سه شنبه ۱۰ آبان ۱۳۸۴ - سال سيزدهم - شماره ۳۸۳۹ - Nov 1, 2005
اقتصادي
Front Page

۵۰ درصد يارانه بنزين در ايران به جيب ثروتمندان مي رود
006483.jpg
گروه اقتصادي: نشريه ميد در گزارشي از وضع يارانه هاي سوخت و خصوصا بنزين در ايران، اعلام كرد قشر فقير ايران نفع چندان مستقيمي از يارانه هاي سوخت نمي برند و اكثر يارانه ها به جيب ۱۰ درصد ثروتمندان مي رود.
به گزارش خبرنگار ما به نقل از ميد، پيش بيني مي شود باتوجه به افزايش چشمگير مصرف بنزين در ايران واردات بنزين به رشد روزافزون خود ادامه دهد و كماكان بخش مهمي از درآمدهاي ايران به واردات بنزين اختصاص يابد.
براساس اين گزارش، يارانه سوخت، بخش اصلي يارانه هاي دولتي ايران را دربرمي گيرد. پيش بيني مي شود كل يارانه هاي كالاهاي مصرفي در ايران تا پايان سال جاري ميلادي به ۵/۶ تا ۷ ميليارد دلار برسد كه حدود ۱۴ درصد از هزينه هاي مستقيم دولتي ايران را تشكيل خواهد داد.
به گزارش ميد درحالي كه دولت ايران يارانه فراواني براي بنزين مي پردازد، مقادير فراواني از آن به صورت قاچاق، استفاده نادرست و اسراف از بين مي رود.
عليرغم اين كه هدف از يارانه هاي كمك به قشر فقير جامعه است، اما ميد معتقد است يارانه هاي بنزين در ايران كمك چندان مستقيمي به طبقه فقير ايران نمي كند.
برپايه اين گزارش، ۱۱ ميليون ايراني كه زير خط فقر و با كمتر از ۲۷۰ دلار در ماه زندگي مي كنند به هيچ وجه توان مالي براي خريد حتي يك خودروي دست دوم را هم ندارند و در نتيجه منفعت يارانه هاي بنزين به جيب آنها نمي رود.
براساس اين گزارش، باتوجه به قيمت خودرو در ايران، بيش از ۵۰ درصد يارانه هاي بنزين در ايران به جيب ۱۰ درصد نخست ثروتمندان ايران مي رود و فقرا عمدتا از حمل و نقل عمومي استفاده مي كنند و اين درحالي است كه اينگونه پنداشته مي شود كه در صورت قطع يارانه هاي بنزين اين فقرا هستند كه بيشترين آسيب را مي بينند .
ميد مي افزايد، درحالي كه بنزين در ايران به بهاي هر ليتر ۸۰۰ ريال به مصرف كننده عرضه داشته مي شود اما هزينه توليد آن در داخل هر ليتر ۲۵۰۰ ريال است و افزون بر اين يك سوم بنزين مصرفي ايران نيز وارد مي شود. درحالي كه ايران داراي دومين ذخاير بزرگ نفت و گاز جهان است اما هنوز هم ظرفيت پالايشگاهي كافي براي تأمين نياز داخلي خود را ندارد و مجبور است ۲۵ تا ۳۰ ميليون ليتر بنزين را به بهانه ۴۵۰۰ ريال وارد كند كه تاكنون بيش از ۴ ميليارد دلار صرف واردات بنزين در سال جاري شده است.
اين گزارش حاكي است،  قيمت پايين بنزين در ايران موجب شده است مردم چندان به صرفه جويي نيانديشند به طوري كه فقط در ايستگاه هاي بنزين روزانه ۲۵۰ هزار ليتر بنزين تباه مي شود، به علاوه روزانه معادل ۹۳ هزار دلار بنزين در جايگاه هاي سوخت رساني تبخير مي شود. از ديدگاه ميد مشكل ديگر ايران، خودروي پرمصرف و قديمي پيكان است كه در صورت جايگزيني آن با خودروهاي كم مصرف و جديد، مصرف بنزين در ايران حداقل ۱۰ درصد كاهش خواهد يافت.
همچنين تخمين زده مي شود كه روزانه ۵۰۰ هزار تا يك ميليون بشكه ليتر بنزين به خارج از مرزهاي ايران خصوصا تركيه، پاكستان، افغانستان و امارات قاچاق مي شود كه سالانه ۱۴۰ ميليون دلار هزينه بر دست دولت ايران مي گذارد.

وزير كار و امور اجتماعي:
جايگزين طرح ضربتي اشتغال به زودي اجرا مي شود
مهر: وزيركار و امور اجتماعي در گفتگو با مهر: جايگزين طرح ضربتي اشتغال به زودي اجرا  مي شود. وزير كار و امور اجتماعي گفت: طرح جديدي به زودي جايگزين طرح ضربتي اشتغال خواهد شد.
سيدمحمد جهرمي افزود: طرح ضربتي اشتغال را به مانند گذشته دنبال نخواهيم كرد چون اين طرح ازكارآيي لازم برخوردار نبود.
وي خاطرنشان كرد: درگذشته به متقاضيان كارسه ميليون تومان وام مي داديم وبدون پيگري خاصي بعد ازاعطاي تسهيلات انتظارايجاد شغل و كاهش نرخ بيكاري را داشتيم.
جهرمي از اجراي سياست هاي جديدي توسط وزارت كار و امور اجتماعي براي كاهش نرخ بيكاري درآينده خبرداد و تصريح كرد: در مرحله اول اين طرح كارآفرينان شناسايي و پتانسيل سنجي خواهند شد.
وي اضافه كرد: بعد از شناسايي، آنان را در زمينه هاي مالي، حقوقي، قانوني، فني و تكنولوژي حمايت خواهيم كرد تا زمينه ايجاد يك بنگاه فعال ايجاد گردد.
جهرمي با اشاره به اينكه به بنگاه هايي كه براي چند نفر اشتغال ايجاد كند، تسهيلات ويژه ارائه خواهد شد، اظهار داشت: به دنبال تعريف بنگاه هايي هستيم كه بتوانند حداقل بين ۱۰ تا ۲۰ شغل دركشور ايجاد نمايند.وي تصريح كرد: پس از ايجاد بنگاه ها اقداماتي درجهت رفع مشكلات و ساماندهي بازار كالا وخدمات آنها هم صورت مي گيرد تا پايداري مشاغل ايجادشده بيش ازگذشته باشد.

وزير راه و ترابري اعلام كرد:
اختصاص ۱۵۰ ميليارد تومان
از درآمدهاي نفتي به راههاي روستايي
006480.jpg
مهر: وزير راه و ترابري از اختصاص ۱۵۰ ميليارد تومان به راههاي روستايي از محل افزايش درآمدهاي نفتي كشور با تصويب مجلس خبر داد.
محمد رحمتي گفت: كميسيون برنامه و بودجه مجلس طي جلسه اي اختصاص يك هزار و ۵۰۰ ميليارد ريال اعتبار به راههاي روستايي كشور در سال جاري از محل افزايش درآمدهاي نفتي كشور را تصويب كرد.
وي افزود: باتوجه به محاسبه متوسط نرخ ۱۹ دلاري هر بشكه نفت در بودجه سال جاري و افزايش اين نرخ در حال حاضر به بيش از ۵۰ دلار، تصميم اختصاص اعتبار به راههاي روستايي كشور از سوي كميسيون برنامه و بودجه مجلس گرفته شده است.
رحمتي خاطرنشان كرد: درحال حاضر تصويب نهايي اين ميزان اختصاص اعتبار به راههاي روستايي از محل افزايش درآمدهاي نفتي كشور در صحن علني در دستور كار مجلس قرار گرفته است.
وزير راه و ترابري، اختصاص يك هزار و ۵۰۰ ميليارد ريال به راههاي روستايي در سال جاري را گام مهمي در بهسازي اين گونه راههاي كشور دانست و گفت: در حال حاضر ۵۰ هزار كيلومتر راه روستايي كشور آسفالت نشده است.
وي از تهيه لايحه بهسازي و آسفالت ۵۰ هزار كيلومتر راه روستايي كشور با اعتبار بالغ بر ۱۵ هزار ميليارد ريال از سوي وزارت راه وترابري خبر داد و اظهارداشت: با تصويب نهايي اين لايحه در دولت و مجلس، ظرف مدت سه سال تمامي راههاي روستايي كشور آسفالت و بهسازي خواهد شد.

معاون حقوقي و امور مجلس سازمان مديريت:
طرح جديدي براي ادغام وزارتخانه ها در دستور كار نيست
فارس: معاون حقوقي و امور مجلس سازمان مديريت و برنامه ريزي گفت: لايحه تشكيلات كلان دولت در دولت مسكوت مانده است و بنابراين ادغام وزارتخانه ها فعلا منتفي است.
محمدقاسم حسيني اظهار داشت: فعلا ادغام وزارتخانه ها منتفي است تا دولت جديد فرصت بررسي لايحه را پيدا كرده و نظراتش را اعلام كند.
وي تأكيد كرد: طرح جديدي نيز براي ادغام وزارتخانه ها مطرح و در دستور كار نيست.
معاون سازمان مديريت و برنامه ريزي همچنين از بررسي لايحه خدمات كشوري در صحن علني مجلس خبر داد و افزود: بررسي كليات لايحه در دستور كار مجلس قرار دارد و اين لايحه روز چهارشنبه هفته جاري و يا يكشنبه هفته آينده در دستور كار صحن علني قرار خواهد گرفت.
به گفته وي كليات لايحه خدمات كشوري در مرحله بررسي كميسيون اجتماعي تغييرات چنداني نكرده است.
حسيني همچنين درخصوص وضعيت لايحه صندوق مهررضا در مجلس نيز گفت: اين لايحه در كميسيون برنامه و بودجه در درست بررسي است.
لايحه تشكيلات كلان دولت ادغام وزارتخانه هاي راه و مسكن، نفت و نيرو، اقتصاد و صنايع و معادن و بهداشت و رفاه و تأمين اجتماعي و برخي از سازمان هاي تحت نظارت دولت را پيش بيني كرده بود.

جايزه ملي كيفيت امسال هم برنده ندارد
فارس : مديركل سيستم هاي كيفيت موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران گفت: جايزه ملي كيفيت امسال نيز براي سومين سال متوالي برنده اي ندارد.
بهروز رياحي در جمع خبرنگاران با اشاره به اين كه جايزه ملي كيفيت در پنج سطح تنديس زرين، سيمين، بلورين و گواهينامه اشتهار به سرآمدي و اهتمام به سرآمدي اعطا مي شود، اظهارداشت: نمره بالاترين سطح تنديس ۷۰۰ و پايين ترين آن ۴۵۰ بود كه باز هم هيچ كدام از واحدهاي توليدي و خدماتي موفق به دريافت اين امتياز نشدند.
وي تعداد متقاضيان شركت در جايزه ملي كيفيت را در سال ۸۲ ، ۱۲۹ واحد، در سال گذشته ۱۴۴ واحد و امسال ۱۷۹ واحد ذكر كرد و يادآور شد: ۶۵ درصد اين واحدها توليدي و ۳۵ درصد آنها خدماتي بودند.
وي تكميل اظهارنامه از سوي واحد متقاضي را به معناي آغاز فرايند ارزيابي عنوان كرد و گفت: از ۵۷ واحد در فرايند ارزيابي، شش واحد بيش از ۳۰۰ امتياز دريافت كردند و ۹ واحد نيز براي گواهينامه اهتمام به سرآمدي انتخاب شدند.

۲۰۰ شهر كشور زير پوشش  سيم  كارتهاي
  اعتباري  خواهد رفت
ايرنا : مديركل  روابط عمومي شركت  مخابرات  ايران  گفت : ۲۰۰ شهر كشور در طول  دوسال  زير پوشش  سيم كارتهاي  اعتباري  خواهد رفت .
داوود زارعيان ، افزود: اولويت  در واگذاري  اين  سيم كارتها پوشش  استانهاي  بزرگ  است  كه  تا پايان امسال  اين  كار انجام  مي شود.
وي  تعداد سيم  كارتهايي  كه  واگذار خواهد شد، را يك  ميليون  و ۹۵۰ هزارشماره  اعلام  و اظهار داشت : تاكنون  ۴۵۰ هزار شماره  از اين  تعداد واگذار شده است .
زارعيان  درباره اجراي  پروژه  فيبر نوري  دركشور توضيح  داد: ۵۶ هزاركيلومتر فيبر نوري  اجرا شده  كه  حدود ۳۰ هزار كيلومتر آن بصورت  كمربند سراسري  و۲۶ هزار كيلومتر در داخل  شهرها و استانها انجام  و از آن بهره برداري  مي شود.
مديركل  روابط عمومي شركت  مخابرات  ايران  در زمينه  پروژه هاي  بين المللي  شركت  مخابرات  ايران  نيز گفت : دراين  رابطه  يك  پروژه  مشترك  كابل  دريايي  باكويت  در دست  اجراست  كه  ايران  را از فجيره  به  كشورهاي  عربي  و ازآنجا به تمامي  جهان  اتصال  مي دهد و مراحل  پاياني  كار را مي گذراند.وي  افزود: دومين  پروژه    كه  از شاخه  چين  شروع  و تا فرانكفورت آلمان  ادامه  دارد   راه  اندازي  و مورد استفاده  قرار دارد.
زارعيان  درباره  همكاري  با كشور عراق  در زمينه  مخابرات  اظهار داشت : بااين  كشور مذاكراتي  صورت  گرفته  شده  و نشستهايي  نيز برگزار شده  كه  از طريق استان  كرمانشاه  به  استانهاي  هم  مرز در عراق  متصل  شويم .
وي  خاطرنشان  كرد: دراين  زمينه  ايران  مشكلي  ندارد و طرف  عراقي  هم  آمادگي خود را اعلام  كرده  است .

ادعاي ورود كالاهاي كره اي از طريق دوبي بي اساس است
گروه اقتصادي: در روزهاي اخير، ادعاهايي از سوي برخي محافل خارجي مبني بر ممنوعيت ورود كالاهاي برخي كشورها به ويژه كره جنوبي به كشور مطرح شده است. هرچند مقام هاي كشورمان به صراحت در اين رابطه موضع گيري نكردند اما به نظر مي رسد، محدوديتي در اين زمينه ايجاد نشده است.
با محمود بهشتيان، معاون امور گمركي گفت وگو كرده ايم.
***
* ادعاي عدم ارايه مجوز ورود به كالاهاي كره اي از ۱۹ اكتبر تاكنون و معطل ماندن ۲۶ محموله كره اي در گمرك بر چه مبنايي مطرح شده و تا چه حد صحت دارد؟
- براي ورود كالايي به كشورمان ابتدا بايد در وزارت بازرگاني ثبت سفارش انجام شود و براين اساس اگر مقرر است تا ممنوعيت يا مشكلي براي كالاي كشور خاصي ايجاد شود، اين كار در وزارت بازرگاني انجام خواهد شد و از ثبت سفارش كالاي خاص از كشور موردنظر ممانعت مي شود.
براين اساس چنين ادعايي از آنجا كه گمرك در انتهاي فرآيند ورود كالا به كشور قرار دارد، نمي تواند صحت داشته باشد. چراكه بعد از ثبت سفارش كالا در وزارت بازرگاني و عدم ابلاغ وجود ممنوعيت براي واردات كالا از كشوري، هر كالايي كه براي واردات آن قوانين و مقررات جاري كشور رعايت شده باشد، قابل ترخيص خواهد بود. اگر خواستار جلوگيري از واردات كالاهاي كره اي باشيم از ثبت سفارش اين كالاها در وزارت بازرگاني جلوگيري شده و از ابتدا براي اين كشور ثبت سفارش صورت نخواهد گرفت. براين اساس اگر كالايي قبلا ثبت سفارش و به طور قانوني وارد كشورمان شده باشد، باتوجه به اينكه هنوز به گمرك دستوري براي جلوگيري از واردات كالاهاي كره اي ارائه نشده، اين كالاها با رعايت قوانين و مقرارت مربوطه قابل ترخيص خواهد بود.
* آيا دستورالعملي براي ممنوعيت واردات كالاهاي ال جي و سامسونگ به گمرك ابلاغ شده است؟
- هيچ گونه بخشنامه اي مبني بر ممنوعيت ورود كالاهاي ال جي و سامسونگ به گمرك ابلاغ نشده است گرچه طبق بند ۱۲ ماده ۴۰ قانون گمرك بايد تمام كالاهاي ورودي به كشورها با مارك ساخت كشور مربوطه باشد. مثلا اگر كالايي با مارك ال جي از كشور چين وارد شود اجازه ترخيص نخواهد يافت. همچنين اگر كالاي ساخت يك كشور بخواهد از طريق كشور ديگري به كشور ثالث وارد شود بايد حتما نشان كشور سازنده بر آن درج شود چراكه در غير اين صورت موجب اغفال مصرف كننده خواهد شد. براساس قوانين به طور كلي كالايي كه موجب اغفال مصرف كننده شود ممنوع خواهد بود. همچنين در زمينه برخي اخبار منتشرشده مبني بر ندادن اجازه ترخيص به محموله اي از پلاستيك سخت به ارزش يكصد هزار دلار كه متعلق به شركت ال جي باشد يا درخصوص كالاهاي فولادي به ارزش يك ميليون و هشتصد هزار دلار متعلق به شركت دوو نيز تاكنون كسي براي اقامه دعوا در اين زمينه به گمرك مراجعه ننموده و ادعايي مبني بر ممانعت هيچ يك از گمركات كشور براي ورود كالاهاي مذكور مطرح نشده است. براين اساس چنين ادعاهايي از صحت لازم برخوردار نخواهد بود.
* به گفته آژانس گسترش تجارت و سرمايه گذاري كره حدود ۳۰ تن از واردكنندگان ايراني قطعات صنعتي كره اعلام كرده اند درصورت طولاني شدن تحريم واردات كره به ايران از طريق مرزهاي دوبي براي واردات كالاهاي كره اي به ايران اقدام خواهند كرد اين كار تا چه حد قابل اجرا خواهد بود؟
- انجام چنين كاري مقدور نخواهد بود و درصورت ممنوعيت ورود كالا از كره هيچ تفاوتي ندارد چراكه وقتي ورود كالايي به كشوري ممنوع شود ازآنجا كه يكي از اسنادي كه براي ترخيص كالا در گمرك موردنياز است گواهي مبداء بوده و براي ورود كالايي از هر كشور بايد محل ساخت اين كالا در فرم مربوط به گواهي مبداء درج شود، اگر واردات كالاهاي كره اي به كشورمان ممنوع شود امكان انجام چنين كاري باتوجه به ضرورت ارايه گواهي مبداء براي كالاهاي وارداتي وجود نخواهد داشت مگر آنكه واردكنندگان با تقلب قصد داشته باشند تا در گواهي مبداء نام كشور سازنده را كشور ديگري درج كنند كه اين موضوع در گمرك كنترل خواهد شد. اگر مقرر شود تا ورود كالا از كشوري ممنوع شود امكان واردات آن به صورت مستقيم يا از طريق كشور ثالث وجود نخواهد داشت.
* آيا ابلاغيه اي مبني بر قطع واردات از كشورهاي كره جنوبي، انگليس، چك و آرژانتين به گمرك ارايه شده است؟
- هيچ گونه ابلاغيه اي مبني بر قطع واردات از كره، انگليسي و چك به گمرك ارايه نشده است اما براي واردات كالاهاي آرژانتيني ممنوعيت هايي وجود داشته و وزارت بازرگاني از ثبت سفارش كالاهاي اين كشور جلوگيري مي كند گرچه اعمال ممنوعيت براي واردات كالاهاي آرژانتيني نيز مربوط به قبل بوده و ارتباطي با مباحث اخير مطرح شده پيرامون پرونده هسته اي ايران ندارد. بايد توجه كرد كه در زمينه اعمال ممنوعيت براي واردات كالا از هر كشوري گمرك آخرين حلقه بوده و در پايان پروسه واردات قرار دارد به عبارت ديگر اگر كالايي توسط وزارت بازرگاني ثبت سفارش شده و در بانك نيز گشايش اعتبار شود گمرك به هيچ عنوان از ورود چنين كالايي ممانعت نخواهد كرد.
* حجم مبادلات تجاري ايران و كره طي دو ماه گذشته چگونه بوده است؟
- اكنون ميزان مبادلات تجاري ايران و كره همانند قبل بوده و اگر وزارت بازرگاني نيز از ثبت سفارش كالاهاي كره اي خودداري كند آثار آن بعد از يك ماه تا يك ماه و نيم در گمرك نمايان خواهد شد. چراكه مدت زماني براي اجرايي شدن اعمال محدوديت هاي احتمالي موردنياز خواهد بود. گرچه فعلا حجم روابط قبلي ايران و كره برقرار بوده و دستورالعملي براي ممنوعيت يا كاهش روابط تجاري ايران و كره به گمرك ابلاغ نشده است.

اداره بررسي هاي اقتصادي بانك مركزي:
تنها راه كاهش نقدينگي كنترل پول پرقدرت است
مهر: معاون اداره بررسي هاي اقتصادي بانك مركزي گفت: موثرترين روش براي كاهش حجم نقدينگي كنترل فرآيند توليد پول پرقدرت است.
فرهاد نيلي درخصوص كاهش حجم نقدينگي در كشورگفت: براي كنترل نقدينگي موثرترين راه كنترل پول پرقدرت و پايه پولي در جامعه است.
وي افزود: نمي توان پول پرقدرت در جامعه خلق كرد وبعد دست بانكها را براي اعطاي تسهيلات بست وبه نوعي ازاين موسسات ماليات دريافت نمود.
نيلي با اشاره به لزوم ايجاد فرآيند كنترل توليد پول پرقدرت درجامعه تصريح كرد: مردم خود مي توانند براي نقدينگي موجود در دست خود به درستي تصميم گيري كنند وتنها مابايد از افزايش پايه پولي جلوگيري نماييم.
وي با بيان اينكه ضريب فزاينده نقدينگي به علت قدرت خلق پول توسط بانكها درفرآيند خلق اعتباربوده است، افزود: نقدينگي از چهارعامل نسبت سپرده قانوني بانكها نزد بانك مركزي، نسبت اسكناس ومسكوك نزد اشخاص به سپرده هاي ديداري، نسبت ذخاير اضافي بانكها نزد بانك مركزي ونسبت سپرده هاي ديداري به غيرديداري برآورد مي گردد.

بن كارگري روغن نباتي اعلام شد
فارس: ستاد اجرايي بن كارگري، بن روغن نباتي اعلام كرد. به گزارش روابط عمومي وزارت كار و امور اجتماعي، از سر بنهاي سال ،۱۳۸۳ بن شماره ۹۴۳ (نه صد و چهل و سه) جهت دريافت يك حلب پنج كيلوگرمي روغن نباتي تعيين شده است.

افزايش توليد نفت كشور در سه ماهه اول امسال
فارس: وزارت نفت اعلام كرد: توليد نفت كشور در سه ماه نخست امسال ۲۶۵ هزار بشكه در روز افزايش يافته است. ميزان توليد نفت ايران در سال گذشته سه ميليون و ۸۴۰ هزار بشكه در روز بود.
اين ميزان در سه ماهه اول سال جاري به چهار ميليون و ۱۰۰ هزار بشكه در روز رسيده است كه نشان دهنده افزايش ۲۶۵ بشكه در روز است.

با راه اندازي شهرك اسقاط خودرو قطعات
خودروهاي فرسوده به بازار عرضه مي شود
گروه اقتصادي: مديرعامل شركت شهرك هاي صنعتي تهران با اشاره به راه اندازي شهرك اسقاط خودرو تا چندماه آينده گفت: قرار است در سال جاري ۲۰۰ هزار دستگاه خودروي فرسوده در اين شهرك بازيافت شود.
احمد زماني افزود: احتمالا بخشي از قطعات خودروهاي فرسوده كه قابليت استفاده داشته باشند براي تامين قسمتي از درآمد واحد متقبل كننده عمل اسقاط خودروها (بخش خصوصي) استفاده خواهد شد.
اين درحاليست كه به گزارش خبرنگار ما، هنوز مشخص نيست چه ارگاني قرار است به روند استفاده مجدد از قطعات اين قبيل خودروها نظارت كند و آيا اين قطعات را فقط در بازارهاي دست دوم قطعات يدكي خودرو مي توان يافت يا اينكه براي كاهش قيمت تمام شده خودروهاي صفركيلومتر نيز از آنها استفاده خواهد شد.
وي ظرفيت شهرك اسقاط را ۴۰۰ هزار دستگاه در سال دانست و تصريح كرد: ايجاد واحدهايي با ظرفيت اسقاط ۲۵ هزار دستگاه خودروي فرسوده در اين شهرك پيش بيني شده كه تاكنون يك شركت خارجي و ۴ شركت داخلي هم متقاضي حضور در اين واحدها بوده اند.
وي هزينه اسقاط هر ۱۰۰ هزار دستگاه خودروي فرسوده را بين ۳ تا ۵ ميليارد تومان عنوان كرد و گفت: قرار است در اين شهرك (شمس آباد كيلومتر ۴۰ جاده تهران قم) صنايع تبديلي چون شيشه سازي، لاستيك سازي و ريخته گري هم حضور داشته باشند.

تعرفه واردات پرتقال، نارنگي و سيب
از ۴ درصد به ۳۰ درصد افزايش يافت
006477.jpg
مهر: مدير كل تامين و توزيع كالاي وزارت بازرگاني گفت: براساس مصوبه كميسيون ماده يك، تعرفه سه قلم ميوه از جمله پرتقال، نارنگي و سيب به ۳۰ درصد افزايش يافت.
حسين مدرس خياباني گفت: در دوره بهره برداري از محصولات داخلي از اول آبان تا اسفند ماه سالجاري تعرفه سه قلم ميوه از جمله پرتقال، نارنگي و سيب از ۴ درصد به ۳۰ درصد افزايش يافت.
وي افزود: افزايش تعرفه اين سه قلم ميوه براي حمايت از توليد داخل افزايش يافته است كه به منظور حمايت از مصرف كننده از اول اسفند ماه سالجاري دوباره به حالت اول خود يعني ۴ درصد برخواهد گشت.
مديركل تامين و توزيع كالاي وزارت بازرگاني تصريح كرد: مصوبه افزايش تعرفه واردات پرتقال، نارنگي و سيب در كميسيون اصلي ماده يك مكمل طرح ذخيره سازي ميوه مي باشد.
وي خاطر نشان كرد: اميد است كه با اجراي اين طرح تجربه تلخ افزايش قيمت ميوه در عيد سال ۸۴ تكرار نشود.
خياباني گفت: اين طرح در كميسيون اصلي ماده يك به تصويب رسيد اما هنوز به دولت ابلاغ نشده است.وي همچنين افزود: با اقدامات موثر وزارت بازرگاني قيمت مرغ و تخم مرغ به حالت تعادل رسيده است و با كاهش ۲۰ درصدي مواجه شده است.
مدير كل تامين و توزيع كالاي وزارت بازرگاني تصريح كرد: در حال حاضر سقف قيمت مرغ ۱۵۵۰تومان است كه در برخي از مناطق تهران حتي به زير قيمت سقف رسيده است و اين درحالي است كه پيش از اين مرغ به قيمت ۱۷۰۰ تا ۱۸۰۰ تومان به فروش مي رسيده است.
وي همچنين با اشاره به كاهش قيمت تخم مرغ تصريح كرد: قيمت تخم مرغ به هر كيلو بين ۶۰۰ تا ۶۷۰ تومان رسيده كه در حال حاضر حجم زيادي از تخم مرغ در ميادين در حال توزيع مي باشد.
وي خاط نشان كرد: هر كيلو تخم مرغ پيش از اين به قيمت ۸۰۰ تومان به فروش مي رسيد كه هم اكنون با كاهش ۲۰ درصدي به حدود ۶۰۰ تومان رسيده است.

كالابرگ قند و شكر تعادلي روستايي اعلام شد
ايرنا: وزارت بازرگاني به مناسبت ماه مبارك رمضان، كالابرگ ۸۳۹ روستايي از مرحله دوازدهم كالابرگ ها را براي دريافت قيمت قند و شكر تعادلي اعلام كرد.به گزارش امور اجرايي ستاد بسيج اقتصادي كشور، اين كالابرگ به ازاي هر نفر يك كيلو و دويست گرم و به قيمت ۱۲۹۴ ريال توزيع مي شود.اين كالابرگ براي مصرف كنندگان تا ۱۲ اسفند ماه ۸۴ و براي عاملان فروش جهت تحويل كالابرگ هاي دريافتي به واحدهاي برگشت كالابرگ، تا ۱۵ اسفند ماه ياد شده داراي اعتبار است.

قيمت طلا و ارز
نوع---فروش (ريال)
يك بهار آزادي(قديم) ۱۱۷۵۰۰۰
يك بهار آزادي(جديد)۱۰۵۰۰۰۰
نيم بهار آزادي ۵۳۵۰۰۰
ربع بهار آزادي ۳۱۵۰۰۰
يك گرم طلاي ۱۸ عيار (ساخته نشده)۱۰۳۶۰۰
يك دلار آمريكا (بازار غيررسمي)۹۰۷۷
يك دلار آمريكا (نرخ رسمي بانك مركزي) ۹۰۶۱
يك يورو (نرخ رسمي بانك مركزي)۱۰۹۲۳


|   اجتماعي    |    اقتصادي    |    دانش انفورماتيك    |    بـورس    |    حوادث    |    خارجي    |
|   سياسي    |    داخلي    |    شهري    |    ورزش    |    يادداشت    |    صفحه آخر    |

|    صفحه اول    |    آرشيو    |    شناسنامه    |    بازگشت    |