ايران در جدول
مهديا گل محمدي- برابر آخرين خبرها، از هر يكهزار نفر جمعيت ايران، 72 نفر با اينترنت سر و كار دارند. به گزارش توسعه انساني سازمان ملل،تعداد كاربران اينترنتي ايران در ميان كشورهاي واقع در حاشيه خليج فارس در رتبه يكي مانده به آخر، قبل از عربستان قرار دارد.
اين در حالي است كه عصر ارتباطات، ساليان سال است كه ذهن بشر را به چگونگي همگامي با اين پديده خودجوش مشغول ساخته است، چرا كه ديگر نمي توان همانند قبايل سرخپوستي براي جابه جايي اطلاعات از دود استفاده كرد. امروزه براي كنترل بازار فرهنگي، اقتصادي و سياسي، هيچ گريزي از استفاده از فن آوري هاي نوين ارتباطات نيست . اگرچه اين امر و بايسته هاي آن مورد توجه و اقبال مسئولان و سياستگذاران كشور ما نيز قرار گرفته است، اما ميزان كاربران اينترنت به عنوان مهمترين و گسترده ترين ابزار جابه جايي اطلاعات، نشان دهنده برخي نواقص و محدوديت هاست. به نظر مي رسد عامل فرهنگي، مهمترين نقش را در كاهش دسترسي كاربران به اينترنت دارد. مسئولان فرهنگي همچنان قادر به اتخاذ موضعي بينابين به منظور فيلتر واقعي از سويي و حفظ اطلاعات از سوي ديگر، نبوده اند. همچنين ترويج فرهنگ صحيح كاربري اينترنت برنامه اي است كه همچنان بدون متولي باقي مانده است.
بنابراين در حالي كه ضريب نفوذ اينترنت از صفر در سال 1994 ميلادي به 5ميليون و 600 هزار نفر در سال 2005 رسيده است و پيش بيني مي شود در سال 2007 بالغ بر 35 ميليون نفر شود، لزوم برنامه يزي صحيح و درنظرداشتن رشد كاربري اينترنت به عنوان شاخص رشد اطلاع رساني آزاد روشن مي شود.
توزيع شير يارانه اي با مشكل مواجه شده است
فارس - رئيس دبيرخانه شوراي عالي رفاه و تامين اجتماعي گفت: اختلاف بين وزارتخانه هاي بازرگاني، كشاورزي و رفاه و تامين اجتماعي، توزيع شير يارانه اي را با مشكل مواجه كرده است.
سيدمرتضي افقه افزود: مقرر شده كه جلسات توافقي بين وزارتخانه هاي بازرگاني، كشاورزي و رفاه و تامين اجتماعي برگزار شود كه نتيجه اين جلسات را به شوراي عالي رفاه و تامين اجتماعي ارائه كنند.
وي در ادامه گفت: در هفته اول مهرماه كميته تخصصي بررسي ميزان توزيع شير يارانه اي برگزار مي شود كه به علت اختلاف نظر بين سه وزارتخانه، تصويب اين موضوع دو هفته عقب افتاده است.
رئيس دبيرخانه شوراي عالي رفاه و تامين اجتماعي اظهار داشت: ميزان توزيع شير مدارس در مقطع راهنمايي نيز بخشي از اختلافات بين اين سه وزارتخانه بوده و بخش ديگر آن در مورد ميزان توزيع شير يارانه اي بين مردم است.
افقه افزود: پيشنهاد شده كه در نيمه اول مهرماه جلسه شوراي عالي تشكيل شود كه زمان دقيق آن بستگي به وقت وزرا و رئيس جمهوري دارد.
ترس هاي آزمايشگاهي
مراجعه به آزمايشگاه، دلهره و استرس مخصوص به خودش را دارد، همه ما تا آنجا كه ممكن است از پزشك، بيمارستان و آزمايشگاه دوري مي كنيم. ترس از آمپول شايد اولين دليل براي دوري گزيدن از اين مراكز باشد، اما آن سوي قضيه ترس بزرگتري نهفته است. اينكه جواب آزمايش هاي ما چه بيماري هاي خاصي را در تن و بدن ما هويدا مي كند، دلهره اي به جانمان مي اندازد، ديدني.
ترس از بالا بودن چربي و اوره و قند خيلي ابتدايي است، چراكه گاهي وقت ها در عكسبرداري هاي حرفه اي و آزمايش هاي جورواجور، تومورهاي بدخيم و غده هاي سرطاني هم در تن و بدن آدمي يافت مي شود. به هر حال دلايل قابل توجهي براي گريز از آزمايشگاه هاي تشخيص طبي وجود دارد. آخرين دليل براي پرهيز از آزمايشگاه صرف وقت و هزينه گزاف است. براي هزينه كه نمي توان چاره اي انديشيد، حداكثر مي شود از بيمه هاي جورواجور سود جست، اما براي وقت كاري كرده اند كارستان.
پيك بادپا از اين پس جواب آزمايش هاي پزشكي شما را در محل سكونت تحويل مي دهد. پنج آزمايشگاه بزرگ تهران تاكنون با انجام هماهنگي، كار تحويل جواب آزمايش را به پيك سپرده اند و مدعي هستند كه 10 هزار سفر درون شهري برچيده خواهد شد.
با يك حساب سرانگشتي اگر با هر 10 آزمايشگاه 10هزار سفر برچيده شود، بزودي پيك بادپا همه سفرهاي درون شهري ما را برعهده مي گيرد و هر پيك در نصف روز 40 برگه جواب را به دست متقاضيان مي دهد.
ايران پنجمين قدرت امدادي دنيا
آريا - ايران رتبه پنجم جهان را در كمـك رساني در زمينه حوادث طبيعي كسب كرد.
داور بينالمللي امداد جمعيت هلال احمر ايران با اعلام اين خبر گفت: اين رتبه را با وجود اينكه در زمره 10 كشور بلاخيز جهان هستيم، به دست آورده ايم. وي مهمترين اصل در بحران را مديريت بحران (I.C.S) دانست و گفت: تنها ضعـف مـا در كنترل بحران ها ضعف مديريت در بحـران است. اين مسئول اضافه كرد: مديريت بحران كـلان به عهده وزارت كشور است، اما مهم تلاش مردم براي مهـار كـردن بحـران در لحـظات اوليه بلاياست. وي در اين حال بر نقش تكنولـوژي در كنـار نيروي انساني تاكيد كرد و گفت: اگر عـلاوه بر آموزش نيروي انساني كارآمد، تكنولوژي و امكانات سخت افزاري را افـزايش دهيم، مـي توانيم به مقامي بالاتر از رتبه پنجم دسـت يابيم.