رئيس كل گمرك در گفت وگو با همشهري اعلام كرد:
مبارزه با قاچاق كالا از سه مسير
|
|
طي سال جاري مسير قاچاق قير از خارج كردن غيرقانوني آن به واردات غيرقانوني به كشور تغيير يافته است.
رئيس كل گمرك جمهوري اسلامي ايران با بيان مطلب فوق به خبرنگار ما گفت: دليل اين امر بالا رفتن قيمت قير است چرا كه در حال حاضر در برخي كشورهاي همسايه قير با قيمت ارزان تري نسبت به كشور ما توليد مي شود و قاچاق آن به درون كشور سود زيادي را عايد قاچاقچيان مي كند.
مسعود كرباسيان افزود: در چنين مواردي بايد از خودمان بپرسيم كه قاچاق زاييده سياستگذاري هاست و يا بنيان آن سياستگذاري هاست.
او گفت: عمده مسائلي كه به قاچاق كالا دامن مي زند اختلاف قيمت كالا با كشور همسايه است.
كرباسيان ادامه داد: با قاچاق در سه مسير مبارزه مي كنيم. اول كالاهاي ممنوع كه وارد بازار كشور مي شود و قطعا بايد با آن مبارزه كرد. مورد ديگر كالاهايي هستند كه واردات آنها بدون مجوز قانوني صورت گرفته و درعين آن كه نياز به آن كالا در كشور وجود دارد و كالا هم ممنوع نيست، مجوز واردات آن صادر نمي شود. سومين دسته هم كالاهايي هستند كه با كشورهاي همسايه تفاوت قيمت دارند يعني هزينه واردات قانوني آنها در مقابل هزينه واردات غيرقانوني به علاوه هزينه ريسك آن بيشتر است.
او گفت: بنابراين براي مبارزه با قاچاق ابتدا بايد مجوزهاي ورود يا محدوديت هاي غيرتعرفه اي را به تعرفه اي تبديل كنيم اما نبايد تعرفه ها چنان زياد باشد كه قيمت واردات رسمي را افزايش دهد.
كرباسيان ادامه داد: دليل آن كه در كشورهاي ديگر پديده قاچاق تا اين حد رواج ندارد تعرفه هاي پايين تر كالا است.
او افزود: در حال حاضر از واردات ۲۴نوع عوارض گرفته مي شود كه بخشي از آن هم براي حمايت از صنايع داخلي نيست. مثلا ۲ درصد سهم آموزش و پرورش، عوارض شهرداري و... كه درواقع منبع درآمد ساير سازمان ها بوده و ربطي به حمايت از توليدات داخلي ندارد و بايد اين مسير اصلاح شود.
|