نماينده مقام معظم رهبري در شوراي عالي امنيت ملي:
تلاش انگلستان و آمريكا ، برچيدن برنامه
هسته اي توسط خود حكومت ايران است
مهر: علي لاريجاني نماينده مقام معظم رهبري در شوراي عالي امنيت ملي طي گفت وگويي تصريح كرد: آنچه در اين مذاكره براي ما مهم است مراقبت از حق و صلاحيت ايران در دستيابي به انرژي هسته اي براي پيشرفت زندگي مردم است و به هيچ عنوان آن را از دست نخواهيم داد و قصد ما حفظ دستاوردهاي ملي در اين مذاكرات است.
وي در اين خصوص كه گفته مي شود اروپا و آمريكا مشروط به اينكه حكومت ايران از برنامه چرخه توليد بومي سوخت هسته اي دست بكشد حاضرند ۷ راكتور هسته اي به همراه سوخت هسته اي را به ايران بفروشند تصريح كرد:اولا برنامه چرخه توليد سوخت هسته اي ايران يك دستاورد ملي و محصول تلاش دانشمندان جوان ايراني با ميانگين سني ۳۰ سال است و متعلق به همه مردم ايران است و نه به دولتمردان كه بخواهند از آن دست بكشند. ثانيا: برنامه چرخه توليد سوخت هسته اي ايران تماما در جهت توسعه اقتصادي و انساني در كشور است و به ويژه توليد انرژي لازم است . نمي شود فرانسويان با جمعيت ۶۰ ميليوني حق داشته باشند ۷۵ درصد از انرژي الكتريسته خود را از سوخت هسته اي تامين كنند و ايرانيان از چنين حق توسعه اي محروم باشند. هيچ دولتي مجاز به محروم كردن مردم از حق توسعه نيست. ثالثا: فن آوري بومي هسته اي بالاتر از حق بلكه يك نياز است .مردم ايران نياز دارند از دستاوردهاي جديد علمي فرزندانشان استفاده كنند و با دستيابي به انرژي هسته اي زندگي خود را ارتقا دهند. رابعا: اين مواضع انگلستان و آمريكا هرگز قابل اعتماد نبوده و نيست و با سياست مستقل ما نيز ناسازگار است. خامسا: آمريكايي ها از پيشرفت هسته اي ما به دليل بمب اتم نگران نيستند، بلكه آنها مي دانند با اين پيشرفت تراز كشور ما از نظر صنعتي در دنيا بالا مي رود. بايد توجه داشته باشيم كه دستيابي به فناوري انرژي هسته اي سكوي پرشي براي آينده كشور است و مردم مانند ملي شدن نفت به شدت خواهان دستيابي به آن هستند. لاريجاني درباره تغييرات در لحن آمريكايي ها طي روزهاي اخير تاييد كرد:البته اين تغيير جهت ها را مي توان نوعي عقب نشيني در ديپلماسي دولت بوش نسبت به پرونده هسته اي ايران تعبير كرد، ليكن بايد دقت كرد كه به معناي تغيير در هدف آمريكا براي برچيدن چرخه توليد سوخت هسته اي ايران نيست.
شخصا معتقدم تمام تلاش آمريكا و انگلستان براي تشديد شانتاژ متمركز بر روي مسئولين ديپلماسي هسته اي ايران با هدف قبولاندن پذيرش برچيدن برنامه هسته اي توسط خود حكومت ايران است.
براين اساس اصولا مخالفت آمريكا با برنامه هسته اي ايران را يك شروع مي دانم و اگر ما آنگونه كه آمريكا مي خواهد عمل كنيم يعني اگر امروز به دست خودمان حاضر به برچيدن برنامه هسته اي كشور شويم، فردا بايد در زمينه هاي هوا و فضا، بيوتكنولوژي، فيزيك، زيست شناسي، الكترونيك، پزشكي، مهندسي ژنتيك و نانوتكنولوژي، تن به عقب ماندگي هميشگي ايران بدهيم. از اين رو به نظرم مي رسد كه اظهارات جديد دولت بوش در مورد امكان تغيير جهت در سياست هاي آمريكا در واقع اتخاذ تاكتيكي جديد است براي پيش بردن هدف اصلي.
|