شماره جديد فصلنامه «فرهنگ و انديشه»
مهر: يازدهمين شماره فصلنامه فرهنگ و انديشه اختصاص به موضوع ساخت رانتي و فساد دارد.
عماد افروغ سردبير فرهنگ و انديشه درباره اين شماره نوشته است: اين مجموعه ناظر به مقالات و مباحثي پيرامون رانت و رانت جويي (افزونه خواهي و افزونه جويي)، ريشه ها، عوامل مرتبط و فساد ناشي از آن است.
تلاش شده است تا ضمن اشاره به تاريخچه شكل گيري دولت رانت جو در ايران معاصر و دوره هايي از رانت جويي، قبل و بعد از انقلاب اسلامي، به زمينه ها و شرايط مستعد تاريخي و ساختاري اين شكل گيري نيز توجه شود.
واقعيت اين است كه يكي از ويژگي هاي كشور ما همانند اكثر كشورهاي خاورميانه كه مي تواند به نوبه خود مانع عمده اي بر سر راه توسعه اقتصادي - اجتماعي درون زا و دير پا باشد، وجود ساخت رانتي ريشه دار از يك سو و دولت رانت جو از سويي ديگر است. در اين شماره مقالات زير منتشر شده است: دولت رانتي و بي ثباتي در ايران، حفره هاي تاريك تصميم گيري در سياستگذاري عمومي و ريشه هاي رانت جويي از ديدگاه هاي ساخت ديواني در ايران، رانت در حوزه فرهنگي - اعتقادي؛ امكان سنجي تعميم نظري، سازوكار و ويژگي هاي رانت جويي سياسي در ايران، آيا ثروت حاصل از منابع طبيعي به اقتدارگرايي مي انجامد؟، ويژگي ها و پيامد هاي ساختار رانتي در ايران (۱۳۳۲-۱۳۵۷)، تحول ساخت رانتي در دوران سازندگي، رانت و رانت جويي و توسعه اقتصادي، فساد اداري و امنيت اجتماعي.
تاريخ سياسي شيعيان اثني عشري در ايران
مهر: «تاريخ سياسي شيعيان اثني عشري در ايران» از ورود مسلمانان به ايران تا تشكيل حكومت صفويه، تاليف پروين تركمني آذر در ۴۰۰ صفحه و تيراژ ۲۵۰۰ نسخه منتشر شد.
هدف از نگارش تاريخ سياسي شيعيان اثني عشري در «ايران از ورود مسلمانان به ايران» تا تشكيل حكومت صفويه يافتن عوامل متعدد پيشرفت معنوي و فيزيكي شيعيان اثني عشري در ايران و نشان دادن فعاليتهاي آنها در ابعاد مختلف فرهنگي و سياسي و چگونگي عبور از فراز و نشيبهاي سياسي و لايه هاي به هم تنيده استبداد فكري و ديكتاتوري سياسي حاكم بر جامعه ايران است. كتاب از شش فصل تشكيل شده است: ۱- دوران تقيه و حركتهاي فرهنگي شيعيان(دوره امويان و عباسيان تا تشكيل حكومت طاهريان) ۲- گذر شيعيان از فراز و نشيب هاي سياسي - مذهبي (از حكومت طاهريان تا تشكيل حكومت آل بويه) ۳- تساهل و تسامح مذهبي و رشد شيعيان در عرصه سياسي (دوره آل بويه) ۴- دوران تقيه مجدد شيعيان و گذر از فراز و نشيب هاي سياسي - مذهبي (دوره غزنويان، سلجوقيان، و خوارزمشاهيان) ۵- تساهل و تسامح مذهبي و رشد مجدد شيعيان در عرصه سياسي (دوره ايلخانان و حكومت هاي محلي) ۶- گسترش فعاليتهاي سياسي شيعيان و نزديك شدن به مقصود (دوره تيموريان و تركمانان).