براساس پيشنهاد گروه كاري مبارزه با پولشويي
منابع ثروت مسئولان بايد شناسايي شده و تحت نظارت باشد
|
|
براساس پيشنهاد گروه كاري مبارزه با پولشويي منابع مالي افرادي كه جايگاه سياسي دارند بايد شناسايي و روابط تجاري اين افراد نيز بايد تحت نظارت قرار داشته باشد.
به گزارش خبرنگار ما پيشنهادهاي گروه كاري مبارزه با پولشويي كه اكنون در وزارت امور اقتصادي و دارايي در حال پيگيري و بررسي است شامل چهل راهكار اساسي در قالب سه دسته بندي كلي است. اقداماتي كه بايد از سوي نظام قضايي صورت پذيرد يكي از اين سه دسته بندي كلي است.
اقدامات نهادين براي مبارزه با پولشويي و فعاليتهايي كه بايد از سوي موسسات مالي و غيرمالي و حرفه اي صورت پذيرد دو جزء اصلي ديگر اين چهل پيشنهاد است.
در اين گزارش در خصوص نظام قضايي آمده است: كشورها بايد پولشويي را براساس توافقنامه سازمان ملل متحد تحت عنوان كنوانسيون وين و كنوانسيون پالرمو جزو جرايم جنايي طبقه بندي شود. همچنين كشورها بايد به نحوي عمل كنند كه نيت و آگاهي لازم براي اثبات جرم پولشويي با مجموعه معيارهاي كنوانسيون وين پالرمو از جمله اين كه بتوان شرايط ذهني را براساس شواهد متقن استنباط نمود سازگار باشد.
قانونگذاري، مصادره اموال خريداري شده از محل اموال به دست آمده از پولشويي، درآمدهاي حاصل از پولشويي از جمله اقداماتي است كه در كنوانسيونهاي مذكور به كشورهاي مختلف تجويز شده است.
بنابراين گزارش موسسات مالي سهم عمده در مبارزه با پديده پولشويي دارند، لذا كشورها بايد مطمئن گردند كه قوانين سري بودن حاكم بر موسسات مالي از اعمال و اجراي قوانين پولشويي جلوگيري به عمل نخواهند آورد.
لذا نهادهاي مالي نبايد حسابهاي بدون نام يا حسابهايي به نامهاي غيرواقعي نگهداري كنند.
در اين چهل پيشنهاد مسئولان سياسي جايگاه ويژه اي داشته لذا راهكارهايي براي اين گونه مشتريان موسسات مالي ارايه شده است.
در اين راهكارها آمده است: موسسات مالي بايد در ارتباط با افرادي كه جايگاههاي سياسي دارند علاوه بر اقدامات لازم براي شناسايي مشتريان معمول خود با به كارگيري نظامهاي مناسب از وجود چنين مشترياني آگاهي يابند و دايما در روابط تجاري، اين افراد را تحت نظارت قرار دهند.
در ادامه اين گزارش به موسسات مالي پيشنهاد شده است: نهادهاي مالي بايد توجه خاص به تهديدهاي پولشويي ناشي از هرگونه فن آوري جديد كه به سمت بي نام كردن مبادلات جهت گيري مي شود داشته باشند و اقدامات لازم در صورت نياز براي جلوگيري از آنها در فعاليتهاي پولشويي را مبذول دارند.
در اين گزارش آمده است: نهادهاي مالي بايد حداقل براي پنج سال نسبت به حفظ سوابق مبادلات داخلي و بين المللي اقدام كرده و اين اطلاعات را بنا به درخواست به سرعت در اختيار مقامات مجاز قرار دهند.
بنابراين گزارش شش پيشنهاد كلي در خصوص همكاريهاي بين المللي براي مقابله با پولشويي ذكر شده است.
براساس اين گزارش؛ كشورها بايد اقدامات آتي براي پيوستن و به اجرا در آوردن كنوانسيون وين، پالرمو و كنوانسيون ۱۹۹۹ ملل متحد براي مبارزه با تأمين مالي تروريستها را به اجرا گذارند.در اين گزارش آمده است: كشورها بايد به سرعت، نسبت به همكاري در مورد كمك قانوني به بررسيهاي پولشويي و تأمين مالي تروريستها با ديگر كشورها اقدام كنند. همچنين كشورهاي جهان بايد نسبت به ارايه مساعدتهاي حقوقي براي مبارزه با پولشويي به ديگر كشورها اقدام نمايند.
براساس اين پيشنهادها بايد ضابطه مشخصي براي پيگيري و اقدام در مورد تقاضاي كشورهاي خارجي نسبت به شناسايي، تعليق، ضبط و مصادره اموال ناشي از پولشويي معين نمايند.
در اين گزارش پيشنهاد شده است: كشورها بايد وسيع ترين همكاريهاي بين المللي را به سازمانهاي مشابه خود در ساير كشورها ممكن سازند.
به گزارش خبرنگار ما لايحه مبارزه با پولشويي چندي است كه از سوي وزير امور اقتصادي و دارايي تقديم مجلس شده و از سوي ديگر مجامع بين المللي به ايران پيشنهاد داده اند كه هر چه زودتر قانون پولشويي در كشور به اجرا درآيد.
|