گروه شهري: شوراي اسلامي شهر تهران، با اكثريت آراء محمود احمدي نژاد را به عنوان شهردار پايتخت انتخاب كرد.
به گزارش خبرنگار ما، در جلسه ديروز شوراي شهر، دكتر احمدي نژاد با ۱۲ رأي موافق، ۲ رأي ممتنع و يك رأي مخالف به عنوان شهردار انتخاب شد.
وي در تشريح برنامه هاي خود با اشاره به مشكلات و معضلات شهر تهران با بيان ديدگاه هاي خود گفت: در تهران پس از انقلاب اسلامي، فعاليت ها و خدمات بسيار ارزشمندي در آن انجام شده است و چهره امروز تهران با ۲۵ سال قبل قابل مقايسه نيست.
شهردار منتخب شورا در عين حال گفت: امروز تهران از فقدان برنامه ريزي جامع رنج مي برد و مديريت شهر تهران با ناكارآمدي روبه روست و قوانين حاكم بر تهران بسيار متنوع و ناهمگون است.
وي همچنين گفت: نهضت خدمت رساني به مردم در شهرداري تهران بايد در اولويت قرار گيرد.
احمدي نژاد افزود: به دليل عدم اجراي طرح هاي مناسب و علمي در تهران، هم اكنون شاهد بافت ناموزون و بي هويت هستيم و در مديريت شهر تهران اقدامات لحظه اي، بي برنامگي، تصميمات غيرعلمي تقريباً نهادينه شده و بخشي از منابع تهران در دوباره كاري ها و روابط ناسالم و برنامه هاي عمراني تلف مي شود.
وي گفت: در مجموعه فعاليت هاي مديريت شهري يك نظارت جامع وجود ندارد و مردم به ويژه نخبگان حضور سازمان يافته در تصميم سازي ها ندارند.
شهردار منتخب شورا همچنين با بيان اينكه بخشي از اقدامات شهرداري تحت تأثير منافع حزبي قرار گرفته است گفت: همه مشكلات شهر تهران را در يك سال و يك دوره چهارساله نمي توان حل كرد بلكه با يك برنامه ريزي بلندمدت و با حضور كارشناسان و صاحبنظران امور شهري حل مي شود.
وي حل مشكلات تهران را در گرو تعامل كامل بين همه اركان حكومتي به ويژه دولت، مجلس و قوه قضائيه دانست و خدمت رساني سالم و آسان و واقعي، احياء اعتماد عمومي به مديريت شهري تهران و پايه ريزي براي دستيابي به شهري آباد و سالم را از اهداف برنامه هاي خود عنوان كرد.
وي با بيان اينكه شهرداري تهران فاقد يك سازمان فني و اداري به معناي واقعي است گفت: بايد ارتباط نخبگان و مردم با شهرداري را به گونه اي سامان دهيم كه در تصميم سازي ها و تصميم گيري ها مؤثر باشد.
احمدي نژاد تصريح كرد: تهران به لحاظ زمين شناسي در معرض آسيب و بحران است و طرح هايي كه براي مقابله با اين بحران ها و كاهش آثار زيانبار آن تهيه شده بايد به مرحله اجرا درآيد.
وي در عين حال گفت: ساختار مديريتي در شهرداري تهران بايد اصلاح شود و امروز بسياري از اهرمهاي مديريتي در شهرداري حضور ندارد و سطح دانش و تخصص در رده هاي مختلف بايد ارتقاء پيدا كند.
احمدي نژاد، تهران را فاقد طرح جامع دانست و گفت: يكي از ضعف هاي شهر تهران اتكاء به تخلف از قانون بوده است، در حالي كه شهر بايد با اتكاء به منابع سالم و پايدار و كمترين تحميل به شهروندان اداره شود.
وي گفت: تهران به دليل مركزيت بايد از لحاظ فضاي شهرسازي و معماري سمبل ارزشهاي ايراني و اسلامي باشد و بايد تلاش كرد تا با ارتقاء شاخص هاي زندگي شهري ، تهران به يكي از آبادترين شهرهاي كشور تبديل شود.
وي ضمن تأكيد بر اداره صحيح و اصولي تهران گفت: مديريت شهرداري نبايد با كارهاي سياسي و حزبي آميخته شود بلكه قانونمداري بايد محور و اصل همه كارها قرار گيرد.
احمدي نژاد گفت: شهرداري مملو از نيروهاي فداكار و متخصص است ونبايد برخي رفتارهاي عده اي خاص موجب ناديده انگاشتن همه عناصر دلسوز شود.
وي هزينه خدمات را در شهرداري بالا دانست و گفت: بايد با استفاده از سازوكارهاي مناسب هزينه خدمات كاهش يابد و وجهه شهرداري بازسازي شود و اعتماد به مديريت شهري افزايش يابد.
احمدي نژاد شفاف سازي در تصميمات و قراردادهاي شهرداري را به عنوان يكي از راه هاي مبارزه با فساد مورد تأكيد قرار داد و گفت: شهرداري در حال حاضر با ۴۰۰ نوع خدمات رساني فاقد يك سيستم اطلاعات مديريتي است.
وي تصريح كرد كه رهنمودهاي مقام معظم رهبري نقش اصلي و محوري را در برنامه هاي آينده شهر تهران خواهد داشت.
شهردار منتخب شورا محور انتخاب همكاران خود در شهرداري را تدين، پاكدامني، سلامت، كارآمدي و امانت داري دانست و گفت: هركس با اين اصول تطبيق كند، مخلص او هستم.
دكتر احمدي نژاد تحصيلكرده رشته عمران با گرايش حمل و نقل و ترافيك است و هم اكنون عضو هيأت علمي دانشگاه علم و صنعت مي باشد و درگذشته نيز مدت چندسال استاندار اردبيل و مدتي نيز مشاور وزير فرهنگ و آموزش عالي بوده است.
پيش از انجام رأي گيري درباره شهردار تهران، اكثر اعضاي شوراي شهر طي سئوالاتي ديدگاه هاي احمدي نژاد را درباره مسايل مختلف شهر از جمله برنامه هاي وي درباره آلودگي هوا، مديران آينده شهرداري و برنامه هاي فرهنگي اجتماعي جويا شدند كه وي به تفصيل به آنها پاسخ داد.
همچنين رئيس شوراي شهر از تلاش مجموعه كنوني مديران شهري به ويژه مهندس مقيمي سرپرست كنوني شهرداري در تصويب بودجه شهرداري قدرداني و از آن به عنوان بودجه نويسي قانونمند و به روز ياد كرد. مهندس چمران گفت: تصويب بودجه سال ۸۲ شهرداري راه را براي آينده باز كرده است، گرچه برخي بندهاي آن تحقق نيابد.