چهارشنبه ۱۰ دي ۱۳۸۲ - سال يازدهم - شماره ۳۲۶۹
بازارچه آخر هفته
Front Page

رفتن به سينما هزينه اي كه در سبد خانواده نيست!
جواد عسكر
برخلا ف بسياري از كشورهاي دنيا، در ايران رفتن به سينما امري است كه اكثريت مردم به آن علا قه اي نشان نمي دهند. شايد از ديد بسياري شهرنشين ها رفتن به سينما و ديدن فيلم هدر دادن پول و وقت  است، به همين دليل براي آن هزينه اي در نظر نمي گيرند.
بسياري از مردم رفتن به پارك ، كوه يا محل هاي تفريحي را بسيار كم هزينه تر از رفتن به سينما مي دانند. به طور مثال اگر هزينه رفت وآمد و تنقلا ت احتمالي را به آن اضافه كنيد رفتن به سينما براي يك خانواده ۵ نفره هزينه اي حدود ۱۰ هزار تومان دربر دارد. به همين خاطر بسياري از مردم ترجيح مي دهند سينما را از برنامه  تفريحي خانواده حذف كنند.
از سوي ديگر برخوردار نبودن مردم از وضع مالي مناسب، منطبق نبودن بسياري از فيلم ها با خواسته عموم و كمبود سينماهاي پيشرفته و استاندارد و ... از جمله عواملي است كه باعث كاهش چشمگير سينماروها در دو سال اخير شده است.
از طرفي در برخي موارد سطح بعضي از سريال ها و فيلم هاي ساخته شده توسط صدا و سيما نسبت به فيلم هاي روي پرده سينما از كيفيت بهتري برخوردار است. به نظر مردم فيلم هاي تلويزيون جذاب تر از فيلم هاي كليشه اي سينماست. ضمن اين كه ديدن فيلم در تلويزيون هزينه اي را دربر ندارد.
اما چرا فرهنگ سينما رفتن در بين مردم كم شده؟ آيا تنوع شبكه هاي تلويزيوني نسبت به سالهاي گذشته باعث كاهش رويكرد شهروندان به سينما شده است؟
در بسياري از كشورهاي پيشرفته دنيا با وجود شبكه هاي گوناگون تلويزيوني و ماهواره اي بازهم فيلم هاي سينمايي فروش چند ميليون دلاري دارند. در صورتي كه فيلم جذاب و به روزي همچون دار و دسته هاي نيويوركي عليرغم اكران و تبليغ گسترده در سينماهاي تهران با فروش مطلوبي همراه نبود. بايد اضافه كرد كه نرفتن مردم به سينما معضلي نيست كه حتي با پخش فيلم هاي روز دنيا هم بهبود يايد.
در هفته اي كه گذشت مدير كل نظارت و ارزشيابي وزارت ارشاد خبر از تأسيس ۸۳ سالن در قالب ۳۱ طرح سينمايي داد. هر چند اين اقدام گامي صحيح در جهت رفع كمبود سينما در سطح كشور است و خود عامل ترغيب مردم به سمت سينماها مي شود، اما نبايد فراموش كرد كه كمبود تماشاگر فيلم ها تنها به دليل كافي نبودن سينماها نيست. بنظر مي رسد تمام راهكارهاي مناسب حول محورهايي چون استاندارد نبودن كيفيت سينماها، ترميم اوضاع مالي پرسنل و خدمه سينماها و اكران فيلم هاي مطرح جهان بايد ارائه شود.

تالا ر وحدت، در انتظار بزرگترين كنسرت موسيقي سال
پس از برگزاري كنسرت هاي شعر و موسيقي و همچنين برگزاري كنسرت هاي فيلم موسيقي، براي اولين بار شاهد برگزاري بزرگترين كنسرت موسيقي سال با نام «حضرت مريم» با رهبري چهره‡ برجسته موسيقي، «لوريس چكناواريان» و گروه خانم سوفيا دويان و شعر سرايي خانم صادقيان گوينده تواناي كشور، در تالار وحدت خواهيم بود.
لوريس چكناواريان با سابقه درخشان خود در زمينه موسيقي به عنوان آهنگساز و رهبر اركسترهاي بين المللي كشورهايي نظير ايران، اتريش، انگلستان، آمريكا، كانادا، مجارستان، فنلا ند، روسيه، ارمنستان، تايلند، هنگ كنگ، آفريقاي جنوبي، دانمارك و ... و كسب افتخارات و درجات عاليه از دانشگاه هاي آمريكا و اروپا و همچنين تنظيم بيش از ۷۵ قطعه در بخشهاي مختلف موزيك (سمفوني، اپرا، ركوئيم، باله، اجراي كر، فيلم موسيقي و ...) براي اولين بار در ايران با همراهي گروه خانم سوفيا دويان اقدام به اجراي كنسرت موسيقي و حركات موزون به مدت ۸ شب از تاريخ ۱۳/۱۰/۸۲ الي ۲۱/۱۰/۸۲ در دو سانس ۱۸ و ۲۱ مي نمايد.
گفتني است؛ علا قه مندان از هم اكنون مي توانند براي تهيه بليت ۰۰۰/۸۰ ريالي اين كنسرت، به تالا ر وحدت مراجعه كنند.
000172.jpg
000174.jpg

|  بازارچه خوراك  |   بازارچه لوازم خانگي  |   بازارچه آخر هفته  |   بازارچه حمل و نقل  |    گوناگون  |

|   صفحه اول   |   آرشيو   |   بازگشت   |