اسرار حلقه ها
ذرات تشكيل دهنده حلقه هاي سياره زحل بيشتر شبيه به گلوله هاي برفي نرم هستند تا خرده يخ هاي سفت و سخت كه تاكنون تصور مي شد.
به گزارش خبرگزاري بي.بي.سي، نتايج بررسي هاي اخير روي اطلاعات ارسال شده از سوي فضاپيماي كاسيني به زمين، نشان مي دهد اين گلوله هاي برفي همچنين بسيار آهسته تر از آنچه اخترشناسان تاكنون مي پنداشتند، در حال چرخش هستند.
بر اساس اين گزارش، ذرات تشكيل دهنده حلقه هاي زحل در سايه همكنش هايي كه با يكي از قمرهاي اين سياره دارند، به طور پيوسته در حال ايجاد و تخريب هستند. جزئيات اين دستاوردها و نتايج جديد، بتازگي در نشست اخير انجمن ستاره شناسي آمريكا در كشور انگلستان ارائه شد.
زوال ژني مردان!
نتايج تحقيقات جديد دانشمندان آمريكايي نشانگر آن است كه كروموزوم Y يعني تكه اي از DNA كه جنسيت مرد را به وجود مي آورد، در طول مسير تكاملي خويش، شمار بسيار زيادي از ژن هايش را از دست داده است.
به گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس، ژنتيكدانان پيش از اين تصور مي كردند كه اين زوال ژني در يك دوره 10 ميليون ساله رخ داده است، اما پژوهشگران موسسه پزشكي زيستي وايتهد در كمبريج واقع در ايالت ماساچوست آمريكا در پي انجام تحقيقات گسترده خويش، اثري از اين زوال در 6 ميليون سال اخير نيافته اند.
بر اساس اين گزارش، نتايج به دست آمده مويد محاسبات رياضي انجام شده در اين زمينه است كه نشان داده بود، ميزان و سرعت زوال ژني كروموزوم Y مردان با پيشرفت روند تكامل، كاهش مي يابد.
كروموزوم Y در حدود 300 ميليون سال پيش براي نخستين بار پديدار شد و از آن زمان تاكنون به كروموزومي كوچك تبديل شده است، زيرا اين كروموزوم برخلاف ساير كروموزوم هاي موجود در گنجينه ژني، فاقد توانايي و مكانيسم مناسب براي ترميم آسيب هاي وارد شده به DNA خود است.
با وجود اين، دانشمندان مي گويند كروموزوم Y مدرن امروزي داراي مكانيسم غيرمعمول ويژه اي است كه از آن براي حفظ كردن حدود نيمي از ژن هايش و محافظت از خود در برابر نابودي بهره مي گيرد.
كمبود مغز
دانشمندان اعلام كردند كمبود مغز اهدايي، انجام برخي از تحقيقات و آزمايش هاي عصب شناسان و پزشكان را با مشكل جدي رو به رو كرده است.
به گزارش خبرگزاري بي.بي.سي، متخصصان علوم اعصاب در فستيوال انجمن علوم بريتانيا كه در دوبلين اسكاتلند برگزار شد، تصريح كردند كه تداوم آزمايش ها و تحقيقات علمي بويژه در مواردي كه جنبه درماني براي انسان دارد، نيازمند بافت هاي عصبي و مغز هاي اهدايي بيشتري است و كمبود هاي موجود در اين زمينه مي تواند مانع بزرگي در مقابل پيشبرد تحقيقات علمي به وجود آورد.
اهداي مغز و ساير اعضاي بدن از سوي انسان هايي كه اعضاي بدن خويش را پس از مرگ در اختيار مراكز دانشگاهي و علمي قرار مي دهند، نقش مهمي در انجام پژوهش هاي علمي دارد.
اشتراك 96 درصدي
رمزگشايي از ژنوم (گنجينه ژنتيكي) شامپانزه ها، نشان مي دهد اين جانوران در حدود 96 درصد داراي اشتراك و شباهت ژني با انسان ها هستند.
به گزارش نشريه نشنال جئوگرافيك ، شباهت ژنتيكي انسان با انسان ريخت هاي بزرگ بويژه شامپانزه ها، سبب شده است تا اين جانوران كليد مهمي براي درك ابعاد زيستي و ژنتيكي گوناگون بشر باشند.
همچنين پزشكان نيز از اين قرابت ژنتيكي بهره فراواني مي برند و مي توانند انواع آزمايش هاي خود را با ضريب اطمينان بالا روي انسان ريخت ها انجام دهند و سپس نتايج آنها را به انسان ها تعميم بخشند؛ هر چند كه اين عمل، اعتراض گسترده بسياري از مدافعان اخلاق زيستي را در سراسر جهان برانگيخته است.
اين پروژه به سرپرستي موسسه فن آوري ماساچوست و نيز دانشگاه هاي هاروارد و واشنگتن با موفقيت به اجرا درآمده است و 67 دانشمند در پروژه رمزگشايي از ژنوم شامپانزه با يكديگر مشاركت داشته اند.
همايش فن آوري بيومتريك
همايش فن آوري هاي بيومتريك نوين 2005 از روز 19 تا 21 سپتامبر (ماه ميلادي كنوني) در ايالت ويرجينيا آمريكا برگزار مي شود.
به گزارش موسسه ملي استاندارد و فن آوري ايالات متحده آمريكا، آخرين دستاوردها و برنامه هاي جاري در زمينه تحقيق و توسعه، آزمايش و كاربرد فن آوري هاي بيومتريك در اين همايش مورد بحث و تبادل نظر حاضران قرار خواهد گرفت.
بر پايه اين گزارش، بويژه وزارت امنيت داخلي ايالات متحد آمريكا به دستاوردهاي نوين در اين زمينه و كاربرد هاي آن علاقه مند است؛ به طوري كه قصد دارد بزودي نسل جديدي از گذرنامه هاي بيومتريك را توليد كند.
گذرنامه هاي بيومتريك حاوي تراشه ويژه اي هستند كه تمامي مشخصات بيومتريك انسان از رنگ قرنيه چشم گرفته تا آثار انگشتان روي ثبت شده است.