گروه شهري- اسدالله افلاكي: مجتمع مسكوني ۳۲ واحدي در سعادت آباد تهران به علت رعايت نكردن نكات فني و اجرا نشدن آيين نامه ايمني ضوابط ساختمان سازي، تخليه شد.
وثوقي معاون اجتماعي و فرهنگي و مسئول ستاد بحران منطقه ۲ شهرداري ضمن بيان اين مطلب به خبرنگار ما گفت: ساعت يك بامداد پنج شنبه گذشته از طريق شبكه بي سيم خبر رسيد ساختماني در خيابان علامه طباطبايي، خيابان ۲۴ شرقي آسيب ديده و در حال نشست و احتمال ريزش فراوان است. بلافاصله تيم ستاد مقابله با بحران متشكل از نيروهاي هلال احمر، آ تش نشاني، اورژانس تهران، آب و فاضلاب، گاز و ديگر دست اندركاران در منطقه حاضر شدند و از ساكنان مجتمع خواستند با آرامش و رعايت نكات ايمني از مجتمع خارج شوند.
وي علت حادثه راشكسته شدن يكي از ستون هاي ضعيف و ناامن ساختمان در طبقه سوم مجتمع ذكر كرد و افزود: شكستگي ستون موجب شد ديوارهاي بخش جنوبي نيز نشست كند.
مسئول ستاد بحران شهرداري منطقه ۲ شهرداري تصريح كرد: همزمان با حضور نيروهاي ستاد بحران، نيروهاي انتظامي در منطقه حاضر و حفاظت از اموال ساكنان مجتمع را بر عهده گرفتند.
وثوقي گفت: با كمك هلال احمر، ۱۲ چادر اسكان موقت در منطقه آماده شد با اين وجود اغلب ساكنان مجتمع به منازل آشنايان و بستگان خود رفتند و از اين امكانات كمتر استفاده شد.
وي با اشاره به استقرار ماشين هاي آتش نشاني و امداد در منطقه خاطرنشان كرد: جلسه اي در شهرداري منطقه با حضور شهردار منطقه و مسئولان ذيربط تشكيل شده و گروه هاي كارشناسي در حال بررسي ابعاد مختلف حادثه هستند تا خطرات احتمالي ناشي از آسيب ديدگي ساختمان را مهار يا به حداقل برسانند.
سليماني رئيس كلانتري منطقه نيز درباره نشست ساختمان و پيامدهاي پس از آن گفت: حدود ساعت ۳ بامداد دادستان محترم تهران، جانشين فرمانده محترم نيروي انتظامي تهران و رئيس مجتمع قضايي صادقيه در منطقه حاضر شدند و بنا به دستور دادستان تهران، دو نفر از سازندگان ساختمان دستگير و در كلانتري منطقه بازداشت شدند. بقيه سازندگان كه پنج نفر هستند به كلانتري احضار شدند تا در اين خصوص برابر قوانين قضايي تصميم گيري شود.
شايان ذكر است مجتمع مورد نظر در خيابان علامه منطقه سعادت آباد واقع شده و قريب به پنج هزار متر مربع زيربنا دارد. اين مجتمع متشكل از ۸ طبقه و ۳۲ واحد آ پارتماني است كه ۱۶ واحد آن ۹۰ متري و ۱۶ واحد ديگر ۱۶۰ متري است.
در ساخت مجتمع از ساه هاي بتني استفاده شده است.
* به نظر مي رسد عوامل فني دستگاه نظارت بر ساخت و سازها بايد بيش از گذشته دقيق باشد. اين حادثه نشان مي دهد كه عوامل نظارت فني شهرداري با سياست هاي دهه ۷۰ ، شهرداري در رقابت بين مناطق براي جلب درآمد از طريق تراكم فروشي سبب اهمال و بي دقتي در انجام وظايف خود شده بودند و ضمن تضييع حقوق صاحبان واحدها، از دانش مهندسان نيز صيانت نكرده است و در نتيجه نوعي بي اعتمادي نزد شهروندان نسبت به گروه اندكي از مهندسان ناظر و كادر نظارتي شهرداري روا داشته اند. بديهي است در شرايطي كه تهران بيش از هر زمان ديگر نيازمند برخورداري از ساخت و سازهاي مطابق با اسلوب ها و دانش و نظارت فني است، وقوع چنين حوادثي، در حقيقت زنگ خطري است كه حتي به سازه هاي به اصطلاح مهندسي نيز اعتماد صد درصدي وجود نداشته باشد. به هر تقدير شهرداري و عوامل فني و نظارتي آن بايد بيش از گذشته نقش و كاركرد نظارتي خود را دقيق كنند.