هزاران تن از شيعيان عراق از شهرهاي مختلف عراق به سوي كربلا حركت كرده اند تا درگردهمايي بزرگ اربعين حسيني در حرم سيدالشهداء شركت كنند.
به گزارش خبرگزاريها، بيشتر راهپيمايان از بغداد و بابل هستند اما از ديگر شهرهاي شيعه نشين نيز زائران راهي كربلا شده اند. راهپيمايان در طول راه سينه مي زنند و نوحه مي خوانند.
خبرنگاران مي گويند: در طول مسير حركت زائران مردم و فروشندگان آب و چاي هم ديده مي شوند اما به جز در حوالي شهر بابل، جايي نيروهاي آمريكايي ديده نشده اند.
شيعيان عراق كه در زمان حكومت صدام حسين امكان برگزاري آزادانه مراسم سينه زني و نوحه خواني را نداشتند اكنون از اين فرصت براي نشان دادن احساسات مذهبي و همچنين ايجاد تشكل هاي سياسي استفاده مي كنند.
كربلا و نجف در روزهاي اخير به كانون هاي حضور سياسي شيعيان عراق تبديل شده اند.
آنها مي كوشند در نظم سياسي پس از صدام حسين جايگاهي به دست آورند. در همين حال ارتش آمريكا ديروز شنبه مسئوليت اداره امور غير نظامي عراق و همچنين شهر بغداد در دوران پس از جنگ را بر عهده گرفت .
خبرگزاري فرانسه ديروز از بغداد گزارش داد : پيش از اين تفنگداران دريايي آمريكا مسئوليت كنترل اوضاع را بر عهده داشتند.
سحرگاه ديروز تفنگداران دريايي آمريكا خيابانهاي بغداد را ترك كردند و گروههاي كوچكي از نيروهاي لشكر سوم پياده نظام آمريكا در خيابانها مستقر شدند.
همچنين نيروهاي لشكر چهارم پياده نظام آمريكا وارد پايتخت شدند درحالي كه نيروهاي لشكر ۱۰۱ هوابرد در فرودگاه بين المللي بغداد باقي ماندند.
در منطقه بسته شده در اطراف هتل فلسطين و هتل شرايتون كه تفنگداران درآن مستقر بودند ، نيروهاي لشكر سوم پياده نظام تانكهاي خود از نوع برادلي و آبرامز را مستقر كرده اند در حالي كه كمي آن طرف تر حدود ۱۰۰نفر از شهروندان عراقي عليه اشغالگري آمريكا دست به تظاهرات زدند. يكي از تظاهركنندگان فرياد مي زد :
برويد و نفت عراق را رها كنيد.
بنا براين گزارش ، يكي از اولويت هاي ارتش آمريكا ، بازسازي تاسيسات مهم مانند آب ، برق، فاضلاب ، بيمارستانها و برقراري نظم عمومي و اجراي قانون است .
پس از گذشت ۱۰ روز از سرنگوني رژيم صدام ، هنوز فعاليت هايي كه آمريكا براي بازسازي عراق وعده داده بود، آغاز نشده است .
بيشتر مغازه ها و فروشگاههاي شهر بغداد كه ۵ ميليون نفر جمعيت دارد، همچنان بسته است و برق آن از دو هفته قبل تا كنون قطع است.
گشتي هاي پليس نيز در خيابانهاي شهر كه تا چند روز قبل شاهد غارت گسترده بود ، به آرامي مشغول گشت زني هستند و تاكنون دهها تن از نيروهاي پليس راهنمايي و رانندگي به سر كارهايشان بازگشته اند.
تفنگداران همچنين از تشكيل مركز عمليات غير نظامي در هتل فلسطين در مركز بغداد خبر دادند اما به جزييات بيشتري در اين زمينه اشاره نكردند.
مقامهاي تفنگداران ابراز اميدواري كرده بودند كه جريان برق براي بيش از نيم ميليون نفر از ساكنان شهر بغداد تا روز جمعه گذشته وصل شود اما آنها به وعده خود عمل نكردند و بدون انجام هيچ كاري پايتخت را ترك كردند.
اين درحالي است كه كارشناسان امور حقوقي در ارتش آمريكا مسئوليت بسيار سختي در پيش رو دارند زيرا بايد مقادير زيادي اسناد و مدارك از بين رفته مانند قراردادهاي زمين و منزل ، عقدنامه و ساير اسناد را جمع آوري و يا دوباره سازي كنند.
با وجود آنكه هنوز مشكلات مردم بويژه كمبود آب و برق و پاره اي مايحتاج عمومي برطرف نشده است، ديروز بيشتر ادارات و مدارس كار خود را رسما آغاز كردند.
به علت هجوم ناگهاني دانش آموزان، كارمندان و كارگران به خيابان هاي بغداد ديروز وضع ترافيك اين شهر آشفته بود.
ساير تحولات
* درگيري هاي پراكنده بين نيروهاي آمريكايي و بقاياي رژيم صدام، ديروز نيز در گوشه و كنار عراق بويژه بغداد ادامه يافت اما گزارشي از درگيري شديد مخابره نشد.
* حكمت عزاوي وزير دارايي رژيم صدام حسين ديروز در بغداد دستگير شد. با دستگيري عزاوي شمار رهبران بازداشت شده عراق به پنج تن رسيد.
پيش از عزاوي، سمير العزيز نجيم وزير نفت پيشين عراق، برزان ابراهيم تكريتي و وطبان ابراهيم ،حسن تكريتي برادران ناتني صدام حسين و ژنرال امير حمودي حسن السعدي مشاور نظامي صدام دستگير شده بودند.
* روزنامه آمريكايي نيويورك تايمز از سپردن طرحهاي بازسازي عراق به شركت آمريكايي بچل بدون برگزاري مناقصه انتقاد كرد.
اين روزنامه كه به وزارت خارجه آمريكا نزديك است، چنين كارهايي را ارسال پيامهاي تاسف آور از سوي آمريكا به ديگر بنگاه ها و متحدان آمريكا ارزيابي كرد. گفته مي شود پاره اي از سياسيون برجسته حزب جمهوريخواه از سهامداران شركت بچل هستند.