كدام تيم قهرمان جام دوازدهم مي شود
پرتغال با ستاره هايش يا يونان با تاكتيك هايش
|
|
گروه ورزشي: امشب اروپا و پرتغال در نقطه تلاقي دو فرهنگ در نهضت فوتبال به هم مي رسند. كشور ده ميليوني پرتغال كه با قهرماني پورتو توجه اروپائيان را جلب نموده بود، حالا با مجموعه اي از ستارگانش مي خواهد قهرمان قاره اي شود كه خود را بنيانگذار و مدعي فوتبال جهان مي داند.
بزرگان زيادي در اين درياي پرخروش غرق شدند تا پرتغال و يونان به فينال برسند. ايتالياي پر هياهو، انگليس مغرور، آلمان پرمدعا، اسپانياي پرستاره، هلند مشهور و فرانسه قهرمان. ستاره هاي زيادي در دامنه اين قله جا ماندند و نرخهايشان پائين آمد. بكام، هنري، زيدان، توتي، ويري، رائول، دوستووي، لارسن، كان، نيستلروي، ندود و... آرزوي جام را داشتند تا شايد در بازار مكاره قاره بتوانند ماندگاري خود را در اين عرصه افزايش دهند.
پرتغال با شكست آغاز كرد و يونان هم چون پرتغال در مرحله اول يك شكست دارد. جالب تر اينكه پرتغال از قدكشيده هاي يونان شكست خورده است و يونان از روسيه اي كه در همان مرحله اول از پاي درآمد. اسكولاري خوب مي شناسد كه يونان از كدام نقطه به پرتغال ضربه زد. حالا قدرت فيزيكي يونان را پرتغالي ها خوب شناخته اند اما چاره چيست، اكثر بازيكنان پرتغال جثه هاي ريز و قدهاي معمولي دارند. به جز ريكاردو دروازه بان آماده و سرحال پرتغال كه يكي از آماده ترين دروازه بانان جام است. ميگل، كاواليو، آندراده، والنته، چهار مدافع پرتغال بايد نيروي زيادي صرف كنند تا توپهاي بلند را روي سر آنجلوهاريستياس بزنند. شايد از بين اين چهار مدافع تنها كارواليو آن قدرت سرزني واقعي را داشته باشد. دكو، فيگو، گومژ، مانيچ نيز از اين نوع درگيري هاي هوايي بيزارند. تنها كريستيانو رونالدو جوان بازي روي هوا را نيز چون حركات زميني دوست دارد و دو گل نيز روي ضربه هاي سرش به ثمر رسانده است. پرتغالي ها در خط مياني تنها كريستينيا را دارند كه قادر است با مهاجمان بلندبالاي يونان ستيز كند. اتوري هاگل از همين امتياز بازيكنانش تا اين مرحله بهره برده است، آنها حتي در مقابل چك ها نيز از اين حربه بهترين استفاده را كردند و روي يك ضربه كرنر، چك را نابود كردند. اتوري هاگل تمام تلاشش اين است كه درگيري هاي فيزيكي بازي را بيشتر كند. او حتي به شيوه كلاسيك اگر مجبور باشد به يارگيري «من تومن» دست خواهد زد، تا حريف را از كار بيندازد، همانگونه كه با چكها عمل كرد. در واقع ري هاگل براي رسيدن به هدف خود از هيچ وسيله اي دريغ نمي كند. حتي اعمال خشونت، فريب داور، وقت كشي و تحريك رقبا در لحظات حساس رواني. پرتغال اين امتياز را دارد كه كاملاً با رموز ري هاگل آشناست و سعي مي كند از آن پرهيز و يا چون يوناني ها عكس العمل نشان دهد.
چهار مدافع يونان در هوا و زمين و حتي جنگهاي تن به تن بر تمام رقبا چربش داشتند. سايتا ريديس، كاپسيس، دلاس و فيساس، قادرند هر يورشي را در پشت محوطه جريمه خنثي كنند، حتي با گرفتن و زدن حريف. در ميانه ميدان استقرار نفرات يونان به گونه اي است كه با تركيب دفاعي خود (۹ نفره) در نيمه زمين خود كوچكترين فضاي خالي براي مهاجمان حريف باقي نمي گذارند. گياناكوپولوس، زاگوراكيس، باسيناس، كاستورانيس و وريزاس محكم ترين خط مياني جام را دارند. اتفاقاً يونان از اين خط به تمام اهداف خود دست مي يابد. ري هاگل، آنجلوس هاريستياس را تنها در نوك حمله قرار مي دهد. او با قدرت جواني، دريبل هاي زيبا، قدرت سرزني وشوت زني يكي از كاملترين مهاجمان اين دوره بود.
با اين ويژگي ها يونان قصد دارد تا به اولين افتخار قهرماني در فوتبال اروپا و جهان دست يابد. آيا اين حادثه روي خواهد داد و يونان براي دومين بار بر پرتغال غلبه خواهد كرد؟ يا پرتغال تشنه مقام و ميزبان بازيها به اولين مقام ملي خود دست خواهد يافت؟ هر دو تيم بنا به دلايل سياسي، اقتصادي و ورزشي استحقاق اين مقام را دارند. يونان ميزبان المپيك ۲۰۰۴ است و پرتغال در حال گذر به شرايط آرماني اقتصادي و سياسي و موفقيت هايي كه در آينده برايشان پيش خواهد آمد.
يونان به انديشه هاي مكارانه مربي خود اميد بسته است و پرتغال به ستاره هاي پراحساس و تكنيكي خود. بايد ديد در اين ميدان پرالتهاب محبوبهاي پرتغال برتمام ترفندهاي يوناني ها پيروز خواهند شد يا خير؟ فيگو، دكو، رنالدو، گومژ و شايد هم روي كاستا.
|