در آينده:
صنعت نرم افزار و چند رسانه اي (مالتي مديا) جايگزين صادرات نفت مي شود
|
|
گروه علمي فرهنگي- علي اصغر محمدي: دومين نشست خبري جشنواره نرم افزارهاي چندرسانه اي و نمايشگاه رسانه هاي ديجيتالي با حضور نماينده ويژه رئيس جمهور در امور فناوري اطلاعات با محوريت توجه بيشتر به صنعت نرم افزار در كشور برگزار شد.
مهندس نصرالله جهانگرد دراين نشست خبري تصويب قانون كپي رايت، تهيه پيش نويس قوانين جرايم رايانه اي، تصويب معافيت مالياتي درآمد حاصل از صادرات شركت هاي نرم افزاري، ارزيابي ارزش نرم افزارهاي صادراتي براساس صادر كننده يا اتحاديه صادركنندگان نرم افزار و حمايت از حضور در نمايشگاه هاي بين المللي را از جمله اقدامات انجام شده در كشور جهت حمايت از صنعت نرم افزاري عنوان كرد.
همچنين حمايت مالي و تضمين خريد محصول، وام كم بهره و معافيت مالياتي براي توليدكنندگان نرم افزار، اجرايي كردن قوانين كپي رايت، عدم حمايت از حركت هاي موازي و كوتاه مدت و حمايت از حركت هاي داراي استراتژي بلندمدت، از مواردي بود كه نماينده ويژه رئيس جمهور از آنها به عنوان اقدامات در دست انجام ياد كرد.
جهانگرد با اشاره به برگزاري جشنواره نرم افزارهاي چندرسانه اي گفت: صنعت نرم افزار و مالتي مديا با توجه به وجود مواد اوليه (سابقه تمدن ۲۵۰۰ ساله ايران و ۱۴۰۰ ساله فرهنگ اسلامي) و تكنولوژي توليد و بازار مصرف بسيار بزرگ ۷۰ ميليوني كه ۶۰ درصد جوان زير ۳۰ سال هستند، از اولويت هاي اساسي در اشتغال زايي و افزايش توليد ناخالص ملي و امكان جايگزيني اين صنعت به جاي نفت در آينده وجود دارد.
وي با اشاره به اين كه از ابتداي تصويب طرح تكفا، تأكيد خاصي بر توليد محتوا به زبان فارسي و خط فارسي در محيط رايانه و اينترنت وجود داشت گفت: اين موضوع به عنوان يك وجه مهم در به كارگيري فناوري اطلاعات در جامعه ايراني و در فضاي رقابت بين المللي سهم ذخاير فارسي در فضاي مجازي اينترنت، استراتژيك و حياتي است و سعي كرديم تا از توليد محتواي فارسي حمايت كنيم.
وي افزود: خوشبختانه مجموعه فعاليت هايي كه در اين بخش و فارسي سازي لينوكس در حال انجام است به مرحله مناسبي رسيده كه در يك نشست خبري مستقل اخبار آن ارائه خواهد شد.
وي تصريح كرد: توجه به حوزه مالتي مديا توجه تخصصي ويژه است، زيرا همه كاربردهاي رايانه اي به تدريج به سويي مي رود كه براي بهره برداران و كاربران از سهولت برخوردار است.
جهانگرد در خصوص موازي كاري در برگزاري نمايشگاه هاي حوزه IT گفت: تحرك موازي و پراكنده منفي نداريم و به زودي هماهنگ سازي جشنواره و نمايشگاه هاي ملي در IT را در بحث هاي شوراي عالي اطلاع رساني تعريف مي كنيم.
دبير شوراي عالي اطلاع رساني در پاسخ به مسأله ادغام نمايشگاه اطلاع رساني و فرهنگ با جشنواره نرم افزارهاي چندرسانه اي گفت: هيچ اصراري براي ادغام با جايگاهي نداشته ايم و تاكنون يكي دو دستگاه با ما همكاري داشته اند و دستگاه هايي هم به صورت موضوعي كار بخشي انجام داده اند و البته برخي هم مخالف بوده اند.
جهانگرد در خصوص نحوه نظارت شوراي عالي اطلاع رساني بر فعاليت فناوري اطلاعات دستگاه ها يادآور شد: فعاليت به كارگيري فناوري اطلاعات در دستگاه ها هيچ جا متوقف نشده است و شايد پروژه اي خاص متوقف شده باشد و بايد گفت كه بهينه سازي در ساختار اداري امري مهم و در قانون برنامه هم آمده است.
وي در زمينه استانداردسازي در حوزه IT گفت: توليدكنندگان و فعالان IT استانداردهاي بين المللي را براي حضور قدرتمند خود رعايت مي كنند و استاندارد در نرم افزارهايي كه قلمرو خط فارسي است داخلي و بقيه همان نسخه بين المللي استانداردهاي جهاني است.
جهانگرد بيشتر استانداردهاي حوزه IT را تشويقي و براي حضور در بازار جهاني دانست و گفت: پس از تعيين استانداردهايي اجباري در كشور، مؤسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي برآن استانداردها نظارت خواهد كرد.
نماينده ويژه رئيس جمهور در امور فناوري اطلاعات، افزايش گيم ها و بازار انيميشن در كشور را به دليل تفكر توسعه اي براي رونق نرم افزارسازي در كشور دانست و افزود: اين حوزه به دليل جذابيت خاص خود منجر به تحريك جوانان كه مهم ترين استفاده كنندگان از گيم ها و بازار انيميشن هستند، و ايجاد فرهنگ لازم براي توليد محتوا شده است.
همچنين محسن ميرابراهيمي دبير دومين جشنواره چندرسانه اي در اين نشست خبري با بيان اين مطلب كه صنعت نرم افزارهاي چندرسانه اي در زمره طبقه بندي هاي صنايع سريع، ارزان و فراگير است گفت: نرم افزارهاي چندرسانه اي در فرهنگ سازي، دينداري، توضيح مسايل پيچيده، تأمين كمبودهاي آزمايشگاهي و آموزش مدارس به ويژه در شهرستان ها، آموزش مسايل شرعي و تبادل فرهنگي كارآمدترين ابزارها هستند.
|