گيتس در هانوي
بيل گيتس- مالك شركت كامپيوتري مايكروسافت- در ميان استقبال پرشور مردم ويتنام وارد اين كشور شده است. او در اين سفر دوروزه، با دولتمردان ويتنام بر سر قانونمندكردن فروش محصولات مايكروسافت به مذاكره پرداخته است. عدم وجود قانون حق مؤلف در ويتنام كه يكي از كشورهاي روبه رشد در زمينه IT است سالانه ضرر زيادي به مايكروسافت مي رساند.
اين ضرردهي مايكروسافت در ويتنام به قدري زياد بوده است كه بيل گيتس شخصاً تصميم گرفته با سفر به هانوي، آن را براي هميشه پايان بخشد. از برنامه هاي جانبي گيتس در ويتنام مي توان به ديدار او از يكي از روستاهاي اطراف هانوي اشاره كرد.
او در اين ديدار پروژه اي را افتتاح خواهد كرد كه در آن كامپيوترهاي ساخت ويتنام با استفاده از نرم افزارهاي مايكروسافت در اختيار مردم قرار خواهند گرفت. سخنراني در مجمع IT ويتنام و چت كردن با دانشجويان دانشگاه هانوي هم از ديگر برنامه هاي گيتس در سفر به ويتنام است.
كارشناسان حوزه IT معتقدند: ويتنام برخلاف ضررهاي زيادي كه به مايكروسافت وارد مي كند، درآينده اي نه چندان دور به بازار اصلي مايكروسافت در جنوب شرقي آسيا تبديل خواهد شد.
خانه اي از بال هواپيما
زني از اهالي كاليفرنيا قصد دارد براي خود خانه اي از اجزاي يك فروند هواپيماي جمبوجت 747 بسازد.به همين منظور فرانس ريهوالد در صدد آن برآمده كه از يكي از بال هاي اين هواپيما جهت ساخت سقف خانه استفاده كند.
قطعات بوئينگ نيز قرار است از يك قبرستان هواپيما در كاليفرنيا تأمين شود. هزينه خريد قطعات اين هواپيما در حدود 100هزار دلار (56هزار پوند) برآورد شده است.
البته هزينه ساخت اين خانه كه قرار است مراحل اوليه آن در ماه ژوئن آغاز شود به ميليون ها دلار خواهد رسيد.اما به نظر مي رسد اين هزينه چندان تأثيري بر وضعيت خانواده خانم ريهوالد نگذارد، زيرا آنها داراي يكي از بزرگ ترين مراكز معامله ماشين هاي مرسدس بنز در كاليفرنيا هستند.اين خانه قرار است در زميني به مساحت 55 جريب ساخته شود.
اين ملك در منطقه اي ميان كوهستان و اقيانوس آرام قرار دارد.مهندس معمار اين پروژه نيز ديويد هرتس است.
بازگشت سرهنگ
زني در بائورو- شهري در سيصد كيلومتري شمال غرب سائوپائولو، بزرگ ترين شهر برزيل- در حال تكان دادن پرچم برزيل و عكس سرهنگ ماركوس پونتس است. سرهنگ پونتس كه خلبان نيروي هوايي برزيل است اولين فضانورد تاريخ برزيل محسوب مي شود.
او چندي پيش توسط يك فضاپيماي روسي به ايستگاه بين المللي فضايي رفت و به عنوان اولين برزيلي تاريخ، حدود دو هفته در آنجا اقامت كرد. پونتس در حالي در ميان استقبال پرشور برزيلي ها وارد برزيل شد كه منتقدان، به شدت از اين پروژه پرهزينه انتقاد مي كردند.
آنها بر اين عقيده بودند كه چند صد ميليون دلاري كه دولت برزيل به آژانس فضايي روسيه پرداخته است تا پونتس را به فضا ببرد، مي توانست در صورت استفاده در صنايع فضايي برزيل باعث ايجاد تحولي در اين زمينه شود. با اين حال دولت برزيل اين انتقادات را بي جا دانسته و با تأكيد بر وجه علمي- سياسي اين سفر، انجام آن را بسيار حائز اهميت دانسته است. حتي لوييس ايناسيو لولا داسيلوا - رئيس جمهور برزيل- كه هنگام بازگشت پونتس به كشور از او استقبال كرده بود هم به شدت از معترضين به اين طرح انتقاد كرد و پروژه اعزام فضانورد به فضا را با وجود هزينه هاي بسيار زياد آن، افتخار بزرگي براي برزيل قلمداد كرد.
پروژه ارسال فضانورد در برزيل به دهه نود بازمي گردد. در اين دهه پس از پيوستن برزيل به پروژه ساخت ايستگاه بين المللي، آمريكا موافقت كرد برزيل در چند سال آينده اولين فضانورد خود را به فضا ارسال كند تا اينكه در ديدار رئيس جمهور برزيل از روسيه، دولت روسيه موافقت كرد در ازاي دريافت مبلغي حدود 300ميليون دلار، اولين فضانورد تاريخ برزيل را به ايستگاه فضايي بين المللي بفرستد.