گروه شهري: مراسم معارفه دكتر محمود احمدي نژاد شهردار جديد تهران، ديروز با حضور وزير كشور و جمعي از مقامات كشوري از جمله اعضاي شوراي شهر در محل تالار حركت برگزار شد.
در اين مراسم استاندار تهران طي سخناني به تشريح وضعيت كنوني تهران پرداخت و گفت: ۲۰ درصد جمعيت كشور در تهران ساكن است و براساس آمارهاي موجود پيش بيني مي شود جمعيت ساكن در اين شهر در سال ۱۴۰۰ از مرز ۱۴ ميليون نفر بگذرد و اين درحالي است كه هم اينك ۳۵ درصد صنايع كشور،
۸۰ درصد نقل و انتقالات بيمه اي، تأمين اجتماعي، بانك،
۴۰ درصد كاركنان حكومت، ۴۰ درصد نيروهاي قضائي و مسلح، ۲۰ درصد جمعيت دانش آموزي و ۱۸ درصد كاركنان آموزش و پرورش و معلمين، ۴۰ درصد دانشجويان، ۹۰ درصد كارشناسان ارشد، ۸۳ درصد دانشجويان مقطع دكترا و ۸۶ درصد متخصصين در تهران ساكن هستند و فعاليت مي كنند.
رحماني گفت: در شرايطي كه تهران، آلوده ترين شهر كشور مي باشد و با مسائل زيست محيطي دست به گريبان است اين شهر فاقد طرح جامع است و اقدامي كه در سال ۷۰ براي ارائه طرح جامع انجام شده، صرفا در حد جمع آوري اطلاعات است و با اين نوع اطلاعات نمي توان مديريت كرد.
استاندار تهران با اعلام اين مطلب كه هيچكدام از مناطق بيست ويك گانه تهران داراي بافت همگون نيست افزود: عدم تعادل شهري و فرسوده بودن بافت آن، از جمله مؤلفه هاي تهران است.
وي با بيان معضلات ساختاري تهران بر ايجاد وحدت مديريت و همدلي تمامي نهادها و دستگاه ها تأكيد كرد و افزود: در صورت تحقق همدلي نهادها، در ۱۰ سال آينده فقط مي توان ۵۰ درصد مشكلات را حل و فصل كرد و اين ارقام نشان مي دهد كه تهران با معضلات ساختاري روبه رو است.
وي از شوراها به عنوان نهادهاي مدني نام برد و خاطرنشان كرد كه شوراها در حال حاضر شوراي شهرداري ها هستند درحالي كه بايد به سمتي رفت كه شوراها پارلمان هاي محلي با اختيارات افزون تر بوده و به آن وظايف عمل كنند.
در ادامه اين مراسم، دكتر محمود احمدي نژاد - شهردار جديد تهران با اشاره به اين مطلب كه قصد دارد در يك برنامه مفصل، گزارشي از وضع موجود و شيوه برون رفت از آن را به شهروندان ارائه دهد گفت: خداوند را سپاسگزارم كه توفيق خدمت به شهروندان را به من عطا كرد و از شوراي شهر كه تركيبي از عناصر فرهيخته و دلسوز هستند به دليل حسن اعتمادشان به اينجانب سپاسگزارم و از دولت و وزارت كشور كه در برگزاري انتخابات سالم شوراها دقت عمل به خرج داد و به رأي شهروندان احترام گذاشت، تقدير مي كنم.
وي گفت: امروز ما براي خدمت به مردم نيازمند همدلي و فضاي سالم هستيم. به اعتقاد من مسائلي كه در روزهاي اخير پيش آمد، به گذشته تعلق دارد و افق آينده سرشار از همدلي، همفكري و تلاش براي خدمتگزاري به شهروندان شريف تهران است.
وي همچنين از همه مسئولين كشور، قواي سه گانه، انديشمندان، علما، دلسوزان و كاركنان شهرداري براي ساماندهي شهر و پيشبرد نهضت سازندگي دعوت كرد و تأكيد نمود: در برنامه اي كه به شوراي شهر داده ام تصريح كرده ام كه تنها گفتمان غالب در مديريت جديد شهرداري، خدمت به شهروندان است و در اين ميان از همه رسانه ها تقاضا دارم همكاري كنند تا گفتمان ديگري حاكم نشود تا شهرداري بتواند به خدمت صادقانه و واقعي خود با محور عدالت جامه عمل بپوشاند.
شهردار تهران تصريح كرد: پاسخگويي به تمام نيازها در يك دوره چهارساله، امكان پذير نيست، اما در چارچوب پايه ريزي شهري آباد و الگو براي تمام شهرهاي كشور، همه در هر جايي هستيم بايد با همدلي و مشاركت تلاش كنيم.
وي در پايان اظهارات خود از تلاش همه افرادي كه بعد از پيروزي انقلاب در مجموعه شهرداري تهران، خدمت رساني كردند، تشكر كرد و افزود: تصوير فعلي تهران به هيچ وجه قابل مقايسه با سال هاي قبل از پيروزي انقلاب نيست و اين مهم، مرهون تلاش عناصر خدوم و فداكار مي باشد.
وي همچنين خواستار استمرار همكاري و همدلي معاونت عمراني وزارت كشور با شهرداري تهران براي ساخت شهري آباد شد.
دكتر احمدي نژاد همچنين از كاركنان و مديران شهرداري خواست كه به خدمات خود با جديت و دلسوزي ادامه دهند و گفت: من نيز به عنوان سربازي فداكار براي كشور، بازويي قوي براي شوراي شهر و همكاري براي دولت محترم و خدمتگزاري صادق براي شهروندان در شهرداري خدمت خواهم كرد.
مهندس مهدي چمران - رئيس شوراي شهر تهران، سخنران ديگر اين مراسم بود كه ضمن تشكر از هماهنگي، همدلي و همفكري مسئولين كشور تأكيد كرد: در شرايط ويژه و حساس كنوني و باتوجه به حضور آمريكا در عراق، وفاق ملي و همكاري همه نهادها ضروري است.
وي گفت: موفقيت شوراي شهر و انتخاب شهردار جديد موفقيت براي گروه و جناح سياسي خاصي نيست و شوراي فعلي شهر تهران، قويا هرگونه كار سياسي را مطرود و بر تخصص گرايي تأكيد مي كند.
آخرين سخنران اين مراسم، مهندس مقيمي سرپرست سابق شهرداري تهران بود كه گزارشي از عملكرد چهارماهه خود در شهرداري را بيان كرد و تصويب بودجه هاي سال هاي ۸۱ و ۸۲ را مهم ترين اقدام در اين مدت عنوان كرد.
وي گفت: در راستاي تأمين منابع مالي پايدار شهرداري تهران و در پي تصويب لايحه تجميع عوارض توسط مجلس شوراي اسلامي، براي نخستين بار مقرر شد كه مبلغ ۸۵۰ ميليارد ريال از سوي خودروسازان داخلي به شهرداري تهران پرداخت شود.