تزريق ۱۲ ميليارد دلار به اقتصاد آمريكا توسط دانشجويان خارجي
بيش از ۴۰ هزار نفر از فرزندان اعراب در آمريكا در بخش تحصيلات تكميلي به تحصيل مشغولند و خانواده هاي آنان بيش از ۳ ميليارد دلار در سال براي آنان هزينه مي كنند.
به نوشته >گلف نيوز< اين هزينه ها شامل شهريه دانشگاه، خوابگاه و ديگر هزينه هاي تحصيل است. اين دانش آموزان در بيش از سه هزار و ۷۰۰ انستيتو و مؤسسه آموزش عالي به تحصيل مشغولند. پس از حوادث ۱۱ سپتامبر بسياري از دانشگاه ها و كالج هاي ايالات متحده از پذيرفتن دانشجويان عرب خودداري مي كنند و دانشجويان عرب نيز به خاطر برخي اقدامات نژادپرستانه تمايل به ثبت نام در بسياري از دانشگاه ها ندارند.
بنابر اين گزارش پس از حوادث ۱۱ سپتامبر به طور كلي افت بسيار شديدي در تعداد دانشجويان عرب در آمريكا به چشم مي خورد و جوانان عرب ترجيح مي دهند در مناطقي مانند استراليا و اروپا به ادامه تحصيل بپردازند چرا كه در اين كشورها علاوه بر اعمال محدوديت هاي كمتر به آنها، حساسيت هاي كمتر و اقدامات نژادپرستانه كمتري به چشم مي خورد.
يكي از مسؤولان دانشگاه هاي استراليا با اشاره به ناچيز بودن هزينه هاي تحصيل در استراليا در مقايسه با ايالات متحده گفت: شهريه تحصيل در استراليا براي يك سال حدود ۱۰ هزار دلار استراليا است اين در حالي است كه اين ميزان در آمريكا به ۲۰ تا ۲۵ هزار دلار مي رسد.
وي افزود: در سال ۲۰۰۲ تعداد دانشجويان عرب كه در استراليا ثبت نام كرده اند بيش از ۳۰ درصد افزايش يافت و به يك هزار و ۵۰۰ نفر رسيد.
به نوشته گلف نيوز تعداد كل دانشجويان خارجي ثبت نامي در كالج هاي ايالات متحده در سال ۲۰۰۲ با ۴/۶ درصد افزايش به ۵۸۲ هزار و ۹۹۶ نفر رسيد. اگرچه دانشجويان خارجي تنها ۴ درصد كل دانشجويان آمريكا را تشكيل مي دهند اما اين تعداد بيش از ۱۲ ميليارد دلار به اقتصاد
اين كشور كمك مي كنند.
حدود ۷۵ درصد دانشجويان خارجي حاضر در آمريكا توسط خانواده ها و اشخاص خارج از ايالات متحده تأمين مالي مي شوند. اداره تجارت اين كشور چندي پيش با ارائه فهرستي، تحصيلات دانشگاهي را به عنوان پنجمين بخش مهم و ارزآور در بخش صادرات خدمات معرفي كرد.
در ميان كشورهاي دانشجو فرست به آمريكا، هندوستان با ۶۶ هزار و ۸۳۶ نفر در رتبه نخست قرار دارد. پس از آن چين با ۶۳ هزار و ۲۱۱ نفر، كره جنوبي با ۴۹ هزار و ۴۶ نفر و ژاپن با ۴۶ هزار و ۸۱۰ نفر قرار دارند. پس از آن تايوان با ۲۸ هزار و ۹۳۰ نفر، كانادا با ۲۶ هزار و ۵۱۴ نفر، مكزيك با ۱۲ هزار و ۵۱۸ نفر، تركيه با ۱۲ هزار و ۹۱ نفر، اندونزي با ۱۱ هزار و ۶۱۴ نفر و تايلند با ۱۱ هزار و ۶۰۶ نفر در رتبه هاي بعدي قرار دارند.
از كل دانشجويان خارجي ثبت نام شده در آمريكا، ۵۶ درصد آسيايي، ۱۴ درصد اروپايي، ۱۲ درصد متعلق به آمريكاي لاتين، ۷ درصد مربوط به خاورميانه، ۶ درصد آفريقايي و ۵ درصد مربوط به آمريكاي شمالي و اقيانوسيه هستند
|