• كليد ترشح انسولين
|
|
پژوهشگران ژاپني موفق به كشف ماده اي شده اند كه كليد افزايش دهنده ترشح انسولين در داخل لوزالمعده است. پژوهشگران شركت دارويي «تاكه دا» گفتند اين كشف مي تواند به ساختن داروي جديدي براي درمان بيماري ديابت كمك كند. به گفته آنان اگر ميزان قند خون افزايش يابد از سلول هاي B(بتا) در داخل پانكراس، انسولين ترشح مي شود. پيشتر مشخص شده بود كه تجزيه چربي هاي خنثي، باعث توليد اسيد NEFA شده و اين امر موجب افزايش ميزان ترشح انسولين مي شود اما جزييات اين سازوكار روشن نشده بود. پژوهشگران در تحقيقات خود به بررسي پروتئين GRP-40 موجود در داخل لوزالمعده پرداخته اند. اين پروتئين در موجودات زنده اي همچون انسان، ميمون و موش وجود داشته و در حفظ حيات آنها نقش مهمي ايفا مي كند. پژوهشگران در آزمايش هاي خود مشاهده كرده اند كه پروتئين GRP-40 كه به مقدار زياد در لوزالمعده وجود دارد با اسيد NEFA تركيب مي شود. آنان در آزمايش هاي خود همچنين مشاهده كرده اند كه در صورت تركيب شدن پروتئينGRP-40 با NEFA، اين پروتئين فعال و به دنبال آن ترشح انسولين در لوزالمعده افزايش مي يابد. پژوهشگران اميدوارند كه با مهار فعاليت GRP- 40 بتوانند داروئي براي تنظيم فعاليت ترشح انسولين بسازند.
• برنامه آموزشي براي ديسلكسيا
|
|
پژوهشگران دريافته اند برنامه هاي استانداردي كه به بهتر خواندن كودكان مبتلا به ديسلكسيا (خواندن پريشي) كمك مي كند درواقع نحوه فعاليت مغز آنها را تغيير مي دهد. اسكن مغزي كودكان مبتلا به ديسلكسيا نشان مي دهد كه مغز اين كودكان بعد از گذشت تنها دو هفته آموزش اضافي بسيار شبيه مغز كودكان سالم شروع به فعاليت مي كند. گروهي از پژوهشگران دانشگاه كورنل به سرپرستي آليس تمپل با انجام اسكن MRI كاربردي از مغز ۲۰ كودك مبتلا به ديسلكسيا، افزايش فعاليت در قسمت هايي از مغز كه به طور طبيعي با پردازش زبان ارتباط دارد مشاهده كردند.اين تحقيق نشانگر مفيد بودن اين برنامه براي كودكان مبتلا به ديسلكسيا بود. اين كودكان ۸ هفته با يك برنامه رايانه اي به نام زبان پيشرفته سريع كه توسط شركت آموزش علمي در كاليفرنيا تهيه شده است كار كردند. اين شيوه بهبود قابل توجهي در توانايي روخواني كودكان مبتلا به ديسلكسيا پديد آورد. ديسلكسيا بين ۵ تا ۱۶ درصد جمعيت جهان را مبتلا كرده و با كاهش فعاليت مغزي در يكي از مراكز پردازش زبان يعني قشر چپ گيجگاهي - آهيانه اي مرتبط است. بعد از استفاده از اين برنامه، فعاليت بيشتري در اين قسمت از مغز كودكان مبتلا به ديسلكسيا مشاهده شد.
• سرطان در كمين ورزشكاران
|
|
كارشناسان مي گويند زياده روي در استفاده از مكمل هاي آهن كه مصرف آنها در ميان زنان يائسه و ورزشكاران پرورش اندام بسيار رايج است، بالقوه خطرناك است. بسياري ديگر از ورزشكاران نيز براي رفع خستگي از مكمل هاي آهن استفاده مي كنند. يك متخصص تغذيه در مركز پزشكي دانشگاه نيويورك گفت: «نكته اي كه اكثر مردم از آن بي اطلاع اند آن است كه آهن، يك عنصر اكسيد كننده است و زماني كه در داخل بدن در معرض اكسيژن قرار مي گيرد به صورت راديكال آزاد درمي آيد با همان ويژگي هاي ديگر راديكال هاي آزاد كه همه به شدت از آنها پرهيز مي كنند. » پژوهشگران معتقدند در افرادي كه به لحاظ شرايط محيطي و يا به دليل داشتن سابقه جدي سرطان در خانواده در معرض خطر ابتلا به سرطان هستند وارد شدن بيش از حد آهن به بدن، زمينه را براي شروع فرآيند اين بيماري فراهم مي كند. به گفته پژوهشگران، اين امر در همه مواقع و در مورد تمامي مردان صادق است و نيز در مورد زنان پس از دوران يائسگي كه نياز بدن به آهن به شدت كاهش مي يابد، خطر تجمع آهن به مراتب بيشتر مي شود. كارشناسان بهترين راه براي تامين مواد مورد نياز بدن را مصرف متناسب مولتي ويتامين و خوردن غذاهاي پر ويتامين به مقدار زياد مي دانند.
• تلويزيون ممنوع
روانپزشكان به والدين توصيه مي كنند مانع از ديدن تصاوير جنگ از سوي كودكانشان نشوند اما در عين حال نگذارند آن ها هر روز اخبار مربوط به جنگ را مشاهده كنند. بسياري از كودكان از زمان آغاز جنگ آمريكا با عراق از طريق كانال هاي مختلف تلويزيوني تصاوير مربوط به جنگ را مشاهده مي كنند و والدين آن ها نگران تاثيرات سويي هستند كه ديدن اين تصاوير مي تواند روي فرزندانشان بگذارد. روانپزشكان به والدين توصيه مي كنند كه در خصوص تصاوير غيرمنتظره اي كه ممكن است كودكان ببينند از جمله افرادي كه زخمي يا كشته شده اند با آن ها توضيح داده و بگويند برخي تصاوير الزاما واقعي نيست و مربوط به شرايط فعلي است. آن ها معتقدند توضيح و اطلاعات داده شده توسط والدين به كودكان، قبل از تماشاي تصاوير ضروري است. اين در حالي است كه بسياري از والدين اذعان داشته اند از زمان جنگ، تلويزيون هاي خود را خاموش كرده اند.