چهارشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۸۳ - سال دوازدهم - شماره - ۳۴۰۹
خبرروز
دولت از مها جران جوياي كار حمايت مي كند
بسياري براي مهاجرت از ايران به كشورهاي ديگر دلايل مختلفي دارند كه سهم اعظمي از اين دلايل به مسأله اشتغال مربوط است. وضعيت بازار كار در ايران و مشكلات اقتصادي بسياري را وسوسه  كرده و بر آن داشته كه عزم سفر كنند و به يكي از كشورهاي آسياي شرقي يا عربي و اروپايي سفر كنند.
دبيرخانه شوراي عالي اشتغال سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور اعلام كرده است: زماني كه نيروهاي غيرتخصصي به كشورهاي خارج از ايران مي روند و در كارهاي پست مشغول مي شوند، وقتي كه دولت بر اين سفرها نظارت داشته باشد اين موارد بررسي مي شود اما در مواردي كه افراد خود اقدام به چنين سفرهايي مي كنند، نظارتي وجود ندارد.
طبق ماده ۴۹ برنامه سوم توسعه اقتصادي مبني بر اعزام نيروي كار به خارج از كشور تأكيد بر تشكيل كميته اي متشكل از وزارت كار و امور اجتماعي، وزارت كشور و وزارت خارجه شده است، اعزام نيروي كار باتوجه به نيازهاي بازار كار در كشور و خارج از كشور و وضعيت عرضه نيروي كار ساده، نيمه ماهر و ماهر در اين كميته مطرح و بررسي مي شود.
اگرچه عملكرد اين كميته، اعداد و ارقام مشخصي از ميزان اعزام نيروي كار به خارج به دست نمي دهد و اعزام نيروي كار به هر كشوري وابسته به مسائل سياسي و روابط خارجي كشور و ارتباطات اقتصادي كشورهاي مورد هدف است و ايران در همه كشورها وابسته كار ندارد و اين وابستگي تنها در ۱۴ يا ۱۵ كشور وجود دارد.
اما حسين فاضلي، مديركل دبيرخانه شوراي عالي اشتغال سازمان مديريت و برنامه ريزي اعلا م كرده است: اگر اعزام نيروي كار در قالب تفاهم نامه هاي كشور با كشورهاي ديگر انجام شود معمولا ً نظارت وزارت خارجه وجود دارد، اما اگر افراد در خارج اين تفاهم نامه به خارج بروند معمولا ً نظارتي را به خود اختصاص نمي دهند و وارد مشاغل پست خواهند شد.
همچنين اين مسؤول اعلا م كرده است: اعزام نيروي كار به كشورهاي حوزه خليج فارس به ويژه كويت و عربستان به صورت نيروي كار پزشكي، امضاي تفاهم نامه با كشور استراليا كه با مسائل و مشكلا ت سياسي همراه شد و توافق با كشور مالزي براي اعزام نيروي كار سازمان يافته به آن كشور، از جمله مواردي بود كه در چند سال اخير انجام شد.
اعزام نيروي كار به كشور مالزي هنوز نهايي نشده است و مذاكرات و تنظيم مبادله نامه از جمله كارهايي است كه در اين راستا صورت مي گيرد.
كساني كه قصد سفر به خارج از كشور به قصد كار را دارند (بخصوص نيروهاي نيمه ماهر يا ساده) بهتر است ضمن آگاهي از عملكردها و با هماهنگي اين كميته اقدام به سفر كنند تا از حمايت دولت هم در اين زمينه بهره مند شوند.

مستمري بگيران
از ميزان حقوقشان مطلع مي شوند
آگاهي از ميزان درآمدها، حق مسلم هر فردي است و افراد مي توانند ضمن آگاهي از درآمدشان براي آن برنامه ريزي كنند، شايد بسياري باشند كه به دلا يل مختلف و مخصوصاً نوع حرفه شان نتوانند ميزان درآمدشان را تخمين بزنند، اما به نظر مي رسد مستمري بگيران از آن جمله اند كه بايد اين امكان برايشان فراهم باشد؛ ولي در حال حاضر اين قشر تا زماني كه حقوقشان به آنها پرداخت نشده است از ميزان آن مطلع نمي شوند و در بسياري موارد، بعد از دريافت حقوق با اختلا فاتي مواجه مي شوند كه توجيهي در موردشان وجود ندارد.
با افزايش اين موارد، اداره كل تأمين اجتماعي استان تهران براي اين مسأله تدبيري انديشيده و اعلا م كرده است با تكميل ۹۵ درصد از اطلا عات حقوقي ارائه شده توسط مستمري بگيران پايگاه اطلا عاتي شعب تهران بزرگ مشكلا ت اين قشر به حداقل خواهد رسيد و مسؤولين و كارشناسان واحد مستمري ها در شعب سازمان تأمين اجتماعي شهر تهران، بايد پاسخگوي اين قشر باشند.
پايگاه اطلا عاتي مستمري بگيران با آغاز طرح اتوماسيون از سال ۱۳۷۵ در شعب مختلف تهران راه اندازي شده و تاكنون درباره بيش از ۲۲۴ هزار مستمري بگير تهراني، اطلا عاتي در پايگاه به ثبت رسيده است.
هر سال ميزان مستمري ها در اين پايگاه تعريف مي شود و بر مبناي مدارك ارائه شده توسط خود مستمري بگيران اين ميزان تثبيت و تكميل مي شود، بنابراين مستمري بگيراني كه به نحوه يا ميزان پرداختي ها در اول سال ۱۳۸۳ اعتراض دارند، مي توانند به شعب مربوطه مراجعه و مدارك خود را ارائه دهند.
در حال حاضر متوسط پرداختي مستمري بگيران در سال ۱۳۸۳، يك ميليون و پانصد هزار ريال است.

صداي مصرف كننده
خط جديد
به خاطر راه اندازي خط ميدان آزادي - هوانيروز و ميدان المپيك - شهرداري منطقه ۲۲ از شركت واحد اتوبوسراني و شهرداري منطقه ۲۲ تشكر مي كنيم.
حاتميان 
استمداد از شهرداري مناطق 
در خيابان سبلان جنوبي - كوچه حقگو، فردي زندگي مي كند كه منزل خود را به محل فروش و كشتار مرغ و گوسفند تبديل كرده است. باشكايت به شهرداري نيز راه به جايي نبرده ايم ، حال چه بايد كرد.
اهالي كوچه
خيابان پرازدحام 
اداره ماليات واقع در خيابان ستارخان به دليل مراجعه مردم و ازدحام جمعيت روزانه ترافيك سنگيني را تحمل مي كند كه اين مسأله براي ساكنين منطقه مشكلا ت زيادي را به وجود آورده است.
قرباني 
بيمه خدمات درماني، خدمات ارائه نمي دهند
راديولوژي طوس براي راديولوژي از ستون فقرات از بيماري با بيمه خدمات درماني مبلغي معادل ۹۵۰/۷ تومان دريافت كرده در حالي كه سهم بيمار ۱۹۷۶ تومان است. مي خواستم بدانم پنج هزار تومان اضافه به عهده بيمه گذار است يا بيمه گر؟
بيمه شده خدمات درماني 
بودجه نداريم 
سازمان بهزيستي كشور هر سه ماه يكبار به مراكز تحت پوشش بهزيستي بودجه اي را براي تهيه لوازم بهداشتي و دارويي اختصاص مي دهد؛ اما حدود يك ماه است به بهزيستي پيچ شميران چنين بودجه اي داده نشده است. مسؤولين عدم بودجه لا زم را بهانه مي كنند.
مركز بهزيستي پيچ شميران 
شهرك بي دروپيكر
شهرك هاي جديد در اطراف ابرشهر تهران فاقد امكانات رفاهي مانند وسيله نقليه عمومي و سيستم دفع زباله، درمانگاه، بيمارستان و... هستند. آيا در هنگام ساخت اين شهركها فقط به فكر اسكان مردم هستند و به امكانات ديگر نمي انديشند؟
ساكنين شهرك جديد پرديس 
لايروبي جوي ها
به نظر مي رسد برخي از جوي هاي آب در تهران كه روي آنها پوشيده شده است، سالهاست لايروبي نشده و بوي نامطبوعي ازآنها به مشام مي رسد. جا دارد شهرداري تهران چاره اي بيانديشد.
مليحه قاسمي 
بازديد تلفن ها
از شركت مخابرات استان تهران تقاضا مي شود متصديان رسيدگي به نقص فني تلفن هاي عمومي اين شركت به طور مداوم از اين تلفن ها بازديد كنند. زيرا ممكن است عده اي براي كاري بسيار ضروري نياز به تماس تلفني داشته باشند؛ اما تلفن ها غيرقابل استفاده اند.
بهمن قاصدآبادي 
شانسي هاي غير بهداشتي 
تعداد بي شماري تخم مرغ شانسي كاكائويي خارجي در كشور وجود دارد كه مدتها قبل هم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي اعلام كرد كه غير بهداشتي هستند؛ اما چون همه خانواده ها روزنامه ها را مطالعه نمي كنند و مصرف كننده اصلي اين خوراكي ها كودكان هستند، جا دارد آگاهي دهي بيشتري در خصوص مضرات اين شكلاتها انجام شود يا در مورد جمعآوري آنها اقدامي جدي صورت گيرد.
عرفان
گرماي طاقت فرسا
داخل واگن هاي قطار برقي (مترو) بسيار گرم است. ازدحام جمعيت هم بر افزايش دماي داخل واگن مي افزايد. از مسؤولان مترو مي خواهيم چاره اي براي اين مشكل بيانديشند.
اردشير سلامت فر

پاسخ مسوولا ن
گواهينامه براي متولدين ۶۵
پيرو مطلب مندرج در صفحه ۲۰ مورخ ۲۱/۲/۸۳ آن روزنامه تحت عنوان «چه بايد كرد؟» جوابيه ذيل ارسال مي شود. ثبت نام از متقاضيان ذكور ۱۸ ساله در هر سال منوط به اعلا م و هماهنگي از طرف معاونت وظيفه عمومي ناجا صورت مي پذيرد كه معاونت وظيفه عمومي ناجا هم ثبت نام و اخذ گواهينامه متولدين سال ۶۵ بدون احراز وضعيت نظام وظيفه را تا پايان امسال بلامانع اعلا م كرده و اجراي آن به تمامي ادارات راهنمايي و رانندگي كشور ابلا غ شده است.
مركز اطلا ع رساني ناجا
جريمه ديركرد رانندگي 
عطف به مطلب مندرج در صفحه ۴ مورخه ۱۷/۱/۸۳ آن روزنامه تحت عنوان «تعويض گواهينامه با اعمال شاهد» احتراماً به اطلاع  مي رساند:
جريمه ديركرد تعويض گواهينامه تا سال ۷۵ هر سال مبلغ يكصد ريال و پس از آن هر سال مبلغ يك هزار ريال است كه مبالغ پرداختي مذكور به حساب وزارت دارايي واريز مي شود.
همان گونه كه در متن خبر درج شده بانك دريافت كننده وجه، مبلغ اضافه را بابت حواله كردن دريافت كرده و اين امر ارتباطي به راهنمايي و رانندگي ندارد. در مورد اقدامات اداره پست نيز مي بايست اداره مذكور پاسخگو باشد و در خصوص گواهينامه تاريخ گذشته مراجع ذيربط از جمله بيمه جهت انجام امور مربوطه، اصالت گواهينامه فرد را از محل صدور آن كتباً استعلا م نموده و پاسخ لا زم نيز توسط راهور مربوطه داده خواهد شد روشي كه اكنون متداول و جاري است.
روابط عمومي ناجا

گوناگون
بازارچه ارتباطات
بازارچه حمل و نقل
|  بازارچه ارتباطات  |  بازارچه حمل و نقل  |   گوناگون  |
|   صفحه اول   |   آرشيو   |   چاپ صفحه   |