سه شنبه ۱۱ شهريور ۱۳۸۲
سال يازدهم - شماره ۳۱۵۵
خبر
Front Page

جابجايي در رتبه بندي بازار سرورها
IBM مقام خود را از HP پس گرفت
004020.jpg
IBM مجدداً بالاترين سهم را در بازار سرورهاي رايانه اي به خود اختصاص داد. اين شركت در سه ماهه دوم سال جاري با پشت سر گذاشتن شركت HP مقام از دست رفته خود را پس گرفت و HP را بار ديگر به جاي دوم فرستاد.
IBM كه تقريباً شركتي است كه همه چيز مي سازد از رايانه هاي برپايه تراشه هاي اينتل گرفته تا ابر رايانه هاي قدرتمند، اخيراً سهمي معادل ۴/۳۰ درصد از بازار سرورها را به خود اختصاص داده است.
شركت HP كه در سه ماهه اول صدرنشين اين بازار بود اكنون با در اختيار داشتن سهمي معادل ۷/۲۷ درصد رتبه دوم اين بازار را در اختيار گرفته است. درآمد اين بازار به رقمي برابر ۶۲/۱۰ ميليارد دلار رسيده است كه نسبت به رقم ۶۰/۱۰ ميليارد دلار سه ماهه گذشته رشد كمي را از خود نشان داده است. به گفته شركت تحقيقاتي IDC كه در زمينه تحليل بازار نيز فعاليت دارد سهم شركت سان مايكروسيستمز از بازار سرورها با رشدي مناسب به ۵/۱۳ درصد رسيده است حال آنكه سهم شركت Dell با كاهشي درخور توجه به ۲/۹ درصد رسيده است.
بخش عمده اي از موفقيت شركت IBM در اين بازار مربوط به فروش رايانه هايي است كه از سيستم عامل محبوب UNIX بهره مي برند. اين سيستم ها از گران ترين سرورهايي مي باشند كه شركت IBM به فروش مي رساند. با اين حال به گفته شركت IBM قيمت اين نوع سرورها چندان باثبات نبوده و تحت فشار قرار دارد و جنگ بر سر قيمت ها براي مدتي سرورهاي يونيكس را تحت تأثير قرار داده است.
در اين قسمت از بازار سرورها شركت IBM رقابت سختي با شركت هايي چون سان و HP دارد. جالب آنكه در فروش اين سرورها شركت سان موفق تر عمل كرده و حدود ۳۳ درصد از بازار را تصاحب نموده است. HP در اينجا هم با سهمي ۴/۳۱ درصد رتبه دوم را به خود اختصاص داده است.
سهم شركت IBM در بازار اين نوع سرورها در سه ماهه دوم افزايش يافته و به ۶/۲۴ درصد رسيده است. در حالي كه در سه ماهه اول اين شركت ۶/۲۱ درصد از بازار را در اختيار خود داشت.
مدير بخش بازاريابي HP مي گويد اين شركت در حال سرمايه گذاري در بخش هايي از بازار سرورهاي رايانه اي است كه به اعتقاد اين شركت بيشترين بخت پيشرفت و رشد را دارا مي باشند. از جمله اين بخش ها مي توان به فروش سرورهاي لينوكس اشاره نمود. HP اميدوار است كه با اين آينده نگري در آينده اي نه چندان دور به صدر جدول بازار سرورها بازگردد. مدير بازاريابي HP اميد دارد تا شركتش به پيشتازي هميشگي در اين بازار تبديل شود نه اينكه تنها در يك يا چند سه ماهه اين مقام را از آن خود كند.

EPC نسل بعدي «باركد»
004025.jpg
گروهي از مديران دانشگاهي و تجاري قصد دارند تا ماه آينده نسل بعدي سيستم باركد را معرفي كنند. شايد در آينده اين سيستم به همراه يك ريزتراشه جايگزين خطوط عمودي سياهي شوند كه آن را به نام باركد مي شناسيم و تقريباً بر روي تمامي كالاها نقش بسته اند.
شبكه ٍEPC كه حدود ۵ سال است در مؤسسه فناوري ماساچوست (MIT) بر روي آن كار مي شود روز ۱۵ سپتامبر در شيكاگو معرفي خواهد شد. در اين روز محققان MIT، مقامات دولت آمريكا و مديران اجرايي برخي شركت هاي معظم در مورد شبكه EPC به بحث و تبادل نظر خواهند پرداخت.
EPC مخفف كلمه Electronic Product Code يا كد الكترونيكي كالابوده و در حقيقت سيستم شماره گذاري جديد كالا مي باشد. تفاوت هاي عمده اي بين EPC و باركد وجود دارد. اول آنكه EPC طوري طراحي شده است كه به هر يك از كالاها يك شماره سريال خاص خود مي دهد. در حالي كه در نقطه مقابل در سيستم باركد به هر دسته يا گروه از كالاهاي هم نوع يك كد اختصاص داده  مي شد. در سيستم باركد تمامي بطري هاي نوشابه رژيمي يك كد دارند حال آنكه در شبكه EPC هر بطري براي خود كدي منحصر به فرد دارد. اين سيستم كدگذاري خطر دزدي و فروش كالاهاي تقلبي را كاهش مي دهد و به خريداران اطمينان بيشتري مي بخشد. EPC طوري طراحي شده است كه با اتصال به يك بانك اطلاعاتي، اطلاعات بسيار بيشتري را نسبت به سيستم باركد براي يك كالاي به خصوص در اختيار مي گذارد.
علاوه بر نگاه داشتن اطلاعات مربوط به توليدكننده كالا و قيمت آن، EPC قادر است بر پايه يك سيستم پيچيده ريزتراشه اي و راداري اطلاعاتي مربوط به مكان فيزيكي كالا را نيز در اختيار بگذارد. اين ريزتراشه ها مي توانند در قالب برچسب هايي بر روي كالاها نصب شوند.
با داشتن چنين كدهايي ديگر هرگز انبارگرداني كار مشكلي نخواهد بود. هيچ وقت محموله هاي كالا مسير اشتباه را در پيش نخواهند گرفت. ديگر حدس زدن اينكه چه مقدار كالا در فروشگاه هاست و چه ميزان به فروش رفته است سخت نخواهد بود و...» كد EPC يك كد ۹۶ بيتي است كه توسط آن مي توان تمامي دانه هاي برنج دنيا را با يك كد منحصر به فرد شماره گذاري نمود. البته خود دانشجويان MIT آن را حتي مناسب و كافي براي شماره  گذاري تمامي مولكول هاي روي زمين نيز مي دانند.
در سال ۱۹۷۰ سيستم ۱۲ رقمي باركد معرفي شد كه در سراسر آمريكا استفاده از آن آغاز گشت اما اكنون تقريباً اين كد ته كشيده است و به وجود آوردن تركيبات جديد براي آن غيرممكن مي نمايد. از اين رو ظرف يكي دو سال آينده كدهاي ۱۴ رقمي به احتمال فراوان جايگزين آن خواهند شد.
البته سيستم كدگذاري به شيوه EPC هنوز در مراحل تحقيقاتي و دانشگاهي خود به سر مي برد و هنوز تا فراگير شدن راه  درازي را پيش رو دارد. اولين مانع بر سر راه EPC هزينه ساخت ريزتراشه هاي آن است كه بايد آن قدر پايين بيايد كه استفاده از يكي از آنها در هر يك از كالاها توجيه پذير باشد. تا آن روز كماكان باركدها را روي كالاها خواهيم ديد.

تراشه سال ۲۰۰۶ اينتل
004120.jpg
اينتل قصد دارد تا در همايش خود در ماه آينده نوع جديدي از تراشه هاي ايتانيوم را به نمايش بگذارد. اين تراشه Tanglewood  نام گرفته است. در اين تراشه جديد ۱۶ پردازنده روي يك قطعه از سيليكون جاي خواهند گرفت.
به اين نوع معماري كه طي آن چندين پردازنده روي يك تراشه قرار مي گيرند، طراحي چند هسته اي يا Multicore گفته مي شود. اين روش شيوه محبوبي است كه به تازگي از سوي شركت هاي بزرگ مورد توجه واقع شده است.در اين نوع معماري (Multicore) شركت هايي چون IBM ، سان و HP جلوتر از اينتل حركت كرده و تجربياتي به دست آورده اند. تراشه Power4 شركت IBM داراي دو هسته مي باشد و تراشه هاي سان و HP نيز چنين وضعي دارند، با اين حال انتظار مي رود اينتل همچون گذشته در اين مقوله نيز به موفقيت هايي دست پيدا كند. اينتل قصد دارد تا در آينده ۱۶ هسته را در يك قطعه سيليكون واحد جاي دهد و اين موضوع را به عنوان يك هدف براي خود تعيين نموده است. IBM ، سان و HP نيز هر كدام مسيري را پيش گرفته اند تا به اهداف خود برسند.
جاي دادن چند تراشه روي يك قطعه سيليكون كه به آن die هم گفته مي شود با در نظر گرفتن حجم و اندازه تراشه هاي فعلي نظير ايتانيوم ۲ كار بسيار سختي است، با اين حال چنانچه اين تراشه ها از حافظه نهان اشتراكي استفاده كنند، قدري در فضا صرفه جويي مي شود. اين حافظه در تراشه ايتانيوم جاي نسبتاً  زيادي را اشغال نموده است.خط توليد ايتانيوم شركت اينتل براساس يك فناوري ۶۴ بيت پايه گذاري شده و براي سرورهاي قدرتمند كه نياز به آدرس دهي فضاي زيادي از حافظه دارند طراحي گشته است. مهمترين رقباي اين تراشه محصولات سري Power ساخت IBM ، تراشه هاي UltraSpace ساخت شركت سان، پردازنده هاي Opteron ساخت شركت AMD و تراشه هاي PA-RISC شركت HP مي باشند.
در مقابل ايتانيوم شركت اينتل تراشه هاي Xeon را براي سرورهاي كوچكتر توسعه داده است. اين شركت همچنين جهت باز كردن پاي تراشه ايتانيوم به سرورهاي ارزانتر نوع خاصي از اين تراشه با نام Deerfield را توسعه داده و معرفي خواهد نمود. Deerfield قرار است روز هشتم سپتامبر وارد بازار شود. انتظار مي رود قيمت اين تراشه ۷۴۴ دلار باشد كه نسبت به قيمت ۱۳۳۸ تا ۴۲۲۶ دلاري تراشه ايتانيوم بسيار پايين تر است. با اين حال زمان ساخته شدن Tanglewood  در مقياس انبوه و ورود آن به بازار چندان مشخص نيست اما ممكن است اين تراشه حتي تا سال ۲۰۰۶ نيز به بازار وارد نشود.

تفنگ هوشمند
004030.jpg
شركت Metal Storm سازنده اسلحه در استراليا و مؤسسه فناوري نيوجرسي در آمريكا اعلام نمودند كه قصد دارند تا با همكاري يكديگر تفنگي هوشمند بسازند كه تنها هنگامي كه در دست صاحب خود مي باشد شليك كند.
آنها قصد دارند تا تفنگ دستي الكترونيك شركت Metal Storm را با فناوري تشخيص دست مؤسسه فناوري نيوجرسي تلفيق نموده و به اين ابداع جديد دست پيدا كنند. مدير بخش تحقيقات مؤسسه نيوجرسي، دونالد سباستين ،معتقد است كه اسلحه ساخت شركت Metal Storm بهترين انتخاب براي به كارگيري فناوري شناسايي دست اين مؤسسه مي باشد. او گفت: «اين تفنگ از استانداردهاي تصويب شده قانوني نيوجرسي تبعيت خواهد نمود و ضمن طي كردن مراحل آزمايشي عرضه خواهد شد.»
صاحب تفنگ با در دست گرفتن آن به هنگام خريد اسلحه آن را برنامه ريزي خواهد نمود و با آزمايش تيراندازي توسط آن در همان هنگام عمل شناسايي دست صورت خواهد گرفت. پس از آن هر زمان كه صاحب اسلحه بخواهد از آن استفاده كند ريزتراشه موجود دراسلحه دست را تشخيص داده و تعيين مي كند كه آيا شخصي كه اسلحه را در دست دارد صلاحيت تيراندازي دارد يا خير. چنانچه حامل اسلحه همان شخص داراي صلاحيت نباشد به هنگام كشيدن ماشه اسلحه عمل نخواهد كرد.
مدير شركت Metal Storm معتقد است كه تفنگ هوشمند ظرف يكي دو سال آينده به مرحله توليد انبوه خواهد رسيد. اين سيستم عملكرد بسيار مناسبي از خود نشان خواهد داد. اسلحه مزبور تقريباً در تمامي حالت به درستي عمل مي كند براي آن دست چپ و راست، خشك يا تر بودن كف دست و استفاده از دستكش و يا عدم استفاده از آن مشكلي ايجاد نمي كند.حتي مي توان طوري آن را برنامه ريزي نمود كه چندين نفر بتوانند از آن استفاده كنند.

خبرهاي كوتاه
ويروس هاي زيانبار
زيان هاي ناشي از انتشار دست كم سه ويروس كه هفته هاي گذشته رايانه هاي جهان را تهديد كردند از مرز يك ميليارد دلار فراتر رفت.
به گزارش شبكه تلويزيوني سي.ان.ان، ويروس موسوم به سو بيگ دات اف كه ويروسي با سرعت انتشار زياد است با دو ويروس ديگر كه در نامه هاي الكترونيك منتشر مي شوند بيش از يك ميليارد دلار به تجارت جهاني و شبكه هاي رايانه اي زيان زدند. يكي از شركت هاي عمده مسئول محافظت از شبكه هاي رايانه اي چين اعلام كرد حداقل سي درصد از رايانه  هاي چين به علت آلودگي به ويروس از كار افتاده يا آسيب  ديده اند. شركت راه آهن آمريكايي سي اس ايكس كه سومين شركت بزرگ حمل و نقل زميني در شمال آمريكاست دوشنبه از بيم آلوده شدن رايانه ها آنها را خاموش كرد و دفترهاي نمايندگي  آن همانند شركت هواپيمايي اير كانادا كارهاي خود را به شيوه دستي به پايان رساندند. در اين حال برخي از كارشناسان پيش بيني مي كنند نوع ديگري از ويروس هاي خطرناك رايانه اي هفته آينده فعاليت اينترنت و جهان رايانه را با اختلال مواجه كند.
004085.jpg

لي پارسون، جوان دوست داشتني و خالق بلستر
بازرسان دولتي روز جمعه يك جوان را در مينسوتا به جرم نوشتن يك نسخه از ويروس بلستر، بالا بردن ترافيك اينترنت و از كارانداختن تعداد زيادي از رايانه هاي سراسر دنيا دستگير كردند.
اين جوان ۱۸ ساله كه جفري لي پارسون نام دارد هنوز مشغول به تحصيل در دبيرستان مي باشد و در خانه اي در مينسوتا به همراه والدين خود زندگي مي كند.
مسئولان اين پرونده جرم اصلي وي را از كارانداختن هزاران رايانه در شركت مايكروسافت و شركت هاي ديگر و رايانه هاي شخصي ذكر كرده اند.
پارسون كه از سوي همسايه اش به عنوان يك جوان تحصيلكرده، باهوش و ورزشكار معرفي مي شود چندان هم سعي نداشته است كه به هنگام نوشتن اين ويروس ردپايي از خود به جاي نگذارد.
اطرافيان وي او را پسر سربه راه و خوبي مي دانند كه علاقه مند به بازي با رايانه مي باشد. آنها باور نمي كنند كه وي قصد آسيب رساندن به ديگران را داشته است.
جالب آنكه چنين پسر خوبي خسارت بسيار سنگيني را به شركت هاي رايانه اي و كاربران وارد آورده است.

اجراي طرح پرداخت اينترنتي قبض هاي خدماتي به بانك ملي ايران
بانك ملي ايران اعلام كرد براي رفاه مشتريان و ايجاد تسهيلات بيشتر به زودي طرح پرداخت وجه قبض هاي خدماتي آب، برق، گاز، تلفن و ساير موارد را از طريق اينترنت اجرا مي كند.
به گزارش گروه اقتصادي واحد مركزي خبر با اجراي اين طرح مشتركان در سراسر كشور مي توانند بدون مراجعه به شعب بانك ملي ايران قبض هاي خدماتي را پرداخت كنند.
شهروندان براي پرداخت اينترنتي قبض هاي خدماتي بايد در اين پايگاه اينترنتي عضو شوند و يك بار براي استفاده از آن درخواست ارائه كنند و پس از آن ورود به پايگاه و ثبت درخواست پرداخت با استفاده از شماره شناسايي و رمز عبور امكان پذير خواهد شد.
004095.jpg

Visual Basic. Net
(راهنماي برنامه نويسان)

اين كتاب تأليف كامرون ويك فيلد و هنك اورت ساندر مي باشد كه با ترجمه مهندس رامين مولانا پور توسط انتشارات خليج فارس (پخش سها رايانه) در تيراژ سه هزار جلد به چاپ رسيده است.
اين كتاب شامل ۹ فصل است كه به مباحثي چون ويژگي هاي جديد در VB.NET، چارچوب كاري NET. مايكروسافت، نصب و پيكربندي VB.NET، مباني برنامه نويسي NET. ، مفاهيم پيشرفته برنامه نويسي، ايجاد و كنترل فرم هاي ويندوز و استفاده از ADO.NET مي پردازد.
004105.jpg

رئيس اينتل چندان خوشبين نيست
رئيس شركت اينتل معتقد است صنعت اطلاع رساني در جهان در آينده اي نزديك رونق دوباره خود را تجربه نخواهد كرد.
روزنامه هندوستان تايمز در اينترنت اين خبر را به نقل از رئيس شركت اينتل كه بزرگترين توليد كننده تراشه هاي رايانه اي در جهان است، اعلام كرد. كرايگ بارت در يك كنفرانس خبري در تايپه مركز تايوان گفت: هنوز بسيار زود است كه تصور كنيم صنعت اطلاع رساني از وضعيت كنوني خود خارج شود. اين در حالي است كه شركت اينتل روز جمعه اعلام كرد درآمدهاي آن در سه ماهه سوم امسال در مقايسه با سه ماهه قبل، ۱۱ درصد افزايش خواهد يافت و به ۸/۷ ميليارد دلار خواهد رسيد. درخواست بيشتر براي خريد رايانه، علت اصلي افزايش درآمدهاي اينتل اعلام شده است. شركت اينتل قصد دارد نخستين مركز تحقيقاتي خود را در آسيا در تايپه ايجاد كند كه وظيفه آن تحقيق براي توليد نسل جديد تراشه هاي رايانه اي است.
004115.jpg

www. Pharmiran.com
نخستين بانك اطلاعات دارو

اولين بانك اطلاعات دارو و صنايع دارويي و كليه صنايع مرتبط با امر داروسازي، با هدف ارايه اطلاعات علمي در زمينه دارو، همزمان با روز داروساز (۵ شهريور) گشايش يافت. در اين بانك اطلاعاتي دارويي، توليدكنندگان، صادركنندگان و واردكنندگان مواد اوليه دارويي در بخش هاي داروسازي، آرايشي، صنايع بسته بندي، لوازم آزمايشگاهي و... به معرفي توليدات، محصولات و فرآورده هاي دارويي خواهند پرداخت. معرفي شركت ها و دست اندركاران امر دارو جهت برقراري ارتباط هر چه بهتر از عمده اهداف اين سايت ذكر شده است.
در اين سايت ناشران و كتب مرجع داروسازي،  مجلات و نشريات و دانشگاه هاي داروسازي داخل و خارج كشور نيز معرفي خواهند شد.

استوني، كشوري الكترونيكي
مقامات استوني، كه قرار است تا سال آينده به عضويت اتحاديه اروپا درآيد، براي آماده كردن تأسيسات زيربنايي اين كشور مطابق معيارهاي اروپايي به الكترونيكي كردن اكثر بخشها روي آورده اند، به حدي كه اينك استوني از بسياري از كشورهاي عضو اتحاديه پيشي گرفته است. به گزارش شبكه يورونيوز رانندگان پس از توقف در توقفگاه هاي عمومي مي توانند قبض پاركينگ يا پاراكومتر را از طريق تلفن همراه خود پرداخت كنند. در جلسات هيأت دولت از كاغذ خبري نيست و هر وزير رايانه اي در برابر خود دارد كه لوايح پيشنهادي را در اينترنت مطرح مي كند و شهروندان مي توانند نظر خود را به طور مستقيم بدهند و اين نظر در جلسه دولت مطرح شود.

تدوين نرم افزار بازشناسي گفتار پيوسته فارسي و تبديل آن به متن
004090.jpg
نرم افزار بازشناسي گفتار پيوسته فارسي و تبديل آن به متن در پايان نامه كارشناسي ارشد يكي از دانشجويان مهندسي نرم افزار دانشگاه صنعتي اميركبير تدوين شد.
حميد پايگذار، مجري طرح در مصاحبه با خبرنگار واحد مركزي خبر، كاربرد نرم افزارهاي بازشناسي متن را گسترده و از جمله در ورود اطلاعات، كنترل دستگاه ها از راه دور، فرامين صوتي، تبديل گفتار به متن و ترجمه همزمان دانست و گفت: ارتباط گفتاري با رايانه ها و دستگاههايي كه با رايانه كنترل مي شوند همواره مورد توجه كارشناسان علوم رايانه اي بوده است از اين رو نرم افزارهاي مختلفي براي اين منظور نوشته شده و در حال تكامل است.
وي افزود: اين نياز در كشور ما نيز وجود دارد كه بتوان اين نوع كاربري ها را با زبان فارسي عرضه كرد.
پايگذار با اشاره به تمايز ميان گفتار پيوسته و گسسته گفت: در گفتار گسسته كلمات نرم افزار تنها به يادگيري و سپس بازشناسي كلمات مي پردازد ولي در نوع پيوسته به دليل نامشخص بودن فاصله ميان كلمات نرم افزار بايد علاوه بر مراحل يادگيري و بازشناسي، همچنين بتواند براساس دستور زبان، كلمات صحيح را بازيابي و انتخاب كند.
وي افزود: از اين رو در نرم افزار تدوين شده در اين پايان نامه هم اكنون تنها ۱۲۰ كلمه وجود دارد و براي گسترش آن علاوه بر تنظيم دقيق نرم افزاري دستور زبان فارسي، بايد بانك اطلاعاتي نرم افزار را نيز كامل كرد. مجري طرح در زمينه چگونگي كار اين نرم افزار گفت: در ابتدا سخنان كاربر به صورت پرونده صوتي در رايانه ذخيره مي شود و در مرحله بعد، اين پرونده وارد بخش تشخيص حروف و كلمات مي شود. وي افزود: در اين مرحله نرم افزار با درنظر گرفتن دستور زبان فارسي، كلمات مناسب را انتخاب مي كند و عبارت به صورت متن نوشتاري ظاهر مي شود.
پايگذار، توانايي تبديل گفتار به متن اين نوع نرم  افزار را از جمله ويژگي هايي برشمرد كه علاوه بر سرعت بخشيدن به كار كاربر، مي تواند امكان استفاده از رايانه را براي افراد كم توان يا ناتوان فراهم كند.

دبير انجمن  صنفي  شبكه هاي  اينترنتي :
اطلاع از مفاد آيين نامه سايتهاي اينترنتي ضروري است
004110.jpg
وزير پست  و تلگراف  و تلفن  اواخر هفته  گذشته  اعلام  كرده  بود با تشكيل كميته  راهبردي  شوراي  عالي  انقلاب  فرهنگي  و تدوين  آيين نامه  در خصوص  سايتهاي  اينترنتي ، اين  كميته  به  سايتهاي  غير قانوني  اول  تذكر مي دهد و در صورت  ادامه  فعاليت ، نسبت  به  تعطيل  آنها اقدام  خواهد شد.
دكتر معتمدي  گفته  بود، هم اكنون  ۱۷۰ سايت  سياسي  و ضد انقلاب  بر روي شبكه  اينترنت  فعال  است  كه  غيرقانوني  است  و بسته  خواهد شد.
مهندس  «رضا پارسا»دبير انجمن  صنفي  كارفرمايان  شبكه هاي  اينترنتي در گفت و گو با ايرنا افزود: آيين نامه اي  در اين  زمينه  وجود ندارد و اگر آيين نامه اي  هم  تدوين  شده  باشد، هنوز محتواي  آن  اعلام  نشده  است .
دبير انجمن  صنفي  كارفرمايان  شبكه هاي  اينترنتي  اظهار داشت : توليدكنندگان  محتواي  سايتها و يا مسئولان  آنان  بايد بدانند كه  چه  اقداماتي  خلاف است ، بنابراين  اطلاع  از مفاد آيين نامه  ضروري  است .
مهندس  پارسا افزود: اين  وزارتخانه  در حال  حاضر با استناد به  آيين  نامه  منع  استفاده  از تجهيزات  دريافت  ماهواره ، مصوبه  ۱۳۷۳، اقدام  به برخورد با شركتهاي  اينترنتي  مي كند و اين  در حاليست  كه  اين  قانون  شامل  شركتهاي  اينترنتي  نمي شود.

ساخت يك لباس رباتيك در ژاپن براي كمك به معلولان و سالخوردگان
شركتهاي ژاپني قصد دارند به منظور كمك به افراد سالخورده و معلولان براي راه رفتن، نشستن و بالا رفتن از پله ها نوعي لباس رباتي را به فروش برسانند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از توكيو حدود ۳۰ شركت ژاپني قصد دارند اين لباس رباتي را كه يوشيو كي سانكاي استاد دانشگاه تسوكوبا سازنده آن است براي فروش به بازار عرضه كنند.
سانكاي اعلام كرد اين لباس كمك بزرگي به افراد معلول و سالخوردگان در ادامه زندگي است.
اين لباس از يك كوله پشتي تشكيل شده كه در پشت لباس قرار دارد و در آن يك رايانه و چند باطري تعبيه شده است كه مفصلهاي زانو و بازو را فعال مي كند.
اين لباس براساس سيگنالهايي كه فرد استفاده كننده توليد مي  كند زانوها و ماهيچه ها را به حركت وامي دارد.
با كمك اين لباس فرد مي تواند بدون استفاده از هرگونه تلاش جسمي و يا حركتهاي ناگهاني ربات هاي معمولي با سرعتي معادل ۴ كيلومتر در ساعت راه برود.شركتهاي ژاپني قصد دارند در نخستين مرحله حدود ۱۰ نمونه از اين لباس رباتي را سال آينده به فروش برسانند و يا به خانه هاي سالمندان و بيمارستانها اجاره دهند.
هدف اين شركتها در ميان مدت فروش حدود ۱۰۰ ربات در سال به ارزش يك ميليون ين معادل ۸۴۴۰ دلار است.

|  آموزش  |   خبر  |   گزارش  |   گوناگون  |   مسابقه انفورماتيك  |   مقاله  |

|   آرشيو انفورماتيك   |   شناسنامه   |   بازگشت   |