گروه اجتماعي: اجراي همزمان سه طرح ترافيكي، تشديد برخورد با ده تخلف شاخص رانندگي، جريمه مسافركش هاي شخصي و آموزش قوانين رانندگي به كودكان در تهران از عزم و اراده جدي مسئولان و مديران شهري براي ساماندهي معضل ترافيك تهران خبر مي دهد.
آموزش قوانين رانندگي به كودكان با نگاهي بلندمدت به موضوع ترافيك جنبه پيشگيرانه دارد و ناظر به بسترسازي فرهنگي و آموزش نسل آينده رانندگان كشور است.
اما دو طرح تشديد برخورد با ده تخلف شاخص و جريمه مسافركش هاي شخصي كمك به روان سازي و حل مشكل ترافيك تهران را در ميان و كوتاه مدت هدف قرار داده اند.
راهنمايي و رانندگي تهران بزرگ ديروز در اولين روز اجراي طرح تشديد برخورد ۱۰ تخلف شاخص رانندگي در دو نقطه تهران، در بزرگراه ها جزوه اطلاع رساني و آموزش توزيع كرد.به گزارش خبرنگار ما و با استناد به نظرات رانندگان عبوري از اين بزرگراه ها، ترافيك معبرهايي كه پليس در آن ها حضور يافت و به توزيع بروشور و جزوه هاي آموزشي پرداخت به نسبت روزهاي قبل سنگين تر اما نظم و انضباط و مقررات حاكم بر شهر به نسبت گذشته مشهودتر و تخلفات كمتر بود.
ديروز پليس راهنمايي و رانندگي تهران بزرگ با بهره گيري از ۲۵۰ پرسنل، ۲۰ دستگاه بنز و ۶۰ دستگاه موتورسيكلت به كمك ساير نيروهاي مستقر در دو نقطه خيابان جمهوري و محدوده ميدان ونك آمد تا به صورت آزمايشي تخلفات احتمالي رانندگان در زمينه حركت نكردن در فواصل بين خطوط، عدم تجاوز به سطح گذرگاه عابران پياده، سرعت و سبقت غيرمجاز، حركات مارپيچ و نمايشي، عبور از چراغ قرمز، عبور از محل ممنوع، استفاده از تلفن همراه در هنگام رانندگي، عدم بهره گيري از كمربند ايمني توسط سرنشينان خودرو و عدم توقف در محل هاي غيرمجاز را ثبت و با رانندگان خاطي برخورد كند.
خبرنگار ما با شماري از رانندگان تهراني درباره قانون جديد گفتگو كرده است. رضا صالحي راننده خودرو پيكان در خيابان جمهوري در اعتراض به قانون جديد گفت: همه، از اجراي قانون لذت مي بريم و فوايد آن براي همه است اما بايد بستر اجراي تخلف از ميان برداشته شود ،سپس از شهروندان بخواهيم كه پايبند به قانون باشند. وي درباره اين نكته مي گويد: به عنوان مثال يكي از تخلفات در اجراي طرح جديد توقف در محل غيرمجاز است، يعني معناي اين نكته آن است كه پاركينگ و توقفگاه به اندازه كافي در محدوده مجتمع هاي تجاري،اداري، سازمان ها و نهادها وجود داشته باشد تا شهروند بهانه اي براي تخلف نداشته باشد، ولي وقتي حتي همين سازمان ها و نهادها براي خود پاركينگ ندارند، مشتري و ارباب رجوع مراجعه كننده جاي خود دارد، لذا شهروند ناچار است خودرو را در كنار خيا بان پارك كند.
عباس نظافت در محدوده ميدان ونك نيز به خبرنگار ما گفت: خوشحالم كه پليس تلاش دارد قانون را اجرا كند اما نگرانم كه مثل قانون ها و برنامه هاي قبلي عقيم و ناكارآمد باقي بماند، متاسفانه در كشور، يك قانوني را اراده مي كنند اجرا كنند ولي وقتي مردم به تدريج عادت كردند دوباره طرح را نيمه كاره رها مي كنند.
گفته هاي مردم را با سروان حميد افشارپور يكي از افسران مستقر در ميدان ونك در ميان گذاشتيم . وي در پاسخ گفت: پليس در مرحله اول تلاش دارد به صورت وسيع و گسترده كار آموزش، اطلاع رساني و آگاه سازي را به اجرا درآورد، در اين راه عده اي ناخشنود مي شوند و شماري هم اين اقدام پليس را مي ستايند اما معدل كلي كه از اين شيوه به دست مي آيد رضايت خاطر مردم، اجراي قانون، حاكم شدن نظم و انضباط در شهر و پاسخگويي به تقاضا و خواست نگفته مردم و شهروندان در درازمدت است.
وي همچنين افزود: تا كي بايد شاهد بي نظمي و هرج و مرج در رفت و آ مد شهري باشيم، تا كي بايد در خدمت به اين مردم مهربان و وظيفه شناس كوتاهي كنيم.
پليس در شرايط جديد بنا دارد با آموزش و آگاه سازي و با زبان اخلاق و بهره مندي از اقتداري كه حكومت به وي داده است نظم و انضباط را در شهر برقرار سازد و ترافيك روان و بهره مندي از شهروندان آرام و قانونمند حداقل پيامد اين نظم و انضباط است.
اين گزارش حاكي است در مراجعه ديروز پليس به شهروندان و رانندگاني كه قوانين ده گانه را رعايت نمي كردند در مواردي اختلاف نظر و مشاجره پيش آمد كه در نهايت انعطاف پليس از يك سو و همراهي شهروند در اجراي قانون از سوي ديگر منجر به ايجاد حركات زيبايي در تعامل ميان دولت و ملت شد. يك جامعه شناس در باب طرح جديد راهنمايي و رانندگي گفت: از نظر روانشناختي و جامعه شناسي كسي دوست ندارد به عنوان متخلف شناخته شود و در قبال اين تخلف جريمه اي را پرداخت كند اما زندگي در جامعه شهري الزاماتي دارد كه پايبندي به آن زندگي را براي همه آرام و قابل تحمل خواهد كرد.
وي مي افزايد: اگر چه حركت پليس اجبار و نارضايتي هايي را به همراه دارد اما اگر اين اجبار و الزام همراه با آموزش، اطلاع رساني و آگاه سازي باشد در درازمدت تبديل به فرهنگ و عادت خواهد شد.
به گونه اي كه شهروندان بدون حضور پليس رفتارهاي مدني از خود نشان خواهند داد، لذا پليس همراه با اجبار بايد بخش عمده اي از توان خود را با بهره گيري از رسانه ها به آ موزش و اطلاع رساني مردم اختصاص دهد تا در گذر زمان رعايت اين قوانين به فرهنگ رفتاري تبديل شود.
گفتني است طرح جديد راهنمايي و رانندگي در دو نقطه تهران شامل خيابان جمهوري و ميدان ونك در دست اجرا است كه در آينده به تدريج ساير معابر شهري كه نيروي انتظامي اعلام مي كند شامل اين طرح خواهند شد.
كودكان تهراني قوانين راهنمايي
و رانندگي را فرامي گيرند
معاون امور اجتماعي بهزيستي استان تهران ، از اجـراي طرح آموزش قـوانين راهنمايي و رانندگي در تمام مهد كودكهاي اين استان خبر داد.
«علي عسكر ظاهري» گفت : با تفاهمنامه اي كه با راهنمايي و رانندگي نيروي انتظامي به امضا رسيده ، ازامسال تمام كودكان استان تهران كه درمهد كودكهاآموزش مي بينند، قواعد راهنمايي و رانندگي را مي آموزند.
وي ديروز در گفت و گو با «ايرنا» مركز استان تهران ، اضافه كرد: آموزشهاي قوانين راهنمايي و رانندگي يكي از كارگروههاي «آموزش مهارتهاي زندگي» است كه در تمام مهدكودكهاي استان اجرا مي شود.