نانوايي توجيه اقتصادي ندارد
تعطيلي نانوايي ها يكي پس از ديگري
خبر روز
|
|
عليرضا قراگوز لو
قيمت نان دو سال است گران نشده، اين موضوع اتفاق خوشايندي است كه تمام مردم نسبت به آن نگاه مثبت دارند.
هرچند كه تثبيت قيمت نان دستاوردي مطلوب به شمار مي رود ولي همين دستاورد مطلوب موجب شده كه اغلب خانواده ها با مشكلا ت عديده مواجه شوند.
در حال حاضر سهميه متوسط هر نانوايي در روز ۴۰۰ كيلو آرد است كه با اين ميزان آرد مي توان ۳ هزار نان توليد كرد.
اگر نان لواش را در نظر بگيريم نانوايي بابت هر نان ۱۲ تومان از مشتري پول مي گيرد كه ميزان وصولي روزانه او رقمي معادل ۳۶ هزار تومان مي شود.
نانوايي لواشي در ماه ۲۶ روز كار مي كند كه ضرب اين تعداد در درآمد روزانه نانوايي درآمدي معادل ۹۳۶ هزار تومان را عايد صاحب نانوايي مي كند.
در هر نانوايي ۴ نفر كار مي كنند كه از روزي ۵ تا ۸ هزار تومان حقوق مي گيرند. به عبارتي صاحب نانوايي بايد در ماه حداقل ۶۰۰ هزار تومان بابت حقوق ۴ كارگر خود بپردازد.
افزودن پول آب، برق، گاز، ماليات، بيمه و ... به اين ميزان حقوق پرداختي به اين معني است كه صاحب نانوايي اگر زيان نكند سود هم نمي كند به همين دليل است كه اكثر صاحبان نانوايي هاي شمال تهران كم كم به فكر تغيير كاربري ملك خود افتاده اند و تعداد نانوايي در مناطق مرفه تهران روز به روز كاهش مي يابد.
يوسف احمدي، عضو هيأت مديره اتحاديه نانوايان تهران در اين باره گفت: ۲ سال است كه قيمت نان ثابت مانده در حالي كه هزينه هاي جاري و ثابت يك نانوايي حداقل ۲۵ درصد افزايش يافته است.
وي گفت: تعيين نكردن قيمت مناسب براي نان موجب شده كه صاحبان نانوايي نتوانند نيازهاي كارگران خود را تأمين كنند و اين شغل توجيه خود را از دست بدهد.وي از افزايش ۵۰ درصدي حق بيمه كارگران نانوايي در سال جاري خبر داد و گفت: كارگر نانوايي از ساعت ۶ صبح تا ۸ شب بايد كار كند و روزي ۵ هزار تومان حقوق بگيرد؛ ولي يك كارگر ساختماني ساعت ۸ صبح ميآيد تا ۵ بعدازظهر، ۷ هزار تومان حقوق مي گيرد.
به گفته وي، در حال حاضر تعداد كارگران نانوايي به شدت كاهش يافته چراكه كارگران ترجيح مي دهند با خريد يك موتورسيكلت مسافركشي كنند.
عضو هيأت مديره اتحاديه نانوايان ادامه داد: قرار بود تا اول تيرماه امسال نرخ جديد نان اعلا م شود ولي هنوز چنين اتفاقي نيفتاده است.
وي تأكيد كرد: اگر اين روند ادامه داشته باشد اتحاديه راساً قيمت نان را گران خواهد كرد.
احمدي افزايش ۲۵ درصدي قيمت نان را مطلوب توصيف كرد و گفت: نانوا هم بايد زندگي كند وقتي نرخ تورم بيش از ۱۵ درصد است چه كسي بايد پاسخگو نياز صاحبان و كارگران نانوايي باشد.
وي درباره تغيير كاربري نانوايي ها در برخي مناطق تهران گفت: ارزش يك نانوايي در شمال تهران بيش از ۵۰۰ ميليون تومان است، طبيعي است كه صاحب نانوايي به تغيير كاربري فكر كند.
به گفته احمدي، با ادامه اين روند در آينده نزديك در شمال تهران كسي نمي تواند نان گرم بخورد.
|