سفر ناگهاني وزير خارجه آمريكا به عراق
|
|
|
|
ايرنا: كاندوليزا رايس وزير امورخارجه آ مريكا ديروز در سفري غيرمنتظره وارد عراق شد.
شبكه تلويزيوني سي.ان.ان با اعلام اين خبر افزود: رايس كه به طور غيرمنتظره به عراق سفر كرده بود، وارد شهر اربيل در شمال عراق شد تا با مسعود بارزاني رييس حزب دمكرات كردستان عراق ديدار و گفت وگو كند.
براساس اين گزارش اين اولين سفر رايس به عنوان وزير خارجه آمريكا به عراق است و در واقع اولين سفر يك مقام برجسته آمريكايي از زمان شكل گيري دولت انتقالي عراق از دو هفته پيش تاكنون محسوب مي شود.
به گفته گزارشگر سي.ان.ان گفته مي شود كه وزير امور خارجه آمريكا وارد عراق شده است تا در خصوص مسايل بسيار مهمي با مقامات عراقي گفت وگو كند.
يكي از مسايلي كه گفته مي شود رايس قرار است در خصوص آن با مقامات عراقي گفت وگو كند، موضوع مفيد و متعهدبودن دولت انتقالي عراق به زمان انتقال قدرت است تا طبق برنامه از پيش تعيين شده عمل كند.
يكي ديگر از موضوعات بسيار مهمي كه قرار است وزير امورخارجه آمريكا در جريان سفر خود با مقامات عراقي در ميان بگذارد موضوع مشاركت دادن عرب هاي سني در فعاليت هاي سياسي مربوط به كشور است چرا كه سني ها معترض شده اند كه شيعيان تمامي قدرت را در دست خود گرفته اند و به هيچ وجه اجازه فعاليت و مشاركت سياسي را در امور كشور به آنان نمي دهند.
رايس در سفر به اربيل از فقدان مشاركت چشمگير اقليت سني مذهب در تركيب كميته جديد مسئول تهيه پيش نويس قانون اساسي عراق ابراز نگراني كرد.وي اعلام كرد به منظور بررسي اوضاع امنيتي و فرايند سياسي و زيرساخت هاي اقتصادي به اين كشور سفر كرده است .
وي افزود فكر مي كنم موضوع تركيب اين كميته در دستور كار مذاكرات با مقامات عراقي قرار داشته باشد.
تنها دو كرسي از پنجاه و پنج كرسي اين كميته به سني ها تعلق دارد.
پايان عمليات ماتادور
ارتش آمريكا با انتشار بيانيه اي اعلام كرد: عمليات يك هفته اي ماتادور كه به منظور ريشه كني شبه نظاميان در استان الانبار آغاز شده بود، روز شنبه پايان يافت و در اين حمله ۱۲۵ شبه نظامي كشته و تعداد زيادي مجروح شده اند و ۳۹ تن نيز با اطلاعات باارزشي دستگير شده اند.
به گزارش رويتر در بيانيه ارتش آمريكا آمده است: در اين حمله ۹ تن از نيروهاي آمريكايي كشته و ۴۰ تن نيز زخمي شده اند.
شبه نظاميان كه اكثرا از استان الانبار هستند، بمب گذاري هاي انتحاري و ديگر حملات را از زمان روي كار آمدن دولت جديد عراق تشديد كرده اند.
از آن زمان بيش از ۴۰۰ تن كشته شده اند.
نيروهاي آمريكايي با حمايت جنگنده ها و هليكوپترهاي نظامي به مناطق مرزي عراق با سوريه حمله كرده كه به گمان آنها راه ورود شبه نظاميان خارجي به داخل عراق بوده است.
از سوي ديگر ديروز در نقاط مختلف عراق ۴۵ جسد پيدا شد. در اسكندريه واقع در جنوب بغداد اجساد بدون سر ۱۱ عراقي كشف شد. در سه منطقه بغداد جنازه ۲۴ عراقي يافت شد كه اجساد ۱۳ تن از آنها در ظروف زباله قرار داشت و در رمادي نيز جنازه هاي ۹۰ سرباز عراق كشف شد.
روز شنبه نيز يكي از مسئولان وزارت خارجه عراق مقابل منزلش ترور و كشته شد، در بعقوبه نيز بر اثر انفجار دو بمب ۴ تن كشته و ۲۶ نفر زخمي شدند.
حكم بازداشت دو وزير سابق
صادر شد
مقامات عراقي حكم بازداشت دو وزير دولت موقت پيشين عراق را به اتهام دست داشتن در فساد مالي و اداري اين كشور صادر كردند.
به گزارش خبرگزاري شينهوا از بغداد، جواد مالكي عضو دفتر سياسي حزب الدعوه كه رياست آن بر عهده ابراهيم جعفري است ، شنبه شب در گفتگو با راديو لندن گفت حكم بازداشت لوي حاتم سلطان وزير راه و ليلي عبداللطيف وزير كار دولت موقت پيشين عراق به اتهام دخالت در فساد مالي و اداري صادر شده است .
پليس عراق همچنين ديروز سوسن شريفي وزير كشاورزي دولت موقت عراق را به اتهام فساد مالي بازداشت كرد.
گزارش ساندي تايمز درباره زخمي شدن و مداواي زرقاوي
هفته نامه ساندي تايمز چاپ انگليس در شماره ديروز خود فاش كرد ابومصعب زرقاوي سركرده القاعده در عراق و دشمن شماره يك آمريكا در اين كشور هفته گذشته زخمي شد و براي مدتي كوتاه در بيمارستاني در عراق تحت معالجه قرار گرفت و پس از آن به همراه افرادش ناپديد شد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از لندن پزشكي كه زرقاوي را معالجه كرده است به خبرنگاري عراقي در شهر رمادي واقع در غرب عراق گفت : ابومصعب زرقاوي هنگامي كه روز چهارشنبه بستري شد به شدت خونريزي داشت .
به نوشته ساندي تايمز اين پزشك كه خواست نامش فاش نشود توانسته است با توجه به تصاويري كه از زرقاوي در تلويزيون ديده بود وي را شناسايي كند.
ساندي تايمز به نقل از ساكنان شهر رمادي افزود: نيروهاي آمريكايي روز چهارشنبه اين پزشك را دستگير و از وي بازجويي كردند.
پزشك معالج زرقاوي درباره جراحات وارد آمده به زرقاوي توضيحي نداد اما به ساندي تايمز گفت كه زرقاوي به شدت خونريزي داشت و گروهي از افرادش وي را همراهي مي كردند.
شرط سني هاي عراق
براي ترك تروريسم
روزنامه نيويورك تايمز ديروز به نقل از منابع دولت آمريكا نوشت برخي رهبران سني عراق كه ناآرامي هاي مسلحانه را بر ضد نيروهاي اشغالگر در عراق رهبري مي كنند به ازاي گرفتن جايگاهي در تحولات سياسي اين كشور، سلاح هايشان را زمين مي گذارند.
نيويورك تايمز به نقل از اين منابع نوشت : تماس هاي آمريكا با رهبران سني عراق نشان مي دهد كه بسياري از آنها خواهان شركت در روند سياسي و كمك به تدوين قانون اساسي جديد اين كشور هستند.
مقامات آمريكايي در مصاحبه با نيويورك تايمز گفتند: برخي گروه هاي سني هرگز سلاح هايشان را كنار نمي گذارند اما برخي ديگر خودداري از شركت در روند سياسي عراق را يك اشتباه مي دانند.
|
|
محمود عباس: بازگشت آوارگان فلسطيني
شرط صلح با اسراييل است
|
|
ايرنا: محمود عباس رئيس حكومت خودگردان ديروز بر حق بازگشت همه آوارگان فلسطيني به سرزمينشان تأكيد كرد و آن را حق طبيعي و مسلم مردم فلسطين دانست .
به گزارش منابع خبري فلسطين ، رئيس حكومت خودگردان به مناسبت پنجاه و هفتمين سال تشكيل غير قانوني اسرائيل در سرزمين فلسطين با ارسال پيام تلويزيوني به فلسطينيان در داخل و خارج از مناطق خودگردان اين مطلب راعنوان كرد.
عباس افزود: برغم سپري شدن ۵۷ سال از فاجعه آوارگي مردم فلسطين و تضييع حقوق آنان ، حكومت خودگردان و فلسطينيان براي دستيابي به اين حقوق پايمال شده ، مصمم هستند و براي تشكيل كشور مستقل به پايتختي بيت القدس تلاش مي كنند.
وي اضافه كرد: بر اساس قطعنامه ۱۹۴ مجمع عمومي سازمان ملل آوارگان فلسطيني مي توانند به سرزمينشان بازگردند و تا زماني كه جامعه جهاني ، اسرائيل را به اجراي مفاد اين قطعنامه ملزم نكند، امكان برقراري صلح در فلسطين و پايان يافتن كشمكش در منطقه حساس خاورميانه وجود ندارد.
ساير تحولات
* روزنامه اسراييلي هاآرتص ديروز اعلام كرد اسراييل براي صدها تن از نيروهاي پليس فلسطين در كرانه باختري رود اردن مجوز حمل سلاح صادر خواهد كرد.
به گزارش آسوشيتدپرس از بيت المقدس، نيروهاي پليس فلسطين از پنج سال پيش از حمل سلاح منع شده اند.
* آمار موارد نقض آتش بس از سوي رژيم صهيونيستي پس از توافق شرم الشيخ به ۴۸۲۸ مورد رسيده است.
به گزارش پايگاه اينترنتي المحيط، مركز اطلاع رساني فلسطين در يك گزارش رسمي اعلام كرد كه نيروهاي رژيم صهيونيستي از زمان اعلام آتش بس تاكنون طي حملات جداگانه ۲۸ فلسطيني را كشته ۳۴۵ نفر را زخمي و بيش از ۸۰۰ نفر را دستگير كردند.
|
|
ناتو و اتحاديه اروپا روابط خود را تحكيم مي بخشند
|
|
مهر: ياپ هوپ شفر دبير كل ناتو از تقويت و بهبود روابط دوجانبه ميان اتحاديه اروپايي و ناتو خبر داد . به گزارش روزنامه آلماني تاگس اشپيگل ، «ياپ هوپ شفر» دبير كل ناتو با اعلام اين مطلب افزود: بهبود روابط اتحاديه اروپايي و ناتو نيازمند انجام پاره اي گفتگوهاي سياسي است .
وي در آخرين سخنراني خود در خصوص ناتو و اتحاديه اروپايي همچنين خاطر نشان ساخت : ناتو و اتحاديه اروپايي از ديرباز دو شريك استراتژيك براي يكديگر بشمار مي آمدند كه مي توانند با افزايش سطح همكاريهاي دو جانبه خود گامهاي اصولي و مهمي در عرصه بين المللي بردارند . دبير كل ناتو با اشاره به اينكه اين دو ارگان مهم بين المللي اولين گفتگوهاي جدي خود را به منظور ارتقاي سطح روابط از سال ۲۰۰۰ ميلادي آغاز كرده اند ، تصريح كرد : بارها در نشستهاي غير رسمي وزراي ناتو و اتحاديه اروپايي اين مطلب مهم مطرح شده و تقريباً تمامي آن مورد استقبال اكثريت قرار گرفته است. شفر از جمله برنامه هاي آتي مشترك ميان اتحاديه اروپايي و ناتو را حل بحرانهاي بين المللي خواند و اظهار داشت : بحرانهاي بين المللي همواره يكي از دغدغه هاي ناتو بشمار مي آيد كه مي تواند با مشاركت اتحاديه اروپايي در تسريع حل آنها موثر واقع شود .
|
|
شروط آمريكا براي عادي سازي روابط با سوريه
|
|
ايرنا: هفته نامه المحرر العربي در شماره اخير خود نوشت : با عقب نشيني سوريه از لبنان ، تندروهاي آمريكا، براي بهبود روابط واشنگتن با سوريه انتظاراتي را مطرح كرده اند.
به نوشته المحرر العربي ، جناح تندرو دولت آمريكا كه پرونده سوريه راپيگيري مي كند، عادي سازي مناسبات با دمشق را به اجراي تغييرات بنيادين سياسي و اقتصادي در سوريه ، موكول ساخته است .
المحرر العربي كه در شمارگان گسترده اي در بسياري از كشورهاي عربي توزيع مي شود، به داشتن مواضعي جانبدارانه از سوريه شهرت دارد.اين هفته نامه ، عدم پشتيباني نظامي از حزب الله لبنان براي ايجاد زمينه انحلال آن و موافقت با اسكان دايمي آوارگان فلسطيني در كشورهاي محل اقامت خود را از ديگر شروطي برشمرد كه كاخ سفيد براي عادي سازي روابط با دمشق ، خواهان است .
بنابراين گزارش ، مهمتر آن كه سوريه بايد در صورت برقراري روابط ميان بيروت و تل آويو، لب به اعتراض نگشايد.
درهمين حال عبدالله الدردري رييس سازمان برنامه ريزي سوريه گفت: بنا داريم، براي مقابله با فشارهاي وارده از سوي آمريكا، برنامه اصلاحات را جدي بگيريم.
الدردري ديروز در گفت وگو با ايرنا، تصريح كرد: هدف، خدمت به ملت است، در اين صورت وحدت ملي مستحكم تر و در برابر سياست مداخله جويانه آمريكا و حتي فزون خواهي هاي اروپا از مواضع مستحكم تري برخوردار خواهيم بود.
|
|
اسرائيل، لبنان را به حمله غافلگيرانه تهديد كرد
خبرگزاري فارس: صهيونيستها با افزودن بر تهديدات خود عليه لبنان، پس از حملات چند روز گذشته به مرزهاي جنوبي اين كشور اعلام كردند چنان حمله اي به لبنان خواهند كرد كه همه را غافلگير كند.
به نوشته روزنامه الخليج چاپ امارات، برخي منابع نظامي اسرائيل در مصاحبه با روزنامه يديعوت آحارونوت، لبنان را به وارد كردن ضربه اي سخت و كاري تهديد كردند كه حتي اسرائيلي ها را نيز غافلگير كند.
يك افسر ارتش اسرائيل گفت: اگر لبنان هرچه سريعتر مانع از پرتاب موشكهاي كاتيوشا به سوي اسرائيل نشود، بهاي سنگيني خواهد پرداخت.
پنه گينتس فرمانده منطقه شمال اين رژيم با هشدار به لبنان افزود: اسرائيل قادر است بسيار شديدتر از اين پاسخ دهد.
در همين حال در پي تبادل آتش ميان نيروهاي حزب الله لبنان و ارتش صهيونيستي در مزارع شبعا زئيف بائوم، معاون وزارت جنگ رژيم صهيونيستي بر راه حل ديپلماتيك براي حفظ آرامش در مرز با لبنان تأكيد كرد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، بائوم در راديو اسرائيل گفت: تل آويو خواهان حل اين مسئله از راه ديپلماسي است و در پي افزايش تنش و خشونت در مرز نيست.
مسئول اسرائيلي گفت: اين اقدام نيز با توجه به مثمرثمر بودن فشارهاي بين المللي براي خروج نيروهاي سوري از لبنان نتيجه بخش خواهد بود.
راديو اسرائيل به نقل از شارون نخست وزير اين رژيم اعلام كرده بود تل آويو خواهان اوج گيري تنش نيست و به پاسخي كه تاكنون داده است بسنده مي كند.
|
|
ناتو خواستار حل و فصل مسالمت آميز
كشمكش در ازبكستان شد
|
|
ايرنا: ياپ دوهوپ شفر دبيركل سازمان پيمان آتلانتيك شمالي ناتو روز شنبه خواستار حل وفصل مسالمت آميز كشمكشي كه از پنجشنبه شب بين ارتش ازبكستان و افراد معترض در شرق اين كشور به وجود آمده است ، شد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از بروكسل ، شفر در بيانيه اي افزود: من نسبت به تحولات كنوني در ازبكستان بسيار نگران هستم .وي افزود: تمامي طرفهاي درگير بايد خويشتنداري كنند و تنشهاي كنوني را از طريق راههاي مسالمت آميز حل كنند.
از سوي ديگر فعالان حقوق بشر در ازبكستان از كشته شدن حداقل ۳۰۰ تن در خشونتهاي روز جمعه در انديجان خبر داده و شديدا نسبت به اين امر اعتراض كردند.شبكه تلويزيوني بي بي سي در بخش خبري ديروز خود با اعلام اين خبر افزود، سازمان ها، نهادها و فعالاني كه در زمينه حقوق بشر فعاليت مي كنند در مورد وقايع اخير در ازبكستان به شدت انتقاد و تصريح كرده اند كه حقوق بشر در اين كشور زيرپا گذاشته شده است .اين در حالي است كه اسلام كريم اف رئيس جمهور ازبكستان در نخستين واكنش پس از خشونتهاي انديجان اعلام كرده است كه فقط اندك شماري از مردم در تيراندازي نظاميان به سوي تظاهركنندگان كشته شدند.رئيس جمهور ازبكستان افراط گرايان مسلمان را مسئول خشونت هاي اخير درشهر انديجان در شرق ازبكستان معرفي كرده است .
۵۰۰ جسد در انديجان
اجساد ۵۰۰ تن از افرادي كه در درگيري هاي اخير در انديجان در شرق ازبكستان كشته شدند، در مدرسه اي در اين شهر قرار داده شده است.به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از خبرگزاري آسوشيتدپرس، يك پزشك ازبك ديروز (يكشنبه) اظهار داشت: شهروندان انديجاني به اين مدرسه آمده اند تا بستگان خود را شناسايي كنند.به گفته اين پزشك كه نخواست نامش فاش شود، سربازان ازبك در اطراف مدرسه مستقر هستند.پزشك ازبك در ادامه افزود، احتمالا ۲۰۰۰ تن در اين درگيري ها زخمي شده اند.
آرامش نسبي در انديجان
وزارت كشور ازبكستان اوضاع دو كانون اصلي ناآراميها و خشونتها، انديجان و كراسو را آرام اعلام كرد.به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از خبرگزاري اينترفكس، پس از نا آراميها و شورشهاي روز جمعه سخنگوي وزارت كشور ازبكستان از آرام شدن مناطق مرزي اين كشور خبر داد.اين سخنگو در گفتگوي تلفني با اينترفكس خاطر نشان كرد: همه جا آرام است و هيچ صداي شليك گلوله اي به گوش نمي رسد. وي تاكيد كرد بيشتر مردمي كه در ميدان مقابل دفاتر دولتي انديجان تجمع كرده بودند پراكنده شدند و اوضاع شهر آرامشي نسبي دارد.
|
|
مبارك:
تظاهرات در حمايت از دموكراسي بر خلاف منافع مصر است
ايسنا: حسني مبارك گفت: تظاهرات هايي كه در حمايت از دموكراسي در مصر انجام شده، مي تواند به منافع كشور ضربه بزند.
به گزارش روزنامه جنگ، حسني مبارك رئيس جمهور مصر، در مصاحبه با روزنامه كويتي السياسه خاطر نشان كرد: در كشور بيكاري وجود دارد و مبارزه با بيكاري نيازمند سرمايه گذاري است.
با برپايي اين تظاهرات ها كه ما شاهد آن هستيم، سرمايه گذاران فرار مي كنند و اين به معني گسترش بيكاري است.
مبارك در ادامه افزود: آشكارا مشخص است كه تظاهرات هاي غير موجه هيچ برنامه اي ندارند.
اين تظاهرات ها تنها براي ايجاد ناآرامي و فراري دادن سرمايه گذاران خارجي صورت گرفته است.
كساني هستند كه مي خواهند به منافع ما ضربه بزنند؛ اما موفق نخواهند شد.
رهبران مخالفان و فعالان حامي دموكراسي با برپايي تظاهرات هايي در چندين استان مصر، خواهان تغييرات دموكراتيك و تعدادي هم خواهان پايان يافتن دوران حكومت مبارك شده اند.
مبارك خاطر نشان كرد، هنوز تصميمي براي برگزاري همه پرسي براي الحاق متمم به قانون اساسي نگرفته است و براي برگزاري انتخابات بايد قانون مرتبطي تصويب شود.
رئيس جمهور مصر بيان داشت: بعد از آنكه اين متمم و قانون مرتبط به آن تصويب شد و درهاي كانديداتوري رياست جمهوري باز شد، آنگاه خواهم گفت كه براي دور جديد رياست جمهوري كانديدا مي شوم يا نه.
|
|
تظاهرات هواداران حجاب در آنكارا
ايرنا: هزاران تن در آنكارا ديروز عليه ممنوعيت حجاب اسلامي دانشجويان در دانشگاهها و كارمندان در دواير دولتي تظاهرات كردند.
تظاهركنندگان كه از پيش از ظهر ديروز در پارك عبدي ايپكچي آنكارا تجمع كرده بودند، ممنوعيت هاي جاري در استفاده از حجاب اسلامي در دانشگاهها و دواير دولتي را محكوم كردند.
در تركيه ورود بانوان محجبه به ادارات دولتي و محيطهاي دانشگاهي آزاد است . اما كارمندان زن ادارات دولتي در محيط اداري و دانشجويان دختر در كلاسهاي درس دانشگاهها مجاز به استفاده از حجاب اسلامي نيستند.
|
|
خبرگزاري فرانسه:
انقلاب سبز ازبكستان را تهديد مي كند
ايسنا: ابتدا وقوع انقلاب گل رز در گرجستان، سپس انقلاب نارنجي در اوكراين و حالا انقلاب سبز در ازبكستان.تحليلگران مي گويند در حالي كه عده اي گمان مي كنند وقوع انقلاب سبز يا اسلامي در ازبكستان نشان دهنده خواست اساسي براي دموكراسي است اما نتايج اين انقلاب مي تواند به طور غم انگيزي با آنچه گمان مي رود متفاوت باشد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) خبرگزاري فرانسه در گزارشي با اشاره به تحولات روزهاي گذشته در ازبكستان با بيان مطالب فوق افزوده است: انقلاب ۱۸ ماه پيش قدرت مردم يا گل رز در گرجستان و سپس انقلاب اوكراين در دسامبر (آذر) گذشته، توجه جهانيان را به خود جلب كرد.
در هر دوي اين انقلاب ها خيل عظيم مردم دولت فاسد و متقلب در انتخابات را مجبور به استعفا كردند و به دنبال اين انقلاب، رهبران تازه، جوان تر و غرب گرايي ظهور كردند كه قول دادند كشورشان را به عضويت اتحاديه اروپا و سازمان پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) درآورند.
پس از اين انقلاب در ماه مارس (اسفند) وقوع يك انقلاب شبه كودتا و شبه شورش در قرقيزستان باعث ايجاد تغييراتي در اين كشور شد.
اين شورش اين موضوع را تأكيد مي كرد كه بسياري از سران كنوني جمهوري هاي شوروي سابق چقدر شكننده هستند. اين خبرگزاري افزوده است: اكنون مردم محله هاي فقيرنشين و شلوغ شهر انديجان ازبكستان نيز مي گويند آنها از حكومت ديكتاتوري اسلام كريم اف، رئيس جمهور اين كشور به ستوه آمده اند.
روزنامه گازتا روسيه نوشت: فقر، دموكراسي دروغين و فساد ويژگي هاي حكومت هايي هستند كه توسط اين انقلاب هاي رنگي تهديد مي شوند.
اما برخلاف انقلاب هاي قبلي، جرقه تظاهرات مردم ازبكستان در اثر خشم آنها از محاكمه ۲۳ بازرگان اين كشور زده شد كه اين افراد به عضويت در يك گروه اسلامي غيرقانوني محكوم شده اند.اين تظاهرات به سرعت به يك حمله مسلحانه خونين به زندان محلي و ساختمان هاي عمومي تبديل شد. فرانس پرس مي افزايد: در سال ۲۰۰۳ ادوارد شواردنادزه، رئيس جمهور وقت گرجستان نپذيرفت كه به پليس دستور شليك به مردم را بدهد.اين انقلاب به دليل اين كه در آن مردم گل هاي رز در دست داشتند، انقلاب گل رز نام گرفت.در سال ۲۰۰۴ نيروهاي امنيتي اوكراين در مقابل جماعتي كه همگي ملبس به لباس هاي متحد الشكل نارنجي رنگ بودند، هيچ مقاومتي نكردند.اما كريم اف از خون ريختن هيچ ابايي ندارد.
نظاميان وي در مقابله سريع و وحشيانه خود با تظاهركنندگان نه تنها شورشيان را متفرق مي كردند بلكه به سوي تظاهركنندگان بي سلاح نيز شليك كردند.
شاهدان از كشته شدن صدها تن خبر دادند و خبرنگار خبرگزاري فرانسه حدود ۵۰ جسد را به چشم خود ديد.اسلام كريم اف طي يك كنفرانس مطبوعاتي با اشاره به وجود عنصر اسلام افراطي در شورش مردم ازبكستان گفت: تلاش براي ديدن اين انقلاب از منشور دموكراسي به دور از واقع گرايي است؛ به بيان ساده تر تفكر مردم ما كاملا متفاوت از تفكر مردم گرجستان و اوكراين است.
اين در حالي است كه تحليلگران مي گويند شايد تا اندازه اي حق با كريم اف باشد اما وي خود مسئول بازيچه شدن تظاهركنندگان قانوني در دستان افراطيون است.افراطيون يك جنبش مخالف بالفعل در خلاء سياسي ازبكستان هستند.
آلكسي مولاشنكو، تحليلگر روس مي گويد، سياست هاي خشك و فشار هميشگي كريم اف باعث به وجود آمدن چنين افرادي شده است.
وي نه تنها رهبران اسلامي بلكه همسران آنها را نيز دستگير كرده و هيچ كس اين چنين كارها را دوست ندارد.تحليلگر ديگري گفت: انقلاب در چنين محيطي جالب توجه است، شايد ريشه هاي اين انقلاب اجتماعي باشد اما در چنين كشوري اين ماجرا جنبه اسلامي پيدا مي كند.وي افزود: اين جوانان فقير بسيار مستعد اسلامي هستند كه برابري، عدالت، اخلاص و موارد ديگر را ترويج مي كند.
در همين حال خبرگزاري آسوشيتدپرس گزارش داد هزاران ازبك وحشت زده كه سعي در فرار به قرقيزستان را دارند يك ساختمان دولتي را آتش زدند و به ماموران مرزي حمله كردند.هنوز از آخرين آمار تلفات اين درگيري خبري در دست نيست اما شاهدان گفتند پس از شليك نيروهاي دولتي به مردم در درگيري هاي روزهاي گذشته بيش از ۲۰۰ تن كشته شده اند. خبرگزاري شينهوا نيز گزارش داده ياپ دو هوپ شفر، دبيركل ناتو نسبت به اوضاع ازبكستان به شدت اظهار نگراني كرده است.
|
|
كوتاه از سياست جهان
اتهام وكلاي آمريكايي عليه بوش
ايسنا: يك گروه ۴۰۰ نفره از وكلاي آمريكايي در حمايت از زندانيان گوانتانامو، جورج بوش را به نقض حقوق زندانيان متهم كردند.
به گزارش روزنامه الوطن -چاپ عربستان- حدود ۴۰۰ وكيل آمريكايي كه به طور داوطلبانه و مجاني از زندانيان زندان نظامي آمريكا (گوانتانامو) دفاع مي كنند، طي نشستي با خانواده هاي ۱۲۴ زنداني سعودي در بحرين تاكيد كردند: جورج بوش، رييس جمهور آمريكا چهره آمريكا را در جهان خدشه دار كرده است.
وكلاي آمريكايي تصريح كردند: اقدامات بوش و نقض مداوم حقوق بشر و قوانين عمومي مربوط به زندانيان به ويژه درخصوص زندانيان عرب و سعودي به جايگاه آمريكا در جهان آسيب وارد ساخته است. آنها هم چنين افزودند: مدارك و دلايل زيادي وجود دارد كه آزار و شكنجه زندانيان و نقض حقوق بشر در گوانتانامو را تاييد مي كند لذا حمايت و دفاع از اين زندانيان يك امر انساني واجب است و برخورداري از يك محاكمه عادلانه و علني نيز حق مسلم آنها مي باشد.
جنگ لفظي روسيه و گرجستان بر سر پايگاه هاي نظامي
ايسنا: يك مقام ارشد وزارت امور خارجه روسيه هشدار داد: اگر گرجستان بخواهد روسيه را بر سر عقب نشيني از دو پايگاه نظامي اش كه از دوران اتحاد جماهير شوروي در جنوب گرجستان باقي مانده اند، تحريم كند، مسكو نيز تلافي خواهد كرد. به گزارش روزنامه جنگ والري لوشچينيني، معاون وزير امور خارجه روسيه اظهار داشت: اقدامات يكجانبه اي كه گرجستان سعي دارد انجام دهد، تاثيرات نامناسب دوجانبه اي خواهد داشت. مجلس قانون گذاري گرجستان قانوني را تصويب كرده كه در صورت عدم توافق بر سر چارچوب زماني براي عقب نشيني نيروهاي روسي از اين پايگاه ها، تحريم هايي از امروز عليه روسيه اعمال شود.
مقامات اظهار داشته اند، تحريم ها مي تواند شامل غيرقانوني خواندن پايگاه ها و ويزا ندادن به پرسنل نظامي روسيه باشد.
اتهام روسيه به كشورهاي بالتيك و لهستان
واحد مركزي خبر: روسيه كشورهاي حوزه درياي بالتيك و لهستان را به تلاش براي تخريب روابط اين كشور با اتحاديه اروپا متهم كرد.به گزارش خبرگزاري فرانسه از مسكو سرگي ياسترژيمبسكي مشاور ولاديمير پوتين رئيس جمهور روسيه در امور روابط با اتحاديه اروپا گفت: نمي توان گفت روابط مسكو و اتحاديه اروپا درخشان است بلكه اين روابط به سختي رو به گسترش است.ياسترژيمبسكي افزود بديهي است كه الحاق اعضاي جديد به ويژه كشورهاي حوزه درياي بالتيك و لهستان به اتحاديه اروپا بر روابط روسيه و اين اتحاديه تأثير مي گذارد. وي تصريح كرد متأسفانه براي اين كشورها اتحاد جماهير شوروي سابق و روسيه كنوني فرقي ندارند.
جشن هاي پنجاهمين سالگرد استقلال اتريش آغاز شد
وين _ ايرنا: مراسم پنجاهمين سالگرد استقلال اتريش از بامداد ديروز در كاخ بلودر وين پايتخت اين كشور آغاز شده است .در اين مراسم علاوه بر مقامات رسمي اين كشور سرگئي لاوروف وزير امورخارجه روسيه ، ميشل بارنيه وزير امور خارجه فرانسه ، داگلاس آلكساندر وزير اروپايي انگليس و يك سناتور سابق آمريكا نيز شركت دارند.قرار است هاينس فيشر رئيس جمهوري و ولفگانگ شوسل صدراعظم اتريش دراين مراسم سخنراني كنند.در اين مراسم همچنين ۲۴۰ هنرمند كه در ميان آنان گروه اركستر وين و گروه هاي ديگر موسيقي شركت دارند، آهنگ هاي سنتي و محلي اين كشور، جاز و پاپ را اجرا مي كنند.در ۱۵ ماه مه سال ۱۹۵۵ ميلادي وزراي امور خارجه چهار كشور شوروي سابق ، آمريكا، انگليس ، فرانسه و وزير امور خارجه اتريش پيمان استقلال اتريش را كه موجب آزادي و استقلال كامل اين كشور شد، امضا كردند.
وزير خزانه داري انگليس در تكاپوي رهبري محافظه كاران
ايرنا: كنت كلارك وزير سابق خزانه داري و يكي از اعضاء حزب محافظه كار انگليس از نمايندگان اين حزب در مجلس عوام اين كشور خواست كه از او براي تصدي رهبري حزب حمايت كنند.به گزارش روزنامه گاردين ، كلارك كه در كانال چهار شبكه راديويي بي بي سي سخن مي گفت ، اظهار داشت كه اگر اعضاء حزب محافظه كار از او حمايت كنند براي تصدي رهبري اين حزب اعلام آمادگي مي كند.كلارك ۶۴ سال دارد و بلندپروازي او در اين سن تعجب اعضاء حزب رابرانگيخته است .مايكل هاوارد رهبر ۶۳ ساله فعلي حزب اعلام كرده كه به علت كهولت سن اواخر امسال مقام رهبري حزب را تحويل مي دهد.
كلارك براي مبارزه جهت پيشبرد خواستهايش ، موافقان و مخالفان درون حزبي دارد.برخي بر اين باورند كه كلارك مي تواند در كفه ترازوي قدرت حزب درمقابل حزب كارگر وزنه سنگيني باشد، اما گروهي هم بر اين عقيده اند كه رهبري او بر حزب به اختلاف نظرهاي درون حزب محافظه كار درخصوص مسايل مربوط به اروپا را دامن خواهد زد.
يك گور دسته جمعي در كوزوو شناسايي شد
ايرنا: كارشناسان سازمان ملل يك گور دسته جمعي را در كوزوو يافته اند و پيش بيني مي شود كه اجساد اين گور متعلق به صربهايي باشد كه در زمان جنگهاي داخلي كوزوو در سال ۱۹۹۸ توسط مبارزان آلبانيايي تبار به قتل رسيده اند.به گزارش بي بي سي ، اين گور دسته جمعي درشهر ماليسه وو در ۴۵ كيلومتري جنوب غرب پريستينا پايتخت كوزوو كشف شده است .
اگر كشف اين گور دسته جمعي به تأييد رسمي مقامات كوزوو برسد در آن صورت دومين گور جمعي خواهد بود كه در يك ماه گذشته در اين جمهوري شناسايي شده است .اخيرا اجساد ۲۴ نفر در غاري در كوزوو كشف شده بود.
از زمان جنگ كوزوو تاكنون سه هزار نفر ناپديد شده اند.اغلب ناپديدشدگان را شهروندان كوزوو تشكيل مي دهند و صدها نفر صرب نيز در ميان آنها است .
پليس روسيه پنج عضو يك گروه مسلح را به قتل رساند
ايرنا: پليس روسيه بامداد ديروز با يورش ناگهاني به محل سكونت اعضاي يك گروه مسلح در شهر چركسك پايتخت جمهوري كاراشايوفو- چركسيا، دست كم پنج تن از آنان را به قتل رساند.به گزارش خبرگزاري فرانسه از مسكو، خبرگزاري اينترفاكس به نقل از يك مقام پليس روسيه گزارش داد، پليس در اين تهاجم ناگهاني پنج تن از اعضاي گروه ياد شده را كه شنبه شب پس از يك درگيري خياباني با پليس در خيابان هاي شهرچركسك به يك مجتمع مسكوني در اين شهر پناه آورده بودند، به ضرب گلوله به قتل رساند.اين در حاليست كه يك منبع ديگر وابسته به پليس روسيه اعلام كرده است كه در جريان تهاجم ناگهاني نيروهاي پليس به مجتمع مسكوني محل سكونت اين افراد در شهر چركسك شش تروريست از جمله دو زن به قتل رسيده اند.
چاوز بار ديگر آمريكا را به تلاش براي سرنگوني دولت خود متهم كرد
واحد مركزي خبر: هوگو چاوز رئيس جمهور ونزوئلا بار ديگر آمريكا را به تلاش براي بي ثبات كردن دولت وي و ايجاد تفرقه در صفوف ارتش اين كشور متهم كرد و ازطرفدارانش خواست وحدت و يكپارچگي خود را حفظ كنند.به گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس از كاراكاس ، چاوز در يك مصاحبه تلويزيوني دولت آمريكا را، دشمني امپرياليست ، خواند و تأكيد كرد واشنگتن از رشته حملاتي مذبوحانه بر ضد ونزوئلا حمايت مي كند و مي كوشد با شايعه پراكني در ارتش ، ميان فرماندهان نظامي تفرقه بيندازد.رئيس جمهور ونزوئلا تأكيد كرد مدارك جديدي در اختياردارد كه نشان مي دهد استراتژي آمريكا براي سرنگوني دولت ونزوئلا همچنان ادامه دارد.
|