رئيس هيأت عامل سازمان گسترش :
توسعه صنايع «هاي تك» به مشاركت كارآفرينان نياز دارد
ارزش و نقش واقعي صنايع «هاي تك» در اقتصاد كشور زماني متبلور مي شود كه بتوانيم محصولات جديدي را به بازارهاي توسعه يافته عرضه كنيم.
به گزارش خبرنگار ما مهندس رضا ويسه رئيس هيأت عامل سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران با بيان اين مطلب گفت: بايد با همكاري همه بخش هاي مرتبط با صنايع «هاي تك» فضايي ايجاد كنيم تا مشكلات موجود در بخش تحقيقات، توليد و بازار برطرف شود. در اين زمينه سرمايه گذاري مشترك با بخش خصوصي در اولويت برنامه هاي سازمان گسترش قرار دارد.
وي كه در سمينار «بررسي راهكارها و چالش هاي ايجاد و توسعه صنايع پيشرفته» سخن مي راند اظهار داشت: صرف انجام فعاليت هاي تحقيقاتي يا نظري و يا نمونه سازي نتيجه اقتصادي براي كشور در بر ندارد.
ويسه تأكيد كرد: توسعه صنايع «هاي تك» در كشور نياز به مشاركت و همكاري همه كارآفرينان، افراد و گروه هاي خلاق و نوآور دارد و سازمان گسترش از فعاليت هاي انجام شده در اين بخش حمايت خواهد كرد.
رئيس هيأت عامل سازمان گسترش افزود: سال گذشته سازمان گسترش در واگذاري شركت هاي تحت پوشش خود به بخش خصوصي طبق برنامه ريزي انجام شده كاملاً موفق عمل كرده است.
در سه ماه اول سال جاري نيز مطابق برنامه رفتار شده كه اين مهم بيانگر تمايل بخش خصوصي نسبت به خريداري واحدهايي است كه داراي بازدهي مناسب هستند.
وي معتقد است بخش عمده اي از نواقص موجود ناشي از فقدان قوانين و مقررات تسهيل كننده روند رشد اين صنعت در كشور است.
او تصريح كرد: سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران آماده همكاري و مشاركت با بخش خصوصي در زمينه ترميم منابع سرمايه گذاري است.
ويسه افزود: علاوه بر اين سازمان گسترش در زمينه بازاريابي، تسهيل قوانين و مقررات و ايجاد فضاي رقابتي و شرايط مناسب براي مصرف محصولات صنايع داراي تكنولوژي پيشرفته آماده همكاري با بخش هاي مرتبط است.
وي با اشاره به اين نكته كه ايجاد شركت هاي تخصصي از ديگر فعاليت هاي سازمان گسترش در زمينه توسعه تكنولوژي هاي پيشرفته است، اظهار داشت: اين شركت ها در مرحله اول تسهيل كننده و در مرحله دوم سرمايه گذار هستند. ولي اين سرمايه گذاري به معناي رقابت با بخش خصوصي نيست بلكه براي رفع كمبودهاي احتمالي بخش خصوصي در زمينه هايي است كه ريسك سرمايه گذاري در آنها بالاست.
ويسه در پايان گفت: در شرايط فعلي كشور، سرمايه گذاري در بخش صنعت نمي تواند از ديد بخش خصوصي فرصت مناسبي براي سوددهي باشد. بنابراين مأموريت سازمان گسترش، ايجاد صنايع نوين و حمايت از آن تا رسيدن به سوددهي مناسب و در نهايت واگذاري به بخش خصوصي است.
|