خبرروز
دولت از مها جران جوياي كار حمايت مي كند
بسياري براي مهاجرت از ايران به كشورهاي ديگر دلايل مختلفي دارند كه سهم اعظمي از اين دلايل به مسأله اشتغال مربوط است. وضعيت بازار كار در ايران و مشكلات اقتصادي بسياري را وسوسه كرده و بر آن داشته كه عزم سفر كنند و به يكي از كشورهاي آسياي شرقي يا عربي و اروپايي سفر كنند.
دبيرخانه شوراي عالي اشتغال سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور اعلام كرده است: زماني كه نيروهاي غيرتخصصي به كشورهاي خارج از ايران مي روند و در كارهاي پست مشغول مي شوند، وقتي كه دولت بر اين سفرها نظارت داشته باشد اين موارد بررسي مي شود اما در مواردي كه افراد خود اقدام به چنين سفرهايي مي كنند، نظارتي وجود ندارد.
طبق ماده ۴۹ برنامه سوم توسعه اقتصادي مبني بر اعزام نيروي كار به خارج از كشور تأكيد بر تشكيل كميته اي متشكل از وزارت كار و امور اجتماعي، وزارت كشور و وزارت خارجه شده است، اعزام نيروي كار باتوجه به نيازهاي بازار كار در كشور و خارج از كشور و وضعيت عرضه نيروي كار ساده، نيمه ماهر و ماهر در اين كميته مطرح و بررسي مي شود.
اگرچه عملكرد اين كميته، اعداد و ارقام مشخصي از ميزان اعزام نيروي كار به خارج به دست نمي دهد و اعزام نيروي كار به هر كشوري وابسته به مسائل سياسي و روابط خارجي كشور و ارتباطات اقتصادي كشورهاي مورد هدف است و ايران در همه كشورها وابسته كار ندارد و اين وابستگي تنها در ۱۴ يا ۱۵ كشور وجود دارد.
اما حسين فاضلي، مديركل دبيرخانه شوراي عالي اشتغال سازمان مديريت و برنامه ريزي اعلا م كرده است: اگر اعزام نيروي كار در قالب تفاهم نامه هاي كشور با كشورهاي ديگر انجام شود معمولا ً نظارت وزارت خارجه وجود دارد، اما اگر افراد در خارج اين تفاهم نامه به خارج بروند معمولا ً نظارتي را به خود اختصاص نمي دهند و وارد مشاغل پست خواهند شد.
همچنين اين مسؤول اعلا م كرده است: اعزام نيروي كار به كشورهاي حوزه خليج فارس به ويژه كويت و عربستان به صورت نيروي كار پزشكي، امضاي تفاهم نامه با كشور استراليا كه با مسائل و مشكلا ت سياسي همراه شد و توافق با كشور مالزي براي اعزام نيروي كار سازمان يافته به آن كشور، از جمله مواردي بود كه در چند سال اخير انجام شد.
اعزام نيروي كار به كشور مالزي هنوز نهايي نشده است و مذاكرات و تنظيم مبادله نامه از جمله كارهايي است كه در اين راستا صورت مي گيرد.
كساني كه قصد سفر به خارج از كشور به قصد كار را دارند (بخصوص نيروهاي نيمه ماهر يا ساده) بهتر است ضمن آگاهي از عملكردها و با هماهنگي اين كميته اقدام به سفر كنند تا از حمايت دولت هم در اين زمينه بهره مند شوند.
|