وب لاگ ها در واقع يادداشت هاي روزانه اي هستند كه صاحب وب لاگ در هر موردي كه بخواهد در آن مي نويسد. وب لاگ ها عموماً شخصي هستند. هزينه زيادي دربرنمي گيرند و مرتباً بايد آن را به روز كرد. نوشته ها در يك وب لاگ به طور خودكار در قالب پيش ساخته جاي گرفته و در دسترس همگان قرار مي گيرد. وب لاگ ها مي توانند به صورت گروهي نيز باشند تا در آن ايده ها، ديدگاهها ، پيامها، نظرات تفكرات و انديشه مختلفي قرار گيرد. با توجه به فضاهاي زياد و خدمات مختلفي در اختيار وب لاگ نويسان است، افراد زيادي به اين شيوه روي آورند و رقابتي بين آنها ايجاد گرديده است. از مزيت هاي وب لاگ اين است كه شما مي توانيد يك ارتباط دو طرفه داشته باشيد و عقايد خود را با دنياي اينترنت به مشاركت بگذاريد.
براي اضافه كردن يك وب لاگ به سايت خود مي توانيد به راههاي گوناگوني متوسل شويد مي توانيد نرم افزارهاي مناسب را روي سرورتان نصب كنيد. راه ديگر اين است كه يكي از سرويس هاي ميزبان رايگان بلاگ را به كار ببريد. براي اينكه كار را برايتان آسانتر كرده باشيم، راه دوم را انتخاب كرده و با هم بررسي مي نماييم. (يعني استفاده از (www.blogger.com) به عنوان سرويس تأمين كننده بلاگ.) هنگامي كه وب بلاگ را با استفاده از بلاگ راه اندازي كرديد مي توانيد از طريق سايتتان به آن وصل شويد. اگر اين امكان برايتان وجود داشته باشد كه ساليانه در حدود ۱۵ دلار آمريكا يا ۹ ليره انگليس بپردازيد آنگاه مي توانيد از آگهي هاي تبليغاتي كه در بالاي صفحه شما ظاهر مي شوند خلاص شويد. مراحل زير را دنبال كنيد:
گام اول) وب لاگتان را ايجاد كنيد
به سايت www.blogger.com برويد و روي دكمه «Start Now» كليك كنيد.سپس بعد از وارد كردن مشخصات شخصي به صفحه اي مي رويد كه امكان ايجاد يك عنوان و شرح مختصري در مورد وب لاگتان را به شما مي دهد.
شرح ساده اي بنويسيد و عنوان معني داري را انتخاب كنيد، تا خوانندگان به آساني دريابند كه شما راجع به چه موضوعي مي خواهيد صحبت كنيد.
گام دوم) ميزبانتان را انتخاب نماييد
محلي كه مي خواهيد وب لاگتان را ذخيره كنيد انتخاب نماييد، فعلاً ترجيح مي دهيم كه از خدمات ميزبان بلاگر رايگان استفاده نماييد.
بعداً مي توانيد با پرداخت مبلغي آگهي ها را از بالاي صفحه هايتان حذف كنيد. اين روش بسيار ساده است و بندرت ممكن است برايتان مشكلي ايجاد كند.
گام سوم) Domain Name خود را انتخاب كنيد
حالا براي يك نامگذاري خوب Domain Name جهت وب لاگتان تصميم گيري كنيد.معمولاً اين نام با «Blogspot.com» پايان مي پذيرد. اين نامي است كه سرور ميزبانتان در اختيار شما قرار داده است. شما مي توانيد نام ديگري را پيش از آنكه به شخص ديگري اختصاص يابد، انتخاب نماييد.
گام چهارم) طرحي را برگزينيد
مجموعه اي از الگوهاي Html براي وب لاگتان آماده است، به آساني مي توانيد يكي از آنها را انتخاب كنيد. بعداً مي توانيد از الگوي Html خودتان استفاده كنيد. در آن صورت بلاگر شما آن را با طرحتان منطبق مي كند.اما حالا انتخاب يكي از آنها كفايت مي كند.
نكته: در اين مراحل گزينه Next، Finish,Back شما را براي رسيدن به هدفتان راهنمايي مي كند.
گام پنجم) حالا نظرتان را بنويسيد
در اين مرحله شما با صفحه اصلي ويرايشگر روبه رو خواهيد شد كه به شيوه مشابه يك ويرايشگر عمل مي كند. گزينه هاي گوناگوني وجود دارد. ولي آنچه كه شما به آن احتياج داريد تنها تايپ متن در كادر اصلي و كليك كردن روي دكمه «Post» يا «Post and Publish» مي باشد. در مرحله بعدي پيام شما به سرور ميزبانتان انتقال داده مي شود، بلافاصله و به طور همزمان در آن قرار خواهيد گرفت.
گام ششم) وب لاگتان را ببينيد
هنگامي كه چيزي را مي نويسيد مي توانيد وب لاگتان را در مرورگر خود ببينيد و از طريق يك وب سايت موجود به آن وصل شويد. وب لاگي كه ما در اين پروژه ايجاد كرديم حتماً جذابترين بلاگ روي وب نيست، ولي براي يك كار ده دقيقه اي بد نيست!
حالا مي توانيد مشاهده كنيد كه با كمي تلاش و يك طرح موجود در يك وب لاگ و انتخاب چند گزينه، يك وب لاگ چقدر مي تواند با ارزش باشد.