موسسه مطالعات درياي خزر www.caspianstudies.com
اين موسسه در سال ۱۳۷۶ با رعايت كامل قوانين و مقررات موضوعه كشور و التزام به اصول و اهداف مندرج در قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران تشكيل شده است و يك موسسه مطالعاتي و تحقيقاتي، فرهنگي، اطلاع رساني، پژوهشي و تبليغاتي فرهنگي مي باشد.
موسسه براي تحقيق اهداف خود به فعاليتهاي زير اقدام مي نمايد:
* تحقيق و مطالعه پيرامون مسائل حوزه خزر، از جمله امور محيط زيست، امور حقوقي، شيلات حمل ونقل و انرژي
* پيگيري امور مربوط به سياست و حكومت در كشورهاي آسياي مركزي- قفقاز و روسيه
* تاسيس و اداره فروشگاه كتاب و كتابخانه هاي تخصصي، تحقيقاتي يا عمومي
* انجام مطالعات و تحقيقات در موضوعات متناسب با اهداف موسسه و اجراي طرحهاي پژوهشي و فرهنگي
* ترجمه متون و كتب فارسي و زبانهاي خارجي
* برگزاري دوره هاي كوتاه مدت آزاد در كليه رشته هاي متناسب با فعاليت ها و اهداف سازمان
* انجام فعاليت هاي انتشاراتي و تاسيس و اداره مركز نشر به منظور انتشار كتاب ،نشريات و مطبوعات
اطلاع رساني سايت به ۲ زبان فارسي و لاتين است و بخش هاي اصلي سايت عبارتند از: معرفي اعضاي علمي موسسه، اخبار جديد- سمينار- ارتباطات- مقالات- خبرنامه گزارش خرداد ۱۳۸۲ در امور آسيا كه توسط موسسه تهيه شده است.
مركز مطالعات و تحقيقات شهرسازي و معماري ايران www.uarc.org.ir
مركز مطالعات و تحقيقات شهرسازي و معماري ايران در سال ۱۳۶۶ با هدف تمركز بخشيدن به تحقيقات پايه اي و زيربنايي مورد نياز شهرسازي و معماري كشور و انجام پژوهشهاي علمي در زمينه برنامه ريزي و طرح ريزي در سطوح شهري، منطقه اي و ملي و سرزميني فعاليت خود را آغاز نمود.
با گسترش ابعاد مطالعات و تحقيقات در دست انجام و جذب تلويحي متخصصين نياز به ساماندهي مشخص تري احساس گرديد به همين منظور در سال ۱۳۶۹ مركز مطالعات و تحقيقات شهرسازي و معماري ايران به عنوان يك موسسه غيرتجاري تحت شماره ۴۷۰۶ به ثبت رسيد. در درون وزارت مسكن و شهرسازي، مركز مطالعات به عنوان منبع انديشه و بازوي مشاوره اي وزارتخانه به ويژه معاونت شهرسازي و معماري بطور مستمر و معاونت مسكن و پس از آن سازمان ملي زمين و مسكن و معاونت فني وزارتخانه به طور موردي ايفاي وظيفه كرده و نقش اساسي در تبيين توجيه و سياستگذاريهاي شهري- منطقه اي و كالبدي ملي داشته است.
مهمترين اهداف موسسه عبارتند از:
* انجام پروژه هاي علمي در زمينه هاي شهرسازي، برنامه ريزي شهري و طراحي شهري، برنامه ريزي و طرح ريزي منطقه اي و معماري
* برگزاري دوره هاي آموزشي در زمينه هاي مرتبط
* ارائه خدمات فني مشاوره اي به سازمانها و نهادهاي دولتي و بخش خصوصي
* ارتباط با سازمان هاي داخلي و بين المللي ذيربط و نهادهاي مشابه در ساير كشورها به منظور مبادله اطلاعات و تجارب علمي تخصصي.
* تشكيل نمايشگاه ها، كنفرانس ها و سمينارهاي تخصصي
* ارائه خدمات رايانه اي در بخش هاي شهرسازي و معماري به ويژه در زمينه تهيه نرم افزارهاي تخصصي
* تدارك منابع تحقيقاتي شامل:
الف)تهيه بانكهاي اطلاعاتي
ب)تهيه نرم افزارهاي تخصصي
* تهيه و تدوين يا ترجمه نتايج تحقيقات علمي و فني مرتبط با مسائل تخصصي به منظور ارتقاي كيفي دانش شهرسازي و معماري در كشور از طريق چاپ و انتشار كتب و نشريات
اطلاع رساني سايت به ۲ زبان فارسي و انگليسي است و بخش هاي اصلي سايت عبارتند از:
۱- معرفي مركز (شامل اهداف موسسه- عملكرد گذشته- چشم اندازهاي آينده- اركان موسسه- نمودار مركز)
۲- دبيرخانه طرحهاي كالبدي (شامل طرح كالبدي ملي- طرح كالبدي شهري- طرحهاي كالبدي منطقه اي)
۳- دبيرخانه طرحهاي مطالعاتي
۴- پايگاه اطلاعات جغرافيايي
پژوهشگاه صنعت نفت www.ripi.ir/fa/default.Asp
پژوهشگاه صنعت نفت در ابتدا با نام «اداره توسعه و تحقيقات شركت ملي نفت ايران» در سال ۱۳۳۸ تاسيس شد. هدف اوليه اين سازمان تحقيق و پژوهش در زمينه كاربرد مواد نفتي بوده است. بعد از پيروزي شكوهمند انقلاب اسلامي، نام اين سازمان به مركز پژوهش و خدمات علمي تغيير يافت و به توسعه فعاليتها در راستاي اهداف فوق پرداخت. سپس طبق موافقت نامه اصولي سال ۱۳۶۸ شوراي گسترش وزارت فرهنگ و آموزش عالي، به عنوان «پژوهشگاه صنعت نفت» با هدف انجام تحقيقات بنيادي، كاربردي و توسعه اي ناميده شد و به فعاليتهاي خود ادامه داد. در حال حاضر پژوهشگاه صنعت نفت از تعداد قابل توجهي نيروي انساني متخصص، مجرب و ماهر برخوردار است كه شامل ۲۲۷ دكتر و فوق ليسانس، ۱۶۷ ليسانس، و ۳۱۷ نيروي پشتيباني مي باشند. از اين ميان تعداد ۳۰۰ نفر توانسته اند جايگاه والاي عضويت هيات علمي پژوهشگاه را كسب نمايند كه با در نظرگرفتن قابليتهاي دستگاهي و امكانات تكنولوژي ويژه، خدمات علمي، مشاوره اي و آزمايشگاهي را به صنايع نفت و گاز و پتروشيمي ارائه مي نمايند.