افزايش صادرات نرم افزار در بنگلور هند
ايسنا: صادرات نرم افزار در شهر بنگلور، نقطه اوج فناوري هند، در ۵ ماه نخست سال جاري در اين كشور در مقايسه با همين دوره در سال گذشته ۳۴ درصد افزايش داشته است.
رئيس پارك هاي فناوري نرم افزار در هند كه يك نهاد دولتي براي امر تسهيل صادرات است، گفت: در حدود ۱۴۰۰ كمپاني IT در بنگلور ماليات بر درآمد صادرات را ۷۵ ميليارد روپيه در ۵ ماه فوق تا ماه اوت تخمين زده اند و اين در حالي است كه اين رقم در همين دوره در سال گذشته ۵۶ ميليارد روپيه بوده است.
نايدو اظهار داشت: ۹۲ كمپاني جديد IT در طول ۶ ماه گذشته با سرمايه گذاري كلي معادل ۱۱ ميليارد روپيه در بنگلور تأسيس شده است كه به جز اينها، ۲۰ كمپاني نيز جزو شركت هاي سهام دار و شركت هاي خارجي بوده اند. همچنين ميزباني شركت هاي خارجي پايگاه هايي را در هند ايجاد كرده است كه حوزه وسيع سواد رايانه اي و كاركنان انگليسي زبان كه قسمتي از دستمزدهاي همتايان غربي خود را به دست مي آورند، بهره مند مي شوند.
بنگلور مقر شركت هاي بزرگي چون آسنچر، سيزكو، جنرال الكتريك، اي بي ام، اينتل، سان ميكروسيستم و تگزاس اينسترومنت است.
مواظب IEEE802.11g باشيد
ايتنا: پس از عرضه محصولات غير استانداردي كه به گفته فروشندگان، از IEEE802.11g پشتيباني مي كردند، اتحاديه Wi-Fi قوانين جديدي را براي استاندارد n802.11 تدوين كرده است.
اين موضوع هنگامي فاش شد كه توليد كنندگان، ماه ها پيش از استاندارد شدن g802.11 توسط اتحاديه Wi-Fi، محصولاتي را تحت اين استاندارد وارد بازار كردند. اتحاديه اين رويه توليد را ضربه اي به فناوري مي داند و اعلام كرده است كه ازاين پس اين گونه محصولات را ناديده نخواهد گرفت. بدين ترتيب براي تضمين كارايي توليدات سازگار با اين استاندارد، گواهي نامه Wi-fi محصولات معيوب توسط اتحاديه لغو خواهد شد.
به نظر مي رسد براي استانداردسازي n802.11 كه براي ارائه سرعت هاي تا ۱۳۵ مگابيت در ثانيه درنظر گرفته شده تا سال ۲۰۰۶ زمان لازم باشد. با اين وجود گفته مي شود اولين كيت سخت افزاري كه پشتيباني از n802.11 در ويژگي هاي آن قيد شده است در حال ورود به بازار است. شركت Belkin از اواخر اين ماه، فروش روترها و كارت هايي را آغاز خواهد كرد كه آنتني مشابه آنتن هاي استاندارد n802.11 به روي آنها نصب شده است.
اتحاديه Wi-Fi از توليد كنندگان محصولات بي سيم تشكيل شده و به همين دليل تاكنون به انتقاد مستقيم از عملكرد گذشته شركت ها نپرداخته است.
سلولهاي شبكيه چشم مانند حباب صابون عمل مي كنند
واحد مركزي خبر: سلولهاي شبكيه چشم خود را به شكل حباب صابون در مي آورند و در كنار يكديگر قرار مي گيرند.
به گزارش پايگاه اينترنتي دانشگاه نورث وسترن، دو تن از محققان اين دانشگاه نشان دادند كه تمايل به كاهش دادن سطح تنها منحصر به حباب هاي صابون نيست بلكه سلول هاي زنده را نيز شامل مي شود. محققان كه بر روي شبكيه چشم مگس ميوه مطالعه مي كردند دريافتند سلول هاي زنده نيز با استفاده از قوانين فيزيكي سطحي را كه به آن نياز دارند به حداقل مي رسانند و از اين طريق الگوهاي سلولي ظريفي را شكل مي دهند كه در نهايت به تشكيل ساختار هاي پيچيده اي مانند چشم منجر مي شود.
درك نحوه قرار گرفتن سلولها در فضا طي ده سال گذشته مورد توجه دانشمندان قرار گرفته است . به گفته محققان اين تجربه نشان مي دهد كه رياضي و فيزيك در زيست شناسي اهميت زيادي دارد و به نظر مي رسد سلولها با استفاده از اصول اين دو علم الگوهايي را كه در طيف وسيعي از موجودات زنده يافت مي شود شكل مي دهند . به گفته دانشمندان قرار گرفتن سلولها در كنار يكديگر درست مانند قرار گرفتن قطعات يك پازل است كه مي بايست با نهايت دقت و با استفاده از حداقل فضاي موجود همه قطعات در جاي خود قرار گيرند.
۶۰ سانتي متر، حداقل فاصله ايمن كاربران از رايانه
ايسنا: براساس نتايج يك پژوهش در دانشگاه علوم پزشكي همدان، حداقل فاصله ايمن چشم كاربران از مانيتور رايانه ۶۰ سانتي متر است.
اين طرح تحقيقاتي كه توسط فرشيد قرباني شهنا و با عنوان «بررسي شدت ميدانهاي الكترومغناطيسي اطراف رايانه هاي دانشگاه علوم پزشكي همدان و تاثير آن بر سلامت كاربران» انجام شد، نشان مي دهد: در ۹۷ درصد از موارد در فاصله ۳۰ سانتيمتري جلوي مانيتور شدت ميدان مغناطيسي بيش از حد استاندارد و در فاصله ۵۰ سانتيمتري در حد استاندارد بوده است.
استفاده از نانوساختارها در رديابي اجرام آسماني
ايسنا: محققان علم مواد دانشگاه سان دياگو در كاليفرنيا با استفاده از مواد ميكرو و نانو ساختار، شبه موادي ساخته اند كه ضريب شكست آنها براي امواج با طول موج ميكروني، منفي است.
به گزارش ستاد ويژه توسعه فناوري نانو، به زعم دانشمندان محيط هاي با سرعت فاز منفي يا محيطهاي با ضريب شكست منفي احتمالا مي توانند مشكل تعيين موقعيت ستارگان را حل كنند. نور ستارگان براي رسيدن به زمين بايد مسافت زيادي را طي يك زمان بسيار طولاني طي كند و با توجه به اين كه در اين مدت ستاره مقداري جابه جا شده است، قادر به تعيين موقعيت دقيق ستاره نيستيم.
موفقيت اخير محققان دانشگاه سان دياگو ثابت مي كند كه مواد با فاز منفي، حداقل در ناحيه ميكروي طيف الكترومغناطيسي، مي توانند وجود داشته باشند.
شرط لازم براي اين مواد اين است كه هم گذر دهي الكتريكي نسبي آنها، به عنوان شاخصي از جدايي بارها در ماده، منفي باشد و هم تراوايي نسبي آنها، به عنوان شاخص از چگونگي حركت مداري الكترون ها، كمتر از نصف باشد.