سياهنمايي در ورزش ناپسند است
|
|
عده اي از كارشناسان معتقدند، حجم گسترده كمبودها و نارساييها در ورزش كشور باعث شده است كه اقدامات و تلاش هاي ارزنده اي كه در اين عرصه به عمل آمده ، كمرنگ جلوه داده شود.
به زعم اين عده ، بي ترديد شأن مردم و بخصوص جوانان اين خطه برخورداري از امكانات و شرايطي بسيار بهتر از آنچه كه امروز در صحنه ورزش كشور به عنوان داشته ها مورد توجه است ، مي باشد اما نبايد فراموش كرد كه در اين سالها، اقدامات مؤثري نيز براي توسعه ورزش كشور برداشته شده است .
يك روانشناس در اين زمينه مي گويد: گرايش به برجسته كردن نقاط ضعف و فهرست كردن نارساييها و مشكلات و چشم بستن بر مجموعه فعاليتهاي انجام شده به عنوان يك پديده رايج در ابعاد مختلف در جامعه تسري يافته است .
دكتر «محمد خير» مي افزايد: در اصطلاح نديدن نيمه پر ليوان به عنوان يك عارضه در بين اقشار مختلف وجود دارد و همين امر عامل كم توجهي به تلاش ها و زحماتي است كه در گوشه و كنار كشور انجام شده و يا مي شود.
وي اضافه كرد: به همان ميزان كه روحيه نقادي براي بهبود روند امور تأثيرگذار و مطلوب است ، اصرار بر بزرگنمايي نواقص و گذشتن از كنار كارهاي صورت گرفته ، پديده ناپسندي است كه بعضاً به عنوان رويه افراد مانع از طرح اقدامات مؤثري است كه توسط افراد و يا دستگاههاي مختلف به مرحله اجرا درمي آيد.
اين روانشناس بي توجهي به محدوديتها و فقدان منابع اعتباري مورد نياز را يكي از شاخصه هاي اين نوع برخوردها عنوان كرد.
يك كارشناس ارشد مشاوره نيز گفت : بروز اين پديده كه در واقع مترادف با ناديده انگاشتن خدمات و زحمات و تبليغ كارهاي انجام نشده است ، به يك دوره زماني ، محدود نمي شود اما در تشديد آن عواملي دخالت داشته اند.
«مرضيه جمشيدي » افزود: علي رغم آموزه هاي ديني و ملي كه بر تبيين موارد مثبت تأكيد دارد در طول زمان عادت كرده ايم كه مشكلات را بيش از حد واقعي خود عنوان كنيم و همين امر باعث سست شدن اراده ها براي مقابله با معضلات مي شود.
وي اضافه كرد: رسانه ها در شيوع اين تفكر و رويكرد مبرا نيستند و شاهد اين مطلب هستيم كه بيشتر تيترهاي انتخابي ناظر بر انتقاد و بيان كمبودها است و جنبه هاي سازنده كه مؤيد فعاليتهاي به عمل آمده است ، اغلب در حاشيه قرار مي گيرد.
اين كارشناس ارشد مشاوره گفت : نمي توان اثرات منفي حاصل از اين نوع گرايش را بر روحيه مخاطبين نفي كرد، زيرا استمرار در اين راستا باعث مي شود كه ذهنيت افراد بيشتر متوجه مسايل و مشكلات شده و اين موضوع داراي پيامدهاي خاص خود بر روحيه افراد است .
يك كارشناس ارشد ديگر مشاوره مي گويد: ورزش نيز از عرصه هايي است كه بيشتر افراد خود را صاحب نظر قلمداد كرده و براي اين كه بتوانند مخاطبيني براي خود پيدا كنند از اين پيش زمينه براي پذيرش نقاط ضعف استفاده مي كنند.
«عباس ارجاعي» مي افزايد: دست يافتن به تريبون و يا كانال ارتباطي نبايد افراد را به اين سمت سوق دهد كه از كاه ، كوهي ساخته و به اين ترتيب با بمباران اطلاعاتي مسيري را كه خود بر آن باورند، بر ديگران تحميل كنند.
وي اضافه مي كند: تشديد روند انتقادات و ناديده گرفتن خدمات سبب افزايش عطش مخاطب شده و در ادامه مسير گريزي جز افزودن بر حجم مطالب كه سره و ناسره آن را نيز نمي توان بخوبي تشخيص داد براي منتقدين غير منصف باقـــي نمي گذارد و در اين وادي بسياري از حقوق تضييع مي شود.
معاون تربيت بدني شيراز در اين زمينه گفت : بايد مانع از گسترش اين روند در عرصه ورزش شويم كه حتي جسارت عنوان كردن خدمات نيز از دست اندركاران سلب شده و آنها نيز براي عقب نماندن از اين قافله بر طبل مشكلات و انتقادات كوبيده و در اين هياهو، حق مطلب ادا نشود.
«عباس حبيبي » افزود: روشن است كه اين موضوع به معناي نپذيرفتن انتقادات و ايرادات متعدد در عرصه ورزش كشور و ايجاد حاشيه امنيت براي مسامحه كاران نيست بلكه موضوع اساسي تأكيد بر بيان واقعيات جامعه ورزش كشور و يا منطقه خاصي است .
وي گفت : نبايد براي خارج كردن رقيب از صحنه به شيوه هاي نامناسب متوسل شويم و يك نمونه از اين شيوه ها نفي تلاش هايي است كه توسط مجموعه اي انجام شده و براي ما خوشايند نيست .
معاون تربيت بدني شيراز تصريح كرد: همانگونه كه در عرصه سياسي سياهنمايي مطرود است در ورزش نيز توسل به اين شيوه نمي تواند منجر به نتيجه مطلوب شود و تنها تشديد اختلافات و عقب ماندن ورزش را در پي دارد.
علي خليجي
|