ساخت وساز در پايتخت
بديهي ست با توجه به گستردگي ابعاد مشكلات شهر تهران، حل اين مشكلات، از يك سو، همت استادان و صاحب نظران دانشگاهي و هماهنگي و همسويي تمامي دست اندركاران مديريت شهر تهران، وزارتخانه ها، سازمان ها و نهادهاي برنامه ريز و تصميم ساز و از سوي ديگر حمايت همه جانبه رسانه هاي عمومي خبري، اصحاب مطبوعات و در يك كلام عزمي ملي را مي طلبد.
به همت باشگاه دانشجويان دانشگاه تهران و انجمن علمي دانشجويان مهندسي عمران دانشكده فني دانشگاه تهران، دومين سمينار ساخت وساز در پايتخت، اسفند ماه 84 در دانشكده فني برگزار خواهد شد. اين سمينار حول محورهاي ساخت و ساز و زلزله، حمل و نقل و ترافيك، محيط زيست و معماري و شهرسازي، با هدف بررسي معضلات شهر تهران و ارائه راهكارهاي اجرائي توسط استادان و صاحب نظران طرح ريزي شده است.
دومين سمينار ساخت وساز در پايتخت شامل بخش هاي مختلفي از جمله ارائه مقاله، كارگاه هاي آموزشي، آرمان شهر (آوردگاه راه حل هاي مشكلات اساسي و نيازهاي شهر) است. دبيرخانه سمينار مهلت ارسال چكيده مقالات را حداكثر تا 30 آبان 84 اعلام كرده است. برگزاركنندگان اين سمينار همچنين در نظر دارند نمايشگاه تخصصي صنعت ساختمان را در حاشيه سمينار به مدت 3 روز برگزار كنند. اولين سمينار ساخت و ساز در پايتخت، بهمن ماه۸۱ در دانشگاه تهران برگزار شد.
دوره آموزشي براي انبوه سازان
موسسه آموزشي و پژوهشي ساختمان و شهرسازي، وابسته به دفتر امور انبوه سازان وزارت مسكن 11دوره آموزش تخصصي كوتاه مدت تا پايان امسال براي انبوه سازان كشور برگزار مي كند. دوره گودبرداري، آشنايي عمومي با نصب و اجراي آسانسور، مديريت پروژه هاي ساختماني، انواع قراردادهاي ساختماني، تكنولوژي و دوام بتن، اجراي ساختمان هاي بتن آرمه و روش هاي طرح اختلاط بتن، حقوق در مهندسي ساختمان، طراحي سازه هاي فولادي، ارزيابي وضع موجود و روش هاي بهسازي و مقاوم سازي ساختمان در برابر زلزله، ايمني و حفاظت كار، آشنايي با تاسيسات برقي و مكانيكي ساختمان و ضرورت مديريت مهندسي در پروژه انبوه سازي از جمله اين دوره هاي آموزشي هستند.
علاقه مندان جهت كسب اطلاعات بيشتر مي توانند به موسسه آموزشي و پژوهشي ساختمان و شهرسازي به نشاني: تهران خيابان شهيد بهشتي خيابان شهيد سرافراز (درياي نور) نبش خيابان ششم شماره 31 مراجعه كنند يا با شماره تلفن هاي موسسه 88757476 و 887373808 تماس بگيرند.
همايش زلزله، ديروز، امروز، فردا
كشور ايران، به دليل قرار گرفتن در منطقه خاص تكتونيكي كره زمين، همواره محل وقوع زمين لرزه هاي مخرب و شديد بوده است و از سوي ديگر ساختار اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي حاكم بر آن، خود سبب تشديد خسارت هاي ناشي از زمين لرزه مي شود كه علت آن سوء مديريت ها و عملكرد نادرست نيروهاي مردمي به هنگام وقوع شرايط بحران است. كاهش خسارت هاي ناشي از زلزله در چنين كشوري نيازمند همكاري تمام ارگان هاي دولتي و نيز غيردولتي در كنار مراكز علمي كشور است.
همايش زلزله، ديروز، امروز، فردا سعي بر آن دارد تا با جلب توجه دانشجويان كه مديران فرداي ما هستند به زلزله و بحران هاي ايجاد شده پس از وقوع آن، گامي در جهت حساس كردن افكار اين سرمايه هاي پر ارزش كشورمان در جهت مهار و كاهش خسارات ناشي از زلزله بردارد.برگزاركنندگان اين همايش در دانشگاه آزاد اسلامي اسلامشهر محورهاي آن را مهندسي عمران و زلزله، مديريت بحران در روستاها، شهرها و كلانشهرها، آواربرداري، ايمن سازي سازه اي، اسكان موقت، ادبيات و زلزله تعيين كرده اند. همزمان با برگزاري اولين همايش زلزله در دانشگاه آزاد اسلامشهر، نمايشگاه عكسي نيز جهت آشنايي دانشجويان با زلزله هاي ايران و جهان برگزار مي شود. طي اين همايش، برگزاري كارگاه هاي آموزشي در زمينه امداد و نجات و مباني اوليه زنده يابي و آواربرداري هم جهت علاقه مندان در نظر گرفته شده است.
تقاضا براي مسكن عامل مهم تخريب باغ ها
رئيس شوراي اسلامي شهرستان كرج، مهاجرت روز افزون و تقاضا براي مسكن را عامل مهم تخريب باغ هاي منطقه عنوان كرد.
ناصرگروسي گفت: از بين رفتن باغ هاي وسيع در شهرستان كرج يك واقعيت است و عوامل متعددي موجب بروز اين بحران شده است .
وي اقتصادي نبودن كار باغداري و كشاورزي و كاهش سهم آب كشاورزي شهرستان را يكي ديگر ازعوامل تخريب باغ ها ذكر كرد. او ضابطه مندنشدن صحيح توسعه شهرستان و استقرار دانشگاه ها، موسسات بزرگ دولتي و غير دولتي ، زندان ها، پادگان هاي بزرگ و شهرك هاي صنعتي در شهرستان را عامل از بين رفتن بافت اصلي شهر ييلاقي كرج دانست و گفت: استقرار در شهر با برنامه هاي توسعه هماهنگ نيست و متاسفانه پيامدهاي آن بررسي نمي شود .
وي خاطرنشان كرد: عدم تعريف منابع پايدار درآمدي براي شهرداري ها و محدودشدن به درآمدهاي عوارض ساختماني نيز عامل محركي براي تغيير بافت شهر است.