ضرر قليان و پيپ همسان با سيگار
يك متخصص قلب و عروق اعلام كرد: مصرف قليان و پيپ هيچ تفاوتي با مصرف سيگار ندارد، بلكه علاوه بر مضرات سيگار، زيان هاي خاص خودش را نيز دارد. دكتر هاشم كازراني در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا ـ منطقه كرمانشاه ـ با اعلام اين خبر اظهار كرد: به عنوان مثال سرطان زبان در افرادي كه به مقدار فراوان پيپ مي كشند، ثابت شده است.
وي در خصوص توتون هاي ميوه اي نيز گفت: در توتون هاي ميوه اي مواد معطري افزوده مي شود كه شناخته شده نيست و اين مواد ممكن است در آينده مسائل خاص خودش را داشته باشد. اين متخصص با بيان اينكه هر نوع ماده مخدري كه منشاء آن تنباكو باشد براي بدن زيان آور است، گفت: موادي كه بر اثر دود حاصل از تنباكو به داخل بدن منتقل مي شود، باعث بيماري هاي قلبي - عروقي مي شوند.
كازراني در پايان خاطرنشان كرد: به اين دليل كه سيگار سهل الوصول تر بوده و فرد در طول روز و در هر شرايط و مكاني مي تواند سيگار بكشد، آثار آن مشخص تر است.
ورزش مداوم و پيشگيري از سرطان سينه
زنان در هر گروه سني مي توانند با انجام حركات ورزشي به طور منظم ميزان خطر ابتلا به سرطان سينه را كاهش دهند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در دانشگاه علوم پزشكي ايران، مطالعات علمي بارها نشان داده است كه ورزش منظم به بدن انسان در مقابله با بيماري ها كمك مي كند، در ضمن مشخص شده براي آغاز فعاليت هاي ورزشي محدوديت سني وجود ندارد.
در مقاله اي كه به تازگي در نشريه انجمن پزشكي آمريكا منتشر شده، آمده است: حتي كساني كه وارد دوره يائسگي شده اند نيز مي توانند با ورزش كردن خطر سرطان سينه را كاهش دهند.
دكتر مك تيرنان و همكارانش با مطالعه روي 740 زن دريافته اند ريسك بروز سرطان سينه در زناني كه به طور منظم براي ورزش وقت صرف مي كنند، 20 درصد كمتر از ساير زنان است و در عين حال آنها دريافتند زنان چاق تنها زماني بيشترين بهره را از ورزش مي برند كه وزن خود را كم كنند.
به علاوه در همين مطالعه گزارش شده است كه انجام ورزش هاي نه چندان سخت مانند پياده روي، دوچرخه سواري و شنا، 5 بار در هفته از هر فعاليت ديگري مؤثرتر است.
كاهش بيماري هاي قلبي با مغزه هاي خشكبار
مغزهاي گردو، فندق، بادام، پسته، بادام زميني و انواع تخمه، دستگاه دفاعي بدن را تقويت مي كنند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به نقل از منابع اينترنتي، طبق تحقيقات انجام شده از ديگر خواص اين مغزها مي توان به كاهش كلسترول خون، كاهش ابتلا به بيماري هاي قلبي ـ عروقي، پيشگيري از پوكي استخوان و بيماري هاي دوران پيري اشاره كرد.
اين مغزها در هرم غذايي در گروه گوشت ها قرار مي گيرند و پروتئين، آهن، روي، كلسيم، پتاسيم و بسياري از مواد معدني ديگر را دارا هستند.
آنژين قلبي براي سيگاري ها
پزشكان هشدار دادند: خطر بروز بيماري هاي قلبي در افراد سيگاري 20 برابر همسالان غير سيگاري آنهاست.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، خطر پوكي استخوان و ورم مفاصل در زنان و مردان سيگاري و شيوع زخم هاي معده در اين افراد بيشتر است. استعمال دخانيات مقاومت دستگاه تنفسي در برابر عفونتها را كاهش و سبب پيدايش يا تشديد انواع بيماري هاي تنفسي و ريوي مي شود كه از جمله اين بيماري ها مي توان به برونشيت مزمن و آسم اشاره كرد. پزشكان مي گويند: كمتر از يك دقيقه پس از مصرف سيگار شدت ضربان قلب افزايش مي يابد. تماس با دود سيگار اطرافيان در دوران آبستني ممكن است باعث كم وزني نوزاد شود و همچنين سيگاري بودن پدر و مادر يك عامل خطر براي مرگ شيرخواران است.
به گزارش ايسنا، توان جسمي و ذهني كودكاني كه با دود سيگار تماس دارند كمتر از ديگر كودكان است.