معاون امنيتي - انتظامي وزير كشور، گزارش حادثه پاكدشت را تشريح كرد
دستگاه هاي مقصر شناسايي شدند
كيفرخواست متهمان پاكدشت صادر خواهدشد
با تكميل تحقيقات پنج قاضي ويژه پرونده فاجعه پاكدشت گزارش نهائي آن امروز به رئيس قوه قضائيه ارايه مي شود.
ناصر سراج، رئيس هيات ويژه پنج نفره قضات در پرونده پاكدشت، پس از ديدار اعضاي كميسيون امنيت ملي مجلس گفت:به اتفاق رئيس كل دادگستري استان تهران و وزراي اطلاعات و كشور با حضور در كميسيون امنيت ملي مجلس شوراي اسلامي تحقيقات صورت گرفته به نمايندگان مردم ارايه شد. سراج همچنين از صدور كيفر خواست عليه متهمان اين پرونده طي روزهاي آتي و تشكيل دادگاه اين افراد خبرداد.
|
|
ايسنا - علي اصغر احمدي، معاون امنيتي- انتظامي وزير كشور كه با حكم وزير كشور مسوول بررسي و ارايه گزارش از جنايت منطقه پاكدشت شده، نتايج بررسي هاي انجام شده درخصوص اين موضوع را تشريح كرد.
بنا به اين گزارش، معاون امنيتي- انتظامي وزير كشور اعلام كرد: هر چند ستاد ذي ربط نتيجه بررسي هاي خود را به وزير كشور ارايه و ايشان نيز آن را به رئيس جمهوري محترم تقديم داشته است، ليكن بررسي جزئيات حادثه و جوانب ديگر آن همچنان ادامه دارد. احمدي ضمن ارايه گزارشي از مجموعه پيگيري ها و اقدامات انجام شده درباره حادثه پاكدشت گفت: در سي ام شهريور ماه وزير كشور به اينجانب ابلاغ كردند كه همه جوانب قضيه را بررسي و شرايط اين حادثه را جمع بندي و ارايه كنم، همان روز شاهد نامه اي از سوي رئيس جمهوري به وزير كشور بوديم كه در آن بر چهار محور بررسي حادثه، دلجويي از خانواده هاي قربانيان، پيشگيري براي موارد آتي و برخورد با مقصران يا قصوركنندگان برابر مقررات و قوانين تاكيد شده بود.
وي با اشاره به تشكيل ستادي با عضويت نمايندگاني از دادستاني كل وزارت اطلاعات، نيروي انتظامي و استانداري تهران افزود: اولين جلسه همان روز 30 شهريور تشكيل شد، فرداي آن روز به منطقه پاكدشت عزيمت كرديم و اول مهرماه نيز اولين جلسه را با حضور نمايندگان دستگاه ها تشكيل داديم، دومين و سومين جلسه را نيز پس از آن داشتيم و علاوه بر آن در جلسات كارشناسي متعددي اين بحث دنبال شد.
وي با بيان اينكه تا 19 اسفند 82 تعداد 19 جنايت در اين منطقه رخ مي دهد، افزود: از مجموع اين افراد حدود 16 مورد در پاسگاه كلانتري و آگاهي طرح شكايت كرده كه بعضا نيز گزارش آن براي مقامات قضائي محلي ارسال شده بود. احمدي در ادامه با اشاره به معرفي 25 مظنون از طرف شاكيان و شكل گيري تحقيقات اوليه از اين تعداد مظنونان درخصوص برخورد نيروي انتظامي پاكدشت با حادثه گفت: فرماندهي وقت منطقه انتظامي پاكدشت با وجود اينكه با مساله مفقوديت ها مواجه مي شود اما اقداماتش در حد اقدامات اوليه بوده و هيچ حساسيت خاصي را نسبت به اينكه قربانيان عموما كودك بوده اند، پيدا نكرده و در دستگاه قضائي هم برابر روند اداري با اين قضيه برخورد شده است. سرنخ هايي طي وقوع جنايات و با بررسي هاي انجام شده به دست آمده كه اگر تحقيقات و بررسي هاي كارشناسي صورت مي گرفت مي توانست مانع ادامه جنايت شود. وي همچنين كوتاهي تيم اعزامي از آگاهي تهران را به جهت آنكه سير پرونده را به مسيري ديگري هدايت مي كند، محرز دانسته و در تشريح چگونگي به جريان افتادن پرونده جنايت اظهار داشت: پدر يكي از مقتولان از اواخر بهمن ماه 82 تلاش زيادي داشته اما به نتيجه نمي رسد كه متعاقبا با شناسايي خانواده چند نفر ديگر از مقتولان آنها طوماري خطاب به امام جمعه محترم پاكدشت تهيه مي كنند كه موضوع از طريق مسوول اداره اطلاعات به فرماندار منتقل مي شود و همان روز پنج خانواده در ملاقات عمومي موضوع را به فرماندار منتقل مي كنند كه در اين مقطع فرماندار در حضور رئيس اطلاعات شهر طرح موضوع مي كند و نتيجتا حساسيت نسبت به آن افزايش پيدا مي كند و بعد از ظهر همان روز شوراي تامين جلسه داشته و فرماندار در آنجا به طرح موضوع مي پردازد.
وي با بيان اينكه نقطه آغاز كار با ايجاد حساسيت از سوي شوراي تامين بوده است، افزود: فرماندار از فرمانده انتظامي منطقه سوال مي كند كه چرا گزارش نكرديد و وي پاسخ مي دهد از آنجا كه مفقوديت، جرم محسوب نمي شود، اين موضوع گزارش و مطرح نشده است و از نظر سازماني اين موضوع به بيرون از سازمان گزارش نمي شود.
بعد از جلسه شوراي تامين، وزارت اطلاعات نيز در حد سازمان اطلاعات تهران و نيروي انتظامي هم از استان تهران تيمي اعزام كرده و دادگستري هم تنها تقاضاي رسيدگي كرده است، اما پس از ورود فرماندار و شوراي تامين در قضيه ، عملكرد همه اين دستگاه ها را مثبت ارزيابي مي كنم. پس از آزادي دو گروه از متهمان كه 72 روز در اختيار بوده اند تا حدود يك ماه يا 40 روز پس از آنكه متهم اصلي از بين گروه دوم متهمان آزاد شده بود، وي محل جنايت خود را به لحاظ قرمز بودن منطقه عوض مي كند و آن را به شهر قيام دشت مي كشاند، ولي در مرحله بعد ظرف حداكثر يك هفته با كمك مردم و پيگيري عوامل انتظامي تهران بزرگ در منطقه شهر ري و ماموران منطقه پاكدشت متهم بازداشت مي شود.
احمدي با اشاره به اينكه نيروي انتظامي هر پرونده را با نظر و دستور قاضي پرونده پيگيري مي كند، گفت: به نظر مي رسد در دستگاه قضائي اين پيگيري جدي نبوده يا حداقل به دليل تراكم كاري و شرايط خاص يا كمبود نيرو آن حساسيت لازم ايجاد نشده بود.
معاون امنيتي- انتظامي وزير كشور در ادامه به بررسي ها و پيگيري ها در دستگاه هاي ذي ربط و نيز استخراج و بررسي اظهارات خانواده هاي مقتولان در ديدار با وزير كشور در سفر به پاكدشت و همچنين ارايه راهكارها به منظور پيشگيري حوادث مشابه در آينده و بررسي آن از بعد سازمان يافتگي در وزارت اطلاعات و نيز از منظر اجتماعي در شوراي اجتماعي كشور اشاره كرد.
در گزارشي كه ارايه شده، آمده است كه فرمانده اوليه منطقه انتظامي پاكدشت به دليل عدم اطلاع رساني كوتاهي كرده كه قطعا غيرقابل اغماض است و فرمانده فعلي هم اگرچه در موضوع حساس شده ولي در شوراي تامين طرح موضوع نكرده و در نتيجه، هم فرمانده قبلي و هم فرمانده فعلي و هم فرمانده وقت استان كوتاهي داشته اند كه در ابلاغ وزير كشور خطاب به فرمانده نيروي انتظامي به آن اشاره شده و قابل پيگيري است. در ابلاغ رئيس جمهوري محترم و وزير كشور تاكيد شده است كه در اين قضيه به هيچ وجه اهمال و چشمپوشي نشود كه انشاء الله نخواهد شد، با هر مقامي در نيروي انتظامي، دستگاه قضائي و با هر كارمندي در رده هاي اداري فرمانداري يا استانداري كه قصوري داشته باشد، از بعد مديريتي برخورد و در صورت ارتكاب جرم به محاكم قضائي معرفي خواهد شد. احمدي با تاكيد بر اينكه دستگاه هايي كه در اين حادثه نمره منفي از خود به جا گذاشته يا سهمي از قصور را داشته اند، عواملشان مورد بازخواست قرار مي گيرند، گفت: بايد به دقت عمل شود تا قاصران و مقصران شناسايي شوند و مورد مواخذه قرار گيرند و در عين حال نبايد با شكستن كل هر دستگاه، اقتدار آن را زير سوال برد و اگر بخواهيم قصور را به عهده دستگاه خاصي متوجه كنيم، كار درستي نخواهد بود.
معاون امنيتي- انتظامي وزير كشور افزود: گزارش حادثه پاكدشت همراه با دستورات تنبيهي براي بعضي از پرسنلي كه مقصر بوده اند، به همراه سوالاتي كه بايد به آنها پاسخ داده شود از طرف وزير كشور به فرمانده نيروي انتظامي ابلاغ شده است. احمدي افزود: همچنين گزارش حادثه پاكدشت به همراه نظريه كميته كارشناسي براي رياست محترم قوه قضائيه، وزير اطلاعات و استاندار تهران نيز ارسال شده كه بعضا بايد اقداماتي را در خصوص آن انجام دهند و زوايايي از حادثه را روشن و گزارش كنند.
وي همچنين با اشاره به مسووليت قوه قضائيه در اين موضوع تسريع در محاكمه قاتلان، رسيدگي به عواملي كه احتمالا در دادگستري قصوري داشته اند و رسيدگي به پرونده همه كساني كه در اين ماجرا مقصر هستند را از جمله وظايف و مسووليت هاي دستگاه قضائي برشمرد.
معاون امنيتي- انتظامي وزارت كشور ضمن تاكيد بر ادامه تحقيقات پيرامون اين حادثه تصريح كرد: به هر حال مردم امنيت مي خواهند و حاكميت نيز موظف به تامين آن است. اگر ضعفي بوده كه هست، مربوط به هر دستگاهي كه باشد، بايد برطرف شود. مردم نمي توانند شاهد تكرار اين حوادث باشند هرچند كه ما با كمبودهايي مواجه باشيم.
|