دو هفته ديگر انجام مي شود
تصميم گيري در خصوص لايه نفتي پارس جنوبي
|
|
مديرعامل شركت نفت و گاز پارس جنوبي گفت: بررسي وضعيت پيمانكاران بهره برداري از لايه نفتي ميدان گازي پارس جنوبي دو هفته ديگر آغاز مي شود.
اسدالله صالحي فروز لايه نفتي پارس جنوبي را آخرين ميدان نفتي مشترك ايران كه هنوز در مورد آن تصميم گيري نشده است عنوان كرد.
وي در گفت وگو با خبرنگار ما در خصوص وضعيت عمومي اين ميدان نفتي گفت: مطابق برآوردها در فاز يك روزانه حدود ۳۰ هزار بشكه و در فازهاي بعدي تا ۶۰ هزار بشكه نفت قابل استحصال است.
وي در مورد شركت هاي ايراني و خارجي كه پيشنهادهايي را به شركت نفت و گاز پارس ارائه كرده اند، گفت: استات اويل نروژ و پتروپارس ايران، شركت نفت كاو ايران، بي اچ پي استراليا و چند شركت ديگر تاكنون آمادگي خود را ارائه كرده اند.
صالحي فروز سي ام ارديبهشت را به عنوان آخرين مهلت براي اعلام آمادگي عنوان كرد و گفت: در صورتي كه پيشنهادها قابل دفاع باشد در مدت زمان بسيار كوتاهي پيمانكار معرفي خواهد شد تا عمليات اجرايي آن سريع تر آغاز شود.
صالحي فروز در خصوص وضعيت لوله گذاري در پروژه دريايي فاز يك پارس جنوبي و به ويژه خط لوله ۵ كيلومتري بين دو سكوي دريايي، در پاسخ به اين پرسش كه آيا پيشنهادهايي مبني بر حمل لوله ها از طريق شناور كردن در كف دريا به شركت نفت و گاز پارس ارائه شده است و اين قسمت از پروژه چه مراحلي را طي مي كند، گفت: طرح شناور كردن لوله ها در كف دريا و حمل لوله بدون نياز به كشتي لوله گذار را شركت تأسيسات دريايي پيشنهاد كرده است ولي هنوز به شركت نفت و گاز پارس به عنوان كارفرما ارائه نشده است.
وي افزود: پس از ارائه طرح و دفاع از آن، مديريت فاز يك شركت نفت و گاز پارس بايد اين عمليات را تأييد كند.
وي با تأكيد بر اهميت خاص لوله گاز ترش در فاصله دو سكو گفت: اين كار تاكنون در ايران انجام نشده است و ممكن است از نظر اجرايي مشكلاتي به وجود آيد، مگر اين كه با دفاع كامل از طرح، كارفرما را قانع كنند. چراكه جوشكاري اين قسمت با توجه به وجود گاز ترش حساسيت ويژه اي را طلب مي كند.
خط لوله زيردريايي ۱۸ اينچ به طول تقريبي ۵/۵ كيلومتر براي انتقال گاز از سكوي سرچاهي اقماري به سكوي بهره برداري مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
|