رنگ طبيعت بر چهره سلا متي
هزينه اندك خريد ميوه، يعني گريز از بيماري هاي خطرناك
|
|
به تقريب مي توان بيماري هاي قلبي را شايع ترين و پرهزينه ترين بيماري ها دانست كه سالا نه افراد بسياري را به كام مرگ مي فرستد، اگرچه بسيارند كساني كه با صرف مخارج هنگفت، از دام اين دست بيماري ها وا مي رهند اما در پايان، در ازاي سلا متي خود، كه مي توانستند آن را با رعايت برخي نكات ساده حفظ كنند، رقم گزافي پرداخته اند.
دانشمندان دريافته اند مصرف ميوه و سبزي ها از احتمال ابتلا به بيماري هاي قلبي مي كاهد، حتي بيماراني هم كه مصرف مداوم و روزانه ميوه يا سبزي را در رژيم غذايي خود گنجانده بودند، با كاهش فشار خون و بالطبع بهبود شرايط جسماني خود روبه رو شدند.
اين نتايج در حالي منتشر مي شود كه چندي پيش محققان با رسيدن به نتايجي مشابه، اعلا م كرده بودند خوردن سبزي و ميوه از احتمال ابتلا به عارضه هاي خطرناك، نظير سرطان مي كاهد.
بالا بودن فشار خون، يكي از عوامل اصلي انسداد شريان هاي قلب به شمار مي رود كه نتيجه آن مرگ انسان هاي بسياري در سراسر جهان است، اين عارضه تنها در بريتانيا بزرگ ترين عامل ميرايي است. از اين رو كاهش فشار خون مي تواند سالا نه جان افراد زيادي را نجات دهد و البته با صرف هزينه اي اندك جهت خريد ميوه و سبزي براي نيل به چنين هدفي، مي توان از صرف مبالغ كلا ن مداوا گريخت.
نتايج تكان دهنده
محققان براي رسيدن به چنين نتايجي، ششصد و نود زن و مرد بيمار را كه پيشتر تحت عمل جراحي قلب قرار گرفته بودند، تحت آزمون قرار دادند. پرستاران آموزش ديده همواره با تلفن هاي متوالي به نيمي از بيماران مزاياي استفاده از سبزي يا ميوه را گوشزد مي كردند و براي اطمينان، هراز گاهي براي آنان نامه فرستاده مي شد تا حتماً در رژيم غذايي خود از مواد طبيعي استفاده كنند؛ گروه ديگر كه نيمي از آزمون دهندگان را تشكيل مي دادند، به هيچ وجه چنين پيام هايي دريافت نمي كردند. يافته ها نشان داد پس از گذشت تنها شش ماه، فشار خون مجموعه اول به ميزان قابل توجهي كاهش يافته بود، در حالي كه از هيچ يك از آنان تقاضاي كاهش ميزان مصرف خوراكي هاي پرچرب يا ورزش نشده بود، از همين رو محققان فكر مي كنند رابطه مستقيمي ميان مصرف اين دست خوراكي ها و افزايش فشارخون برقرار است.
پروفسور اندرو نيل، رئيس گروه محققان در اين رابطه گفت: ساير بررسي ها نشان مي دهد مي توانيد در محيطي كنترل شده، با به كار بستن رژيم غذايي مناسب، از فشار خون خود بكاهيد اما اين نخستين بار است كه نتيجه مطالعات نشان مي دهد ارتباط يك پرستار آموزش ديده با بيمار سبب كاهش فشار خون مي شود.
يافته ها بيانگر اين است كه بيماراني كه پيوسته در تماس با پرستاران بوده اند به طور متوسط در هر هفته نه وعده از ميوه يا سبزي افزون تري استفاده كرده اند.
پروفسور سرچارلز جرج، مدير پزشكي مركز قلب بريتانيا مي گويد:« مردم بريتانيا به طور متوسط تنها نيمي از حداقل ميزان ميوه و سبزي مورد نيازشان را مصرف مي كنند كه آمار نگران كننده اي است. شما روزانه حداقل به پنج وعده از اين قبيل خوراكي ها نياز داريد. البته تحقيقات بيشتري براي يافتن ارتباط بين فشار خون و خوراكي هاي طبيعي نياز است اما اين مطالعات بيانگر رابطه مستقيم سبزي و ميوه با فشار خون است.»
عارضه فشار معمولا ً بدون هيچ مداوايي باقي مي ماند چون اغلب مردم از ابتلا به آن آگاه نيستند؛ به هر روي در بريتانيا كه منطقه اي پرجمعيت به شمار مي رود از هر چهار بزرگسال يك نفر دچار فشار خون است كه در مجموع يك سوم بيماران به مداواي عارضه خود نمي پردازند.
|