يكي از سبزي هايي است كه فصل بهار را نويد مي دهد.
نعناع بيش از سه هزار نوع دارد. داراي عطر زيادي است و به همين جهت از اسانس آن استفاده هاي فراوان مي شود.عرق نعناع و اسانس آن بادشكن، ضد تشنج، محرك، نيروبخش، مسكن درد، زخم و سوزش معده است.از دم كرده آن هم جهت تقويت معده و روده استفاده مي شود.جوشانده نعناع ضد كلسترول و تغليظ خون و ضد يرقان است.در تسكين سكسكه - تنگي نفس، تقويت هاضمه - درد معده و نفخ نافع است.به اشخاصي كه داراي خون غليظ و چربي بالا هستند توصيه مي شود به جاي چاي از دم كرده نعناع خشك استفاده كنند.
در ايران آن را خشك و به صورت پودر كرده و در ماست و دوغ استفاده مي كنند و همچنين آن را در روغن سرخ كرده و به عنوان نعناع داغ بر روي سوپ و آش مي ريزند. در تهيه ترشي نيز از نعناع استفاده مي كنند.خوردن نان و پنير و نعناع سودمند است.
ليلا آرمان