ترويج فرهنگ ايثار و شهادت
تجليل از ايثارگران فرهيخته
ليلا درخشان
|
|
يكي از دلايل مهم، ايجاد وحدت رويه در حوزه ايثار و شهادت و توجه فرهنگي به اين مقوله بوده و اينك دستگاه هاي مختلف جداي از وظايفي كه در حيطه بحث ايثاگران دارند با هماهنگي يكديگر به شكل كلان در حوزه ترويج فرهنگ ايثار و شهادت و به نحوي انتقال اين مقوله مهم به نسل جوان ما، برنامه ريزي مي كنند
زمان جنگ بود. در نيروي هوايي خدمت مي كرديم. فشار روحي روي ما زياد بود. آنقدر كه چند نفر از همكارانمان سكته كردند و بعضي ها به ناراحتي هاي ديگري دچار شدند. ما و چند نفر از دوستان رزمنده تصميم گرفتيم يك رويه جديد در پيش بگيريم و نگاه طنزآميز بعضي مسايل را از سر بگذرانيم. يك شب در پايگاه نيروي هوايي بوديم، به ما اطلاع دادند يك هواپيما كه حامل اجساد مردم است، به زمين مي نشيند. ديگر كارمان از ناراحتي و گريه زاري گذشته بود. من تصميم گرفتم يك شوك روحي به يكي از همكارانم كه شديدا در غم و غصه غرق بود وارد كنم. با يكي از دوستانم دست به يكي كردم كه من آن دوستم را براي كمك مي آورم ولي تو در آخرين لحظه ملحفه اي سفيد روي خود بكش تا به عنوان جسد تو را بلند كنيم. او هم قبول كرد، البته با خواهش فراوان از سوي من. به هر حال با آن دوست غصه دارم 7 تا جسد بلند كرديم. آخريش را برداشتيم و گفتم يكي ديگر هم مانده و اصرار داشت و مي گفت من مطمئنم كه جسدي نمانده و من وقتي مطمئن شدم كه دوستم ديگر كفن را روي سرش كشيده او را براي برگشتن دوباره راضي كردم. وقتي دوستم آن طرف جسد را گرفت و من هم طرف ديگرش را، جسد با بي رحمي تمام نعره كشيد و كفن را از روي سرش برداشت كه برداشتن همانا و غش كردن دوست ما هم همان .
از خاطرات يكي از ايثارگران نيروي هوايي
اقاي دكتر ايماني دبير شوراي هماهنگي و نظارت بر امر ترويج فرهنگ ايثار و شهادت مي گويد: با توجه به ماده 159 برنامه سوم توسعه اقتصادي و اجتماعي كشور، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي موظف شده جهت تجليل از ايثارگران و حماسه سازان دفاع مقدس با همكاري بنياد شهيد انقلاب اسلامي آن زمان و بنياد شهيد و ايثارگران اكنون و همچنين بنياد حفظ آثار و نشر ارزش هاي دفاع مقدس تشكيلاتي را پيش بيني كند تا اين تشكيلات هماهنگ كننده اي باشند براي اين موضوع مهم. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي بنابر آن وظيفه اي كه بر عهده اش گذاشته شده، آئين نامه اي را پيشنهاد داد كه در هيات وزيران به تصويب رسيد. بر مبناي آن آئين نامه، دبيرخانه اي در وزارت فرهنگ و ارشاد تاسيس شد با نام دبيرخانه شوراي هماهنگي و نظارت بر امر ترويج فرهنگ ايثار و شهادت كه در اين دبيرخانه 15 دستگاه و وزارتخانه عضو هستند، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، وزارت علوم، تحقيقات و فن آوري، آموزش و پرورش، وزارت كشور و بهداشت. علاوه بر اين وزارتخانه ها، بنياد شهيد، ايثارگران، ستاد رسيدگي به امور آزادگان، سازمان ملي جوانان، سازمان تبليغات اسلامي، صدا و سيما، مديريت و برنامه ريزي، شهرداري تهران و يكي از مشاوران رئيس جمهور ي به انتخاب رئيس جمهوري نيز از اعضاي اين دبيرخانه هستند.
اما ممكن است اين سوال پيش بيايد با توجه به اينكه سازمان هاي ديگر بالاخره در حوزه ايثاگري فعال هستند چه نيازي باعث شده كه اين دبيرخانه بوجود آيد.
فكر مي كنم يكي از دلايل مهم، ايجاد وحدت رويه در حوزه ايثار و شهادت و توجه فرهنگي به اين مقوله بوده و اينكه دستگاه هاي مختلف جداي از وظايفي كه در حيطه بحث ايثاگران دارند با هماهنگي يكديگر به شكل كلان در حوزه ترويج فرهنگ ايثار و شهادت و به نحوي انتقال اين مقوله مهم به نسل جوان ما، برنامه ريزي مي كنند.
اما اين دبيرخانه تاكنون چه كارهايي انجام داده:
۱ - تاسيس سايتي به نام سايت فرهنگ ايثار كه مخاطبان اين سايت را از طريق برنامه آموزش مي دهد و در حوزه هاي مختلف و همچنين مشكلات و ديدگاه هايي كه ايثارگران دارند از طريق اين سايت منتقل مي شود و به تعبيري اين سايت ارتباطي است بين مجموعه ايثارگران و همچنين اين شورا كه متولي بحث ترويج و فرهنگ ايثار و شهادت است.
۲ - در حوزه ادبيات فرهنگ ايثار و شهادت كتاب هايي را منتشر كرده، در خصوص رفتارشناسي ايثارگران، مجموعه مصوبات و قوانين مربوط به ايثارگران.
۳ - چاپ يك خبرنامه دايمي به نام فرهنگ ايثار كه در تيراژ وسيعي منتشر مي شود.
۴ - در حوزه ادبيات داستاني و شعر كتاب هايي نشر شده كه البته اين مجموعه ها خيلي فراتر از كتاب، جزوه ها يا مجموعه هايي است كه تاكنون توسط دستگاه هاي خاص منتشر شده.
۵ - برگزاري اولين همايش تجليل از فرهيختگان ايثارگر و معرفي ايثارگران به جامعه كه در روز 6 مهر ماه در محل تالار وحدت به شكل وسيع برگزار خواهد شد.
آقاي دكتر ايماني در مورد برنامه اين همايش مي گويد: 40 نفر از فرهيختگان ايثارگر كه در حوزه هاي علمي، ديني، قرآني، هنري، مديريت و ديگر موفقيت هاي اجتماعي ممتاز هستند معرفي شده و پس از بررسي در كميته در اولين همايش معرفي و مورد قدرداني قرار مي گيرند. در اين برنامه هنرمندان كارهايي ارايه مي دهند از جمله برگزاري كنسرت موسيقي در حوزه دفاع مقدس و همچنين يك برنامه هنري با استفاده از نور، صدا و حركت توسط هنرمندان مركز هنرهاي نمايشي در اين برنامه به اجرا درمي آيد. غرفه هايي تشكيل خواهد شد جهت ارايه فعاليت هاي دستگاه هاي عضو شورا تا هر كدام از دستگاه ها كه درحوزه هاي خاصي فعاليت داشتند، فعاليت آنها در معرض نمايش عموم قرار گيرد.
|