|
|
|
|
|
|
|
|
وزارت بهداشت۴۴۰ ميليارد تومان كسري بودجه دارد
|
|
قائم مقام وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي گفت : اين وزارتخانه امسال با ۴۴۰ ميليارد تومان كسري بودجه مواجه است .
به گزارش ايرنا، دكتر عباس جندقي افزود: اگر اين كسري به سال آينده منتقل شود با كمبود بودجه مواجه مي شويم و طبعا مشكلات سال ۸۳ به جاي خود باقي خواهد بود.
وي با اشاره به اين كه دولت ۲۰۰ ميليارد تومان براي بخش بيمه در سال ۸۳ درنظر گرفته است ، اظهارداشت : اين ميزان براي سال جاري نيز پيش بيني شده ، اماتاكنون پرداخت نشده است .
او، كمبود بودجه در اين وزارتخانه را مورد تأكيد قرار داد و اضافه كرد: براي كارهاي ابتدايي درمان نياز به بودجه است .
اين مقام ، انجام اصلاحات در اين وزارتخانه را از مهمترين سياست ها برشمرد و سيستم ارجاع و پزشك خانواده را از جمله اين اصلاحات برشمرد.
وي تأكيد كرد: اين طرح در سه استان كشور به صورت پايلوت اجرا مي شود و در صورت موفقيت در سراسر كشور گسترش مي يابد.
دكتر جندقي افزود: مساله ديگر به دست آوردن قيمت واقعي هزينه هاي بخش درمان است كه باعث اشتغال پزشكان جوان مي شود.
وي اظهار داشت: ما هم اكنون نمي توانيم سرانه كافي را در بخش بيمه اي داشته باشيم چون تعرفه هاي پزشكي واقعي نيستند.
او تاكيد كرد: براي واقعي كردن تعرفه هاي پزشكي، هياتي متشكل از نمايندگان اين وزارتخانه، سازمان مديريت و برنامه ريزي، كميسيون بهداشت و درمان مجلس، نظام پزشكي و وزارت بازرگاني زير نظر رئيس جمهور موظف شدند تعرفه هاي واقعي را اعلام تا براساس آن بتوانيم سرانه و بودجه واقعي وزارت بهداشت را از دولت بگيريم و بيمارستانها را فعال نگه داريم.
جندقي، اجراي طرح خودگرداني بيمارستانها را تاكنون موفق ندانست و گفت: اين طرح زماني موفق خواهد بود كه تعرفه هاي پزشكي واقعي شوند.
در همين زمينه شوراي عالي نظام پزشكي نيز در نامه اي به رئيس جمهور هشدار داد، در صورت تخصيص نيافتن منابع لازم طبق بودجه پيشنهادي، سال آينده شاهد نابساماني و هرج و مرج بيشتر در بخش بهداشت و درمان خواهيم بود.
|
|
|
آخرين آمار رسمي معتادان: ۳/۷ ميليون نفر
|
|
كارشناس دفتر پيشگيري و امور اعتياد سازمان بهزيستي كشور گفت : براساس آخرين آمارهاي رسمي ، اكنون سه ميليون و ۷۰۰ هزار نفر در كشور به موادمخدر اعتياد دارند.
به گزارش ايرنا: دكتركامبيز محضري افزود: از اين تعداد دو ميليون و ۵۰۰ هزار نفر سوء مصرف مواد مخدر دارند.وي گفت : اين آمار از تعداد معتادان شناسايي شده بدست آمده ، در صورتي كه شمار معتادان به مواد مخدر در كشور بسيار بيشتر از اين ميزان است .
وي ادامه داد: ميانگين سني معتادان كشور ۲۵ تا ۳۴ سال است و نسبت به سال گذشته تغيير محسوسي از نظر كاهش سن اعتياد ندارد.
وي ، ميزان اعتبار اختصاص يافته به سازمان بهزيستي را براي درمان وپيشگيري از اعتياد در كشور ۳۵۰ ميليارد ريال عنوان كرد.
محضري گفت : تنها ۱۰ درصد معتادان در كشور به مراكز خود معرف ترك اعتيادمراجعه مي كنند كه نيم درصد آنان زنان معتاد هستند.
وي مشكلات قانوني، نگرش منفي مردم نسبت به معتادان ، ايجاد موانع اشتغال و ناآگاهي و عدم اطمينان معتادان به كار اين مراكز را از مهمترين علت پايين بودن درصد مراجعه معتادان به مراكز خود معرف برشمرد.
وي خاطرنشان كرد: متأسفانه بيش از ۸۰ درصد معتادان پس از ترك اعتياد به دليل برخي مشكلات در درمان و اجتماع دوباره به اعتياد رو مي آورند.
محضري گفت : استفاده از درمانهاي نگه دارنده با مواد شبه مخدر(متادون ) يكي از برنامه هاي اين سازمان براي وارد شدن به مرحله ترك و كاهش عوارض ناشي از اعتياد به مواد مخدر همچون ايدز، هپاتيت و... است .وي افزود: امسال در ۱۵ استان كشور اين طرح در حال اجراست و سال آينده در همه استانهاي كشور اجرا مي شود.
|
|
|
گزارش خبري
مشكلات زنان بم پس از زلزله
وضعيت زنان بم پس از حادثه دلخراش زلزله پنجم دي ماه ، بيش از ساير اقشار مردم تأثربرانگيز است و پس از گذشت هفته ها از حادثه ، آنان همچنان دستخوش آسيب هاي مختلف روحي ، جسمي ، اجتماعي و... هستند.به گزارش ايرنا، بعضي از زنان بمي همسران خود را در اين حادثه از دست دادند، برخي ديگر داغدار بچه هاي بي كفن خود هستند، عده اي مويه زنان در غم از دست دادن پدر، برادر، مادر، خواهر و عزيزانشان ، همچنان مي گريند، جمعي درپي گمشدگان خود حيران مي گردند، با وجود اين ، آنها همچنان حفاظت از حريم خانواده و نگهداري از ساير فرزندان و بازماندگان را وظيفه خود مي دانند. مزاحمت هاي برخي از افراد براي دختران جوان تنها مانده و بيوه زنان كم و سن سال ، باعث شده كه آنان نتوانند زندگي راحتي داشته باشند.
يكي از اين زنان كه به همراه دختر خردسالش به بيمارستان ، پناه آورده بود گفت : روزها را مي توانم در چادر سركنم ، اما شب ها با دخترم به بيمارستان مي آييم .
او افزود: تنها يك برادر و يك خواهرش زنده مانده اند كه برادرش در يكي از بيمارستانهاي تهران بستري است و خواهرش در بيمارستان بم است . در شهر بم به تعداد انگشت شمار مكانهاي بهداشتي سيار ايجاد شده كه به هيچ وجه جوابگوي نيازهاي مردم نيست ، دراين ميان زنان به دليل مسائل اخلاقي و فرهنگي كه دارند، به خود اجازه نمي دهند در روز از محلي به محل ديگر بروند.
غير بهداشتي بودن سرويس ها در سطح شهر، معضل ديگري است كه سلامتي زنان و كودكان را بيشتر از ديگر افراد تهديد مي كند. شيوع برخي از بيماريهاي پوستي و جلدي در منطقه ، ابتلاء چند نفر از دختران به بيماري شپش ، مشكلات ديگر بهداشتي است كه گريبانگير دختران جوان و دبستاني شده است . بعضي از اين دختران براي در امان ماندن از اين بيماريها، مجبور شدند سرهاي خود را تيغ بزنند.
يك مسئول بهداشتي در اين شهر گفت : عواملي همچون آلودگي هوا، خاك آلوده بودن محيطهاي زندگي باعث شده كه برخي از بيماريهاي بهداشتي و پوستي درمنطقه شيوع پيدا كند.
فرهنگ عدم مراجعه به پزشك كه قبل از زلزله در منطقه وجود داشته ، باعث شده است افراد كمتري به درمانگاههاي مستقر در منطقه مراجعه كنند كه ممكن است در آينده عوارض ناگواري براي زنان بمي بوجود آورد.
زهرا حاج علي زاده كارشناس مامايي كه از كهنوج به بم اعزام شده است ، مي گويد: من ظاهراً براي كمك به مسائل بيماريهاي زنان به اينجا آمدم اما مراجعه كننده نداريم . وي كه به همراه صديقه بازمانده كارشناس پرستاري از بردسير در بيمارستان صحرايي ايتاليايي ها در بروات به مداواي بيماران مي پردازد، افزود: بيشترين مراجعه كنندگان به اين بيمارستان بعد از بيماران اعصاب و روان ، سوختگي و بعد از آن تصادفات است . در اين ميان، زنان مجروح كه به دليل شكستگي دست و پا، كمر و ديگر مصدوميت هاي ناشي از زلزله در چادرها بستري هســتند، بيش از ساير زنان در معرض بيماريهاي پوستي هستند. ضروري است، مسئولان پزشكي كشور، با اعزام پزشك ، پزشكيار و متخصصين امور به منطقه و رفتن به يكايك چادرها، در تغيير نگرش و فرهنگ زنان روستايي براي كاهش بيماري هاي مذكور، اقدام كنند.
مشكل دفع بهداشتي فاضلاب و دسترسي به آب
از سوي ديگر، مديركل سلامت محيط و كار وزارت بهداشت اعلام كرد: تنها نگراني موجود در منطقه زلزله زده بم دفع بهداشتي فاضلاب و دسترسي به آب براي شست وشو است.
به گزارش ايسنا، دكتر علي اصغر فرشاد با بيان اينكه تا زماني كه مردم به صورت كامل در منطقه مستقر نشوند، نمي توان اظهار كرد كه مردم از چه كمبودهايي در رنج هستند، خاطرنشان كرد: سرويس هاي بهداشتي و حمام هاي احداث شده نسبت به هفته اول و دوم بعد از وقوع زلزله تا يكهزار باب افزايش داشته ولي درمورد دسترسي به آب براي سرويس هاي بهداشتي احداث شده محدوديتهايي وجود دارد. وي با بيان اينكه تاكنون ۳۰۰ باب حمام در قالب كانتينر ۱۵ تا ۱۸ تايي در چند نقطه شهر احداث شده است، يادآور شد: از نظر ما روند احداث حمام مطلوب است، ولي هنوز از نظر وجود جرثقيل براي احداث كانكس ها در محل محدوديت وجود دارد.
جابجايي بم امكان پذير نيست
معاون برنامه ريزي و اداري مالي استاندار كرمان گفت : جابجايي شهر بم با توجه به مخالفت مردم امكان پذير نيست . مهدي سياوشي به ايرنا افزود: بم يك باغ شهر است و مردم علاوه بر خانه هاي مسكوني ، در منازل خود داراي باغات خرما و فعاليت كشاورزي هستند و با جابجايي شهر مخالف هستند. وي تصريح كرد: طرح بازسازي بم توسط وزارت مسكن و شهرسازي در حال تهيه است و امروز وزير مسكن و شهرسازي و همه معاونين آن نيز در بم براي چگونگي بازسازي بم جلسه خواهند داشت . معاون استاندار كرمان از توزيع جيره خشك شامل برنج ، روغن و ديگر مواد غذايي در بين مردم خبر داد و گفت : سه گروه بازرس در حال بررسي مشكلات مردم هستند.
|
|
|
فعاليت۶۷ شوراي آموزش و پرورش در كشور
كارشناس شوراها و مشاركت هاي وزارت آموزش و پرورش گفت : در سراسر كشور۶۷ شوراي آموزش و پرورش با ۹ هزار و ۱۸۰ نفر عضو فعاليت دارند.
به گزارش سازمان آموزش و پرورش استان قم ، محمد خليل آبادي در همايش شوراها و مشاركتهاي اين سازمان در قم افزود: حاصل پنج هزارو ۳۸۶جلسه برگزار شده اين شوراها در كشور،
۲۴ هزار و ۷۲۳ مصوبه بوده است .
وي تصريح كرد: واگذار نكردن امور به مردم ، سيستم را متمركز كرده است و اين برخلاف نظام شورايي است كه بايد اجازه دهيم فرايند تصميم گيري با تمامي عقول همراه باشد.
|
|
|
هشدار وزارت بهداشت درمورد عوارض خطرناك آمپول ترامادول
گروه اجتماعي: تزريق داروي ترامادول كه به عنوان داروي مسكن استفاده مي شود عوارض جانبي خطرناكي دارد.
وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي در پي انتشار خبري از واحد مركزي خبر درباره عوارض جانبي داروي ترامادول با ارسال نمابري اعلام كرد، با توجه به گزارشهاي واصله درمورد بروز عوارض جانبي خطرناك ناشي از تجويز و مصرف بيش از حد ترامادول، شركتهاي پخش موظف شده اند توزيع آمپول ترامادول را فقط به بيمارستانها محدود كنند.براساس اين گزارش، دربخش ديگري از اين نمابر از جامعه پزشكي خواسته شده است از تجويز آمپول ترامادول براي بيماران سرپايي خودداري كرده و اين دارو را فقط در بيمارستان ها ومراكز درمانگاهي مجهز به امكانات احياي بيماران با دوز ۵۰ ميليگرم نصف آمپولهاي موجود در بازار تجويز كنند.
|
|
|
آزمون مرحله نخست المپيادهاي شيمي و ادبي كشور جمعه برگزار مي شود
آزمون مرحله نخست چهاردهمين المپياد شيمي كشور و هفدهمين المپياد ادبي كشور روز جمعه (سوم بهمن ) همزمان در سراسر كشور و هفت حوزه خارج ازكشور برگزار مي شود.
باشگاه دانش پژوهان جوان روز سه شنبه در اطلاعيه اي اعلام كرد كه آزمون المپياد شيمي از ساعت ۹ تا ۳۰/۱۱ و آزمون ادبي كشور از ساعت ۱۴ تا ۳۰/۱۵روز ياد شده برگزار مي شود.دراين مرحله ۱۸ هزار و ۴۴۸ نفر در المپياد شيمي و ۱۹ هزار و ۵۱۶ نفردر المپياد جهاني شيمي به رقابت خواهند پرداخت .
پرسشهاي مرحله نخست آزمون المپيادهاي يادشده به صورت چندگزينه اي خواهد بود و برگزيدگان اين مرحله در بهار سال آينده در امتحانات مرحله دوم كه به صورت نيمه متمركز در مراكز استانهابرگزار مي شود، شركت خواهندكرد.
|
|
|
۱۴ بهمن برگزار مي شود
مانور زلزله و ايمني به ياد دانش آموزان بم در مدارس تهران
همزمان با چهلمين روز زلزله بم و كشته شدن تعدادي از دانش آموزان در اين حادثه ، مانور فوق العاده زلزله و ايمني در تهران و ساير مناطق كشور برگزار مي شود.
به گزارش ايرنا، عضو هيأت علمي و مدير بخش آموزش همگاني پژوهشگاه بين المللي زلزله شناسي و مهندسي زلزله ، گفت : پس از وقوع زلزله دلخراش بم و به پيشنهاد آموزش و پرورش و به منظور ابراز همدردي و برگزاري يادمان ۱۲ هزار دانش آموز كه جان خود را در اثر اين زلزله از دست داده اند، مانور زلزله و ايمني چهاردهم بهمن ماه برگزار خواهد شد.
مانور زلزله و ايمني هشتم آذرماه سال جاري نيز برگزار شد.
«فرخ پارسي زاده» گفت : زنگ ايمني در برابر زلزله به مدت ۳۰ ثانيه بين ساعت ۱۰ تا ۳۰/ ۱۰ صبح از طريق راديو سراسري به صدا در آمده و دانش آموزان مراحل مانور(پناه گيري و خروج ) هنگام روبه رو شدن با زلزله را اجرا خواهندكرد.
وي گفت : طبق بخشنامه آموزش و پرورش اوليا و مربيان تمامي مدارس كشور در تمامي سطوح تحصيلي موظفند طبق دستور العمل پنجمين مانور سراسري زلزله و ايمني اقدامات لازم را انجام دهند.
اين عضوهيأت علمي و مدير بخش آموزش همگاني پژوهشگاه بين المللي زلزله شناسي گفت : معاونت آموزشي وزارت آموزش وپرورش بخشنامه اي در اين خصوص به تمام مدارس ارسال خواهد كرد.
|
|
|