروز در مجلس حاضر شد و حتي با برخي از خبرنگاران نيز مصاحبه كرد.
* الهه كولايي عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي در تذكري خواستار حضور حسن روحاني دبير كل شوراي عالي امنيت ملي در مجلس براي ارائه پاره اي توضيحات شد كه كروبي در پاسخ به وي گفت: آقاي روحاني براي حضور خود در مجلس اعلام آمادگي كرده اند ولي به علت كوتاهي هيات رئيسه مجلس هنوز وقت مشخصي براي اين امر در نظر گرفته نشده است كه بزودي سعي مي كنيم اين امر صورت گيرد.
|
|
سخنگوي وزارت خارجه:
ايران در رابطه با پرونده هسته اي تكليف تازه اي نمي پذيرد
سخنگوي وزارت خارجه ديروز در جمع خبرنگاران داخلي و خارجي در پاسخ به سئوالي مبني براينكه اگر سازمان انرژي اتمي، پرونده ايران را به شوراي امنيت بفرستد عكس العمل ايران چه خواهد بود؟ گفت: هيچ نگراني در اين مورد نداريم در اين زمينه اطمينان داريم پرونده ايران به شوراي امنيت نخواهد رفت .
خبرنگاري درباره مساله به تعويق افتادن سفر بازرسان به ايران سئوال كرد، و اينكه اگر قرار است كه بازرسان بيايند چه زماني خواهد بود؟ آصفي جواب داد: اين پاسخي بود به قطعنامه چون لحن آن نه تنها منصفانه نبود بلكه قدري هم توهين آميز بود ما در جمهوري اسلامي اجازه نمي دهيم كسي با ما بااين ادبيات صحبت كند.
وي افزود: در خصوص زمان سفر بازرسان به ايران بايد هماهنگي هاي لازم صورت پذيرد و با آژانس صحبت كنيم .وي در پاسخ به سئوالي مبني براينكه در طول برگزاري نشست حكام ، شاهد نقض تعهدات اروپايي بوديم گفت: ما فكر مي كنيم اروپايي ها در حدي كه توان داشتند عمل كردند، البته نمي توانيم نقش غير متعهدها را ناديده بگيريم ، آنها نقش بسيار خوب و فعاليت گسترده اي داشتند، همچنين كشورهايي مانند روسيه و چين هم همكاري خوبي با ايران داشتند. وي تاكيد كرد تغييري در روابط ايران و اروپا صورت نخواهد گرفت.
البرادعي: ايران درباره سفر بازرسان تجديد نظر مي كند
خبرگزاري فرانسه ديروز به نقل از البرادعي نوشت: اطمينان دارم كه ايران در تصميم خود درخصوص تاخير سفر بازرسان هسته اي سازمان ملل تجديد نظر خواهد كرد.
به گزارش ايسنا خبرگزاري فرانسه با انتشار اخبار مربوطه به تعويق سفر بازرسان به ايران با بيان نظر فوق از قول البرادعي نوشت: رئيس آژانس بين المللي انرژي اتمي دروين گفت كه مطمئن هستم ايران متوجه خواهد شد ما نياز داريم ظرف برنامه زماني خود وارد اين كشور شويم.
البرادعي در ادامه افزود: من مطمئنم كه تصميم به تاخير انداختن ديدار بازرسان ظرف چند روز آينده مورد تجديد نظر قرار خواهد گرفت و لغو خواهد شد.
|
|
كوتاه از سياست ايران
توضيح فرماندار بابلسر براي معترضين
فرماندار بابلسر ديروز درجمع معترضين فريدونكناري گفت : تغييرنتيجه انتخابات مجلس هفتم دراين حوزه ازسوي شوراي نگهبان بدون ارايه استدلال منطقي صورت گرفته است . وي كه در مسجد جامع فريدونكنار سخن مي گفت افزود: هيأت اجرايي شهرستان و استان صحت انتخابات را تاييد كرده و به صورت دقيق ، تمامي صندوق هاي اخذراي شمارش و سپس نتيجه به وزارت كشور و از آنجا به شوراي نگهبان اعلام شده است .حسين نژاد اضافه كرد: ما در مورد نتيجه انتخابات از شوراي نگهبان استدلال و دليل خواهيم خواست .جمعي از مردم بابلسر و فريدونكنار پريروز نسبت به تعيير نتيجه انتخابات اين حوزه ها اعتراض كردند.
نامه وزير كشور به رئيس جمهور درباره بررسي صحت انتخابات
وزير كشور با ارسال نامه اي به سيد محمد خاتمي، رئيس جمهور از او درخواست كرد تا به هر نحو كه مصلحت مي داند از ادامه اقدامات شوراي نگهبان كه اقدامات غيرمسئولانه عنوان شده، جلوگيري كند.
به گزارش ايسنا، موسوي لاري با ارسال نامه هاي هشدار دهنده استانداران استان هاي مازندران، خراسان، فارس و چهارمحال و بختياري به رئيس جمهور، از رويه شوراي نگهبان در مرحله بررسي و تاييد صحت انتخابات حوزه هاي انتخابيه انتقاد كرده و متذكر شده كه اين گونه اقدامات در برخي از حوزه هاي انتخابيه باعث ايجاد حساسيت ها، مشكلات و تنشهايي است كه مردم و مسئولان منطقه را در هفته هاي پاياني سال به شدت به خود مشغول ساخته است.
موسوي لاري در نامه خود يادآوري كرده است كه رويه شوراي نگهبان در بررسي صحت انتخابات به گونه اي بوده كه اكثريت بالاي حوزه هايي كه افراد يك جناح خاص راي آورده اند بدون كمترين مشكل مورد تاييد قرار گرفته و مي گيرد و حتي شكايت هاي جدي هم كه در برخي از آن حوزه ها وجود داشته، ناديده گرفته شده است اما به عكس، در حوزه هايي كه عليرغم موانع متعدد، افراد يك جناح ديگر راي آورده اند با مشكلات عديده اي مواجه شده كه حتي بعد از رسيدگي به شكايات در مرحله اول و اثبات سلامت و صحت انتخابات، باز هم با اعزام بازرسان شوراي نگهبان از مركز مواجه شده اند كه مشكلات عديده اي را در پي داشته است.
احتمال ورود سه عضو ديگر ائتلاف آبادگران به مجلس هفتم
احتمال ورود سه نامزد ديگر حوزه انتخابيه تهران، ري، شميرانات و اسلامشهر به مجلس هفتم در مرحله اول انتخابات قوت گرفت.به گزارش خبرگزاري فارس در پي بازشماري برخي صندوق هاي راي و بررسي صورتجلسات مربوط به حوزه انتخابيه تهران، ري، شميرانات و اسلامشهر توسط هيات بازرسي شوراي نگهبان احتمالاً سه نفر ديگر از نامزدهاي انتخابات تهران (حسين فدايي، مهدي كوچك زاده و مصباحي) كه نفرات ۲۶ تا ۲۹ حوزه انتخابيه تهران را تشكيل مي دادند موفق به ورود به مجلس شوراي اسلامي در دور اول خواهند شد.
|
|
بازتاب
عصبانيت آرمين از شهرداري تهران
يوسف فاطمي
ديروز مجلس شوراي اسلامي شاهد استعفاي محسن آرمين نماينده تهران بود. نكته حائز اهميت در اظهارات ايشان و برخي نمايندگان دوم خردادي انتقاد و موضعگيري عليه خدمات مردمي شهردار تهران مي باشد كه بسيار تعجب برانگيز است!
محسن آرمين در اظهارات خود كه همراه الفاظ توهين آميزي بود، ضمن انتقاد از كمكهاي شهرداري تهران به مدارس و واگذاري كتاب و امكانات ورزشي و پرداخت بن خريد به فرهنگيان و همچنين دادن امكانات به هيأت هاي مذهبي گفت: هزينه اين گونه اقدامات شهرداري تهران از محل عوارض شهرداري است كه اخيرا دو برابر شده است.
اما آقاي محسن آرمين به عنوان يك نماينده فعال بايد به خوبي بدانند كه عوارض شهرداري از طريق ضرب قيمت منطقه اي در يك ضريب تعيين مي شود و تكليف اين ضريب را مصوبات مجلس و ميزان قيمت منطقه اي را مصوبات دولت تعيين مي كند و شهرداري در آن نقش ندارد.
عنصر اول اين فرمول يعني ضريب براساس لايحه تجميع عوارض مصوب ۲/۱۱/۸۲ از نيم درصد به يك درصد افزايش يافت.
اما تعيين عنصر دوم يعني قيمت منطقه اي كه اختيارات دولت است كه در طول دهه هفتاد تغيير نكرده بود ولي سال گذشته در تاريخ ۲۰/۱۱/۸۱ دولت مقرر ساخت قيمت منطقه اي معادل بيست درصد قيمت معاملاتي روز محاسبه شود و اين ضريب هر سال ۲۰ درصد افزايش يابد و به طوري كه پس از پنج سال قيمت منطقه اي معادل قيمت معاملاتي روز گردد. تأثير اين تصميم بيش از تغيير مبلغ عوارض سطح شهر در قيمت عوارض نقل و انتقال ديده مي شود و درآمد آن نيز در اختيار دولت است. به اين ترتيب ملاحظه مي شود كه هيچيك از دو عامل افزايش عوارض در اختيار شهرداري تهران نمي باشد.اما آنچه كه واقعا جاي تعجب دارد اين كه نماينده محترم تهران از مصوبه مجلس و دولت خبر ندارد كه اميدواريم دقت ايشان در ساير امور مجلس و وكالت مردم در اين حد و اندازه نباشد. البته اين بي توجهي را مي توان به هيجان ناشي از سخنراني ايشان براي استعفا نيز نسبت داد. متأسفانه روندي كه اخيرا توسط برخي از نمايندگان در مجلس ششم در پيش گرفته شده، يعني ربط دادن هر اقدامي كه در راستاي خدمت رساني به مردم ارائه مي شود به انتخابات اثري جز دامن زدن به تنش هاي بيهوده و جلوگيري از خدمت رساني ندارد زيرا با اين منطق از آنجايي كه به طور تقريبي هر سال يك انتخابات در كشور برگزار مي شود و هميشه چند ماه قبل و پس از انتخابات هيجانات آن بر گروه هاي سياسي و اجتماعي سايه مي افكند نبايد هيچ گونه اقدامي در راستاي خدمت رساني به مردم صورت گيرد تا از تنش اين هيجانات در امان بمانيم. گويا آقاي آرمين از ياد برده اند كه طبق مصوبه خود مجلس، شهرداري درصدي از بودجه خود را بايد صرف امور فرهنگي كند و شهردار فعلي تهران كه خود از قشر فرهنگي و دانشگاهي كشور است، اعتقاد دارد كه اين بودجه بايد براي پايه اي ترين كار فرهنگي يعني كمك به امور آموزشي و براي دانش آموزان و دانشجويان و معلمان، اساتيد انجام گيرد. اين اقدام وي تشكر بي حد و حصر معلمان و حتي صدها نفر از دانش آموزاني كه با فرستادن نامه هاي كوتاه و يا نقاشي هاي خود ابراز احساسات نموده اند، را در پي داشته است.
نكته آخر اينكه البته احساسات اين جريان كه نتوانسته در انتخابات پيروزي را كسب كند، قابل درك است، اما به هر حال دموكراسي يعني چرخش مسالمت آميز قدرت در بين گروه هاي رقيب سياسي و اين بار دوستان دوم خردادي ما كه به علت دامن زدن به بحث هاي پرتنش سياسي نتوانستند خدمت رساني به مردم در طول دوره ششم مجلس به نحوي كه مردم ما شايسته آن بودند را به انجام رسانند، بايد عدم استقبال مردمي به خود را پذيرفته و با آن كنار بيايند. همانگونه كه رياست محترم مجلس با نهايت پختگي و درايت در سخنان امروز خود به اين امر توصيه نمودند.
|