اشاره: گزارش كوتاهي كه مي خوانيد، ظاهراً يك خبر ورزشي است و حضور آن در صفحه محيط زيست قدري سؤال برانگيز مي باشد، اما وقتي بدانيد ۲۵ نفر از جانبازان و معلولان كشورمان در سايه اراده و پشتكار ستودني خود توانستند قله بلند و باشكوه دماوند را فتح كنند و مهم تر از آن با تحمل انواع دشواري ها و در نهايت فروتني، بيش از ۵۰ كيلو زباله هايي را كه در كوه رها شده و طبيعت زيبا را آلوده كرده بودند، با خود به پايين دست حمل نمايند، شما نيز به ما حق مي دهيد كه گزارش اين صعود و اقدام شايسته جانبازان و معلولان عزيز در حفظ محيط زيست كوهستان را بر ديده منت نهيم و در اين صفحه درج كنيم.
قله «دماوند» تابستان امسال و در روز يازدهم مرداد ماه ، صعود پرشكوه ۲۵ نفر از كوهنوردان جانباز و معلول كشورمان را پذيرا شد. اين صعود كه با حمايت فدراسيون جانبازان و معلولين ايران انجام شد ، براي گروه كوچك كوهنوردان كه با اراده اي بزرگ قدم در اين راه گذاشتند ، تجربه اي شيرين و فتحي به ياد ماندني به همراه داشت. گروه ۲۵ نفره كوهنوردان جانباز و معلول ، صعود به دماوند را از ۴ جبهه جنوبي ، شمالي ، غربي و شرقي آغاز كردند و سرانجام توانستند به قله ۵۶۷۱ متري دماوند برسند. «خسرو سليمي نيا» جانبازي كه نابيناست و هر دو دستش نيز از ناحيه ساعد قطع مي باشد، تجسم مسلم و پيروزي اراده بر ورزش دشوار كوهنوردي و صعود به بلندترين قله ايران و يكي از ۷ قله معروف جهان است. كوهنوردان به خوبي مي دانند، وقتي انسان در يك شيب به حركت در مي آيد، با مدد گرفتن از حس بينايي و همچنين گشودن دستهايش همچون دو بال مي تواند، توازن خود را حفظ كند. اما اگر هر يك از ما در يك سراشيبي، چشم هاي خود را ببنديم و دو دست خود را نيز به طرفين بدن بچسبانيم، ادامه حركت براي ما دشوار مي شود. «سليمي نيا» عليرغم محروميت از اين همراهي ها كه هر انساني به طور طبيعي از آن برخوردار مي باشد، خود را به قله رفيع دماوند رساند. او همچنين قهرمان دو استقامت ۵۰۰ متر نابينايان ايران است.
|
|
اين جانباز و گروهي از همراهان او تاكنون به قله هاي سبلان و سهند نيز صعود كرده اند.
«علي وزيري» مربي و سرپرست تيم جبهه جنوبي صعود به دماوند خاطرنشان مي كند كه هنگام پايين آمدن از كوه و به ويژه در شيب هاي تند، تماس شديد قسمت هاي طبيعي اندام با پروتز (بخش مصنوعي يك عضو) دردهاي جانكاه و شديدي به همراه دارد اما هيچكدام از گروه كوهنوردان جانباز و معلول در جريان صعود و فرود آمدن از دماوند، ضعفي از خود نشان ندادند و توان اراده و صبر خود را به نمايش گذاشتند. اعضاي اين تيم كوهنورد، هر كدام با درصدهايي از جانبازي و تنها در سايه تلاش و استقامت به فتح دماوند نايل آمدند. براي اينكه در ثبت اين صعود و خاطره باشكوه آن سهمي داشته باشيم اسامي كوهنوردان را ذكر مي كنيم:
مجتبي ساقيان، قربانعلي مظفري، علي گرجي، منصور عبدوس، كرامت شفيعي فرد، بهروز محمدي، محمدرضا بهتاش جردي، حسن تجارتي، خسرو سليمي نيا، جواد محمدي، خيرالله حسيني، ناصر مهرانفر، فرهاد رحيمي شاد، مسعود نبدان، مسعود جهانفر، براتعلي دوربينيان، داود عامري، رضا يعقوب آزاد، ابوبكر عباس زاده، غلامرضا قنبري، اباصلت عابديني، رضا جاني، رستم جاويداني و شرفعلي زنگنه. شايان ذكر است كه اين گروه از سراسر ايران و از جمله تهران، گرد آمده بودند. جمعي از مربيان و پزشكان خانه كوهنوردان در تمامي لحظه هاي صعود و بازگشت جانبازان ، آنها را ياري دادند.
گزارش: نرگس روحاني سراجي