چهارشنبه ۱۰ دي ۱۳۸۲ - سال يازدهم - شماره ۳۲۶۹
اتكا به ابتكار خود
جلا ي وسايل باكمترين هزينه
000192.jpg

بسياري از وسايل به كار برده شده در خانه از جنس فلزات گوناگون هستند كه هر از چند گاهي براثر لك هاي مختلف يا نشستن غبار بر سطح آنها، كدر مي شوند. غالباً براي تميز كردن يا جلا  بخشيدن به اين دست اجناس فلزي محصولات شيميايي مختلفي از بازار تهيه مي شوند كه گاه مجموع بهاي آنها بسيار زياد مي شود. در مقابل كافي است با كمي ابتكار و به كار گرفتن آنچه در خانه ها به وفور يافت مي شود، نه تنها خود به ساخت اين قبيل شوينده ها اهتمام ورزيد، با آنها به فعاليت بپردازيد و دست آخر با لذت فراوان به نتيجه فوق العاده كار خود بنگريد، بلكه از پرداخت مبالغ گزاف بابت خريد كالاهاي پاك كننده وارهيد.
آلومينيوم، پر مصرف ترين فلز دنياست كه در همه جا، از بدنه هواپيما تا ظروف آشپزخانه كاربرد دارد و كدر شدن آن موجب كهنه به نظر رسيدن وسايل مي شود. از اين رو غالباً براي آراستن آن كار دشواري پيش روي بانوان يا هر فردي كه مسووليت نظافت را بر عهده دارد، قرار دارد. كافي است براي زدودن لك هاي نشسته بر سطح داخلي ظروف آلومينيومي، آنها را لبالب از آب داغ كنيد و به ازاي هر ليتر آب، دو قاشق خمير ترش بدان بيافزاييد. بگذاريد ده دقيقه محلول درون ظرف بجوشد تا لك ها آرام آرام محوشوند. سپس ظرف را به شيوه معمول بشوييد و خشك كنيد. بدين ترتيب بدون صرف هيچ گونه هزينه زائدي به سادگي مي توانيد وسيله خود را آراسته سازيد.
اگر قهوه جوش يا كتري شما جرم بسته يا آلوده شده، براي پاك كردن آن نيز لازم نيست به مواد شيميايي متوسل شويد. كافي است به ميزان مساوي سركه سفيد و آب را با هم بيا ميزيد و درون ظرف بريزيد و اجازه دهيد بجوشد. زمان جوشيدن محلول به سختي جرم بستگي دارد. بدينگونه مي توانيد به سادگي از شر اين دست دغدغه ها نجات پيدا كنيد.
براي ظروف برنجي شرايط كمي فرق مي كند. اين فلز درخشان تر و پرتلا‡لوتر از آلومينيوم است و در مقياس با آن به زحمت كمتري براي پاك كردنش نياز است. براي جلا دادن ظروف برنجي كافي است آنها را با روغن زيتون، با پارچه اي تميز بماليد تا زيبا شوند. مي توانيد يك قاشق چايخوري نمك را در يك فنجان سركه سفيد حل كنيد و به ميزان كافي به آن آرد بيافزاييد تا حالت خميري بيابد. از سوي ديگر مي توانيد اين خمير را از امتزاجآب ليمو با نمك يا جوش شيرين به دست بياوريد. سپس آن را با پارچه اي نرم روي سطوح بكشيد، با آب بشوييد و خشك كنيد تا وسيله تان برق بزند.
000123.jpg

مي توانيد حربه ديگري هم بيازماييد. سركه خالص را روي سطح ظرف بريزيد. نمك را روي آن بپاشيد و بعد مالش دهيد. سپس با آب گرم بشوييد و با پارچه اي تميز خشك كنيد تا وسيله جلا بيابد. خمير آب ليمو و جوش ترش هم مي تواند مثمرثمر باشد. ولي بايد آن را پنج دقيقه روي جداره ظرف بگذاريد و سپس با آب گرم بشوييد و با دستمال تميز خشك كنيد تا ظرفتان همچون روزهاي گذشته نو و آراسته شود.
اگر وسايلي از جنس برنز هم در خانه داريد نگران نباشيد. بسياري خانم ها براي تميز كردن اجناس برنزي خانه مخصوصا مجسمه ها در مي مانند، در حالي كه مي توانند آنها را به سادگي با ساختن پودري معجزه بخش پاك كنند. يك قاشق چايخوري نمك را در يك فنجان سركه سفيد بريزيد و به آن آرد كافي بيافزاييد تا خمير درست شود. سپس خمير را بر سطح ظرف يا مجموعه بماليد و پانزده دقيقه تا يك ساعت آن را به حال خود رها كنيد. بعد با آب گرم و تميز آن را بشوييد و خشك كنيد. حاصل برايتان دلپذير خواهد بود. شرايط براي پاك كردن آنچه از جنس كروم در خانه داريد هم به همين منوال است. پارچه اي تميز را به سركه آغشته كنيد و روي سطح كرومي بكشيد تا پاك شود. حتي مي توانيد از روغني كه بدن بچه ها را با آن چرب مي كنند استفاده كنيد. آن را به پارچه اي نرم بماليد و براي براق كردن و زدودن لكه هاي وسايل كرومي يا ديگر وسايل آشپزخانه يا حتي خودرويتان استفاده كنيد.با به كار بستن چنين شيوه هاي ساده و مبتكرانه اي قادر خواهيد بود بدون پرداخت هزينه چنداني بابت خريد شوينده ها و براق كننده هاي شيميايي خودتان به آراستن اسباب خانه تان كمر همّت ببنديد.

بازارچه لوازم خانگي
بازارچه خوراك
بازارچه آخر هفته
بازارچه حمل و نقل
گوناگون
|  بازارچه خوراك  |  بازارچه لوازم خانگي  |  بازارچه آخر هفته  |  بازارچه حمل و نقل  |   گوناگون  |
|   صفحه اول   |   آرشيو   |   چاپ صفحه   |