سه شنبه ۱۳ آبان ۱۳۸۲
سال يازدهم - شماره ۳۲۱۵
آموزش
Front Page

آموزش Adobe Premiere7.0
قسمت هشتم
000106.jpg

شايد از عنوان اين قسمت آموزشي شما كمي متعجب شده باشيد. زيرا در هفت قسمت قبلي ما به آموزش برنامه پريمير پرداخته بوديم. در حين پرداخت به بحث آموزش پريمير (قسمت پنجم) از طريق مراجعه به سايت adobe ما متوجه شديم كه نسخه premiere pro يا۷.0 توليد شده است ولي تا اين قسمت نسخه نهايي آن به دست ما نرسيده بود. از اين قسمت به بعد ما سعي مي نماييم به بررسي اين نسخه از برنامه بپردازيم. پس با ما همراه باشيد.
آيكون و نماد برنامه پريمير
در نسخه۷.0 premiere شما با نماد زيباتري از برنامه پريمير (نسبت به نسخه هاي قبلي) روبرو هستيد. در نماد جديد رنگ پايه ، رنگ آبي با اسب سياهي كه در حال يورتمه مي باشد.
welcomeپنجره خوشامدگويي

هنگامي كه شما بر روي آيكون برنامه دو بار كليك مي كنيد بعد از نمايان شدن نماد برنامه پنجره اي بنام welcome در روي صفحه نمايش ظاهر مي گردد. در اين پنجره علاوه بر خوشامدگويي، شما با سه آيكون روبرو هستيد كه عبارتند از:
*آيكون New Project :با كليك نمودن روي اين آيكون شما مي توانيد يك پروژه كاري را در برنامه پريمير از ابتدا انجام دهيد.
*آيكون Open Project:با كليك كردن روي اين آيكون شما مي توانيد پروژه قبلي خود و يا پروژه هاي فيلم سازي ديگر را از پنجره Open Project باز نماييد.
*آيكون Help: با كليك نمودن اين آيكون پنجره Help برنامه در روي صفحه نمايش ظاهر مي گردد. از پنجره فوق شما مي توانيد جواب سئوالاتي كه ممكن است براي شما پيش آمده باشد را پيدا نماييد.
نكته: در صورتي كه شما مي خواهيد از برنامه خارج گرديد در اين حالت كافي است كه بر روي كليد Exit در پنجره Welcome كليك نماييد.
پنجره New Project
هنگامي كه شما در پنجره Welcome بر روي آيكون New Project كليك مي كنيد پنجره اي به نام New Project در روي صفحه نمايش ظاهر مي شود. در پنجره فوق شما با دو عنوان Custom Settings, Load Preset روبرو هستيد. در صورتي كه مي خواهيد از تنظيمات پيش فرض برنامه استفاده كنيد بر روي Load Preset و در صورتي كه مي خواهيد تنظيمات سفارشي را براي برنامه پريمير تعريف نماييد بر روي Custom Settings كليك كنيد.
پنجره اصلي برنامه
درپنجره اصلي پريمير ۷ شما تقريبا تغييرات خاصي را ظاهرا نسبت به نسخه قبلي برنامه پريمير مشاهده نمي كنيد. در پنجره اصلي برنامه شما همچنان با پالتهاي Info, Timeline, Monitor, Project و History روبرو هستيد. شايد مهمترين و جديدترين قسمت پنجره جعبه ابزاري است كه به صورت شناور در دسترس شما قرار دارد.
000108.jpg

جعبه ابزار پريمير ۷
همانطور كه ذكر گرديد در نسخه جديد برنامه شما با جعبه ابزاري كه شامل يازده ابزار مي باشد در پنجره اصلي برنامه پريمير روبرو هستيد. در صورتي كه جعبه ابزار در صفحه نمايش قابل رؤيت نبود كافي است گزينه Tools را از زير منوي Window انتخاب نماييد.
كليد ميانبر: براي فعال و يا غيرفعال كردن جعبه ابزار شما مي توانيد از كليد Tab در جعبه ابزار استفاده كنيد.
جعبه ابزار فوق شامل ابزارهاي Track select, Selection, Razer, Rabe Stretch, Rolling Edit, Ripple Edit, Slip, Slide, Pen, Hand و Zoom مي باشد.
آيا تغييرات در نسخه۷.0 Premiere در همين حد است؟
اين سئوالي است كه ممكن است در ذهن شما نيز شكل گرفته باشد. نسخه Premiere7.0 انقلابي در صنعت ويرايش ويديويي ايجاد كرده است، از جمله تغييرات ايجادشده كه در ظاهر قابل مشاهده نيست مي توان از بالارفتن سطح ابزاري ويرايش صوتي و تصويري نام برد.
در زير تعدادي از تغييرات نسخه Premiere7.0 نسبت به نسخه هاي قبلي ليست گرديده است:
* بالارفتن سطح كاري ابزارهاي ويرايش در نسخه جديد
* كاركرد و بسيار عالي برنامه Premiere 7.0 با سيستم عامل ويندوز XP و همخواني با اين سيستم عامل
* بالارفتن امكان گرفتن تصوير در نسخه جديد پريمير
* بالارفتن امكان سفارشي نمودن محيط كار در نسخه جديد برنامه
* بالارفتن امكان اعمال تغييرات رنگ در كليپ و ...
* بالارفتن سطح پشتيباني برنامه Adobe Premiere از صفحات جهاني وب
* بالارفتن كيفيت و زيباترشدن پنجره و پانل هاي موجود و برنامه به صورتي كه كار با اين برنامه براي همه كاربران لذت بخش گردد.
* بالارفتن امكانات برنامه در ساخت و ارسال فيلم ها به صورت DVD و ...
يادگيري ساده تر
يكي از خصوصيات بسيار بارز برنامه AdobePremiere7.0 امكان يادگيري برنامه با استفاده از Help و وب سايت شركت Adobe مي باشد. در نسخه جديد اين برنامه شما بسادگي مي توانيد ويرايشات بسيار پيشرفته را بسادگي و با كمي دقت و ممارست انجام دهيد. در زير تعدادي از منابع قابل استفاده براي كاربران پريمير ليست گرديده كه به شرح زير است:
WWW.adobe.com/support/forums در اين سايت شما مي توانيد در مورد محصولات مختلف شركت Adobe از جمله برنامه پريمير با ديگر كاربران به تبادل اطلاعات بپردازيد.
*در سايت اصلي صفحه وب شركت Adobe به آدرس www.adobe.com بر روي لينك Support كليك كرده و گزينه Tranining را كليك كرده تا به اطلاعات مفيدي درباره آموزش هاي ارائه شده توسط شركت Adobe دست يابيد.
* سايتCreative cow (به آدرس www.creativeecow.net)
* سايت Macworld (به آدرس www.macworld.com)
* سايت post forum (به آدرس www.postforum.com)
* سايت tutorialfind (به آدرس www.tutorialfind)
خلاصه
در اين قسمت  ما به بررسي و معرفي نسخه جديد۷.0 Premiere . پرداختيم و با قابليت هاي جديد اين نسخه آشنا گشتيم. استفاده از نسخه جديد برنامه بسيار لذت بخش تر و راحت تر نسبت به نسخه هاي قبلي مي باشد.۹

سخت افزار - قسمت شانزدهم
نمايشگر(۲)Monitor
عمق رنگ (Color Depth)
000112.jpg

رنگ هايي كه يك مانيتور نشان مي دهد از تركيب حالات كارت گرافيكي و قابليت رنگ در مانيتور،  بدست مي آيد، مثلا كارت SVGA، قادر به نمايش ۱۶۷۷۷۲۱۶ رنگ مي باشد و اين كارت مي تواند اعداد ۲۴ بيتي تشريح كننده يك پيكسل را پردازش نمايد. تعداد بيت هاي استفاده شده براي تشريح يك پيكسل عمق بيت نام دارد. عمق بيت را True color نيز مي گويند. در ۲۴ بيت جهت تشريح هر پيكسل براي هر يك از رنگ هاي اصلي (قرمز - سبز - آبي) از ۸ بيت استفاده مي شود.
در چنين مواردي امكان توليد ۱۰ ميليون رنگ وجود دارد. يك كارت ۱۶ بيتي قادر به توليد ۶۵۵۳۶ رنگ مي باشد. در حال حاضر از ۳۲ بيت جهت تشريح يك پيكسل استفاده مي شود، كه اين مدل در دوربين هاي ديجيتال، انيميشن و بازي هاي ويدئويي به كار مي رود.
مصرف انرژي
تكنولوژي مورد استفاده در مانيتورها ميزان مصرف انرژي آن ها را تعيين مي كند. نمايشگرهاي CRT از ۱۱۰ وات استفاده مي نمايند، اما مانيتورهايي با تكنولوژي LCD از ۳۰ تا ۴۰ وات انرژي استفاده مي نمايند. نمايشگرهاي هوشمند داراي ۴ مرحله كاري هستند كه مصرف برق را در آن ها بتدريج كم مي كنند.
۱- حالت روشن و عملياتي:  در اين مرحله چه نمايشگر در حال كار باشد و چه برنامه محافظ صفحه نمايش در حال اجرا، بيشترين برق مصرف مي شود.
۲- مرحله آماده باش(standby ):اين مرحله تنها ۵۰ درصد برق كمتر مصرف مي كند و به سرعت به ورودي ها پاسخ مي دهد.
۳- مرحله خواب يا تعليق (suspend): در اين حالت لامپ تصوير در عمل خاموش است و نمايشگر ۱۰ تا ۱۵ وات برق مصرف مي كند و اگر كليدي را فشار دهيد نمايشگر به آهستگي روشن مي شود.
۴- مرحله خاموشي: آخرين حالت مرحله خاموشي است كه در اين مرحله عمل خاموشي به طور فيزيكي بوسيله كاربر با كليدهاي خاموش و روشن صورت نگرفته است،  بلكه مدارهاي داخلي هنوز فعال هستند و نمايشگر ۳ تا ۷ وات برق مصرف مي نمايد.
جهت فعال كردن امكان صرفه جويي در مصرف برق در نمايشگرها، در ويندوز مراحل زير را انجام دهيد:  از control Panel، ِِِDisplay را انتخاب نماييد، سپس وارد Display Properties شويد و Screen Server را انتخاب كنيد. در اين برگه در Energy ،   Setting را انتخاب نماييد. براي انتخاب الگوي انرژي،  Power schemes و براي رايانه شخصي Home/Office desk و جهت رايانه  هاي كيفي و كتابي Portable/laptop را برگزينيد.
در گزينه Turn off Monitor زماني را كه بعد از آن نمايشگر بايد به حالت كم مصرفي برسد انتخاب نماييد. اگر Never را انتخاب كنيد خصوصيات صرفه جويي در انرژي غيرفعال خواهد شد. در جلوي گزينه  System Standby مي توانيد زمان بي كاري رايانه را تعريف كنيد تا پس از آن سيستم به حالت آماده به كار در آيد. در قسمت Turn off Hard disks نيز مي توانيد ديسك سخت را در مواقع بي كاري غيرفعال نماييد.
000110.jpg

خطرات كار با نمايشگرها
بسياري از كارخانه هاي سازنده نمايشگر، ميزان خطرات زيان آور نمايشگر را جهت رقابت با ساير كارخانه ها كاهش مي دهند. اين خطرات شامل:
- پرتوهاي اشعه ايكس
- پرتوهاي اشعه ماورابنفش
- ميدان هاي الكتريكي با ولتاژ بالا
- ميدان هاي الكترومغناطيسي
- امواج الكترومغناطيسي فركانس پايين و بالا
گفته مي شود انواع ناهنجاري هاي كرموزومي و بيماري هاي ژنتيكي، سرطان ها، اختلال در ديد چشم، ضايعات عصبي و رواني،  سقط جنين و... از عوارض اين پرتوها هستند.
لازم است براي مقابله با اين خطرات روش هاي زير را به كار بريد:
- از عينك ها يا فيلترهاي مرغوب استفاده نماييد.
- نمايشگر را تحت زاويه ۲۰ درجه از بالا يا پايين با چشم قرار دهيد.
- فاصله نمايشگر تا چشم را ۴۰ تا ۷۰ سانتي متر تنظيم نماييد.
- در محل استفاده از رايانه از لامپ هاي قوي استفاده نكنيد و تا آن جا كه ممكن است نورهاي طبيعي را به كار بريد.
- درخشندگي صفحه نمايش را كاهش دهيد، لامپ هايي را كه به صورت مستقيم به صفحه نمايش مي تابند خاموش كنيد،  نمايشگر را رو به پنجره نگذاريد.
- مدت زمان طولاني در مقابل نمايشگر روشن ننشينيد.
بدنه رايانه ها و نمايشگرها بوي مخصوصي از خود متصاعد مي كنند كه اين بو ناشي از گازهاي «يوكسين» و «فوران» مي باشد كه به عنوان مواد ضد حريق در بدنه نمايشگرها و كارت ها به كار مي روند، كه هر دو سرطان زا هستند. اين گازها هنگام آتش سوزي پراكنده مي شوند اما در دماي معمولي نيز متصاعد مي گردند،  بنابراين بهتر است به طور منظم و در فواصل مشخص هواي محيط را تغيير دهيد.
حداكثر وضوح و دقت تصوير
دقت (Resolution) به تعداد پيكسل هاي نمايشگر اطلاق مي گردد. دقت تصوير توسط تعداد پيكسل ها در سطر و ستون مشخص مي گردد. مثلاً يك نمايشگر با دارا بودن ۱۲۸۰ سطر و ۱۰۲۴ قادر به نمايش ۱۰۲۴*۱۲۸۰ پيكسل خواهد بود. كارت فوق دقت تصوير در سطوح پايين تر يعني ۷۶۸*۱۰۲۴، ۶۰۰*۸۰۰ و ۴۸۰*۶۴۰ را نيز حمايت خواهد نمود.
Refresh Rate (نرخ بازخواني/ بازنويسي)
در مانيتورها با تكنولوژي CRT نرخ بازخواني / بازنويسي نشان دهنده تعداد دفعات نمايش تصوير در يك ثانيه است، در صورتي كه مانيتور CRT داراي نرخ بازخواني / بازنويسي ۷۲ هرتز مي باشد در هر ثانيه ۷۲ مرتبه تمام پيكسل ها از بالا به پايين بازخواني / بازنويسي مجدد خواهد شد. اين نرخ بسيار حائز اهميت است و هر اندازه كه بيشتر باشد تصوير مناسب تر خواهد بود، (تصويري عاري از هرگونه لرزش.)
در صورتي كه نرخ فوق بسيار پايين باشد باعث لرزش نوشته هاي موجود در صفحه نمايش شده و بيماري هاي مختلف چشم و سردردهاي متوالي را در پي خواهد داشت.

|  آموزش  |   خبر  |   گزارش  |   گوناگون  |   مسابقه انفورماتيك  |   مقاله  |

|   آرشيو انفورماتيك   |   شناسنامه   |   بازگشت   |