يكشنبه ۲۹ آذر ۱۳۸۳ - سال سيزدهم - شماره ۳۵۸۶ - Dec 19, 2004
سياسي
Front Page

رهبر معظم انقلاب:
معاملات در بانك هاي كشور
محكوم به صحت است
فارس: رهبر معظم انقلاب اسلامي در پاسخ به يك استفتاء تأكيد فرمودند: به طور كلي معاملات بانكي كه بانك ها بر اساس قوانين مصوب مجلس شوراي اسلامي و مورد تاييد شوراي محترم نگهبان انجام مي دهند، اشكال ندارد و محكوم به صحت است.
حضرت آيت الله خامنه اي در پاسخ به استفتائي مبني بر اين كه  آيا معاملات بانك هاي جمهوري اسلامي ايران محكوم به صحت هستند؟ خريد مسكن و غيره با پولي كه از بانك ها گرفته مي شود چه حكمي دارد؟ غسل كردن و نماز خواندن در خانه اي كه با اين قبيل پول ها
خريداري شده چه حكمي دارد؟ و آيا گرفتن سود در برابر سپرده هايي كه مردم در بانك مي گذارند، حلال است؟ مرقوم داشته اند: «بطور كلي معاملات بانكي كه بانك ها بر اساس قوانين مصوب مجلس شوراي اسلامي و مورد تاييد شوراي محترم نگهبان انجام مي دهند، اشكال ندارد و محكوم به صحت است و سود حاصل از بكارگيري سرمايه بر اساس يكي از عقود صحيح اسلامي، شرعاً حلال است، لذا در صورتي كه گرفتن پول از بانك براي خريد مسكن و مانند آن تحت عنوان يكي از آن عقود باشد، بدون اشكال است، ولي اگر به صورت قرض ربوي باشد، هر چند گرفتن آن از نظر حكم تكليفي حرام است، ولي اصل قرض از نظر حكم وضعي صحيح است و آن مال، ملك قرض گيرنده مي شود و جايز است در آن و در هر چيزي كه با آن مي خرد تصرف نمايد.»
رهبر معظم انقلاب همچنين در پاسخ به اين سئوال كه آيا بهره اي كه بانك هاي جمهوري اسلامي از مردم در برابر وامهايي كه به آنان براي اموري مانند خريد مسكن و دامداري و كشاورزي و غيره مي دهند، مطالبه مي كنند، حلال است؟ پاسخ فرموده اند: «اگر اين مطلب صحيح باشد كه آنچه كه بانك ها براي ساخت يا خريد مسكن و امور ديگر به مردم مي دهند به عنوان قرض است، شكي نيست كه گرفتن بهره در برابر آن شرعاً حرام است و بانك حق مطالبه آن
را ندارد، ولي ظاهر اين است كه بانك ها آن را به عنوان قرض نمي دهند، بلكه عمليات بانكي از باب معامله تحت عنوان يكي از عقود معامله حلال، مثل مضاربه يا شركت يا جعاله يا اجاره و مانند آن است.» ايشان در ادامه پاسخ خويش مرقوم فرموده اند: «بطور مثال بانك با پرداخت قسمتي از هزينه ساخت خانه در ملك آن شريك مي شود و سپس سهم خود را با اقساط مثلاً ۲۰ ماهه به شريك خود مي فروشد و يا آن را براي مدت معيني و به مبلغ خاصي به او اجاره مي دهد، در نتيجه اين كار و سودي كه بانك از اين قبيل معاملات بدست مي آورد، اشكال ندارد و اين نوع معاملات ارتباطي با قرض و بهره آن ندارند.»
ايشان در خصوص اين كه اگر نظام بانكي ربوي باشد، قرض دادن به بانك از طريق سرمايه گذاري و يا قرض گرفتن از آن چه حكمي دارد؟ نيز معتقد هستند: «سپرده گذاري در بانك به عنوان قرض الحسنه و يا قرض گرفتن از آن به صورت قرض الحسنه اشكال ندارد، ولي قرض ربوي بطور مطلق از نظر حكم تكليفي، حرام است، هر چند اصل قرض از نظر حكم وضعي صحيح مي باشد.»

هاشمي رفسنجاني:
حوزه و دانشگاه مكمل هم هستند
ايسنا: رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام اظهار داشت: «هنوز به اندازه كافي وحدت حوزه و دانشگاه محقق نشده، اما همين مقدار هم قابل توجه است؛ بايد روي اين مسئله بيشتر كار كنيم. هنوز هم افكار جدايي حوزه و دانشگاه مانند افكار جدايي دين از سياست وجود دارد و هر كس اين زمزمه ها را سر دهد، در خدمت استعمار است.»
هاشمي  رفسنجاني كه عصر روز جمعه به مناسبت بيست و پنجمين سالگرد شهادت دكتر مفتح در مسجد قبا سخنراني مي كرد، با بيان اين مطلب اظهار داشت: «اگر تفكر جدايي حوزه و دانشگاه در گذشته نتوانست پيروز شود، امروز طراحان اين تفكر با برنامه و حمايت خارجي به ميدان آمده اند و وظيفه ماست كه در برابر اين افكار پليد هوشيار باشيم.»
وي در ادامه به تشريح مفهوم وحدت حوزه و دانشگاه پرداخت و افزود: «از روز اول كه دانشگاه در ايران تاسيس شد، شياطيني مي خواستند دانشگاه را در مقابل حوزه قرار دهند و حالت عناد بين اين دو قشر ايجاد كنند.بر خلاف اين تلاشها، حوزه هميشه فكر كرده كه نبايد از دانشگاه جدا شود و دانشگاه نيز دلسوزانه به وحدت فكر كرده است. اينجا جاي رقابت نيست.»
وي تأكيد كرد: «حوزه وظيفه  تبيين چهارچوب حاكميت و زندگي اسلامي را برعهده دارد و دانشگاه ها تبيين مسائل كاربردي زندگي را. اين دو مكمل هم هستند و در طول هم عمل مي كنند.»
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اين كه تصوري كه از وحدت حوزه و دانشگاه وجود دارد، يعني پر كردن دانشگاه از طلبه ها، صحيح نيست، افزود: «منظور از وحدت حوزه و دانشگاه، پياده كردن شيوه تحقيق حوزه در دانشگاه و اجراي نظم دانشگاه در حوزه است.»
وي ادامه داد: «تفكر نزديكي حوزه و دانشگاه باعث شد كه شهيد مفتح بيشتر وقتش را در دانشگاه بگذراند و حضور افرادي مانند شهيد مفتح در دانشگاه ها براي فهم منطق روحانيت كافي بود.»
هاشمي  رفسنجاني در ادامه سخنانش با اشاره به اوضاع عراق، خاطرنشان كرد: «مراجع عراق همان حرفي را مي زنند كه امام (ره) مي زد، آنها مردم را ولي نعمت خود مي دانند و ما راه مراجع عراق را درست مي دانيم. اكنون همه  بهانه ها از دست اشغالگران گرفته شده است و ملت عراق بايد آماده  برگزاري يك انتخابات آزاد، سالم و پرشور باشند.»

۶۴ دستگاه اجرايي در ۱۳ استان كشور به شبكه الكترونيكي دولت متصل مي شوند
عضو نهاد رياست  جمهوري  در توسعه  شبكه  الكترونيك  دولت  گفت : زمينه  اتصال ۶۴ دستگاه  اجرايي  در ۱۳ استان  كشور براي  اتصال  به شبكه  الكترونيكي  اختصاصي دولت  آماده  شده است .
مهندس  مجتبي  طبري  ديروز  در نشست  اتصال  دستگاههاي  استان  مركزي  به  شبكه اختصاصي  دولت  افزود: هم  اكنون  استان  يزد به  شبكه  اختصاصي  دولت  وصل  شده  وسه  استان  ديگر نيز مراحل  تست  اتصال  به  اين  شبكه  را طي  مي كند.
وي  تصريح  كرد: هم  اكنون  در اكثر استانها زير ساخت هاي  مورد نياز براي پيوستن  دستگاههاي  اجرايي  به  شبكه  دولت  در حال  آماده سازي  است  و ۲۶ استان باقي  مانده  به  صورت  يكپارچه  به  اين  شبكه  متصل  مي شود.
طبري ، پيشرفت  ايجاد شبكه  دولت  دراستان  مركزي  را خوب  ارزيابي  كرد و گفت : اين  استان  يك  ماه  از زمانبندي  طرح  جلوتر است  و حدود ۹۵ درصد كارهاي  اتصال به  شبكه  در استان  انجام  شده است .
وي  افزود: به  منظور افزايش  ضريب  ايمني  شبكه  اختصاصي  دولت ، كاربران  اين شبكه  حين  استفاده  نبايد به  اينترنت  متصل  شوند.
معاون  برنامه ريزي  استاندار مركزي  نيز گفت : براساس  مصوبه  دولت  ۶۴ دستگاه استان  به شبكه  اختصاصي  دولت  متصل  مي شوند كه  كابل كشي  ۵۷دستگاه  توسط مخابرات استان  انجام  شده است .
سيد مهدي  مقدسي  افزود: تاكنون  ۷۰۰ ميليون  ريال  براي  ايجاد زيرساختهاي  اتصال  دستگاههاي  استان  مركزي  به  شبكه  دولت  هزينه  شده  كه  تكميل  اين  طرح نيازمند ۳۰۰ ميليون  ريال  اعتبار است .
وي  تصريح  كرد: به  منظور توسعه  دانش  در استان  پايگاه  اطلاع  رساني  صنعت با اطلاعات  ۶۰۰ واحد صنعتي  استان ، در شبكه  اينترنت  راه  اندازي  شده  است .
مقدسي  اضافه  كرد: همچنين  ۷۰درصد كارهاي  ايجاد پايگاه  اطلاع  رساني  تجارت خارجي  و ۸۰ درصد امور ايجاد نمايشگاه  و فروشگاه  مجازي  در استان  انجام  شده است .
براساس  برنامه زمانبندي  شده  تا دو ماه  ديگر دستگاههاي  اجرايي  استان  مركزي به  شبكه  دولت  متصل  مي شوند.

اخباركوتاه
ولايتي :رشد ايران در زمينه تحقيقات در جهان بي نظير بوده است
گروه سياسي: كشور ما با همه مشكلات و گرفتاري هاي داخلي و خارجي در حوزه هاي گوناگون علم رشد بي نظيري داشته است. در فناوري هسته اي بنا به گفته البرادعي مدير كل آژانس بين المللي انرژي اتمي جزو ده كشور دنيا در زمينه غني سازي اورانيوم مي باشد. ولايتي كه در همايش نقش شيعه در تمدن اسلامي در دفترمطالعات استراتژيك خاورميانه سخن مي گفت ضمن بيان اين مطلب افزود: در حوزه تحقيقات ظرف چند سال اخير تعداد مقالات چاپ شده محققين ايراني در مجلات بين المللي چندين برابر شده و به اصطلاح رشد موشكي داشته است به طوري كه اين سرعت رشد در جهان اول بوده است. وي افزود: طرح نقش شيعه و علماي اين مذهب در تمدن اسلامي به علت انكار اين نقش در طول تاريخ بوده است. مشاور مقام معظم رهبري در امور بين الملل در ادامه افزود: انكار اثر و آثار، اهليت و اصالت اسلامي شيعه از سوي خلفاي جور باعث شد تا علماي شيعه در مقاطع مختلف به نقش برجسته شيعه در تمدن و فرهنگ اسلامي اشاره نمايند.
ولايتي افزود: در دو قرن اخير هم علماي شيعه نقش مهمي در بيداري اسلامي داشته و ايران به عنوان يك كشور اسلامي الگوي مناسبي براي تلاش در جهت استقلال و خودكفايي است كه در همه حوزه ها پيشرفت قابل توجهي داشته است.
رضايي:اتكاي هزينه هاي جاري دولت به نفت
تا ۱۰ سال آينده بايد قطع  شود

ايسنا: دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام اظهار داشت: جايگزيني و اصلاح نظام بودجه ريزي كشور مي تواند دولت را در صرفه جويي در امور مالي كمك كند و كارآيي آن را افزايش دهد. محسن رضايي پس از پايان جلسه  روز گذشته مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اين مطلب به خبرنگاران، افزود: بحث اصلاح نظام بودجه ريزي در كشور در جلسه آينده مطرح مي شود، زيرا اين نظام از آسيب هاي زيادي رنج مي برد. وي ادامه داد: در جلسه  روز شنبه مجمع تدوين سياستهاي مالي و پولي كشور ادامه يافت كه پس از سياستهاي كلي اصل ۴۴ گام مهمي در خصوص بسترسازي براي تحقق چشم انداز ۲۰ ساله است كه شامل سياستهاي پولي و سرمايه اي و بيمه مي شود. وي افزود: قطع اتكاي هزينه هاي جاري دولت به نفت و تأمين آن از محل درآمدهاي مالياتي در ۱۰ سال آينده از جمله مصوبات مجمع بود؛ بر اين اساس دولت بايد در ۱۰ سال آينده هزينه هاي خود را از درآمدهاي نفتي به صفر برساند. رضايي ادامه داد: در جلسه ديروز بحث اصلاح نظام مالياتي نيز مطرح شد كه از جمله مهمترين موارد آن مي توان به اصلاح هدف نظام مالياتي، رونق توليد و سرمايه گذاري، توجه به عدالت مالياتي از طريق ترويج فرهنگ مالياتي در كشور، ساده كردن مسائل مالياتي و به حداقل رساندن معافيت هاي مالياتي اشاره كرد.
آقا محمدي: البرادعي از ناصري براي شركت در گروه چرخه سوخت دعوت كرد
مهر: جمهوري اسلامي ايران با توجه با اثبات توانايي در فناوري چرخه سوخت هسته اي رسماً به عضويت گروه كارشناسي رويكردهاي چند جانبه چرخه سوخت هسته اي(MAN) در آمد. آقا محمدي رئيس كميته سياستگذاري تبليغات شوراي عالي امنيت ملي با اعلام اين خبر افزود: محمد البرادعي مدير كل آژانس بين المللي انرژي اتمي، در نامه اي رسمي از سيروس ناصري دعوت كرده كه در اين گروه، متشكل از ۲۶ كشور حضور يابد؛ لذا قرار بر اين شده است تا وي رسما به عنوان نماينده كشورمان در گروه مزبور شركت داشته باشد.
مبارك:حمله به ايران يك اشتباه فاجعه برانگيز خواهد بود
ايسنا: به نوشته اشپيگل، مبارك در يك درخواست تاثيرگذار، نسبت به حمله آمريكا به ايران هشدار داد.
حسني مبارك، رييس جمهور مصر در گفت وگو با مجله آلماني زبان اشپيگل تاكيد كرد: حمله به ايران يك اشتباه فاجعه برانگيز خواهد بود.
وي ادامه داد: در اين صورت است كه ترور و ظلم همه جاي منطقه و پس از آن كل جهان را فرا مي گيرد.
مبارك از آمريكا خواست كه هر چه سريع تر از عراق خارج شود و افزود: با اين شرايط آمريكا وضعيت ساده اي ندارد، حملات نظامي بزرگ، حس انتقام و تنفر را به يكديگر گره مي زند.
سردار صفوي: سياست يكجانبه گرايي آمريكا محكوم به شكست است
ايسنا: فرمانده كل سپاه گفت: امروز دانشگاه هاي نيروهاي مسلح ما در برابر گردونه سريع السير كاروان علم و فناوري هاي جديد دنيا قرار گرفته اند و موفقيت و پيروزي آينده ما در گرو جلوگيري از عقب ماندگي، پس رفت و عدم غافلگيري در صحنه علوم و فنون جديد است.
سردار سرلشكر سيد يحيي صفوي طي سخناني در نشست مشترك علمي فرماندهان و مسئولان دانشگاه هاي نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي ايران، بااشاره به حضور نظامي گسترده آمريكا در خاورميانه و خليج فارس به ويژه در سال هاي اخير كه به بهانه حوادث ۱۱ سپتامبر صورت گرفت، آن را چهارمين رويداد عنوان كرد و گفت: امروز سياست يكجانبه گرايي و عمليات پيش دستانه آمريكا نه تنها امنيت كشورهاي منطقه خاورميانه بلكه امنيت جهاني را تهديد مي كند و در راستاي سياست صهيونيست ها براي تسلط بر جهان اسلام و منابع آن حركت مي كند و البته اين سياست محكوم به شكست است.
دادستان كل كشور:
تنظيم كيفرخواست عليه صدام در حال پيگيري است

فارس: دادستان كل كشور با بيان اين كه مسئوليت اصلي تهيه كيفر خواست عليه صدام بر عهده شوراي عالي امنيت ملي است، گفت: به عنوان وظيفه مدعي العموم، به طور جداگانه در حال تهيه اسناد و مدارك مربوط، براي تنظيم كيفرخواست هستيم. قربانعلي دري نجف آبادي درخصوص وضعيت و اقدامات انجام گرفته براي تنظيم كيفرخواست عليه صدام توسط دادستاني كل كشور گفت: اصل اين مسئوليت بر عهده كميته اي است كه در شوراي عالي امنيت ملي براي اين كار تشكيل شده است و ما به عنوان وظيفه مدعي العمومي بصورت جداگانه در حال تهيه اسناد و مدارك مربوط در اين زمينه هستيم.
لاريجاني: اروپايي ها از ما امتياز مي گيرند، اما از اجراي تعهدات خودداري مي كنند
فارس: نماينده مقام معظم رهبري در شوراي عالي امنيت ملي در واكنش به عدم حمايت اروپايي ها از ورود ايران به سازمان تجارت جهاني، گفت: هر زمان اروپاييها با ما مذاكره كرده اند، تلاش مي كنند كه تعهداتي را از ما بگيرند اما وقتي نوبت به خود آنان مي رسد با توجيه اين كه آمريكا مانع عمل به تعهدات از سوي آنان است، سرپيچي مي كنند. علي لاريجاني درباره وتوي آمريكا براي مقابله با ورود ايران به سازمان تجارت جهاني، با زشت شمردن اين حركت اروپايي ها، گفت: اگر چه اروپاييها در مذاكرات قبلي اعلام كرده بودند كه زمينه ورود ايران به WTO را فراهم خواهند كرد، اما متاسفانه آنان بلافاصله با عدم حمايت از كشورمان مخالفت خود را آشكار كردند.
وي به وفادار نبودن اروپايي ها در قبال تعهداتشان اشاره كرد و افزود: عدم حمايت اروپا از ورود ايران به WTO وزنه ضعيف اين كشورها را براي ما اثبات كرد. نماينده مقام معظم رهبري در شوراي عالي امنيت ملي در اين باره يادآور شد: اين حركت ناپسند، نقطه سياهي در روابط اروپا با كشورمان است.
لاريجاني تأكيد كرد: لازم است مذاكره كنندگان كشورمان به پارادوكس موجود در حركت هاي اروپا در مذاكرات بعدي توجه جدي كنند.
يك كارشناس آمريكايي: ايران هدف بسيار دشواري براي آمريكاست
فارس: استاد دانشگاه دولتي لوئيزياناي آمريكا و كارشناس برجسته مسائل ايران در اين كشور گفت: با توجه به جمعيت زياد، انسجام داخلي نيرومند و بعد مسافت جغرافيايي ايران، اين كشور هدف بسيار دشواري براي آمريكاست.
«مارك گازيوروسكي» استاد دانشگاه دولتي لوئيزيانا و نويسنده كتاب «سياست خارجي آمريكا و شاه» است. وي كه كارشناس سياست هاي جهان سوم، سياست كشورهاي خاورميانه و اقتصاد سياسي بين الملل و تطبيقي نيز مي باشد در خصوص اراده حمله آمريكا به ايران گفت: فكر نمي كنم كه آمريكا بخواهد به ايران حمله كند زيرا آمريكا به سختي در عراق گير افتاده و به بن بست رسيده است.
وي در يك ارزيابي از قدرت دفاعي ايران تصريح كرد: ايران هدف بسيار دشواري براي آمريكاست.

ديدار وزير اطلاعات از جمهوري آذربايجان
ايسنا: به نوشته روزنامه آذرتاژ، وزير اطلاعات ايران كه براي ديداري رسمي از باكو در جمهوري آذربايجان به سر مي برد، با وزير دادگستري اين كشور ديدار كرد.
اين روزنامه چاپ جمهوري آذربايجان ادامه داد، فكرت ممد اف، وزير دادگستري جمهوري  آذربايجان در اين ديدار بر توسعه همكاري هاي ميان دو كشور و اهميت اسناد امضا شده ميان طرفين تأكيد كرد. علي يونسي، وزير اطلاعات ايران نيز علاقه اش در خصوص سيستم قضائي جمهوري آذربايجان را ابراز و بر لزوم تبادل تجارب دو كشور در اين باره تأكيد كرد.

دستور كار اين هفته مجلس شوراي اسلامي
مهر: مجلس شوراي اسلامي درجلسات علني اين هفته طرح اصلاح ماده ۳ قانون برنامه چهارم توسعه، طرح ايمن سازي شهرها و روستاها و مقاوم سازي ساختمانها، طرح سقط درماني را بررسي خواهد كرد.
در جلسات اين هفته مجلس شوراي اسلامي علاوه بر بررسي چندين طرح و لايحه سوال سيد ناصر موسوي نماينده رامهرمز و رامشير از حبيب الله بيطرف وزير نيرو مطرح خواهد شد. مجلس شوراي اسلامي در جلسات اين هفته خود طرح استفساريه قانون نحوه تأثير سوابق منتقله بر سازمان تأمين اجتماعي براي استفاده از مزاياي مقرر در قانون تأمين اجتماعي مصوب تيرماه ،۱۳۵۴ لايحه الحاق يك تبصره به ماده هفت قانون اصلاح مقررات بازنشستگي و وظيفه بگيران استخدام كشوري مصوب ،۱۳۶۸ طرح سقط درماني، گزارش شور اول كميسيون كشاورزي، آب و منابع طبيعي در مورد رد طرح ممنوعيت واگذاري مراتع و جنگلها جهت طرح هاي مربوط به استخراج معادن ولايحه كنوانسيون چارچوب حفاظت از محيط زيست درياي خزر را در دستور كار خود دارد.
طرح اصلاح موادي از قانون بازرگاني و صنايع و معادن جمهوري اسلامي ايران، طرح ادغام شركت هاي آب و فاضلاب روستايي در شركت هاي آب و فاضلاب و طرح ايمن سازي شهرها و روستاها و مقاوم سازي ساختمان هاي كشور، لايحه حمايت از حقوق مصرف كنندگان نيز در دستور كار اين هفته مجلس است. لايحه تصويب مصوبات هفتمين و هشتمين كنگره اتحاديه پستي آسيا و اقيانوسيه، لايحه تصويب احكام و مصوبات بيست و دومين كنگره اتحاديه پستي جهاني منعقد شده در پكن ۱۳۷۸ و لايحه اصلاح لايحه قانوني مربوط به تعيين مدير يا مديران موقت براي سرپرستي واحدهاي توليدي و صنعتي و تجاري و كشاورزي و خدماتي اعم از بخش عمومي و خصوصي و قانون حفاظت توسعه صنايع ايران و لايحه اصلاح قانون اصلاح مواد ۲ و چهار قانون برنامه سوم توسعه و تشكيل شوراي عالي انرژي، لايحه نحوه جبران زحمات و خسارات كاركنان سازمان حفاظت محيط زيست در ارتباط با جرايم زيست محيطي ولايحه استفساريه بند (و) و تبصره چهار قانون بودجه سال ۱۳۷۸ كل كشور در دستور هفتگي مجلس شوراي اسلامي قرار دارد.

واكنش سخنگوي شوراي نگهبان
نسبت به اظهارات رئيس جمهور در روز ۱۶ آذر
سخنگوي شوراي نگهبان درخصوص اظهارات رئيس جمهور در روز ۱۶ آذر گفت: بعد از دستور مقام معظم رهبري جلسات متعددي با نماينده دولت يا رئيس جمهور و شوراي نگهبان براي بررسي صلاحيت ها برگزار شد كه گزارش نهايي آن قبل از انجام انتخابات در ۱۶/۱۱/۸۲ به وسيله دبير شورا خدمت رهبري تقديم شد كه ايشان در حاشيه آن به طور خاص از آيت الله جنتي تقدير و تفقد فرمودند و از زحمات كل شورا نيز تشكر كردند.
وي خاطرنشان كرد: متن تفقد ايشان نشان از تاييد و رضايت خاطر ايشان از انجام وظيفه شورا بوده است لذا اگر رئيس جمهور معتقدند نظر مقام معظم رهبري تأمين نشده است نمي دانم كه مبتني بر برداشت خاصي است كه ايشان داشتند يا مبتني بر قرائن ديگر.
سخنگوي شوراي نگهبان با بيان اين كه بين تفقد و تشكر مقام معظم رهبري از دبير و اعضاي شوراي نگهبان با اين كه گفته شود خلاف فرمان رهبري عمل شده، تناقض وجود دارد، گفت: نظر مقام معظم رهبري برگزاري به موقع و بدون تاخير انتخابات بود كه در عمل تأمين شد. الهام در ادامه در پاسخ به سوالي مبني بر اين كه وزير كشور از ارائه برنامه جديد براي شمارش رايانه اي به شوراي نگهبان خبر داد و هم چنين اعلام كرده بود كه در مورد انتخابات، مشكل، سر يك روز و دو روز است، نظر شما چيست؟ اظهار داشت: براي شمارش رايانه اي آراء هيچ پيشنهاد جديدي به شورا نرسيده است ولي همچنان كه بارها گفتم مطابق قانون انتخابات شورا علاقمند به ايجاد يك برنامه رايانه اي براي شمارش آراء است و آمادگي هم دارد. وي افزود: بحث شوراي نگهبان زمان برگزاري انتخابات نبود يعني ما راجع به اين كه انتخابات در چه روزي مثلا ۲۳يا ۳۰ ارديبهشت برگزار شود، بحثي نداشتيم و مورد ايراد ما نبود ، آنچه شورا مطرح كرده بود مبدا انتخابات بود نه منتهاي آن.
الهام در پاسخ به اين سوال كه آيا تفقد رهبري مربوط به كل روند برگزاري انتخابات بود يا برگزاري به موقع انتخابات، اظهار داشت: مربوط به موضوعي بود كه محل مناقشه قرار گرفت يعني تأمين نظر رئيس جمهور يا رئيس مجلس، با تأييد نامزدهايي كه آنها مي خواهند. اين گزارش در اجراي اين دستور - كه همان دستور خاصي است كه رئيس جمهور نسبت به آن توجه دارند - بود كه ليست دادند و افرادي را مشخص كردند و مجددا صلاحيت آنها بررسي شد و مرتب تاييد صلاحيت هاي جديدي كه دولت خواسته بود و در آن نامه بود، اعلام كردند و بعد از آن، آمار عددي به مقام معظم رهبري تقديم شد و ايشان شورا را در حاشيه اين نامه مورد تفقد قرار دادند.

|   اجتماعي    |    اقتصادي    |    دانش انفورماتيك    |    بـورس    |    حوادث    |    خارجي    |
|   سياسي    |    داخلي    |    شهري    |    ورزش    |    صفحه آخر    |

|    صفحه اول    |    آرشيو    |    شناسنامه    |    بازگشت    |