چهارشنبه هاي بد پنج شنبه هاي خوب
اگر از شما بپرسند بيشترين و كمترين تصادفات تهران در چه روزهايي رخ مي دهد، چه جوابي مي دهيد؟ احتمالا پاسخ شما اولين و آخرين روز هفته است، اما اينگونه نيست.
در روزهاي چهارشنبه به عنوان آخرين روز كاري هفته، بيشترين و در روزهاي پنج شنبه با توجه به تعطيلي بسياري از مراكز اداري، كمترين ميزان تصادفات در تهران رخ مي دهد.
براساس مطالعات دو سالانه تصادفات شهر تهران، علاوه بر اين، بين ساعات 16 الي 18 بعدازظهر كه اوج ترافيك عصرگاهي است، بيشترين و بين ساعات 4 الي 6 بامداد كه كم ترددترين ساعات ترافيك صبحگاهي است، كمترين تصادفات در تهران به وقوع مي پيوندد.
بنابراين گزارش، با توجه به مطالعات زمان وقوع تصادفات تهران كه از سوي سازمان حمل و نقل و ترافيك شهرداري تهران طي سالهاي 81 و 82 صورت گرفته، از طرفي طي ماه آذر بيشترين و طي ماه فروردين با توجه به تعطيلي نيمه نخست اولين ماه سال، كمترين تصادفات در تهران اتفاق مي افتد.
اما در اين بين توجه به نكته ديگري نيز لازم مي نمايد.كافي است يك بار ديگر به روزها و ساعاتي كه بيشترين آمار تصادف را به خود اختصاص داده اند دقت كنيم.خواهيم ديد كه روزكاري پاياني هفته و ساعات پاياني كار روزانه بيشترين آمار تصادفات را شامل مي شوند. اين امر باعث مي شود كه بار ديگر به اين نتيجه برسيم كه مهيا نبودن شرايط دلخواه رواني و عصبي براي شهروندان، تبعاتي از قبيل افزايش آمار تخلفات رانندگي و تصادفات را درپي خواهد داشت.
مسلما تمهيد شرايطي براي فراهم شدن زمينه آرامش فكري شهروندان با برنامه ريزي هاي دقيق شهري مي تواند باعث كاسته شدن از معضلات مختلف در عرصه كلانشهرها شود، ضمن اينكه به اين ترتيب سلامت شهروندان نيز تضمين خواهدشد.
مديريت بحران يا مديريت ريسك
يكي از مزاياي رئيس جمهور شدن يك شهردار، اشراف كامل او به موضوعات شهري است؛ اين اولين موضوعي است كه دبير ستاد مديريت بحران شهر تهران بر آن تاكيد مي كند.
مهندس مازيار حسيني، دبير ستاد مديريت بحران شهر تهران به تفاوت بين مديريت بحران و مديريت ريسك اشاره كرده و گفت: در مديريت ريسك به دنبال كاهش حوادث هستيم و پيش آگاهي از جمله ويژگي هاي اصلي آن است، همچنين در مديريت ريسك مي توان از پيش بيني و هشدار استفاده كرد و زماني كه حادثه رخ مي دهد، تقريبا كارها از پيش انجام شده است، چرا كه در اين وضعيت مديريت بحران آغاز مي شود.
حسيني، ستاد مديريت بحران شهر تهران را شامل 35 سازمان دولتي، ستاد مديريت بحران مناطق شهرداري و ستاد مديريت بحران نواحي شهرداري اعلام كرد و افزود: از ابتداي برنامه ستاد مديريت بحران شهر تهران، در تمام مناطق، ساختمان هاي بلند مرتبه از جمله اكباتان، اميد، بيستون و ... را شناسايي و تيم هاي مديريت بحران را در آنها مستقر كرديم و پس از آن در تمام مناطق به شناسايي ساختمان هاي 10 طبقه به بالا پرداختيم و در حال حاضر در مناطق 2 ، 4 و 6 كار، تكميل شده است و در اين مناطق، آموزش هاي منطقه اي، كارگاه هاي مختلف، مانورهاي جمعي و نقشه مديريت بحران منطقه انجام شده است و به طور مكرر مسئوليت ها در اين مناطق گوشزد مي شود، ضمن اينكه پتانسيل هاي شغلي در مناطق، از جمله پزشكان و افراد فني شناخته شده اند، تا زمان حادثه از آنها استفاده بهينه شود.
او با بيان اينكه موازي كاري مهمترين نگراني ما در زمان زلزله است، افزود: پس از سال 82 ستاد مديريت بحران در شهر تهران وجود نداشت، اما به دليل توجه ويژه شخص رئيس جمهور به اين مسئله، شهرداري تهران نيز ستاد مديريت بحران تشكيل داد.