ايرج باباحاجي
|
|
تمام ماجراي فيلم سينمايي «علي و دني» در سينماهاي نمايش دهنده با بليت هاي نيم بهاي اهدايي تهيه كنندگان اين فيلم شروع شد. بليت هاي نيم بها در مدارس شهر تهران به دانش آموزان داده شد تا با ارايه آن به سينماهاي نمايش دهنده بتوانند براي ۳ نفر با تخفيف ۵۰ درصد بليت خريداري كنند و چه فرصتي بهتر از اين براي خانواده هاي تهراني كه با حداقل هزينه بتوانند ۳ الي ۶ نفر - يعني تمام افراد خانواده- را به سينما ببرند. اين سياستي بود كه باعث شد تمام خانواده هاي بليت دار به سمت سينماها هجوم آورند وصف هاي طولاني در مقابل گيشه سينماهاي نمايش دهنده تشكيل شود. هجوم مردم به فيلم ارزان قيمت علي و دني در بعضي جاها تا مرز درگيري و شلوغي پيش رفت. يكي از اين سينماهاي نمايش دهنده سينماي قديمي جي در محله ۳۰ متري جي بود. سينمايي كه بعد از بازسازي و تعميرات داراي ۳ سالن نمايش شد و با شروع سال نو در يكي از سالن هايش علي و دني را به نمايش گذاشتند. در دو سالن ديگر اين سينما هم فيلم هاي بوتيك و كما اكران شد. اما حكايت فيلم علي و دني. پرويز حاج حسن، مدير اين سينما مي گويد: «علي و دني را از تاريخ ۲۹/۱۲/۸۲ به نمايش گذاشتيم. در ايام اوليه عيد خبري نبود. اما از ۴ يا ۵ فروردين بود كه استقبال مردم شروع شد و روز به روز شدت پيدا كرد. ما حتي در روزهاي گذشته مجبور شديم سانس هاي فوق العاده تا ساعت ۱۲ شب براي نمايش فيلم بگذاريم.» حمله به سالن هايي كه علي و دني را نمايش مي دادند در روزهاي اخير به اوج رسيد. اعتبار كارت هاي نيم بها تا روز ۲۱ فروردين بود و طبق عادت مردم به استفاده از آخرين فرصت ها گيشه ها بار ديگر رونق گرفتند. مردم مي خواستند قبل از باطل شدن بليت هايشان بتوانند به صورت دسته جمعي فيلم را ببينند. «حاج حسن» اولين كسي است كه ارزش بليت نيم بها را درك كرده است: «استقبال عالي بود. بليت هاي نيم بها اين حسن را دارند كه مردم بيايند و فيلم ببينند. باور كنيد كف فروش اين فيلم با اين كارت ها بالا رفت و حتي بعضي از سينماها كه اين سياست كارت ها را قبول نكرده بودند بعدا با ديدن اين وضعيت پشيمان شدند. اگر مسوولان سينمايي همه فيلم ها را با اين روش ارايه دهند به فروش فيلم ها كمك مي شود و تقريبا نوعي تضمين براي فروش به وجود مي آيد. البته ذائقه مردم هم مهم است.
|
|
الان در همين سينما جي مردم از تمام مناطق ۹، ۱۸، ۱۹، ۱۱، ۱۰ و ۱۷ يا حتي مركز شهر آمده اندواين فيلم را ديده اند. ديروز اينجا به قدري شلوغ شده بود كه ما تقاضا كرديم فيلم بوتيك را از نمايش برداريم و سالن آن را هم به علي و دني اختصاص بدهيم ولي متاسفانه قبول نكردند. به هرحال بايد فكر اين روزها را هم كرد.»
روي پرده سينما جي، دو فيلم بوتيك و كما مظلومانه كنار علي و دني نشسته اند. ظاهراً در حوالي سينما جي، كسي براي محمدرضا گلزار سرودست نمي شكند. از اين گذشته اينكه دو فيلم از يك هنرپيشه همزمان اكران شود سياست خوبي به نظر نمي رسد. با اين حال در رقابت بين كما و بوتيك، فيلم اول حداقل در سينما جي برنده است.
مدير سينما جي مي گويد: «كما باتوجه به بليت تمام بهايش با علي و دني پيش آمده ولي از بوتيك در اين منطقه استقبالي نشد. به هرحال اقشاري كه در اين محلات ساكن هستند فيلم هاي سنگين و هنري را نمي پسندند و تمايل آنها بيشتر به فيلم كمدي است.» ... بيرون از سينماي جي مردم براي ورود به سالن و تماشاي علي و دني لحظه شماري مي كنند. چند نفر هم فكر كرده اند اين بليت هاي نيم بها كارت دعوت مجاني است و به صورت دسته جمعي آمده اند و با مسوول گيشه درگير شده اند. به هرحال علي و دني اين روزها شهر را شلوغ كرده است. هنرپيشه هايي كه به هواي جشنواره فيلم كودك و نوجوان هركدام از گوشه اي به اصفهان آمده اند و به همراه اكبر عبدي ماجراهايي را به وجود آوردند شايد هرگز تصور نمي كردند كارشان پرفروش باشد. اگر بليت نيم بها داريد نگران نباشيد اعتبار آن تا ۳۰ فروردين تمديد شده و مي توانيد براي ديدن اين فيلم به سينماهاي نمايش دهنده مراجعه كنيد البته مواظب آستين ها و يقه خود باشيد!