مديريت صنايع بايد استاندارد شود
شناخت توانايي و قابليت مديران از محورهاي اساسي برنامه جامع توسعه مديريت است.
|
|
به گزارش نشريه گسترش صنعت، دادالله قريني- معاون توسعه منابع انساني سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران- با بيان اين مطلب گفت: مديريت صنايع بايد استاندارد شود و پروژه هاي چهار هزار مدير برابر با استانداردهاي جهاني يكي از مهمترين اهداف توسعه مديريت سازمان گسترش است.
وي كه در گردهمايي سراسري مديران صنايع كشور در اولين كنفرانس توسعه منابع انساني سخن مي راند، طرح تأسيس انجمن مديران منابع انساني صنعت را از منظر توسعه مديريت و نهادسازي اقدامي ارزشمند برشمرد و اظهار داشت: اميدوارم انجمن مديران انساني صنعت كشور بتواند مرجع مناسبي براي توسعه مديريت منابع انساني در كشور باشد.
وي همچنين طرح تأسيس مركز ارزيابي براي انتخاب و جذب مديران با رويكرد به نظام شايستگي را مورد بررسي قرار داد.
محسن گودرزي دبير گردهمايي نيز گفت: هم اكنون كه ما در اينجا گردهم آمده ايم تا از تجارب يكديگر در زمينه توسعه منابع انساني استفاده كنيم، مشابه اين گردهمايي در مهمترين كشورهاي اروپايي در جريان است و اين يك نگرش و نگاه تازه است كه آينده براساس آن پيش مي رود.
عيوضي فر نيز در اين گردهمايي درباره اندازه گيري رضايت شغلي كاركنان در صنايع سخنراني كرد و اظهار داشت: رضايت شغلي نشان دهنده مقياسي است كه افراد از شغل خود راضي بوده و آن را دوست مي دارند. برخي افراد از كار خود لذت برده و آن را محور اصلي زندگي خود قلمداد مي كنند. برخي نيز از كار خود متنفرند و تنها به خاطر اين كه مجبورند آن را انجام مي دهند. مطالعه پيرامون علل و پيامدهاي نگرش كاركنان در اين خصوص يكي از جنبه هاي اصلي روانشناسي صنعتي سازماني و رفتار سازماني است.
وي همچنين گفت: خشنودي شغلي به عنوان يك نگرش، يكي از عمده ترين مفاهيمي است كه در تمامي سطوح مديريت منابع انساني از اهميت زيادي برخوردار است و اين اهميت به دليل نقشي است كه اين مفهوم در پيشرفت سازمان، بهبود بهداشت رواني و سلامت نيروي كار و توليد بهتر ايفا مي كند.
مرادي نيز در اين گردهمايي گفت: امروزه، پايداري سازمان هاي خودروسازي در كشور منوط به شرايط ويژه مختلفي است كه يكي از آنها مطمئناً توسعه منابع انساني به عنوان يك راهكار و نه يك قالب و چارچوب متعارف نمايشي است.
اگر منابع انساني در محاسبات ارزشي بهره وري يك سازمان به عنوان مؤلفه اصلي نيروي كار مدنظر باشد و از طرفي اگر جايگاه رقابتي سازمان هاي خودروسازي داخلي با نگاه يك بنگاه اقتصادي و نه يك بنگاه خيريه در نقش تعاملات و دادوستدهاي سرمايه گذاري كشور مورد توافق و اجماع باشد، آنگاه مي بينيم برنامه حركت بهره وري در ادبيات محاوره اي كاربردي توسعه منابع انساني بيش از پيش جلوه گر مي شود.
|