سه شنبه ۴ شهريور ۱۳۸۲ - سال يازدهم - شماره ۳۱۴۸
Infor.htm
استفاده از اينترنت به صورت Offline
اگر شما در هزينه هاي خود جهت اتصال به اينترنت مي خواهيد كمي صرفه جويي كنيد اين قسمت را بخوانيد.
003980.jpg

در اين قسمت ما قصد داريم به معرفي فعاليتهايي كه شما مي توانيد در حالت Offline انجام دهيد بپردازيم ولي Offline چيست و چه تفاوتي با Online دارد؟
ما در اينترنت با دو اصطلاح Online و Offline روبه رو هستيم، هنگامي كه شما به اينترنت متصل هستيد اصطلاحاً به شما مي گويند Online و هنگامي كه به اينترنت متصل نمي باشيد به شما مي گويند Offline هستيد.
ولي چگونه مي توان در حالت Offline بدون اينكه به اينترنت متصل بود از آن استفاده كرد؟ براي رسيدن به جواب اين سؤال با ما همراه شويد.
نكته:  يكي از پيش پا افتاده ترين كارهايي كه شما مي توانيد در حالت Offline انجام دهيد تايپ و ويرايش نامه هايي است كه مي خواهيد Email نماييد.
بررسي صفحات وب
يكي از روشهايي كه شما براي بررسي صفحات وب در حالت Offline مي توانيد انجام دهيد ذخيره سازي آنها در حالت Online و مطالعه در حالت Offline است. ولي آيا بايد هر بار كه به اينترنت متصل مي شويم صفحات مربوطه را، براي دسترسي به اطلاعات به روز، مجدداً ذخيره نماييم؟ براي به روز كردن صفحات لازم نيست كه شما هر بار آنها را ذخيره كنيد، مرورگر Internet Explorer امكانات مناسبي را در اختيار شما قرار مي دهد تا در هر بار اتصال به اينترنت، عمل به روزسازي به صورت اتوماتيك انجام پذيرد.
براي اين كار ابتدا سايت مورد نظرتان را فعال نموده و از منوي Favorite گزينه Add to Favorites را براي باز شدن كادر محاوره اي Add Favorite انتخاب كنيد.
003985.jpg

گزينه Make Available Offline را در پنجره باز شده انتخاب كرده و كليد OK را انتخاب نماييد.
بعد از چند لحظه عمل download صفحه وب مورد نظر براي استفاده در حالت Offline به پايان مي رسد. حالا شما مي توانيد اينترنت را قطع كرده و به بررسي صفحه وب بدون هيچ استرسي بپردازيد. براي اين منظور در حالت Offline مرورگر خود را باز كرده و در كادر محاوره اي Conect گزينه WorkOffline و يا كليد Cancel را انتخاب نماييد.
چگونه صفحات download شده را به صورت مداوم به روز نماييم؟
بعد از اينكه صفحات مورد نظرتان را download كرده و به صورت Offline بررسي نموديد، به سادگي مي توانيد اين صفحات را به روز نماييد، به اين عمل Synchronize گفته مي شود.
براي به روز سازي در حالت Online گزينه Synchronize را از منوي Tools انتخاب كنيد تا كادر محاوره اي Items to Synchronize بازگردد. در پنجره فوق كليد Synchronize را كليك كنيد تا كليه صفحه هاي download شده به روز گردند. شما مي توانيد اسامي اين سايتها را در ليست پنجره فوق مشاهده نماييد.
003975.jpg

چگونگي اعمال تنظيمات دقيق بر نحوه به روز رساني صفحات وب
يكي از تنظيماتي كه شما مي توانيد در اعمال فرايند به روز سازي صفحات وب download شده انجام دهيد تنظيم يك زمان بندي خاص براي به روز سازي است. اين زمان بندي مي تواند به صورت كلي براي همه صفحات download شده باشد و يا بر روي يك صفحه خاص اعمال گردد.
براي اين منظور در كادر محاوره اي Iteme to Synchronize بر روي كليد Setup كليك كنيد و يك برنامه زمان بندي روزانه، هفتگي و يا ماهانه را به صورت كلي براي تمام صفحات download شده تنظيم نماييد.
ولي اگر مي خواهيد براي يك سايت برنامه زمانبندي خاصي، براي به روزسازي تنظيم نماييد، سايت مربوطه را در پنجره Item to Synchtronize انتخاب كرده و بر روي كليد Propeties كليك كنيد تا كادر محاوره اي My Current Home Page Properties در روي صفحه نمايش ظاهر گردد.
در كادر محاوره اي فوق بر روي download كليك كرده تا تنظيمات مربوط به آن در روي صفحه نمايش ظاهر شود. در قسمت download Pages شما مي توانيد تعداد صفحات لينك شده به صفحه download شده را مشخص كنيد.
نكته: اعداد وارد شده در قسمت Download Pages تأثير زيادي در تعداد صفحات لينك دارد. در صورتي كه مثلاً عدد ۲ را در كادر مربوطه وارد كنيد كليه صفحات لينك شده به صفحه download شده نيز انتقال مي يابند و در صورتي كه عدد ۳ را وارد كنيد كليه صفحات متصل به صفحات لينك شده به صفحه اصلي نيز download مي شود.
ارسال و دريافت Emailها به صورت Offline
يكي از بهترين استفاده هايي كه شما مي توانيد از قابليت Offline نماييد ارسال و دريافت Email است. براي اين كار دو روش را به شما معرفي مي نماييم.
اولين راه پيشنهادي باز كردن برنامه Outlook Express در حالت Offline و انتخاب گزينه Options براي باز شدن كادر محاوره اي Options است. در كادر محاوره اي ظاهر شده بر روي عنوان Send كليك كنيد و گزينه Send Messages Immediately را فعال سازيد. حالا با خيال راحت متن نامه خود را در برنامه ۰utlook Express به صورت Offline تايپ كرده و بر روي كليد Send كليك كنيد.
كليه Emailهاي نوشته شما در يك مرحله (در زمان اتصال به اينترنت) به آدرسهاي مورد نظر شما ارسال مي گردد.
دومين راه پيشنهادي فكر مي كنيم بهتر باشد در اين روش نيز شما با كادر محاوره اي Options شروع به كار مي نماييد با اين تفاوت كه به جاي انتخاب عنوان Send بر روي عنوان Connection كليك كرده و گزينه Hang Up After Sending and Receiving را فعال سازيد.
اين روش بزرگترين مزيتش اين است كه هنگام دريافت Email به اينترنت متصل مي شويد و بعد از دريافت، ارتباط اينترنتي قطع مي گردد و كليه Emailها در يك مرحله اتصال ارسال مي گردند.

آموزش سخت افزار (قسمت هفتم)
هارد ديسك (۳)
زمان دستيابي
003945.jpg

با توجه به اين كه صنعت ساخت ديسك سخت پيشرفت زيادي كرده است، با اين حال زمان دستيابي به اطلاعات و مقايسه ميلي ثانيه ها و بحث درباره سرعت همچنان اهميت دارد.
ويژگي هايي كه داراي اهميت مي باشند موارد ذيل مي باشند:
زمان جست وجو- زماني كه هدها و نوك هاي خواندن و نوشتن به شيار يا ترك درخواست شده انتقال پيدا مي كند.
زمان آرامش يا سكون- زماني است كه مكان درخواست شده به زير نوك خواندن و نوشتن مي رسد.
زمان دستيابي- زماني است كه ديسك سخت مكان درخواست شده براي داده ها را مي يابد.( زمان دستيابي اهميت زيادي دارد)
سرعت انتقال داده ها- سرعتي است كه داده ها روي ديسك نوشته و يا خوانده مي شوند. اين سرعت تا اندازه  زيادي به رابط هاي ديسك سخت و رايانه مربوط مي شود.
گذرگاه- براي بهره گيري از توانايي هاي ديسك سخت بايد از گذرگاه هاي داده اي سريع و پهن استفاده نمود.
سرعت چرخش يا دوران
مي دانيم كه هر چه ديسك  سخت سريع تر بگردد داده ها با سرعت بيشتري از روي سطح ديسك خوانده مي شود، اين عمل باعث سرعت انتقال مي شود. سرعت گردش ديسك با واحد يا يكاي دور در دقيقه اندازه گيري مي شود. اين يكا به صورت «RPM» جمع سرواژه هاي «Rotation Per Minute»مي باشد. به طور مثال ديسك هاي سخت داراي سرعت چرخش ۵۴۰۰، ۷۲۰۰، ۱۰۰۰۰، ۱۲۰۰۰ دور در دقيقه و بالاتر هستند.
نكته: ديسك هاي اسكازي داراي سرعت دوران دهها هزار دور در دقيقه هستند.
003950.jpg

ديسك هاي AV
ديسك هاي اي وي جمع سر واژه  كلمه هاي Audio/Visual) مي باشد. اين نوع ديسك هاي سخت داراي ويژگي هاي زير مي باشد:
۱- سرعت چرخش آنها بر حسب دور در دقيقه بسيار بالا مي باشد و معمولاً كمتر از ۷۲۰۰ دور در دقيقه نمي باشد.
۲- داده هاي ذخيره  شده بر روي اين نوع ديسك ها به صورت يكپارچه ذخيره مي شوند و تكه تكه و پراكنده نمي باشند. بنابر اين براي ويرايش صوت و تصوير مناسب مي باشند و زمان كار با اين نوع ديسك ها بسيار كاهش خواهد يافت.
قالب بندي زيربنايي
(فرمت سطح پايين يا فيزيكي)
قبل از استفاده از ديسك سخت ابتدا بايد آن را قالب بندي يا فرمت نمود. تمام ديسك هاي سختي كه در بازار وجود دارند توسط كارخانه سازنده قالب بندي سطح پايين مي شوند. در اين نوع قالب بندي قطاع ها، استوانه ها و شيارها و ساير موارد تعريف مي شوند.
قالب بندي سطح پايين يا فيزيكي باعث مي شود قطاع ها با استفاده از جريان مغناطيسي روي شيارها مشخص شوند. در اين وضع علامت هايي روي هر شيار نوشته مي شود كه به آن Sector ID و يا شناسه قطاع گويند. شناسه هاي قطاع شماره هايي هستند كه قطاع ها را از هم جدا مي كنند. در واقع در زمان انجام عمل قالب بندي سطح پايين، سطح ديسك آزمايش مي شود و داده هاي مربوط به شناسه قطاع ها، به صورت كامل روي ديسك نوشته مي شوند. اين داده ها توسط سيستم عامل براي مشخص كردن محل قرار گرفتن داده ها روي ديسك، مورد استفاده قرار مي گيرند.
گاهي اوقات ممكن است شناسه قطاع ها ضعيف شوند، در اين حالت ممكن است پيام زير ظاهر شود.
Sector not Found
در اين صورت لازم است ديسك سخت را قالب بندي سطح پايين نمود. قالب بندي ديسك، سبب نوسازي و ايجاد قطاع هاي فيزيكي تازه روي آن مي شود.
با اينكه ديسك سخت در كارخانه فرمت بندي مي شود.اما گاهي اوقات انجام مجدد آن بسياري از اشكال ها را از بين مي برد.
عيب يابي ديسك سخت
با اينكه بيشتر اشكال هاي ديسك سخت در هنگام نصب آن بوجود مي آيد، اما پس از آن نيز به دلايل مختلف ممكن است اشكال هايي در آن بوجود بيايد:
- ممكن است ديسك كار نكند به اين علت كه كابل تغذيه (برق) شل باشد و يا در جهت عكس و نادرست نصب شده باشد.
- اگر چراغ ديسك سخت پس از روشن شدن رايانه به حالت چشمك زن درآيد اين احتمال وجود دارد كه كابل روباني داده ها نادرست نصب شده باشد.
- در صورتي كه بايوس ديسك سخت را مي شناسد اما Fdisk قادر به شناسايي آن نيست، وارد Setup شويد و گزينه اي كه مربوط به شناسايي نوع ورودي و خروجي است را از حالت خودكار درآوريد و آن را به صورت دستي تنظيم كنيد.
- همان طور كه مي دانيد بيشتر سخت افزارها و نرم افزارها بدون ايراد نمي باشند و باعث آسيب رساندن به هارد مي شوند.
- بعضي از ويروس ها باعث صدمه ديدن هارد مي شوند.
- گاهي ممكن است نوك هاي خواندن و نوشتن به صفحه هاي ديسك سخت برخورد كنند و روي آنها خش بياندازند.
- اگر هنگام كار با ديسك سخت، نمايشگر شروع به نوسان كند، ممكن است دسترسي به ديسك سخت سبب شود جريان بيشتري از منبع تغذيه كشيده شود، در نتيجه بر جريان ارسالي به كارت گرافيكي اثر بگذارد. براي همين لازم است منبع تغذيه آزمايش و بررسي شود.

آيا مي دانيد كه ؟
003990.jpg
آيا مي دانيد كه دلايل كندي كار رايانه چيست؟
- كمبود حافظه RAM
- استفاده از فشرده سازها
- عدم بخش بندي يا پارتيشن بندي ديسك سخت
- وجود فايل هاي گذرا يا موقت
(Recyle Bin)
- پراكندگي بيش از حد فايل ها
- گنجايش و ظرفيت كم ديسك سخت
بنابراين لازم است:
- درايوي كه ويندوز در آن نصب شده است، هميشه دو يا سه برابر گنجايش سيستم عامل جاي خالي داشته باشد.
فايل هاي گذرا يا موقت با پسوند tmp را پاك كنيد.
- هر چند وقت يك بار فايل هاي روي ديسك سخت رايانه را يكپارچه و بهينه سازيد.
- در صورتي كه از برنامه هاي گرافيكي استفاده مي كنيد، حجم حافظه رايانه تان زياد باشد.
- هميشه ۱۰درصد از فضاي ديسك سخت را خالي نگه داريد و چند وقت يك بار آن Defrag كنيد تا از پراكندگي  هارد جلوگيري كند.

آموزش
خبر
گزارش
گوناگون
مسابقه انفورماتيك
مقاله
|  آموزش  |  خبر  |  گزارش  |  گوناگون  |  مسابقه انفورماتيك  |  مقاله  |
|   آرشيو انفورماتيك   |   شناسنامه   |   چاپ صفحه   |